Het J-nestje  (terug naar "vorige nestjes")


Geboren op zondag 21 november 2010. Een nestje van 7 kittens! Het begon op deze dag om half 11 en daarna ging het in een heel hoog tempo. Alle kittens werden steeds afgewisseld met de placenta. De gewichten zijn niet spectaculair, maar wat wil je met zo'n grote club. Ze wogen bij de geboorte tussen de 92 en 110 gram. Geen uitschieters omhoog maar ook niet omlaag. Bij de eerste indruk zijn het vijf katertjes en twee poesjes. (en op 7 december hebben we de dierenarts gevraagd om ook nog maar eens te kijken wat voor geslachten het nu precies zijn. Misschien kun je het al raden, we hadden een foutje gemaakt! Het zijn zes katertjes en maar één poesje. We kunnen nu wel de namen erbij zetten. Rood gestreept (of gemarmerd) met wit. Vier kittens hebben een klassieke aftekening van rood met wit en drie kittens hebben een "koetjes" patroon, veel wit met een paar rode vlekken. Ongeveer zoals bij onze Freki (die had ook dezelfde vader en moeder).


Vader: Ch. S*Zimexis Robin of Locksley; Rood gestreept/wit

Moeder: Ch. Rioja (Roza) van Pondiki; Rood gestreept/wit

Roza x Robin


de foto's staan op datum, klik op de datum en je bent direct op de juiste plaats, klik op het pijltje en je bent weer boven.

21 november; 23 november; 25 november; 26 november; 28 november; 1 december; 4 december; 5 december; 7 december; 9 december10 december; 13 december; 17 december; 18 december; 19 december; 20 december; 21 december; 22 december; 24 december; 25 december; 26 december; 28 december; 30 december; 31 december; 1 januari; 4 januari; 5 januari; 10 januari; 11 januari; 12 januari; 13 januari; 15 januari; 19 januari; 20 januari; 21 januari; 22 januari; 24 januari; 25 januari; 30 januari; 31 januari; 1 februari; 4 februari; 6 februari; 8 februari; 9 februari; 11 februari; 12 februari; 14 februari; 16 februari; 17 februari; 18 februari; 19 februari; 20 februari; 21 februari; afsluiting


21 november 2010

Als alles achter de rug is bellen we altijd de dierenarts. Intussen voorzien we Roza van schone en droge dekjes in de bench. Het warmhoudmatje ligt onder het witte dekje en geeft lekkere warmte aan de kittens. De dierenarts is langs geweest, heeft ze allemaal even onderzocht en gezond verklaard. Moeder Roza is ook nagekeken en ook die krijgt een pluim! Geniet hier van de eerste foto's. We houden u weer regelmatig op de hoogte.


23 november

Nog maar een groepsfoto. Ze groeien goed, vandaag zijn gemiddeld al 22 gram zwaarder dan bij de geboorte. We willen wel bijvoeren maar stellen het zo lang mogelijk uit. Bijvoeren is goed voor de moederpoes, maar geeft ook stress. Zowel de kleintjes, die hun verontwaardiging direct laten horen, als de moeder kunnen daar dan weer niet tegen. Ook is de moedermelk de eerste dagen zo belangrijk dat we dat als heel belangrijk ervaren. Dus houden we van dag tot dag bij of ze wel genoeg groeien. We hebben natuurlijk de vervangende melk allang in huis.

Op de foto is goed te zien dat als moeder even weg is er direct een geworstel ontstaat wie nu onder mag liggen, en daardoor een warm plekje heeft. Roza is zo weer terug.


25 november

Het is al goed zichtbaar, ze worden al lekkere biggetjes. Hier proberen ze kennelijk om-en-om (rood-wit-rood) te gaan liggen.

Hieronder hebben we de eerste poging om ze elk apart op de foto te zetten. Geen fotografische hoogstandjes, maar voor een eerste kennismaking toch wel leuk. De foto's zijn genummerd, dus we kunnen later altijd nog de namen erbij zetten.

