Het N-nestje  (terug naar "vorige nestjes")

En dan is het zover. Op zondagavond 10 maart 2013 om kwart voor zeven is het zover. Na 66 dagen is het tijd geworden voor Edda om te laten zien wat het is geworden. En dat is heel mooi. Een drieling! Een heel mooi donker driekleurtje, een poesje dus, en twee katertjes. Een mooi donker rood gemarmerd met wit en een zwart met wit en zilver. Het begon om kwart voor zeven, nogal onverwacht met gepiep van het eerste kitten, terwijl 5 minuten ervoor nog niets aan Edda te zien was. En om kwart voor acht kwam nummer drie. Ze zijn niet erg zwaar, maar wel goed beweeglijk en ze ademden direct ook goed. Nadat we alles hadden opgeruimd kon Edda van haar eigen kroost genieten. Ze was deze week namelijk voortdurend met de grote kittens van Freya aan het tutten. Ze kon het zelf zeker allemaal niet afwachten.

    

Fulco's Edda, Zwart - schildpad / gemarmerd met wit; NFO f 09 22

Int. Ch. Hardangar's Romeo, Zwart - zilver / gemarmerd; NFO ns 22


de foto's staan op datum, klik op de datum en je bent direct op de juiste plaats, klik op het pijltje en je bent weer boven.

zondag 10 maart; 11 maart; 12 maart; 13 maart; 15 maart; 18 maart; 21 maart; 23 maart; 29 maart; 1 april; 5 april; 7 april; 11 april; 12 april; 17_april; 18 april; 20 april; 21 april; 26 april; 27 april; 5 mei; 6 mei; 7 mei; 8 mei; 9 mei; 11 mei; 13 mei; 14 mei; 16 mei; 18 mei; 21 mei; 24 mei; 25_mei; 26 mei; 5 juni; 13 juni;


Zondag 10 maart 

Hier laten we alvast de drie kittens aan jullie zien. Twee katertjes, een rood gemarmerd met wit, een zwart (gemarmerd?) met zilver en wit. En een heel mooi driekleurtje, mooi donker rood met zwart en wit natuurlijk :-). Ze wogen niet zwaar bij de geboorte, respectievelijk 87, 92 en 107 gram. Maar wat ze niet hebben aan gewicht maken ze goed met beweeglijkheid. Ze liggen nu lekker warm op het warmhoudmatje en natuurlijk tegen hun moeder. Edda ligt er heel tevreden bij.


maandag 11 maart

de drieling

katertje

katertje

en poesje, ligt nu al onderop?


Dinsdag 12 maart 

Vandaag zijn ze al een beetje gegroeid. Niet zoveel als we zouden willen en we van Freya gewend zijn. Maar ze zijn heel tevreden en rustig. Ze liggen ook lekker op het warmhoudmatje, dat is geen overbodige luxe met de buitentemperaturen (het was vanmorgen -6C en een gevoelstemperatuur van -11C, op 12 maart!). Maar goed hier binnen is het fijn toeven. Edda groeit al in haar rol van moedertje. We zijn wel met extra eiwitrijk en vet eten voor haar in de weer. Zoals jullie misschien weten noemen we Edda heel vaak tante Sidonia :-). De andere kittens van Freya hadden vannacht kans gezien om in te breken in de bench bij de kittens. En toen heeft Edda het waarschijnlijk ook goedgevonden dat Modi eens flink heeft gedronken bij zijn pleegmoeder. Hij had in elk geval helemaal geen honger vanmorgen en had een enorme brede grijns op zijn kop. De melk is nu in elk geval goed op gang gekomen. Verder zullen we dit maar voorkomen met een extra slotje op de bench.


Woensdag 13 maart 

We zijn ook al met de namen bezig geweest. Het worden hele mooie namen. Hier laten we de namen nog volgen. In de komende dagen zullen we zien wie zich als Narfi gedraagt en wie als Njord!

Nanna is in de Noordse mythologie de vrouw van Baldr, moeder van Forseti en dochter van Nepr. Ze is een reus maar wordt Asin nadat ze met Baldr getrouwd is. Als Baldr wordt gedood door zijn blinde broer Hr, gaat zij ten onder aan haar verdriet en werpt zichzelf op de brandstapel van zijn lijkverbranding op zijn wegdrijvende schip Hringhorn.

