Het K-nestje  (terug naar "vorige nestjes")

Geboren op maandag 17 januari 2011. "Blue monday" notabene! Het nestje bestaat uit 5 kittens, drie katertjes rood / zilver(??) met wit en twee poesjes schildpad / zilver(??) en wit. Allemaal gezond! Bij de geboorte waren ze al flink zwaar, tussen de 107 en 132 gram. De geboorte ging heel voorspoedig. Om 11:30 uur vanmorgen kwam het eerste katertje en om 13:58 uur vanmiddag kwam het laatste kitten. De DA kwam ook nog even kijken en heeft moeder en de kittens allemaal gezond verklaard.

Ze zullen opgroeien in huis, tezamen met de andere poezen. Zodra ze iets groter zijn mogen ze, op 2 slaapkamers na, door het hele huis rondlopen. Maar voorlopig gaan we ervan genieten!

Freya x Christian 

Moeder: Fulco's Freya; Rood gestreept / wit; NFO d 09 23

Vader: Kallbokattens Christian; Blauw zilver gemarmerd; NFO as 22  


de foto's staan op datum, klik op de datum en je bent direct op de juiste plaats, klik op het pijltje en je bent weer boven.

17 januari; 18 januari; 19 januari; 20 januari; 24 januari; 26 januari; 30 januari; 4 februari; 6 februari; 8 februari; 9 februari; 11 februari; 12 februari; 14 februari; 15 februari; 16 februari; 17 februari; 18 februari; 19 februari; 22 februari; 23 februari; 25 februari; 26 februari; 4 maart; 5 maart; 7 maart 8 maart; 9 maart; 11 maart; 13 maart; 14 maart; 29 maart; 30 maart; 31 maart; 1 april; 3 april; 6 april; 9 april; 12 april; 16 april: 22 april; 27 april;     4 mei; 11 mei; 14 mei afsluiting


We hebben voor alle kittens weer hele fijne adresjes gevonden.


Maandag 17 januari 2011

Freya is er heel gelukkig mee. Deze week pikte ze steeds de kittens van Roza en nam ze mee naar een mandje op de krabpaal om ze eens lekker te verzorgen. En nu heeft ze er zelf vijf.


Dinsdag 18 januari

We willen nog niet al te storen. Dus nog maar even met wat minder mooi plaatjes.....

1 katertje, Rood gestreept (met wit?)

2 katertje, Crème met wit

3 katertje, Rood gestreept met wit

4 poesje, Schildpad met wit

5 poesje, Schildpad met wit

En Freya nog even met de dierenarts :-)


Woensdag 19 januari

Nog maar eventjes zonder veel details, tijdens de weegceremonie kan het wel even. Er wordt wel zeer luid protest aangetekend. Het is ook een stuk kouder op de weegschaal dan tegen moedertje Freya. Wie kan het ze kwalijk nemen?

Koen

Kjeld

Kari

Karl

Kirra


donderdag 20 januari

We zijn nu een paar dagen onderweg. Ze groeien lekker. De J'tjes proberen we nog een klein beetje op afstand te houden. Ze zouden misschien bij Freya gaan drinken en dat willen we dus beslist niet. Wel mogen ze natuurlijk op kraamvisite en eens bij het kleine grut kijken. En zoals dat ook in de dierenwereld gaat, prachtig! Zo voorzichtig en zachtaardig een kitten van ruim acht weken omgaat met kittens van een paar dagen.


maandag 24 januari

Een week oud en zo vertederend! Ze groeien lekker en zijn al allemaal ruim 100 gram aangekomen. En omdat Freya ze eigenlijk niet uit het oog wil verliezen is het heel lastig om foto's te maken. Dan proberen we het maar eens zó! Bij het verschonen van de kleedjes en het mandje blijven ze lekker bij elkaar liggen. Dan snel de camera erbij, en terwijl ik de mand ronddraai maakt Marga snel een boel foto's. Nu hebben we ze uit elke hoek en kunnen we de foto's (en dus de kittens) op ons gemak bekijken. De kittens in het schone mandje, het mandje in de bench en in absolute stilte hebben we ze toch op de foto. Kijk dus op uw gemak naar de kittens en laat ons weten wie wie is?