Jafnar Jonas Jesper

Jormun Jelte Jitte

Joris

Zoals op het fotootje van Jitte is te zien hebben we onze toevlucht genomen tot het "merken" met een tipje nagellak. We willen wel de juiste gewichten steeds bij hetzelfde kitten kunnen schrijven :-)


vrijdag 26 november

Nou kunnen jullie het ook al zien of nog niet? Zijn het bolletjes of niet? Ze zijn allemaal al minstens 50% in gewicht aangekomen. We genieten volop en hoeven allen Roza maar vol te stoppen met allerlei lekkere hapjes. Vanmiddag maar weer bij een aantal winkels de voorraad lekkere hapjes opgekocht. We kunnen even vooruit.


zondag 28 november

Een week oud. En ....., we hebben nog niet hoeven bijvoeren! Ze wegen inmiddels tussen de 170 en 190 gram, bijna een verdubbeling van de geboortegewichten. Geen record, maar het bijvoeren levert soms zoveel stress bij de kittens en de moeder dat het misschien wel niet opweegt tegen de voordelen van het bijvoeren. De boeken die we hebben beschrijven ook een langzamere groei in grote nesten, maar de boeken stellen ons ook gerust. Als ze een paar weken verder zijn halen ze dat weer in. Daar houden we ons nu even aan vast. Want het is geweldig om ze te zien, heel tevreden kittens en een heel tevreden Roza.

En dan zijn we nog met de namen in de weer. De Noorse mythologie heeft met de "J" weinig te bieden. Een paar namen die niet leuk klinken en een paar namen die bij ons geen leuke associaties oproepen.

We hebben nu de volgende namen geselecteerd. Later in deze week zullen we de namen bij de kittens voegen. We moeten de namen nog even "proeven" en kijken welke naam naar ons gevoel bij welk kitten past :-)

Poesje

  • Jitte, de betekenis van de naam is Behorend tot het volk

Katertjes

  • Jafnar (Jafnhar), een mysterieus wezen met wie Gylfi in discussie ging
  • Jormun (Jormungard), slang en nakomeling van Loki en Angrboda, hij omspant Midgaard en bijt in zijn eigen staart om de cirkel rond te maken
  • Jonas, de betekenis van de naam is duif
  • Joris, de betekenis van de naam is landwerker
  • Jesper, de betekenis van de naam is schat
  • Jelte, (vernoemd naar onze kleinzoon) de betekenis van de naam is Waarde of vergelding

woensdag 1 december

Elke morgen wegen we ze allemaal, even gelegenheid om ze allemaal te knuffelen en ook te kijken of ze nog steeds lekker groeien. En ja hoor, weer een beetje zwaarder geworden. Ook de oogjes gaan al op een kiertje en kijken ze al een beetje om zich heen. Op het fotootje is te zien dat ze even verbaasd om zich heen kijken. We halen ze uit de bench om ze een schoon kleedje te geven.

Jafnar Jonas Jesper

Jormun Jelte Jitte

Joris

Als we alles goed gedaan hebben zijn ze nu met dezelfde namen op 25 november hierboven nog eens te zien. Daar met de snoetjes en hier met hun lijfje. Het aanduiden met een stipje nagellak helpt ons nog steeds om ze snel en zeker van elkaar te kunnen onderscheiden :-)


zaterdag 4 december

Tja, weer dezelfde foto's? Het gaat zo goed dat we de kittens niet willen storen met een uitgebreide fotoshoot. Ze slapen lekker, zijn heel tevreden, ze groeien goed. En ...... we hebben nog niet hoeven bijvoeren!


zondag 5 december

Roza kan het goed hebben, ze eet goed en de kittens groeien goed. Even een kleine pauze.


dinsdag 7 december

Omdat het ons niet lekker zat hebben we de dierenarts gevraagd om nog eens goed naar de geslachten te kijken. De eerste mensen hebben zich al aangemeld voor een kitten en we kunnen natuurlijk niet een katertje voor een poesje wegdoen :-) Maar nu zijn we er uit. Zes (6!) katertjes en een poesje. Nu kunnen we ook de namen er bij zetten. Dan kunnen we alvast aan de namen wennen (en misschien de kittens ook wel).

De dierenarts was heel tevreden met de groei en de conditie van het hele stel. We kunnen zo doorgaan. En we voeren nog steeds niet bij.

Hieronder een grafiekje (ik kan het niet laten ;-). Hierin is te zien dat het heel stabiel en regelmatig gaat. We genieten volop.