Narfi ("de koele") is in de Noordse mythologie een Jtun. Ook bekend als Narvi, Nri, of Nari is hij een zoon van Loki en Sigyn. Hij is vader van Ntt (nacht). Narfi werd gedood als straf voor Loki's wandaden. De Asen veranderden zijn broer Vali in een kwijlende wolf die hem de keel overbeet. De ingewanden van Narfi werden daarna gebruikt om Loki voor eeuwig vast te binden aan drie rotsen, of toch tot aan de Ragnarok.

Njord is de echtgenoot van de reuzin Skai en vader van Yngvi-Freyr en Freyja. Volgens de Heimskringla was hun moeder Njords eigen zuster. Njord is een god die nauw in verband wordt gebracht met vruchtbaarheid, net als de andere Wanen in het algemeen. Njord en zijn kinderen kwamen later bij de Asen wonen, als "gijzelaars" na de oorlog tussen beide godenfamilies. Zij werden wel als deel van de familie beschouwd van aristocraten en rechtmatige leiders, maar ze waren niet vrij om weg te gaan, zodat de mutuele belangen van het vredesverdrag gevrijwaard konden blijven.
 


Vrijdag 15 maart 

Ze doen het goed. Het is koud buiten en lekker warm in de bench op het warmtekussentje. Edda is een pietlut met eten, dus we zijn weer op winkeltoer geweest. Geitenmelk, volle kwark, biest, Convalescence Support en Hills a/d. Het maakt niet uit wat we moeten halen, als Edda goed eet, groeien de kittens ook goed. De kittens van Freya komen natuurlijk een vorkje meeprikken.

Het dagelijkse ritueel van het verwisselen van het kleedje is een mooie gelegenheid om ze eens van dichtbij te kunnen zien.


Maandag 18 maart 

Naast het dagelijks verschonen van de kleedjes, het wegen van de kittens en het zorgen dat Edda voldoende eet, is er weinig te melden. Ze groeien lekker, de boys zitten al boven de 200 gram en het poesje volgt dicht op de voet. De kittens van Freya zijn gisteren en eergisteren verhuisd. Alleen Mette loopt nu rond bij Freya. Morgen maar eens proberen om van allemaal een aparte foto te maken. Het rode katertje is Narfi gaan heten en het zwarte katertje heet vanaf nu Njord. Ze hebben de oogjes al op een kiertje en gluren al een beetje rond. Mette past even op!


donderdag 21 maart 

Ze groeien goed, bij gebrek aan wat mooie foto's maar een plaatje van de groeicurve. Zoals je kunt zien, elke dag een beetje erbij! Dat is wel een heel lekker gevoel moeten we zeggen. Voor Edda hebben we wel alle pappotten moeten aanboren, maar we gaan niet klagen, het gaat goed. Ze kittens liggen heel tevreden op hun matje. Ze geven geen piep.


Zaterdag 23 maart

Het dagelijkse ritueel van het wegen. Dat is ook direct een mooie gelegenheid om ze eens apart op de foto te zetten. Hier is Nanna aan de beurt. Nu vindt ze het nog wel leuk, over een paar seconden zet ze een keel op om haar moeder te waarschuwen dat ze ernstig wordt mishandeld hier! Ze weegt nu 251 gram, 16 gram meer dan gisteren.

Terug in de bench zal ze Narfi alvast waarschuwen?

Ja!

Narfi mag dus als tweede. Ook goed gegroeid, vandaag weegt hij al 312 gram. Dat is 15 gram erbij ten opzichte van gisteren.

Terug in de bench, uitgeput!

En dan nog Njord, lekker makkelijk is dat zeg. We hoeven er maar drie te wegen. Hij is ook goed gegroeid, 268 gram en dat is 18 meer! Het blijft een klein wondertje. Ze drinken alleen melk die Edda heeft gemaakt. Dat moet wel heel efficint gaan, als de kittens samen 49 groeien, hoeveel heeft Edda dan gegeten?

Leuk h?

