Het O-nestje  (terug naar "vorige nestjes")

28 januari 2014. En dan is het zover! Waren vorige week nog op vakantie bij onze kinderen in Brunei en MaleisiŰ, en nu hebben we kittens. Het was wel een heftig weekje, eerst de jetlag zien te overwinnen en daarna gingen we waken om Freya te kunnen helpen bij de geboorte. Omdat Freya een hele week bij Romeo was wezen logeren en GÚ niet vanaf de eerste dag heeft gehoord dat er werd gedekt konden we de precieze datum niet goed inschatten. De vroegste mogelijkheid was al afgelopen vrijdag! Maar goed, ze zijn er nu en dan is alles al weer een beetje vergeten. Vanmorgen om 2 uur begon Freya onrustig te worden en wilde niet van de zijde van Marga wijken, ze liep haar overal achterna. Om 4:50 werd het eerste poesje geboren, en schildpadje met een klein beetje rood en witte voetjes en een witte staartpunt. Ze woog 120 gram. Om 5:10 kwam er een rood katertje en hij woog 106 gram. Om 5:30 kwam er weer een poesje, ook een schildpadje met een beetje wit. Witte voetjes achter. En op haar kopje een rode streep, een plaatje om te zien. Zij woog direct al 130 gram. En om 6:05 kwam er weer een katertje, helemaal rood en de dikste van allemaal, 133 gram maar liefst. Allemaal geboren met het neusje naar voren en allemaal direct met hun placenta. Het kon niet beter.

Fulco's Freya; Rood gestreept / wit; NFO d 09 23

Int. Ch. Hardangar's Romeo, Zwart - zilver / gemarmerd; NFO ns 22


de foto's staan op datum, klik op de datum en je bent direct op de juiste plaats, klik op het pijltje en je bent weer boven.

dinsdag 28 januari; 1 februari; 7 februari; 8 februari; 11 februari; 14 februari; 17 februari; 18 februari; 20 februari; 21 februari; 26 februari; 27_februari; 28_februari; 1 maart; 2 maart; 3 maart; 5 maart; 7 maart; 8 maart; 9 maart; 10 maart; 13 maart; 14 maart; 16 maart; 17 maart; 18_maart; 19_maart; 22 maart; 24 maart; 25 maart; 26 maart; 31 maart; 1 april; 2 april; 7 april; 8 april; 9 april; 10 april; 12 april; 13 april; 14 april; 16_april; 17 april; 19 april; 23 april; 26 april;


Dinsdag 28 januari

Hier is het moedertje met haar kroost, je kan zien dat ze er trots op is.

En al vast een paar plaatjes om ze aan de wereld voor te stellen.


zaterdag 1 februari

Even een update: Freya is heel tevreden met haar stelletje. Het is toch weer anders dan alle voorgaande keren. Ze groeien wel goed maar niet allemaal evenveel. Een van de katertjes was gisteren zelfs iets afgevallen, dat mag beslist niet. Dus zijn we gaan kijken wat er aan de hand kan zijn. Zijn  ze lekker warm allemaal, check. Zijn ze beweeglijk, check. Dat is het dus niet. Poepertjes en plassertjes doen het ook, dat had de DA al gecontroleerd. Wat nu te doen? Als de andere drie slapen leggen we dit mannetje bij een tepel, en dan duurt het even voor hij een tepel vastheeft, zou dat het zijn? We hebben het gisteren en vandaag een beetje begeleid en vanmorgen was hij weer 9 gram gegroeid, pfff. Typisch iets voor een jongetje! Op de foto hieronder ligt hij rechts, heel fanatiek te "pompen".

De namen hebben we inmiddels al verzonnen, Ollie en Oda voor de poesjes en Odin en Olaf voor de katertjes. We wachten nog even wie precies welke naam krijgt en dan stellen we ze voor kompleet met een pasfoto.

