Het L-nestje  (terug naar "vorige nestjes")

7 december 2011. Op woensdagavond was het zo ver, precies 65 dagen nadat ze uit logeren is geweest, zijn de kittens geboren. Om half tien begonnen de weeën en daarna om 10 uur kwam er een zwart staartje :-). Dat is dus een schildpad poesje. Daarna ging het in eerste instantie heel snel. En om 11 uur waren er ook nog drie katertjes bijgekomen. Veel rood en een hier en daar een beetje wit. Daarna duurde het bijna twee uur voor er nog een poesje kwam maar dat was niet leuk. Dit poesje had een zeer ernstige navelbreuk en het overleed ook al binnen een paar minuten. Als laatste kwam er nog een katertje. De overige kittens zijn gelukkig allemaal gezond en wegen tussen de 104 en 137 gram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fulco's Freya; Rood gestreept / wit; NFO d 09 23

Int. Ch. Hardangar's Romeo, Zwart - zilver / gemarmerd; NFO ns 22


de foto's staan op datum, klik op de datum en je bent direct op de juiste plaats, klik op het pijltje en je bent weer boven.

woensdag 7 december; 8 december; 9 december; 10 december; 12 december; 16 december; 19 december; 20 december; 24 december;            26 december; 31 december; 1 januari 2012; 7 januari; 12 januari; 13 januari; 14 januari; 15 januari; 16 januari; 21 januari; 22 januari: 24 januari; 31_januari; 3 februari; 5 februari; 6 februari; 13 februari; 14 februari; 16 februari; 22 februari; 24 februari; 4 maart; 5 maart; 6 maart; Tenslotte.


Freya, in haar laatste week vóór de bevalling.


We hebben voor alle kittens weer hele lieve mensen gevonden die binnenkort voor ze zullen gaan zorgen. Nog een paar weekjes mogen wij dat doen. Dus nog even genieten.

Luna gaat naar Hilde, Gert en hun kinderen Zou Nan en Xin Tian in Klazienaveen wonen. Daar wonen ook de vier broers van de dametjes, Wolter, Koen, Douwe en Bram.

Lars gaat binnenkort verhuizen naar Laura en Ruben in Amstelveen.

Loki en Lex mogen al heel snel naar Corine en Dick in Den Horn.

Leo gaat naar Scheveningen. Hij komt bij Renée en Menno te wonen. Zij hebben al een hond en een poes.


Woensdag 7 december 2011

Freya ligt hier met haar kittens, nog een beetje na te genieten. Ze is er zoals steeds heel blij mee (en wij ook). De andere poezen zijn om de beurt al even wezen kijken, vooral Edda lijkt een beetje jaloers, ze zit er steeds bij. Het feit dat er een bakje met extra lekker voer klaar staat voor Freya heeft er misschien ook mee te maken :-)


Donderdag 8 december

Freya is even naar de bak. Dan kunnen we wel snel een foto maken. Ze is zo beschermend dat we geen kans hebben als ze er bij is. We krijgen beslist geen toestemming om er een te pakken en te fotograferen. Ze is niet fel of iets maar ze wil het gewoon niet. Ze pakt de kittens beslist uit je handen om er dan voldaan weer bij te gaan liggen.


Vrijdag 9 december

Nog maar een groepsfoto :-) Freya wil ze niet afstaan voor een "photo shoot" dus nog maar weer zo. Ze groeien trouwens geweldig. Allemaal zijn ze al een gram of 30 aangekomen in nog niet eens twee dagen. Ook zijn ze lekker levendig als ze niet liggen te slapen. En het knokken om de beste plek tegen Freya is al in volle gang!


