Het M-nestje  (terug naar "vorige nestjes")

En dan is het zo ver! Een dagje later dan we zelf hadden uitgerekend. Maar ja, het is wel een poes natuurlijk. Geboren op woensdag 19 december 2012. Tegen acht uur in de avond begint het. Eerst komen er achter elkaar drie poesjes (mooie driekleurtjes) en dan een mooi rood katertje. Het eerste en het derde poesje waren nu al tegendraads, die lagen in stuitligging. Maar alles ging heel goed. Steeds om het half uur of drie kwartier diende de volgende zich aan. En het zijn mooi volgroeide kittens. De lichtste weegt 98 gram, en de andere wegen 127, 127 en 138 gram (het katertje). Nu eerst alles netjes opruimen en schoonmaken en dan kunnen we naar bed. Dat hebben we wel verdiend nu Marga steeds om het uur 's nachts ging kijken en ik tot laat op bleef.

Fulco's Freya; Rood gestreept / wit; NFO d 09 23

Int. Ch. Hardangar's Romeo, Zwart - zilver / gemarmerd; NFO ns 22


de foto's staan op datum, klik op de datum en je bent direct op de juiste plaats, klik op het pijltje en je bent weer boven.

woensdag 19 december 2012; 21 december; 22 december; 25 december; 29 december; 31 december; 6 januari 2013; 9 januari; 14 januari; 15_januari; 16 januari; 19 januari; 20 januari; 23 januari; 26 januari; 27 januari; 31 januari; 1 februari; 3 februari; 5 februari; 9 februari; 10 februari; 11_februari; 13 februari; 21 februari; 22 februari; 23 februari; 24 februari; 26 februari; 27 februari; 2 maart; 4 maart; 6 maart; 9 maart; 13 maart; 15_maart; 16 maart; 17 maart; 20 maart en afsluiting van deze periode


In de week voor de bevalling zetten we altijd de bench alvast klaar, dan kunnen de poezen er aan wennen. En ze weten het al, Freya neemt de ruimte meteen in beslag en van de anderen vind ze het goed dat ze even op visite komen. Het gaat helemaal vanzelf.


Woensdag 19 december

En hierbij stellen we ze aan jullie voor: drie poesjes (gestreepte driekleurtjes met misschien zelfs ook wel zilver) twee met een witte staartpunt, en eentje met weinig wit. En een rood katertje, weinig wit en ... net als bij het I-nestje heeft ook dit katertje een zwarte "veeg" op zijn rug. Je kunt het op deze foto net een beetje zien. Destijds hebben we alles laten uitzoeken omdat we dit niet kenden, maar nu zijn we gerust. Het kan geen kwaad. Het zijn wel dezelfde vader en moeder als bij het I-nestje. We houden u op de hoogte!


Vrijdag 21 december

Het gaat heel goed met ze, gisteravond bij het wegen waren ze allemaal heel flink zwaarder geworden, tussen de 15 en maar liefst 28 gram!

Altijd weer heel leuk om op jacht gaan voor de namen. We hebben, vinden wij dan zelf :-), hele leuke namen gevonden. De drie poesjes gaan Mette, Mirthe en Mara heten, voor het katertje hebben we ook een stoere naam Modi. Hieronder de betekenissen van die namen. We wachten nog een dagje om te zien wie van de poesjes de naam "verdiend", op een of andere manier lijkt dat steeds weer uit te komen. Dat vinden we ook altijd heel bijzonder. Binnenkort hebben we foto's van elk van de kittens apart en dan staan ook hun definitieve namen erbij. Nu is Freya nog als een overbezorgde moeder in de weer als we ze willen wegen, dus een fotootje zit er niet direct in. Vooral om stress bij Freya te vermijden, want vooral het katertje zet direct een enorme keel op als hij zijn moeder niet kan voelen. Wordt dit soms ook weer een watcho? 

Mette
Mette is een Deense meisjesnaam. De betekenis van de naam is parel

Mirthe
Mirte was in de Oudheid een symbool voor liefde, geluk en vruchtbaarheid

Mara
De betekenis van de naam is Bitter/Bedroefd, Zee

Modi
Zoon van Thor en de reuzin Jarnsaxa. Na Ragnarok zullen hij en zijn broer Magni Thors hamer Mjlnir in bezit krijgen.