De kittens kunnen inmiddels al een beetje om zich heen kijken en reageren op geluiden als je bij de bench bent. Ook beginnen ze al een beetje rond te kruipen.


donderdag 9 december

Het beginnen al echte kleine poesjes te worden. Met echte poezenmaniertjes. Kijk ze hier eens volleerd liggen!

Roza is als moeder heel zorgzaam maar kan ook heel streng zijn. Je ziet haar hier denken: "nou nou, kan het wat rustiger?" Als ze willen drinken, buitelen ze over elkaar (en Roza) heen.


vrijdag 10 december

En ja hoor, ze krijgen belangstelling voor de voerbakjes. Roza is het er niet mee eens en houdt ze nog weg van het eten. Maar dat zal niet lang meer duren. We hebben nog steeds niet bijgevoerd. Roza blijft mooi op gewicht en de kleintjes groeien nog steeds tussen de 10 en 15 gram per dag. Wat een geluk. Komende week gaan we eens proberen of ze al ons beroemde papje van een lepeltje willen eten.

Dit kitten weet al wat hij later wil worden: de "Lion-King"!


maandag 13 december

Is dat een geduw en getrek of niet? Het lijkt wel rugby. Je kunt ze allemaal zien op deze foto.

Hoe lang voordat hij de bench uit stapt? Een paar dagen? Volgens ons zit hij al te mikken.

En dan wordt het tijd voor nieuwe staatsiefoto's Hieronder weer allemaal op een eigen kiekje. Net als altijd weer een heel gedoe om ze de goede kant op te laten kijken, scherpstellen, afdrukken. En dan maar hopen dat de foto's scherp zijn, het kitten de goede kant op kijkt (want ze zijn heel beweeglijk), het kitten er helemaal op staat. En, ... we moeten ook de foto's nog uit elkaar zien te houden, want voor je het weet .... weet je het niet meer ;-).

Intussen hebben we ook al de advertenties bij "Kitten te Koop" en bij "de Noorman" aangemaakt. Binnenkort zullen we de eerste gasten ontvangen om met het kleine spul kennis te maken.

Fulco's Joris

Fulco's Jormun

Fulco's Jitte

Fulco's Jafnar

Fulco's Jesper

Fulco's Jonas

Fulco's Jelte


vrijdag 17 december

Het is wel lachen als we het spul wegen. We zetten ze in een "muts" op tafel en dan om de beurt op de weegschaal. De rest kan zijn (of haar) nieuwsgierigheid nauwelijks bedwingen. Allemaal willen ze weten wat we aan het doen zijn.


zaterdag 18 december

Jonas mag als eerste aan de pap. Nog geen vier weken oud en al bij de eerste poging gaat het goed. Het smaakt hem in elk geval prima.

Als nummer twee is Jormun aan de beurt. Voor de zekerheid "claimt" hij al vast het hele schaaltje, ook hij vindt het heerlijk.

Joris mag als drie. Hij geniet met zijn ogen dicht! Wat een heerlijk kitten is dit toch.

En dan Jelte (met dat kitten en die naam hebben we natuurlijk iets). Hij is al een "charme offensief" begonnen. Dankbaar krijg ik ook nog een likje over mijn vinger.

Jitte is een echt "nuffie", hier doet ze net of ze het niet lekker vindt. Ze blijft wel heel lang doorsmikkelen. Met zes broertjes kan ze er aan! Maar ze kan ze aan, nu al kan ze prima voor zichzelf zorgen.

Wat denk je van Jafnar hier? Als ik het lepeltje wegtrek om bij te vullen gaat hij gewoon mee, het zal wel erg lekker zijn.