Met de namen zijn we nog wat in de weer. We houden u op de hoogte.


woensdag 26 januari

Zo we zijn er uit voor de namen. En .... weer iets geleerd over de Noorse mythologie tijdens het lezen :-)

de katertjes:

  • Karl (was beschermer van de koning en andere hoogwaardigheidsbekleders als lijfwacht) en was de zoon van Heimdall en Amma

  • Kjeld is een Deense jongensnaam. De betekenis van de naam is `ketel`

  • Koen is een Nederlandse jongensnaam. De betekenis van de naam is `onverschrokken, wijs raadsman`

de poesjes:

  • Kirra (Keltische meisjesnaam).De betekenis van de naam is `donkere dame`

  • Kari is een Noorse naam. De betekenis van de naam is `gezegend, puur, heilige`

Ze groeien als kool, 9 dagen oud en al ruim boven de 250 gram. Allemaal. Freya is er heel blij mee en erg trots. Alleen verliest ze ze geen seconde uit het oog. Wegen kan nog net maar afzonderlijke fotootjes is nog steeds lastig vanwege het feit dat Freya ze bij de eerst piep al op komt halen. Nou ik kan je zeggen dan krijg je weinig foto's. We laten het dus nog maar even zo.


Zondag 30 januari

Kari

Kari

Fulco's Kari, schildpad met wit (en zilver?) heeft een mooie witte staartpunt.

Kirra

Kirra

Fulco's Kirra, Schilpad met wit (en zilver?) heeft een ietsiepietsie meer rood :-), het puntje van haar staart.

Kjeld

Kjeld

Fulco's Kjeld, crème met wit, hij is in opperste concentratie op weg naar de rand van het kleedje........

Koen

Koen

Fulco's Koen, rood gestreept met wit, hij vind er nog niets aan, zo op de tafel en wil gewoon bij zijn moeder zijn.

Karl

Karl

Fulco's Karl, rood gestreept met wit, nog geen 2 weken oud en al boven de 300 gram (samen met zus Kirra)


vrijdag 4 februari

Het wisselen van de kleedjes in de kittenbench is altijd een vrolijke janboel. De grotere kittens willen allemaal helpen. Freya wil dat allemaal niet. En de kleintjes zelf beginnen ogenblikkelijk te stappen.....


zondag 6 februari

Morgen zijn ze drie weken oud, vandaag zijn er al twee de 400 gram gepasseerd. De drie andere volgen op de voet, heerlijk zo goed ze groeien.

Vandaag is het eerste kraambezoek geweest voor de kleintjes. Kari gaat bij Marijke wonen, maar nu nog niet :-)

Fulco's Kirra

Fulco's Kari

Fulco's Karl

Fulco's Koen

Fulco's Kjeld

nog eentje dan....


dinsdag 8 februari

Ruim 3 weken oud, gisteren moesten we al verhinderen dat ze de bench uitklimmen. Hier zie je ze ook alvast de kattenbak verkennen, achter aansluiten!

Lekker dicht bij moeder Freya blijven, je weet maar nooit of ze misschien even gaat liggen.

Je kunt het zo niet zien maar het zijn lekkere bolletjes, ze wegen nu tussen de 400 en 450 gram. Wij zijn er heel blij mee als ze zo goed groeien.


woensdag 9 februari

De kleuren zijn een beetje "warm" dat komt omdat we het zonder flits willen doen. Maar we willen jullie het "eerste papje" niet onthouden.

Fulco's Kari hield haar mond stijf dicht.

Fulco's Kirra weet het net iets beter en kan al geweldig goed pap eten.

Fulco's Karl weet er ook goed raad mee.

Fulco's Koen was veruit de beste met de lepel en de pap.

Fulco's Kjeld wilde de rest van de pap wel opeten, we zijn maar gestopt. Anders wordt hij misschien nog misselijk. Morgen krijgt hij weer. Na afloop gingen ze lekker bij Freya liggen. Die begon ze natuurlijk uitgebreid te wassen, dat hoort zo na het eten.


vrijdag 11 februari

Heerlijk is dit om te zien, daar doen we het nu allemaal voor!

Fulco's Kari, een parmantig en kittig dametje.


zaterdag 12 februari

Kirra loopt heel parmantig door de kamer en bekijkt een groter stuk van de wijde wereld ........ erg indrukwekkend!

(foto Anita van der Pol)

Lekker de boel uitdagen maar onder de bescherming van Freya....

(foto Anita van der Pol)

Een drukte van belang, de grote kittens willen IN de bench (vooral om de bakjes leeg te eten) en de kleine kittens willen eruit, vooral om lekker door de kamer te kunnen struinen.


maandag 14 februari

Vier weken zijn ze nu. Ze groeien als kool, allemaal al boven de 500 gram. En zo ondernemend als kleine poesjes maar kunnen zijn.


dinsdag 15 februari

Bij de grote broer op het bankje, hij slaapt rustig door. Ja, nu nog wel :-)

Even aan de pap, maar het is zijn smaakje niet!


woensdag 16 februari

Als ze vast voer gaan eten, gaan ze ook op de bak. Dat is een hele ontdekking voor die kleintjes. Voordien hebben ze geen enkele interesse voor de kattenbak en dan ineens moeten ze hem helemaal onderzoeken. Prachtig hoe dat allemaal gaat.