Zaterdag 22 december

Alles rustig, kijk maar eens hoe ontspannen Freya bij haar kleintjes ligt. Ook gisteren waren ze weer heel goed gegroeid. Het zet lekker door. We hebben hier een eerste poging voor foto's van de kopjes van het stel. Kijk en geniet met ons mee!

lekkere biggetjes :-)

Fulco's Mara

Fulco's Mette

Fulco's Mirthe

Fulco's Modi


Dinsdag 25 december

Het gaat geweldig, ze zijn nu al allemaal boven de 200 gram. Heerlijk! Ook gaan de oogjes al een beetje open. Wat gaat het toch snel, het verbaasd ons altijd weer opnieuw.


Mirthe, wat een snoetje h?

Modi, de oogjes al op een kiertje. Volgens ons vooral om zijn moeder in de gaten te houden en om te zien of zijn zussen niet voordringen aan de dikste tepel :-)

Freya, zij geniet er ook echt van!

en dan nog een plaatje


Zaterdag 29 december 

Vandaag een lekker rustig dagje. Ze zijn nu 10 dagen oud. Peter en Marian Schreurs kwamen de kleintjes bewonderen. De foto's zijn van Marian :-) Ze groeien heel lekker, het mannetje is vandaag al 321 gram, dat belooft heel wat. Ook de dames laten zich goed gelden. ze wegen nu respectievelijk 273, 273 en 268 gram. Wat denk je daar van? Ook hebben we het verhoogde randje voor de uitgang gezet, ze scharrelen de hele bench al door.

Mirthe

pfffff

Modi kruipt er nog effe bij....

en dan weer slapen

of stoeien, wat gaat al een beetje


maandag 31 december 

Nadat we alle spullen te voorschijn hebben gehaald om oliebollen te gaan bakken en het beslag staat te rijzen, heb ik nog even tijd voor een paar foto's. Freya vraagt zich af wat dit nu weer te betekenen heeft maar ze vindt het, zoals altijd, best. Als wij er maar bij zijn.

Ze groeien iets minder de laatste dagen, ongeveer 10 gram per dag, dus we gaan Freya maar extra verwennen. We hebben Gourmet diamant met garnalen voor haar gehaald in de winkel. Dan is ze niet te stoppen. De andere poezen trouwens ook niet dus moeten we de bench even dicht doen tot ze het op heeft :-) De kittens wegen wel al rondom de 300 gram, dus nog geen reden voor paniek.


Zondag 6 januari 2013 

Lekker rustig dagje. Tijd om de wereld weer eens te laten zien hoe goed de kleintjes het doen. En ook maar eens te gaan nadenken waar ze na ons naar toe zullen gaan. Er is al belangstelling maar niets is nog definitief.

Fulco's Mara

Fulco's Mette

Fulco's Mirthe

Fulco's Modi

Ze scharrelen een beetje rondom hun moeder door de bench. Geweldig om te zien, die waggelende lijfjes.

Of, ze liggen te luieren natuurlijk.


woensdag 9 januari 

Vandaag (vanavond) zijn ze drie weken oud. Vergissen we ons nu of zijn ze echt sneller dan andere nestjes? Ze scharrelen al een paar dagen rond, zitten aan de voerbakjes te ruiken (vind Freya absoluut niet goed!) en ze rommelen al in het kleine kattenbakje. Ze groeien nog steeds heel goed, je kan al wel zien dat het katertje extra begint te groeien, maar dat is normaal.

Modi gaat op onderzoek uit....

  Mirthe probeert van de afwezigheid van de anderen te profiteren, kan ik er zo bij?

Effe genieten!


Maandag 14 januari 

Drie-en-een-halve week oud, tijd om maar eens aan de papjes te beginnen. Het gaat met wisselend enthousiasme, een paar likjes, dat is lekker! Dan een beetje in de neus en het is over. Daarna nog even de snoetjes afvegen .... en weer terug naar mama. Maar ze beginnen ook al in de tralies te klimmen van de bench, en eentje zat er al onder de bank voordat we gezien hadden dat ze alvast op ontdekkingstocht was gegaan. Nog maar een een dagje of zoiets en ze gaan de kamer allemaal verkennen. We dachten al dat ze erg vlug waren!

Mara, zij vindt het heerlijk

Mara, bijna klaar

Mette, dat ging direct goed

Mette, nog even het bekje afvegen

Mirthe, ook heel goed

Mirthe, was toch wel heel snel klaar

Modi, lijkt nu al op een kater

Modi, schatje h?