Zaterdag 10 december

We zijn er uit voor de namen. Altijd leuk om de Noorse mythologie na te snuffelen. Helaas was dat voor de L niet voldoende. Ook deze keer hebben weer leentjebuur gespeeld bij nadere sagen en legenden. Het poesje gaat Luna heten, voor de katertjes hebben we Loki, Leo, Lex en Lars. Lekkere korte namen en heel makkelijk om ze te roepen. Dat zal bij Noorse Boskat katers wel niet helpen, maar je weet het natuurlijk nooit. Wie welke naam krijgt laten we nog even bezinken. De namen gaan binnen een paar dagen bij elk van de katertjes "passen" dat doen we dus op het gevoel. Zo snel als ik het voor elkaar kan krijgen (en Freya dus toestemming geeft) om ze afzonderlijk te fotograferen zullen we ze ook aan iedereen voorstellen.


12 december

Het gaat heerlijk, wat een genot om Freya met haar kittens te zien. Vandaag zijn er al twee die de 200 gram haalden en de anderen volgen op de voet. Ook het poesje is al zo zwaar! Nog maar geen aparte foto's.

Een van de katertjes ligt op zijn rug te slapen. Vertederend hè?


vrijdag 16 december

Freya geniet er bijzonder van. Hier is goed te zien hoe de kittens groeien. Als je weet dat ze nu al tussen 240 en 287 gram wegen! Daar zijn we uiteraard heel blij mee. We hoeven alleen te zorgen dat Freya voldoende te eten krijgt en dat de kittens het lekker warm hebben. Elke dag een schoon kleedje en dan hebben we het wel gehad. En we moeten natuurlijk genieten........


maandag 19 december

tijd om iedereen apart voor te stellen:

als eerste is Luna aan de beurt, ze groeit goed (heel goed zelfs) en weegt na ruim anderhalve week 279 gram. Officieel is ze een schildpad poesje gestreept met wit en zilver. Het wit, rood en zilver was waarschijnlijk bijna op :-). Als ze wat groter is zal die tekening wel beter tot zijn recht komen. Ze is wel heel lief en piept nauwelijks als we haar even apart op de tafel zetten voor de foto's

Fulco's Luna (besproken)

Als tweede is Lars aan de beurt. Rood gestreept met wit (en misschien een beetje zilver?) Hij heeft een mooie warme kleur en is inmiddels op één na de dikste met 305 gram. Ook hij hoeft helemaal niet te piepen als we hem op tafel zetten. Misschien niet zo goed te zien op de foto's maar ze hebben natuurlijk allemaal hun oogjes al helemaal open.

Fulco's Lars (besproken)

En dan Loki. Heel goed gegroeid en hij doet zijn naam eer aan (hij is oorspronkelijk een reuzenzoon), hij weegt vandaag 329 gram. Moedertje Freya kan er wat van. Zo rustig als ze met haar kittens omgaat. En zo trots als ze is. Loki is ook rood gestreept met wit en zilver.

Fulco's Loki

Dan is het de beurt aan Leo. Rood gestreept met wit (en een witte staartpunt :-) een heel mooi jongetje en hij weegt vandaag 289 gram. Omdat ze zo veel op elkaar lijken hebben we de oude truck van de gelakte nageltjes weer toegepast.

Fulco's Leo

En dan de benjamin van het clubje. En toch noemen we hem Lex. Hij weegt vandaag evenveel als zijn zus, 278 gram. Rood gestreept met wit en zilver, en een schattige staartpunt. Ook hij is prachtig en heel lief en zacht :-)

Fulco's Lex


Dinsdag 20 december

Moeder en zoon, geweldig hoe Freya met ze omgaat. Morgen zijn ze twee weken. Nu al zijn ze tussen de 300 en 350 gram, wat willen we anders nog? We hoeven allen te genieten.

Een filmpje pakken? Het duurt enkele minuten voor het filmpje start, maar wel heel leuk!  klik hier


Zaterdag 24 december

Wie het is weten we niet maar deze ligt er wel héél ontspannen bij :-)


Maandag 26 december

Tweede Kerstdag, 06:45 uur! Onze kleinzoon was hier en moest beslist even een klein poesje vasthouden :-)


Zaterdag 31 december

Elke dag een schoon dekje, dat is altijd weer een leuk moment. En even knuffelen natuurlijk.