donderdag 17 februari

Nu ze door de hele kamer mogen lopen gaan ze ook de andere plekjes ontdekken. Het lekkere mutsje onder het tafeltje is altijd een favoriet plekje.


vrijdag 18 februari

het maakt trouwens helemaal niet uit waar die lekkere muts ligt, ook middenin de kamer genieten ze er van. Freya heeft de muts in beslag genomen met een paar van de kittens, niet dat het een beetje past of zo. Het ziet er zelfs ongemakkelijk uit.


zaterdag 19 februari

Ze lusten wat inmiddels. Het bordje wordt helemaal schoon gelikt. En zelfs dan speuren ze nog naar een achtergebleven kruimeltje.


dinsdag 22 februari

Fulco's Kari


woensdag 23 februari

Lekkere jongens zijn het! Nieuwsgierig naar alles wat er in de kamer ligt. Spelen en ravotten, het gaat maar door.


vrijdag 25 februari

Diepe rust vlak voor de kachel, zelfs het mandje vinden ze te warm :-)


zaterdag 26 februari

Hoe is het mogelijk. Vijf kittens plus één, Freya is een aartsmoedertje. Jelte (van Roza) ligt er gewoon tussen, hij mag zelfs af en toe meesnoepen van de melk! Freya kan er geen genoeg van krijgen (en wij ook niet!)


vrijdag 4 maart

En van het ene moment op het andere klimmen ze dat het een lust is. Nu liggen op de grond rond de klimpaal weer allemaal kussens om ze te behoeden voor een harde val op de plavuizen. Nu spelen met elkaar en voor je het weer rolt er eentje op de grond. Dus de komende dagen houden we ons hart vast en genieten van het spel.


zaterdag 5 maart

Fulco's Kari, een heel mooi meisje :-)

Kjeld, een heel bedachtzaam kereltje, heerlijk toch?


maandag 7 maart

De kleintjes worden nu lekker eigenwijs. In de krabpaal klimmen en trots rondkijken. Wel onder bescherming van Freya natuurlijk.


dinsdag 8 maart

Een rood katertje, met tegenlicht van de ondergaande zon. Het lijkt wel of hij gloeit! En dat doet hij natuurlijk ook, het is immers een Rode Noorse Boskat Kater!

Fulco's Koen

Kirra en Kjeld

Karl en Freya


woensdag 9 maart

De houtkachel blijft een geweldige plek om te zijn. Freya zoekt de kachel op en de kittens zoeken dan weer Freya op, iedereen blij en lekker warm. In het midden de dame: Fulco's Kari. Ze zijn nu net zeven weken oud en ze wegen al meer dan 900 gram. Wat een kanjers.

We krijgen er geen genoeg van! Karl ook niet. We hebben nog steeds een stipje nagellak nodig om Koen en Karl uit elkaar te houden. We hebben wel vaker kittens gehad die op elkaar lijken maar deze keer lukt het nog steeds niet. Ze zijn, ook in hun karakter, ook heel erg gelijk, een echte tweeling.


vrijdag 11 maart

Ze zijn zo nieuwsgierig als wat! Zet je even het dienblad neer om iets op te pakken, dan moet dat direct onderzocht worden. En ze zijn gek op het schuim dat in het kopje is blijven zitten. Hoe bestaat het, katten die gek zijn op koffie.

Koen en Kirra

Als je dichterbij komt zijn ze het alweer vergeten en kijken je aan of je soms nog meer speelgoed voor ze hebt. Of iets te eten natuurlijk, vandaag zijn ze allemaal ruim boven de 900 gram en Koen is vandaag al 1 kg!


zondag 13 maart

Zielig hè? Kunnen ze zeker geen groter mandje kopen! Arme Koen.


maandag 14 maart

Laatste dagje voor Jelte, hij gaat vandaag verhuizen naar Den Helder, hij mag nog even bij de nichtjes liggen maar dan gaat hij echt weg. Snik.


dinsdag 29 maart

En daar zijn we weer ..... Lekker een aantal dagen naar dochterlief en schoonzoon geweest in Qatar. Heerlijk er even tussenuit. Vanaf nu gaan we weer de website mooi bijhouden en de poezen opvoeden. Tijdens onze afwezigheid zijn ze natuurlijk heel goed verzorgd door hulpvaardige familie. Die zijn ook gek op poezen en de omgeving is ook heerlijk om eens te verkennen.