Dinsdag 15 januari 

Een beetje klimmen in de tralies van de bench. Omhoog gaat heel goed! Naar beneden is nog een beetje moeilijk, dan moet Freya helpen :-)


zaterdag 19 januari 

Het gaat geweldig, we hoeven alleen een papje te geven als we zelf even de poesjes willen vasthouden! Ze groeien heel goed. Ze spelen nu in de hele kamer (een paar minuutjes) want dan willen ze weer bij Freya liggen. Lekker tutten en slapen. Als we 's morgens de bench open doen, komen ze er direct uit en komen naar ons toe, zo leuk!

En ook al ZELF eten van de kittenbrokjes.


Zondag 20 januari 

Een heerlijke lome zondag. Lekker warm bij de houtkachel en dan genieten (met de visite ....) van de kittens. En die willen altijd wel spelen. Mirthe is het favorietje van Marijke....

Modi begint het speelgoed (wat overal al klaar ligt....) te ontdekken

Twee dametjes is diepe rust.


woensdag 23 januari 

Fulco's Mara

Fulco's Modi


zaterdag 26 januari 

Het etensritueel: eerst allemaal lekker een beetje uit een blikje..

Dan allemaal een beetje geitenmelk (gewoon te koop in de supermarkt en op aanraden van "moederloze kittens")

en dan uitbuiken op onze eigen bank


zondag 27 januari 

Ook tante Ingrun is heel lekker om tegen aan te liggen, en die vindt het ook heerlijk.... Moeder Freya zit er wel heel dicht bij in de buurt.


donderdag 31 januari 

Ze worden steeds groter, sterker en ondernemender.... Dit hebben hebben ze van tante Edda gezien, langs de muurpleister omhoog. Wel is het zo dat bij het minste geluidje Freya aan komt rennen om te kijken of het allemaal wel veilig wat ze doen. Ze groeien gestaag door, allemaal inmiddels al boven de 750 gram (na precies 6 weken).

Fulco's Mirthe

Fulco's Mette

Fulco's Mara

Fulco's Modi


vrijdag 1 februari 

Modi loopt steeds achter Marga aan.... hij vindt haar heel lief (en ze zorgt voor een gevuld bakje met eten)

Dit is ook heeeeel gezellig. Ingrun ligt op het warmte matje (dat is al lang uit) en de kittens liggen er gezellig bij, dan komt Freya er ook bij liggen. Is dat lekker of niet?


Zondag 3 februari

We hebben een soort vilten bakje op zolder gevonden, en dat is een enorm succes. Ze willen er allemaal wel in! Dat lukt soms wel met drie tegelijk. Maar meestal zit er eentje in en dan wil de ander dat ook wel en begint te stoeien. Net zo lang tot er een de aftocht blaast. Of dat ik foto's ga nemen, dan zijn ze even afgeleid. Heerlijk toch? Eerst een aantal foto's met Modi en Mara. En als laatste nog een met Mette en Mara. Geniet er van, dat doen wij ook.


dinsdag 5 februari  

En na een paar dagen gaan ze nog steeds door. Spelen, rennen, stoeien, verstoppertje, alles. Freya ligt nog steeds heel dicht in de buurt. Zo nu en dan is ze ook "prooi", vooral Modi vindt het geweldig om haar te besluipen en te bespringen! Ook het groeien gaat heel goed, boven de 800 gram en Modi komt al in de buurt van 1 kilo, misschien morgen al?


Zaterdag 9 februari 

We weten af en toe niet waar we moeten kijken, zoveel gebeurt er! En als je dan ook nog je kamera bij de hand hebt kun je maar door blijven schieten. Hier zijn Mirthe en Mara bij Ingrun gaan liggen. Ingrun is onze oudste Noor en ze is heel lief met ze. Ze worden dan direct ook even gewassen.

Mette is met de speeltunnel heel druk. Ze kan er niet afblijven, en dan wordt ze ook steeds geholpen door Modi.

Mara kan heel melancholiek kijken, prachtig. Je zou altijd willen weten wat er in zo'n koppie omgaat.

Modi en de tunnel......


Zondag 10 februari 

Modi lag heel mooi te slapen. Toen ik een foto nam werd hij direct wakker.

Nog zo'n slaapkop, dit is Mara in het mutsje.