Als laatste is Jesper aan de beurt. Hij kon ook best even wachten, hij is inmiddels de "dikste" van het stel. Nog geen 4 weken en al 450 gram. Vanaf nu zullen ze wel harder groeien, voor Roza was het inmiddels een enorm karwei geworden om voldoende te eten. Roza is nu pas iets lichter geworden sinds de geboorte. Hoogste tijd dus dat de kleintjes zelf gaan eten.


zondag 19 december

En ja hoor, Marga zet een schaaltje met melk voor Roza neer en ze gaan direct op hun doel af. Hier zijn de twee "J's" alvast op onderzoek uit. Is dit net zo lekker als hun papje van gisteren?


maandag 20 december

En net als altijd gaat alles weer tegelijk. Als ze beginnen met eten gaat ook het spelen "aan". Lekker rollebollen en ravotten. Roza vind het allang best.


dinsdag 21 december

Het maakt de kittens niets uit: om acht uur 's morgens even lekker aan de pap en om kwart over tien weer lekker bij Roza aan de tepels ...... :-)

08:03 uur

10:19 uur


woensdag 22 december

En dan komt nu ...... het verkennen van de huiskamer! Vanaf nu moeten we weer heel voorzichtig door de kamer en de keuken lopen. Ze beginnen hun wereldje te vergroten. Het gaat al zo soepel dat we de opstaande rand maar uit de deuropening van de bench hebben gehaald. Ze weten trouwens de terugweg ook direct te vinden. Niks verdwalen of zoiets.


vrijdag 24 december

Ze zijn nu allemaal boven de 500 gram. Het eten van pap uit een schaaltje gaat steeds eenvoudiger. Vandaag het eerste wormkuurtje. Het vergt enige overtuigingskracht maar daarna likken ze het tuitje van de spuit af, geweldig hè?


zaterdag 25 december

Kerstmaal?  Kijk ze nou eens mooi op een rijtje zitten? Even snel een paar fotootjes. Ze genieten er zeker van, net als wij!


zondag 26 december

Hèhè, al dat eten! Lekker in een mandje met zijn allen gaan liggen en nagenieten. Zijn het er wel zeven?


dinsdag 28 december

Nu ze door de kamer en de keuken kunnen lopen, doen ze dat ook zeer nadrukkelijk. En nu al zie je langzaam verschillen in de karaktertjes. Jesper loopt je overal achterna en wil zeer nadrukkelijk alle aandacht. Dat stopt pas als hij die ook krijgt. In de jaszak bij Marga houdt hij het wel even vol :-)

Je kunt voeren wat je wil (en dat doen we ook) maar er gaat niets boven even lekker tegen je moeder aan liggen. Ze wegen samen al ruim meer dan Roza en het is ook flink dringen voor een plekje. Roza laat ze af en toe nog even lekker drinken. Bij vorige nestjes werd dit soort rugbywedstrijdjes wel eens voortijdig onderbroken doordat Roza het zat was. Deze kittens ruziën onderling helemaal niet, ze zijn zo zachtaardig dat Roza het ook best vindt.


donderdag 30 december

Zomaar even een fotootje. Hoe het komt weten we niet maar deze kittens zijn nog zachtaardiger dan we al gewend waren. Zou het komen doordat ze met zoveel zijn. Ze zijn zo tevreden met alles wat we ze voorzetten. We kunnen ze net zo vaak oppakken als we willen. En dat willen we.

Fulco's Jormun


vrijdag 31 december

Stel je voor: je zit op de bank, je hebt je camera onder handbereik, en je ziet vlak voor je neus twee kittens in de kerstversiering klimmen. Dan sta je voor geweldig dilemma: ga ik de kittens opvoeden door ze te leren dat dat echt niet kan, of ....... maak ik een serie foto's voor op de website.

En wat doe je? Je kiest weer verkeerd. Je maakt de foto's. Dan kan je ze ook net zo goed gebruiken, dus hierbij de foto's.

En de kerstversiering? Nou, die was tamelijk ongeschonden. Alleen de opvoeding moet ik nog wat aan gaan doen.


Zaterdag 1 januari 2011

Allemaal de beste wensen voor het nieuwe jaar, laten we er wat van maken!

Jesper vergist zich hier even in het afstapje. Met zoveel kittens in de buurt weet je niet waar je moet kijken als ze wakker zijn. Er gebeurt van alles. Wel genieten hoor.

Zonder commentaar...


Dinsdag 4 januari

En ineens ...... ontdekken ze de krabpaal. Nou zijn er maar weinig dingen die zo spannend zijn. Voor de kittens natuurlijk, ze vinden het geweldig! In de trend van MAMA, kijk mij eens! Voor ons is het ook heel spannend natuurlijk, maar dan weer héél anders. Op de grond ervoor liggen allemaal kussens ... en wij houden onze adem in.