Ook weer terug van het uitje?

En dan nog een paar foto's, gewoon voor het leuke!

Fulco's Narfi

van links naar rechts Narfi, Njord en Nanna

Edda volledig op haar gemak, met haar kittens en haar eigen plekje


Dinsdag 29 maart

Marian en Peter zijn effe op bezoek, Marian maakte deze foto's, dank je wel Marian!

Fulco's Njord

Fulco's Narfi

En allemaal de nadere kant opkijken natuurlijk......


Maandag 1 april 

De kittens groeien lekker. Edda loopt wel af en toe te zoeken, waarschijnlijk wil ze het spul wel verhuizen. Daar moeten we wel alert op zijn. Dus is de bench dicht als we niet thuis zijn of als we slapen.

Van links naar rechts: Njord, Narfi en Nanna. Wat een mooie koppies h?

Ze scharrelen wel al wat rond maar het gaat niet zo snel als met de kittens van Freya. Gek toch dat het zo heel anders is.

Fulco's Nanna

Fulco's Nanna en Njord

Fulco's Njord

Fulco's Narfi

Hier kun je mooi de tekening van de velletjes zien.


vrijdag 5 april 

Eindelijk weer eens wat tijd om wat mooie foto's te maken. En we gaan de mensen die interesse hebben laten blijken nu uitnodigen om eens kennis te komen maken. Met de kittens, en met ons ook natuurlijk. We hopen dat we ook nu weer goede adressen zullen kunnen vinden.

Fulco's Nanna

Fulco's Narfi

Fulco's Njord

diepe rust :-)


Zondag 7 april 

Nanna krijgt steeds meer oog voor haar omgeving, hier kijkt ze een beetje rond over het randje van de bench, nog maar een paar dagen en dan kan ze over het randje klimmen.

Ook langs de spijltjes omhoog klimmen is heel spannend!

En dan nog stoeien met de broertjes, hier met Narfi, maar ook Njord zal er aan moeten geloven.

Njord is een kijkje wezen nemen in het kleine kattenbakje waar ze op moeten oefenen.

En vandaag worden ze vier weken oud, tijd om maar eens met het veelbeproefde papje te beginnen. Njord hoeft niet te oefenen, hij zit al!

Ook het lepeltje is lekker....

Dan nog even het bekje afvegen, dat is minder leuk.

Als we even niet opletten zit Edda alvast de rest op te eten, dat is nu even niet de bedoeling, de andere kittens moeten ook nog.

Narfi snapt het ook direct.

Edda loert nog steeds op het papje...

Zo, toetje afvegen en ... klaar!

Nanna, had het niet direct in de gaten, ze had zoiets van: WAT IS DIT??

Maar ja, de smaak is goed. Dus na een paar hapjes gaat het al veel beter.

Nog steeds beter zelfs. Het bakje is al bijna leeg.

En dan nog even afvegen, ze likt haar bekje erbij af.

Dan maar de restjes, Edda is niet snel af te brengen van haar gesnoep.


Donderdag 11 april 

Ze groeien nu goed en beginnen ook zelf te eten. Hier zit Njord nog even te denken of hij alweer een stukje door de kamer zal gaan wandelen. Dat doen ze heel parmantig met de staartjes stijf recht omhoog, zo schattig

En ja hoor, het randje is nog wel erg hoog, dat halen we dus nu weg. Dan is het eenvoudiger om er uit te gaan en er weer in te klimmen.

Hier zie je dat Edda ze roept om de bench uit te komen, zij vindt ook dat ze maar eens moeten beginnen aan het verkennen van de buitenwereld.


Vrijdag 12 april 

Narfi gaat een stukje wandelen en ondertussen eet oma Roza het bakje met lekkere kittenbrokjes leeg.....


woensdag 17 april

Ze liggen lekker te slapen, Narfi kijkt een beetje schuin wat ik aan 't doen ben, het zijn gewoon maar wat foto's die ik maak hoor.

Njord ligt en vlak naast. Je kunt nu wel heel mooi de marmertekening op zijn zij zien. Volgens mij zijn we zelf ook verliefd op Njord :-)


Donderdag 18 april 

Njord, wat een schatje, niet?