En Mette is met haar moeder op het bankje gaan liggen,


Maandag 11 februari 

Buiten is er een snijdende felle wind, daardoor voelt het heel koud aan. Binnen niet, kijk maar hoe Freya heel tevreden met een paar kittens in de krabpaal ligt. Ook de kittens weten van geen kou of andere ongemakken.

Mirthe is de eerste die het zat is en wel een beetje wil spelen. Maar ze is nog een beetje slaperig....


woensdag 13 februari 

Vandaag weinig nieuws, behalve dan dat ze geweldig goed groeien. Nu wegen ze (nog geen 8 weken oud) allemaal meer dan 1000 gram. Modi, het katertje, is zelfs al doorgegaan naar 1130 gram. We zijn daar heel blij mee. Het gaat allemaal als vanzelf. Veder zijn we heel druk geweest voor de kitten- en veteranenmiddag van De Noorman, komende zaterdag in Eerbeek.

Modi vindt de merel ook heel interessant, maar hij kan er natuurlijk niet bij. Dan is de belangstelling ook zo weer weg.


Donderdag 21 februari 

Druk weekje geweest. Ondertussen zijn de stambomen ook binnen gekomen. Morgen gaat het hele stel voor de eerste keer naar de dierenarts. Ze worden gekeurd, krijgen hun eerste enting en hun paspoortjes. We zullen het fototoestel ook meenemen. Het is altijd een hele gebeurtenis daar in de spreekkamer!


vrijdag 22 februari 

En deze morgen waren we al vroeg op pad. Naar de dierenarts. Vandaag krijgen ze hun eerste keuring en hun eerste enting. Alles wordt in hun paspoortjes gezet. Geen vreemde dingen gevonden ze zijn helemaal gezond. Modi is een mannetje en helemaal kompleet :-) en de drie dametjes zijn ook heerlijk gezond en ondeugend. Zoals altijd is het weer een hele happening. Ze mogen vrij door de spreekkamer wandelen en gaan direct alles onderzoeken. Als impressie hebben we een aantal foto's voor de website uitgezocht.

Mette en Mara

Mara en Mette

Modi

Mara

Mette

Mirthe

En Modi is een man :-)


Zaterdag 23 februari 

Modi heeft nieuwe verzorgers gevonden. Hij zal naar Luca, Nolle en Gabrielle verhuizen in Lelystad. Daar woont al een Persje en ook Fulco's Hakon (nu Karel). Dat gaat vast heel goed komen bij de dames.


zondag 24 februari 

Dit is genoeg om er weer een paar weken tegen te kunnen! Komen we de kamer en wat zien we? Ze spelen krijgertje! Ik had alleen mijn telefoon in mijn zak maar de foto is toch wel goed genoeg om met iedereen te delen. Moeder Freya is wel heel dicht in de buurt om ze voor meer ondeugd te waarschuwen. Gelukkig stoppen de kittens met dit gedraag als ze een paar weken verder zijn :-)


Dinsdag 26 februari 

Het is buiten nog steeds heel guur weer. De poezen blijven lekker in de kamer en liggen heerlijk te slapen. Nu eens niet in n mandje maar allemaal apart. Modi is natuurlijk weer bij zijn moeder gaan liggen.

Fulco's Modi

Fulco's Mara

Fulco's Mirthe

Fulco's Mette


woensdag 27 februari 

Ze proberen hun geluk wel uit. Kom ik in mijn werkkamer en dan is mijn stoel al bezet, hoe moet dat nu? Dat kun je toch niet verstoren? Ik ga maar even iets anders doen :-)


zaterdag 2 maart 

Dat is pas genieten! Daarvoor met je volgens ons POES zijn.


Maandag 4 maart 

Een hele mooie foto van de M&M's. De drie dames zijn stomverbaasd over de pluim die Marga ze voorhoudt. En dat levert een hele fraai plaatje.

Mirthe, Mette en Mara

Mirthe en Mara


woensdag 6 maart

We kregen nog een paar foto's toegestuurd, ze zijn gemaakt door Marian Schreurs. Ze zijn van ongeveer twee weken geleden maar we willen ze jullie niet onthouden.

Mara en Modi

Mara

Mirthe

Modi


zaterdag 9 maart 

Het is een lome zaterdagmiddag. We zitten te wachten op de kittens van Edda. En de kittens voelen ook dat er iets aan de hand is, ze komen lekker op schoot of heel dicht in de buurt zitten. De afspraken om de kittens voor de tweede keuring en hun chip zijn gemaakt. Ook hebben we de planning om ze volgende week bij hun nieuwe baasjes te brengen. Snik...


woensdag 13 maart 

En dan is het zover! Vandaag voor het tweede bezoekje aan de DA. In de spreekkamer rollen ze over elkaar heen om het eerste te kunnen zien waar ze nu weer zijn aanbeland. En het is ... de dierenarts! Geeft niks, ook leuk.