Geniet van de foto's en weet dat het allemaal goed afliep.


Woensdag 5 januari

Een heerlijk mandje en als je er dan drie tegelijk kunt treffen......

 

 

                         Fulco's Jormun

Fulco's Jesper

                         Fulco's Jafnar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                          Fulco's Jelte

Fulco's Jitte

 

 

 

 

 

 

 

 

                     Fulco's Joris

Fulco's Jonas

 

 

 

 

 

 

Fulco's Joris is hierboven niet mooi scherp, dus hij mag nog eens.....

 

 

 

 

 


maandag 10 januari

Je hebt soms van die tijden dat het jammer is dat er aan elke arm maar één hand zit. Deze week is een volslagen gekkenhuis. Gelukkig hebben we wel een aantal foto's gemaakt, zodat ik nu wel (te laat, maar wat wil je dan?) de website nog kan bijwerken. Deze week groeien de kittens wat minder. Dat heb je in elk nestje wel eens, nu is het een combinatie van een aantal factoren. In deze periode komen hun kiesjes door en ze hebben natuurlijk hun tweede wormkuurtje gekregen. Hieronder zie je een aantal nog even hun knuffeluurtje hebben, lekker bij Roza.

Jelte gelooft het wel. Hij haalt het zo wel in :-)

Of niet natuurlijk als hij lekker een dutje doet.


Dinsdag 11 januari

Freya moet zelf ook kittens krijgen (over een weekje ongeveer) en kan haar moederlijke gevoelens niet meer onderdrukken. Dan maar de kittens van Roza gekidnapt!


Woensdag 12 januari

Als we TV kijken liggen ze gezellig in de buurt van ons onder het tafeltje. Of is het de houtkachel waar ze voor komen? Nou, wij weten het wel!

Een mandje vol, vlak voor de kachel!

Het zijn er echt maar 6 (zes!) en Roza.


Donderdag 13 januari

Jaja, TV kijken hè? Nou mooi niet, je moet stil zitten!

Het worden al echte pluizenbollen.


zaterdag 15 januari

Jonas :-)

Jormun

Jafnar

Joris, het lijkt net of hij buiten zit

Jitte, een heel lief meisje ;-)

Voor het eerst in de tuinkamer .... spannend!

Jelte en Jafnar

Jesper

Ja ja, blijft dat wel staan?

En nog een extraatje ..... weer eens een andere krabpaal.


woensdag 19 januari

Hier is er eentje bij Ingrun gaan liggen. Je ziet aan zijn snoet dat het echt behelpen is :-)

Ja hoor! Met zijn zessen lekker "aanliggen" en eentje toekijken. Schande.

Het mandje voor de kachel is nu wel groter, maar nu zijn de kittens ook groter. Nu past het nog maar net.

En dan ook nog op de lamp klimmen.


donderdag 20 januari

Elke dag een fotootje en elke dag iets anders ......

Jafnar is op kraambezoek bij het andere nestje. Hij zit hier met echte vraagtekens boven zijn hoofd.

Heel wat en half wat, mooi gezicht om naar zo'n verschil van ongeveer twee jaar te kijken.


vrijdag 21 januari

Wij beginnen onze dag met een ontbijtje op tafel. Daar kunnen we lekker ontspannen bij zitten. Hier liggen ze te ontbijten onder het kleine tafeltje. Voor eentje is er net te weinig ruimte, hij moet zich schrap zetten om er niet af te vallen :-) Een mooi begin van de dag!


zaterdag 22 januari

Het grote ontdekken is begonnen. Nu weer de vaatwasser. Wel goed kijken of ze weg zijn voor we het apparaat dichtdoen en starten.


Maandag 24 januari

Een mooi wip-wapje. Voor de kittens is dit geweldig, niet te groot en niet te klein, ze zijn er elke dag zoet mee.

En dan het kattenluikje. Het lijkt net of ze bespreken wie er nu voor mag gaan.

En dan morgen voor de eerste keer naar de dierenarts. Ze krijgen hun eerste enting al weer. Het gaat wel heel snel nu.