Ze scharrelen al door de hele bench. Nu gaan ze er nog niet uit, maar hoelang nog?

Een mooi plaatje, maar wie het is?

En buiten knalt en buldert het van het vuurwerk......


Zondag 1 januari 2012

Fulco's Loki

Fulco's Lex

Fulco's Lars

Fulco's Leo

Fulco's Luna

De nageltjes lakken, zo weten wie het is ;-) De vier broertjes lijken zo veel op elkaar dat we dit soms nog nodig hebben.

Na alle overvloedige maaltijden likt een van de jongetjes zijn lippen nog eens af!

Wat gaat er in zo'n koppie om?

Tja, hier zit ergens de uitgang! .....

En dan de kattenbak. Het is een geweldig mysterie, wat moet je hier nu doen?


4 januari

En dan is tie uit de bench en wil weer terug, maar dat is nog niet zo eenvoudig. Waar is de opening? de rest kijkt gespannen toe.


zaterdag 7 januari

Een groepsfoto! Zijn ze niet prachtig? Ze groeien nog steeds heel goed. Ze eten al een beetje pap (en waarschijnlijk ook al van het voer voor Freya) en ze gaan al een voor een op de kattenbak. Ook de hele kamer is inmiddels hun domein geworden. Dat wordt weer heel voorzichtig rondlopen, want ze snappen nog niet dat ze niet altijd voorrang hebben.

Van links naar rechts: Lars, Leo, Loki en Lex. Het meisje Luna licht een beetje aan de andere kant maar dat komt omdat op deze foto Freya zojuist is opgestaan en weggelopen.


12 januari

Alles is erg rustig. Ze groeien heel goed, slapen veel en komen af en toe op schoot. Dat zal wel komen doordat we ze voeren met hun favoriete papje. Als ze wakker worden komen ze achter Marga aan om te zien of er nog een papje geserveerd zal worden :-) We genieten heel erg van de kleintjes. Ze hebben het zachte karakter van hun moeder!

Hier is nog eens te zien hoe goed ze wel groeien. Zelfs het overgaan van moedermelk naar de papjes en de babybrokjes geeft enkele reactie in hun groeicurve. We zijn heel trots en tevreden.


13 januari

Wat nou, vrijdag de 13de? Als je dit ziet kan je toch niets gebeuren?


zaterdag 14 januari 

Voor Luna hebben we een heel fijn adres gevonden. Zij gaat bij de zussen Zou Nan en Xin Tian in Klazienaveen wonen. Daar wonen ook de vier broers van de dametjes, Wolter, Koen, Douwe en Bram. En dan zijn er voor Luna ook al dierlijke huisgenoten waaronder een Noorse Boskat kater van 7 maanden!


15 januari

Hè, nou hoor, moeten we alweer eten??? We zitten nog vol van vanmorgen.

En als dan de stofzuiger langs komt zijn ze direct te porren voor een partijtje stoeien.


16 januari 

Ze kunnen zo lekker in hun eigen wereldje opgaan.


21 januari 

We hebben onze dochter, schoonzoon en kleinzoon een paar weekjes te logeren. Als 's avonds de drukte een beetje voorbij is zien we dat een van de kleintjes een mooi plaatsje heeft gevonden om eens lekker uit te rusten....


22 januari

Ook de andere kleintjes vinden die kleedjes en kussens in de kamer geweldig.


24 januari 

Floris is op bezoek bij Lars of was het nu andersom? In elk geval is het voor beide een eerste kennismaking :-)


31 januari 

We hebben weer de tijd om aan de website te werken. Floris en zijn vader en moeder zijn weer naar huis. Luna begint een mooie dame te worden. Ook de tekening in de vacht komt steeds meer tot zijn recht.