Hier zie je dat we de draad weer hebben opgepakt. Kirra is als eerste aan de beurt om bij de dierenarts te verschijnen voor haar eerste enting. Ook krijgen ze vandaag hun paspoortjes en een eerste gezondheidscontrole. Alles goed met de kittens! Ze groeien nog steeds heel goed en nu is al veel beter te zien hoe het wit en het zilver onder het zwart vandaan komen :-)

Als we allemaal weer thuis zijn is daar de beloning voor het goede gedrag, kijk ze smullen. Het bezoekje aan de dierenarts is snel vergeten.


woensdag 30 maart

Jaja en waar mag ik dan zitten? Het is een geweldig gezicht als ze heerlijk liggen te spinnen tegen hun moeder.

Kari en Koen

Kjeld, een heel zachtaardig mannetje

Kirra

Karl

Nog eentje dan ...... van Kirra

Koen en Karl, we kunnen ze nog niet uit elkaar houden :-) (dus maar weer de nagellak gepakt)


donderdag 31 maart

We hebben bezoek en de dames komen er gezellig bijliggen. Ze missen niets!

Kjeld, het lijkt wel of hij licht geeft!


vrijdag 1 april

Kjeld zit ons een beetje uit te dagen. Wat een heerlijk ventje is het. Een al een hele kater ook, ruim 1450 gram en dat bij 11 weken!


zondag 3 april

Freya met Kirra, Freya is een echte moederpoes. Ze kan maar geen genoeg krijgen van haar kittens (en wij ook niet, wat een duveltjes zijn het weer)

Kari met één van de broers (Koen of Karl, ze lijken zo veel op elkaar dat we met de foto's er niet uit komen)


woensdag 6 april

En dit houden ze uuuuuuuuren vol! Tot er iets te eten is ofzo :-)


zaterdag 9 april 

Zomaar een sfeerplaatje met Dóttir en Kirra, wat een rust hè?

Fulco's Kari.....

Koen en Karl (wordt Karel...) blijven bij elkaar en gaan verhuizen naar Marianne, Tiemen en de kinderen Wouter en Jasmijn.

(foto Marianne Boelens)

Fulco's Karl

Fulco's Koen


dinsdag 12 april 

En dan gaan we voor de tweede enting en de chip. Zoals we gewend zijn, gaat het zonder enig gedoe. De kittens maken er weer een vrolijke boel van. Ze lopen los door de spreekkamer en onderzoeken alles. Om de beurt op de tafel voor hun onderzoekje en hun enting en hun chip. Ook dat gaat zonder dat ze met de ogen knipperen. Ze zijn (zoals altijd) helemaal gezond en fit om te verhuizen. Ook zijn ze flink uit de kluiten gewassen, de dames ruim boven de 1400 gram en de jongetjes zelfs ruim boven de 1700 gram. Vanaf komende zaterdag gaat het weer gebeuren. Eerst gaan Kjeld en Kirra. Kari en de beide broers gaan wat later.

En weer thuis gaan ze even verslag doen bij Freya. Die zal ze ook wel even troosten, vooral de jongetjes :-)


zaterdag 16 april

Vandaag is Kjeld naar Hellevoetsluis verhuisd. Hij heeft een Noors Boskatvriendinnetje en Evi de dochter in huis.


vrijdag 22 april

Kari is naar Marijke in Arnhem verhuisd. Ze laat zich daar van haar beste zijde zien. En ze blijft in de buurt om alles te kunnen volgen. Marijke heeft een cattery (Noren van Balingshoek) en op termijn mag Kari misschien ook wel kittens krijgen!


Woensdag 27 april

Kirra op de bank. Een deftig dametje. Ze is heel graag bij ons in de buurt, maar op haar eigen condities.


woensdag 4 mei 

Zoals je kunt zien worden Koen en Karl groot! Een nadeel van het langer verzorgen van de kittens is wel dat je steeds meer gaat hechten, dat wordt nog verdrietig bij het verhuizen.


woensdag 11 mei

En dan is toch de dag gekomen dat ook Koen en Karl (vanaf nu Karel) gaan verhuizen. Ze gaan naar Eemnes, daar wonen ze vanaf nu bij Jasmijn, Wouter, Marianne en Tiemen. Ze waren meer dan welkom en alles was al tot in de puntjes voorbereid. Ook de poes van de buren heeft hen al verwelkomd, hij zal hun stiefbroer zijn :-)


zaterdag 14 mei

En als laatste verhuisd dan toch ook de "donkere dame" Kirra. Zij zal waarschijnlijk toch deze naam houden. Aanvankelijk zou het Minoes worden, maar nadat ze een paar uur in huis was, kregen we al geweldige berichten, ze had de heer des huizes en de dochter al volledig om haar pootjes gewonden. Ze woont nu bij Roos, Anita en Jeroen in Den Haag.

Op schoot bij Jeroen ...... :-)