Dinsdag 25 januari

En dan zijn ze ineens al 9 weken oud. Tijd voor het eerste ritje in de auto en op weg naar de dierenarts. De paspoortjes liggen al klaar en Jonas z'n boekje ligt bovenop, hij mag eerst. Oortjes, hartje, longetjes, buikje, kortom alles wordt nagekeken en alles wordt genoteerd in zijn boekje. Hij is ook al een echt manneke ;-) De dierenarts is heel tevreden. Dan nog de eerste enting en nog even los door de spreekkamer rennen met z'n allen, dolle pret! In de transportbox en weer naar huis. Ook weer een hele belevenis hoor!

Jonas

Jormun

Jafnar

Jesper

jelte

Even goed luisteren ....

Joris

mooi gebitje ......

Jitte


Zondag 30 januari

Een mooie foto om een puzzel van te maken. Het is trouwens evengoed een puzzel: één moeder Roza, zes katertjes en één poesje. Ze hebben net lekker gegeten van de borden in de keuken. Zou dit dan moeten doorgaan als toetje?


Maandag 31 januari

's Avonds voor we gaan slapen krijgen ze nog een bordje met lekkers. Dan kunnen wij tenminste ongestoord weglopen zonder dat we een wedstrijd hebben wie er het eerst in de slaapkamer is, de kittens of wij. Als we het verliezen is het een heel gedoe om ze weer weg te krijgen......

De kittens houden het zelfs langer vol dan Roza, die is al gaan slapen.


Dinsdag 1 februari

Joris heeft de plantenbak ontdekt (vandaar zijn zwarte neusje)

Jonas en een van zijn rode broers (Jesper?) in diepe rust.

En als we dan de kachel hebben aangemaakt, gaan ze er allemaal voor liggen. Buikjes vol en slapen....


vrijdag 4 februari

Fulco's Jonas, een fotomodel in de dop?


Zondag 6 februari

Nou ja zeg ..... elf weken oud en allemaal nog bij Roza drinken. Krijgen ze er nooit genoeg van? Ze wegen nu allemaal rond de 1300 gram, echte lekkere kittens zijn het. Ze krijgen nu ook elk een eigen persoonlijkheid. De een loopt achter je aan, de ander "praat" de hele tijd en weer anderen liggen op schoot of spinnen zo hard dat je er bang van wordt.


Dinsdag 8 februari

Jesper helpt (ja ja .... ) even met de was opvouwen, goed hè?

Ze staan (of zitten of liggen te slapen) er echt allemaal op ;-)


woensdag 9 februari

Het gaat nu heel hard (of nog harder...) ruim 1400 gram! En als ze de kans krijgen gaan ze ook nog een vorkje meeprikken in de kittenbench bij Freya. Die vindt alles goed, zij geniet van haar eigen kittens en heeft toch het liefst alleen harde brokjes. De andere boeven vinden dat allang goed, zij eten het wel even op.

Hoe bedoel je  .... relaxt?

Jafnar


vrijdag 11 februari

Joris: "Als jij slaapt zal ik opletten, straks ruilen we wel."

Luister naar je grote broer! Het is wel lekker warm maar héél gevaarlijk in dat ding!


zaterdag 12 februari

Holland's next topmodel?

Joris

Of toch deze?

Jitte

Jelte

Jormun

Als de bench met de kleine kittens open gaat, zijn ze er als de kippen bij om even snel de bakjes leeg te eten.


maandag 14 februari

Tja, en dan zijn ze ineens toch al weer twaalf weken oud. Tijd voor de tweede enting en hun chip. Om 11 uur bij de dierenarts. Een vrolijke boel als we ze loslaten in de spreekkamer! Ze verkennen onbekommerd de hele ruimte. Alles wordt nagekeken. Bij de kittens onderzoekt de dierenarts de oortjes, hartje, longen, buikje en hun gewicht natuurlijk. De jongen zijn allemaal boven de 1500 gram en het dametje volgt met 1400 gram op de voet. Nog een klein weekje en dan wordt het weer heel stil. We gaan de nieuwe verzorgers nu allemaal benaderen voor de definitieve verhuisdatums. Ook Roza hebben we meegenomen om haar nog eens door de dierenarts te laten nakijken, een geweldig moedertje. De kittens gaan nu bijna verhuizen en ze weegt nog bijna 4 kilogram, en dat bij zeven (7!) kittens. Na een uurtje kunnen we weer naar huis. De kittens willen, eenmaal thuis, gerust nog een bordje met lekkere hapjes, Dan lekker uitrusten en na een halfuurtje is de hele kliek in diepe rust. (en wij ook!)