Uit een blikje Gourmet, samen smullen.

Lekker bij Edda, dar is Narfi heel goed in. Hij groeit nu ook sneller dan de anderen. Gisteren woog hij al 710 gram.

Nog eentje dan...

En ook weer in het favoriete mandje. Nanna ligt ligt veilig achter de grote broer Njord.


zaterdag 20 april 

Zo even terug van weggeweest.... We hebben weer een aantal mooie foto's verzameld en dus is het tijd om  de website weer bij te werken.

Njord

en nog eentje...

Lekker stoeien, Nanna en Njord.

Njord is al helemaal thuis in de grote kattenbak

Onder het tafeltje bij de TV


zondag 21 april 

Effe een bakje leeg lebberen, heerlijk papje.


vrijdag 26 april 

Het nieuwe speeltje voor de kittens kan Nanna al helemaal bezighouden.


Zaterdag 27 april  

Marian en Peter Schreurs zijn op visite. De foto's zijn genaakt door Marian.

Nanna

Nanna

en nog een :-)

Narfi

Narfi

Narfi

Njord

Njord

Njord

Nanna en Narfi

Nanna is wel te porren voor een stoeipartijtje, ze laat niet op haar kop zitten door Narfi, die hier zich maar gewonnen geeft.

En nog een tikje toe


Zondag 5 mei 

Nadat ze tijdens hun stoeien eerst twee van deze Keulse vazen over de grond hebben laten kletteren en we alles weer hebben opgeruimd gaan ze alsnog weer in onze Keulse potten zitten stoeien .............. Dus zullen we weer diverse rommelmarkten af moeten om de vazen weer te vinden, zo blijven we lekker bezig.

Ja kijk maar goed, daar stonden ze!

De kittens groeien nog steeds gestaag door, we halen weer hele mooie gewichten voor deze drie boeven. Vandaag zijn ze precies acht weken oud. Wat gaat het ook deze keer weer heel erg snel.

Deze afgelopen week hadden we logees. Onze zoon, schoondochter en de drie kindertjes waren hier voor een weekje vakantie. Wij hadden ook vakantie en dus heel weinig foto's deze week. Volgende week beter!


maandag 6 mei 

Njord, neemt het er van, in het zonnetje!

Nanna, een zeer pittig dametje.

Hier lijkt het net of Njord Nanna aan zit te moedigen. Blijven de planten in de vensterbank of toch niet?

en de uitslag .... Ja!


Dinsdag 7 mei 

Een rustig dagje met een paar lekker gezellige foto's. Ze groeien, de katertjes zijn nu boven de 1000 gram en Nanna zit ze dicht op de hielen. Verder is er weinig te vertellen, behalve dat we de stambomen hebben aangevraagd. Ook de kittenpakketjes zijn nu onderweg.

Njord

Nanna

Narfi


Woensdag 8 mei 

Ze worden steeds leuker, maar ik heb hier alleen maar wat "slaapverwekkende" foto's. Alleen Nanna is aan het verzinnen hoe ze Narfi zo ver krijgt dat hij wil spelen.

Hieronder zie je moeder Edda met haar kleintjes heel dicht in de buurt, heel geruststellend!


Donderdag 9 mei 

Het gebruikelijke ochtendritueel. De kleintjes mengen zich al in het gedrang om de beste plekjes aan de lekkerste schotels.


zaterdag 11 mei 

Njord speelt hier voor grote boze boswolf. Hij werd gestoord terwijl hij zich lag te poetsen....


Maandag 13 mei

De afwasmachine is heel interessant. Want daar zien ze een lepeltje met nog iets lekkers er aan. Dat kun je toch niet wegspoelen?


Dinsdag 14 mei 

Op het favoriete bankje, gezellig met z'n drietjes.

 


Donderdag 16 mei 

Vandaag gaan we voor de eerste enting! Hier een plaatje vlak voor het vertrek naar de dierenarts.

En hier is Narfi al weer helemaal gereed. Gekeurd en ingent! Op de achtergrond zie je z'n grote oom :-)

Het is altijd weer gezellig bij de dierenarts. Kunnen we ook direct weer even bijpraten.