Modi heeft net zijn keuring en de enting gehad. Ook de chip ging fluitend. Hier kijkt hij nog even achterom om te zien of we klaar zijn, dan kan hij weer rennen en klimmen.

Dan is Mirthe aan de beurt. Ook alles in orde,nier een controle op de oortjes, het moet maar even!

Tandje, kiesjes gehemelte en keeltje ook goed? Ja.

Mara kijkt even mee met de dierenarts of alles wel goed komt....

Dus ze mag als volgende. Ook bij haar is alles in orde en krijgt ze de entingen en de chip.

Mette wordt hier nog even gedruppeld voor de niesziekte. Ook bij haar is alles in orde en krijgt ze nog haar entingen en haar chip.

Dan worden alle boekjes nog eens gecontroleerd en afgetekend. Klaar voor het grote avontuur van de verhuizing.

De printer (bij de kassa :-) is ook interessant en wordt nog eens goed gefixeerd. Nu naar huis!

Een paar minuten nadat we thuis zijn is de rust al weergekeerd.


vrijdag 15 maart 

Het maakt niet uit dat ze inmiddels allemaal al over de 1500 gram wegen. Even lekker bij mama Freya tutten, daar gaat niets boven! Het is wel een heel vol mandje.

Edda heeft ook kittens, dat maakt ze helemaal niets uit. Het speciale eten voor Edda smaakt hen ook prima. Hier kun je zien dat kittens zich nog niet aan de etiquette houden....de andere poezen weten dat een bezoekje aan zo'n jong nestje eigenlijk niet hoort, zij blijven nog een paar dagen op afstand. Maar de M&M's gaan er gewoon lekker bij zitten.

Ook bij het verschonen van de kleedjes staan we te trappelen om alles van dichtbij te kunnen zien.

Hl voorzichtig!

Modi is bij Ingrun gaan liggen, prachtig toch?


zaterdag 16 maart 

En dan is het zover! De tijd dat de kittens hier in huis de boel onveilig maken is omgevlogen. Vandaag gaan we eerst Mara wegbrengen. Zij gaat wonen bij Joyce in Sneek. Daar wonen al meerdere poezen, waaronder een Noortje en Snow en Spot. Het is nog even de vraag of Mara dezelfde naam zal houden, maar dat Mara geen grote zorg zijn. Het eerste berichtje is dat alles goed gaat en dat ze onverstoorbaar is in haar toenaderingen.

's Middags is het de beurt aan Mirthe, zij gaat naar een warm gezin in Borger. Ook daar zijn al een aantal poezen, waar zijn even aan zal moeten wennen. Maar zoals altijd hebben wij er het volste vertouwen in, Mirthe zelf ook hebben we al gehoord. Ook hier is het eerste bericht al heel positief. Zij heeft daar de harten al gestolen.


Zondag 17 maart 

En dan Modi, wat een beestje is dat geworden. Hij verhuist naar Lelystad, en gaat wonen bij Luca, Nolle, Gabrielle en Maurice. Ook daar zijn al poezen waaronder Karel, een grote Noor uit een eerder nestje van Roza en Robin en een Pers. Het persje kregen we niet te zien, die was misschien in de veronderstelling dat het totaal negeren van de nieuwe situatie wel zo helpen om het weer ongedaan te krijgen. Modi was in elk geval van plan om direct vriendjes te worden met de dames Luca en Nolle en met Karel. Dat ook goed komen.


Woensdag 20 maart 

Tja, de laatste alweer.. Het is weer stil in huis. Mette is nu verhuisd naar Tilburg. Ze heeft daar een heel mooi huis. Direct na aankomst begon ze de kamer en de hal te verkennen, en na de lange reis moest ze direct een plasje doen. Op haar mooie nieuwe kattenbak! Ze mag met haar baasje mee naar het werk, daar kan ze dan de hele dag genieten van allemaal mensen om haar heen. Ook me Mette hebben we het grootste vertrouwen dat ze een heel fijn nieuw tehuis heeft gevonden. Binnenkort zullen we nog even bellen hoe het met haar is gegaan.