Woensdag 16 februari

Deze paar dagen blijven de kittens nog bij ons om te zien of er geen vreemde reacties zijn op hun laatste bezoekje aan de dierenarts. Het was niet te verwachten en het gebeurde dus ook niet. We genieten van deze laatste dagen van een prachtig stel. Waanzinnig druk met zeven kittens maar we hebben er weer van genoten! Vanaf morgen gaan we ze wegbrengen, snik :-)

Jafnar


Donderdag 17 februari

Als eerste is Jormun aan de beurt. Hij gaat bij Marjolein en Bas in Tilburg wonen. Ze hebben daar al twee Europese kortharen. De lang gekoesterde wens van Bas is door zijn zus Jiska vervult.

Jormun is na een half uurtje al op zijn gemak, zijn toekomstige speelkameraad kijkt nog even de kat uit de boom


vrijdag 18 februari

Nu gaat Jesper verhuizen. Hij gaat naar Gitta, John en Pieter in Almere. Daar wonen ook al twee Fulco-katten van vorig jaar.

Jesper (vanaf nu Wally) maakt kennis met Saartje. Die gaat daarna met Binky de meegebrachte kittenpakketten inspecteren, je moet uiteindelijk je prioriteiten kunnen stellen nietwaar?


Vrijdagmiddag gaat ook Joris naar Almere. Hij gaat bij Ria, Hans en Claudia wonen. Daar woont ook al Freki (van www.cattery-belladonna.nl) , een prachtige Noor van 7 maanden.

Vooralsnog is het een wapenstilstand. Een Noor van 7 maanden is geen volwassen kat en weet nog niet goed wat hij met een nieuwe huisgenoot aan moet. De volgende dag krijgen we goede berichten. Ze slapen samen en eten samen en stoeien samen. Dat laatste gaat nog erg ruw daar zullen ze uiteindelijk zelf uit gaan komen.


zaterdag 19 februari

En dan het enige poesje uit het nest. Jitte gaat naar Rotterdam en woont vanaf nu bij Alla en Peter. Daar hebben ze een al een Britse korthaar.

Jitte verkent direct de hele kamer en is weinig onder de indruk van de Britse dame. Jitte gaat vanaf nu Bella heten.


zondag 20 februari

Vandaag een lange rit, helemaal naar de Belgisch-Franse grens. We gaan Jonas wegbrengen naar Catherine en Rik die wonen in Menen (B). Jonas gaat bij drie hondjes, vier poezen (waaronder twee Noren) en een heleboel dwergpapegaaitjes (agaporniden, www.agaporniden.be) in huis wonen. Er is al veel bezoek geweest en die waren onder de indruk van onze Jonas :-)

Ook uit België zijn de eerste berichten heel mooi, hij is in elk geval al maatjes geworden met Smokey.


maandag 21 februari

En dan gaan we naar Ede. Jafnar (vanaf nu Oscar) gaat op een boerderij wonen. Annemiek, Robin en Luuk gaan voor hem zorgen. Zijn andere huisgenoten zijn een (prachtige) hond en een Noors vriendinnetje, Bente. Voorlopig blijft hij binnen maar als hij naar buiten mag zijn er nog veel meer speelkameraden.

Annemiek wilde alles goed voorbereiden voor de komst van deze kleine. Zij had vragen over zijn eten en welke kattenbakkorrels wij gebruiken. Dus een mooie nieuwe kattenbak met zijn eigen korrels stonden voor hem klaar. En wat denk je? Juist, hij loopt er straal langs en gebruikt de kattenbak met de "vreemde" korrels. Zo zie je maar, ze weten het toch beter!


Afsluiting

En dan is alleen Jelte nog over. Zijn nieuwe baasjes zijn nu eerst op vakantie. Als zij terug zijn gaat Jelte bij Ursula en Fred in Den Helder wonen. Wij mogen dus nog drie weken van hem genieten. Jelte zorgt intussen voor de kleine kittens van Freya. En Freya zorgt dan weer voor hem.