Dan is Nanna aan de beurt. Alles goed? Ja, alles is helemaal zoals je mag verwachten.

En dan nog Njord, ook helemaal goed! Hij is trouwens nauwelijks onder de indruk. ook in de auto op de heen en terugweg hoorden we ze niet. Dat was weleens anders. Maar deze maakten zich geen enkele zorg.

En weer thuis. Als beloning een lekker hapje..... Dat ging er goed in. Nu eerst maar even slapen.


Zaterdag 18 mei

Narfi heeft het kussen van Ingrun in beslag genomen. Kijk hem eens trots zien kijken!

Kijk hierboven eens naar de datum! Het is de tweede helft van mei, de kachel brandt. Nanna vindt het ook een beetje koud en komt lekker op schoot zitten.


Dinsdag 21 mei

Ze groeien voorspoedig. Ze spelen wat af en dat wordt ook steeds wilder. Met een hydrokorrel (gestolen uit een bloempot!) rennen ze door de keuken. En allemaal erachteraan natuurlijk, zo leuk om te zien, we genieten volop.

Nanna

Zien jullie de krassen op de deur? Die zijn van tante Roza, ze is te beroerd om door het kattenluikje (net buiten beeld) te gaan in diezelfde deur!


Vrijdag 24 mei 

Een mooi sfeerplaatje van Njord, hij zit hier naar een paar mussen te kijken, net buiten het raam. Prachtig toch?

Nanna is een genietertje, in de muts kan ze urenlang lekker liggen te soezen.


Zaterdag 25 mei 

Ze stoeien ook heel wat af! Er is ook nog heel wat te leren, wanneer moet je stoppen om het leuk te houden?

En nu zie ik ook eens wie steeds de veters uit mijn schoenen haalt. Elke morgen kan ik weer opnieuw beginnen om ze terug te doen.

Narfi, wat een plaatje wordt het. Enne ..... nee, de rafels zijn niet van de gordijnen. Die zijn van hun speeltunnel. Die kan weg als de kittens verhuizen :-) 

Njord, is nog steeds "helemaal in de mussen"

En Nanna weer in de mand.


Zondag 26 mei 

Lekker bij elkaar in de stoel, en wij dan?

En nog even lekker bij Edda liggen, die vind het ook heerlijk. Maar misschien gaat het ook wel een beetje hardhandig, kijk eens naar het oortje van Edda?


Woensdag 5 juni 

Vandaag voor de tweede enting en de chip weer naar de dierenarts geweest. Ook werden ze weer helemaal nagekeken. Ze hebben zich voorbeeldig gedragen en ondergingen het allemaal heel gelaten!

Nanna was het eerst aan de beurt. Hier is ze al helemaal klaar en wil haar broertjes helpen de spreekkamer op stelten te zetten.

Ook Narfi komt aan de beurt, hier voor zijn enting, ze geven er helemaal niets om. Ze kijken niets eens achterom!

Hier wordt zijn buikje nog even gecontroleerd, ook goed!

En dan is Njord aan de beurt. Hier voor zijn buikje. Ook hij gaf geen kik bij de enting en de chip.

Ze zijn nu helemaal klaar voor hun verhuizing. Narfi gaat komende zondag verhuizen naar Arnhem. Van Nanna en Njord mogen we nog wat langer genieten, hun baasjes verwachten hen over een aantal weken. Ook dan is deze periode weer afgesloten. Altijd is dat weer even een momentje in mineur, maar we weten dat ze verhuizen naar heerlijke warme mandjes met baasjes die hen gaan verwennen!


Donderdag 13 juni 

We kregen gisteren bezoek van Anita en Hans, en wat hadden ze bij zich? Een prachtig bankje, wat zeg ik? Een troon! Hier liggen Nanna en Njord heerlijk samen op deze luxe bank.

Njord is een smikkelaar. Als de anderen klaar zijn met eten en weglopen gaat hij nog even terug, voor de restjes! Of desnoods, eet hij ook wel brokjes.....

En hij mag natuurlijk ook op de stoel liggen, maar eerst even moet hij dan even lekker ronddraaien.

Ze hebben nog meer eigen bankjes :-)