Nog een mooie foto van Lars :-)

Als ze heen en weer rennen en je maakt foto's, dan weet je na 2 minuten niet meer wie is wie! Dus ..... wie het weet mag het zeggen. (en volgens Marian is het dus Lex, zij won daarmee de slagroomtaart. De prijs hadden we geheim gehouden om geen stormloop te veroorzaken :-)

Zulke leuke foto's hebben we heel veel. En de nieuwe verzorgers van de kittens krijgen altijd een DVD-tje waar alle kittenfoto's op staan.

Hier zie je van links naar rechts Luna, Loki en Lex. Voor Loki en Lex zoeken we nog een nieuw adresje. Ze zijn heel zachtaardig en bijzonder lief. Dat hebben ze van zowel hun vader als hun moeder meegekregen.

Fulco's Leo.


3 februari 

Freya is een natuurtalent als moeder. Ze laat ze geduldig nog weer even lekker tutten. En de kittens genieten er natuurlijk van.


Zondag 5 februari 

Gistermorgen en vanmorgen was het waanzinnig koud hier. Zaterdagmorgen wees de thermometer -18,9 C aan en vanmorgen ook nog weer -16 C. Maar wij genieten in huis van de warmte en van de kittens.


6 februari 

Dit is een leuk zoekplaatje. Ze staan er allemaal op en ook de moeder. En alles in diepe rust.

En hier is de rust al weer bijna gedaan. Ze beginnen zich al een beetje uit te rekken. Voor ons zijn dat opwarmoefeningen, zo dadelijk zijn ze allemaal wakker en begint hun sportuurtje. Dan is er niets heilig, overal rennen ze overheen en onderdoor. Ook de andere poezen vinden het dan wel eens te druk!

Dan klimmen ze op de vensterbank en beginnen de planten te onderzoeken.

Of hun speelgoed natuurlijk.


maandag 13 februari 

Vandaag zijn we naar de dierenarts geweest. Zoals altijd was dat weer een spektakel van de grootste orde. De kittens hadden het prima naar hun zin in de spreekkamer, alles werd onderzocht: de stoelen, de tafel en lekker rondrennen. Ze waren een voor een aan de beurt voor hun eerste kennismaking met de dierenarts. Ook bij hen werd alles goed nagekeken. De buikjes, de oren, hun gebit en natuurlijk de staartjes en hun achterwerkjes :-). Alles was in orde. Ook hun gewichten waren heel goed, Luna was al bijna 1100 gram, de jongetjes daarboven tot zelfs al bijna1300 gram. We hadden al eerder alle gegevens voor de paspoortjes doorgemaild en dus kon alles vlot worden ingevuld. Daarna kregen ze hun eerste prikje en konden we weer naar huis. Thuis gingen ze direct alle stress (!!) van zich afslapen. We hebben verder niets aan hen kunnen ontdekken of ze er nu iets van vonden of helemaal juist niet. Omdat ik alleen was hebben we voor de verandering eens geen foto's van de happening bij de DA. Volgende keer beter.


14 februari 

Omdat het al weer een week geleden is dat we mooie foto's hadden, ga ik er nu weer eens even werk van maken.

Fulco's Lex

Fulco's Luna

Fulco's Leo

Fulco's Lars

Fulco's Loki.

Loki is zo lief en zachtaardig. En verbazend nieuwsgierig, hij staat steeds vooraan als er iets te beleven is. Ook komt hij steeds op schoot zitten als ik TV wil kijken. Loki heeft ons hart gestolen, als het zou kunnen hadden we Loki gehouden. Loki is ook bijzonder want hij heeft een afwijking aan een oogje, hij kijkt soms een beetje scheel. Dat is zo vertederend! Maar als hij zich op iets concentreert is het ineens weg. De dierenarts heeft het onderzocht maar kan verder niets zorgwekkend aan deze afwijking vinden.

Loki is in elk geval nergens bang voor. De stofzuiger is iets dat gerust mee kan worden gespeeld of zelfs aangevallen!

hier is het nog het meest duidelijk te zien.

nog eentje van Lars :-)

(op de nieuwe krabpaal die we hebben gewonnen bij de loterij tijdens de kittenmiddag van "de Noorman")

vlnr: Lars, Loki en Leo.

Hier is goed te zien dat de katertjes allemaal verschillende gradaties van de rode kleur hebben. Dat zal ook te maken hebben met het zilver dat vooral bij Lex en Loki steeds meer naar voren komt.


16 februari 

Het worden al hele jongens! Ze groeien goed en ze zijn extreem lief, dat hebben ze van hun moeder.

Fulco's Leo

Als Freya ergens gaat liggen (en het maakt niet uit hoe weinig ruimte daar is!) komen er altijd wel een paar snoepers die even willen tutten, en daarna dan moet er worden gewassen.

En als er eentje niet bij kan gaat hij de rest zitten vervelen, in de hoop natuurlijk dat die dan opstapt. Dan is er weer ruimte!

Het mandje naast de kachel is ook heel erg in trek.


22 februari

Een heerlijk stel. Maar ook op de krabpaal is moeder in de buurt om ze uit de gevarenzone te houden.

Fulco's Lex

Fulco's Lars

Fulco's Loki (voorgrond)

Fulco's Luna

Fulco's Leo


24 februari 

Ze groeien nu redelijk. Af en toe mogen ze nog even bij Freya drinken. Er is dan echter zo weinig ruimte dat het meest bescheiden kitten toe moet kijken. Ze is overigens niet altijd zo bescheiden, als het zo uitkomt weet zij haar "mannetje" wel te staan.


4 maart

Het zijn nu echte boeven. Hier heeft Lars een schoon poetsdoekje van de stapel in de bijkeuken geroofd. Door het kattenluikje en naar de kamer. Voor de kachel, die nog steeds lekker brand, moet als een echte prooi uitgebeid worden bewerkt.

Luna op het kussen, een heel relaxte dame, maar wel opgevoed door 4 (vier!) broers, dus een beetje ruig als het op spelen aan komt :-)

Lexje, hij is heel vertederend. En een geweldige kleur, dat rood met zilver.

Leo, de komediant van het stel. Voor de kachel en dan toch nog lekker in de slaapmuts kruipen.....

In deze kluwen zit ook Loki (echt wel!)


5 maart 

De laatste dagen, dat we voor dit stel mogen zorgen zijn aangebroken. We zijn bij de dierenarts geweest voor de tweede enting en de chip. En natuurlijk hun definitieve keuring of ze fit zijn om te mogen verhuizen. Bij Lars ging het chippen niet zoals we graag hadden gewild. Inmiddels is alles ook bij dit kitten weer normaal, maar we zullen deze ervaring niet snel vergeten. Verder zijn ze helemaal gezond en mooi op gewicht. Hier een plaatje als het hele clubje aan komt snellen om een vorkje mee te prikken als de kittens nog weer eens gevoerd worden.


6 maart

Alles kan dienen als speelgoed, een lege rol van het keukenpapier bijvoorbeeld. En dan allemaal er achter aan natuurlijk.


Tenslotte 

En dan wordt het weer stil in huis ... Op vrijdag 9 maart verhuisd Leo naar Den Haag en gaat bij Renée wonen. Lars gaat bij Laura en Ruben in Amstelveen de boel onveilig maken.


Op zaterdag 10 maart verhuisd eerst Luna naar Klazienaveen, zij gaat in een heel spannend huis wonen bij de zusjes Zou Nan en Xin Tian en de vier broers van de dametjes, Wolter, Koen, Douwe en Bram.

's Middags gaan we ook nog Loki en Lex wegbrengen naar Den Horn. Zij gaan bij Corine en Dick de boel op stelten zetten.