Odin

Odin is de alvader, de 'oppergod', van de noordse mythologie aan wie veel van de andere goden hun bestaan te danken hebben. Hij is onder andere de vader van Thor. In de Germaanse mythologie staat hij bekend als Wodan. Odin gaf de dichtkunst en de magie van de runen aan de wereld, hij had een enorme dorst naar kennis en wijsheid. Hij gooide zelfs een oog van zichzelf in Mimirs put om een slok wijsheid te mogen drinken. Hij hing zichzelf ook op aan Yggdrasil, de boom van de kosmos, om de kennis van de dood te vergaren. Hij werd gereanimeerd door de magie van de boom. Hij is de god van de oorlog, dichtkunst, wijsheid en kennis en woonde in zijn paleis 'Valhall' of 'Walhalla'.
Hij was zelf geen krijger, maar hij inspireerde veel krijgers wel om 'berserk' te gaan. Zijn voorliefde voor strijd en oorlog zorgde ervoor dat de Vikingen Odin aanbeden.

Oda
is een Keltische meisjesnaam. De betekenis van de naam is "rijk".

Ollie
De meisjesnaam Ollie is een van herkomst onbekende naam en betekent, "olijfboom".

Olaf
is een Deense jongensnaam. De betekenis van de naam is `erfgenaam`.


En nog een plaatje van het jongetje hieronder :-)

Het ene poesje heeft wat mooie rode vlekken op haar kopje, zie hieronder. Het andere poesje heeft minder rood maar is waarschijnlijk een schildpadje met zilver en wit.


Vrijdag 7 februari 

Wat een week! Het katertje Olaf doet er zo lang over om een tepel te vinden dat de andere nestgenootjes alles al bezet hebben voor hij zover is. Dan maar een flesje. Het duurt een paar dagen voor hij dat wil accepteren, maar dan gaat het ook als een speer. Hij mag maar 5 ml per keer en dat heeft hij nu in een paar minuten op. En dan gaat hij weer bij de rest om nog wat bij zijn moeder te drinken. Hij is erg fanatiek en "pompt" dat het een lieve lust is. Gelukkig groeit hij nu wel. De andere kittens groeien heel goed. De oogjes zijn al open en de navelstrengetjes zijn al afgevallen.

Olaf

Oda

Odin en een heel klein stukje Ollie :-)


Zaterdag 8 februari 

Gelukkig, het lijkt er op dat we de eetprobleempjes van Olaf hebben opgelost. Hij drinkt nu goed bij zijn moeder en we geven hem drie keer per dag 5 ml uit een flesje. Dat heeft hij in twee minuten op! Het spul heet Milkodog !! Nu maar hopen dat hij niet gaat blaffen als hij groot is . Hij groeit er wel heel goed van, gisteren 14 gram en vandaag zelfs 15 gram. Hij zit nu op 200 gram. Dat gaat goed en als hij zo doorgaat haalt hij de andere misschien wel weer in. Hieronder zie je ze allemaal, tijdens het dagelijkse verschonen van hun kleedje.

De drie andere groeien gestaag door. Oda weegt nu 255 gram, Ollie weegt 317 gram en Odin weegt vandaag 280 gram. Ze zijn vandaag 11 dagen oud, heerlijk.

Ik heb een andere lens voor mijn kamera gekocht en ik moet nog een beetje wennen. Maar dat gaat de komende dagen ook in orde komen.

Oda

Oda

Oda

Oda

Odin

Odin

Olaf

Olaf en Oda

Ollie

Ollie

Ollie


Dinsdag 11 februari

Het gaat heerlijk, ze groeien geweldig. Kijk maar eens naar het grafiekje hieronder. Ook Olaf groeit elke dag rond de 15 gram. Hij krijgt als enige vier keer per dag een flesje bijvoeding. Daar zit steeds maar 5 ml in. Maar hij kan het al zo goed dat het is een minuutje op is. Dan leggen we hem weer bij de anderen en gaat hij direct weer aan de borst verder drinken.

Hieronder is het net of ze zwemles hebben, allemaal die kant op!

Oda, een prachtig meisje, met zilver

Olaf, door het voeren piept hij helemaal niet als we hem oppakken. Dat kon wel eens een echte schootkat worden.

Ollie, een hele mooie schildpad met wit.

En wat denk je? Vandaag twee weken oud en nu al belangstelling voor de kittenbrokjes! Gisteren zag ik Olaf al door het kattenbakje schuiven, daarvan dacht ik nog: 'die is verdwaald'. Nou mooi niet, vandaag zat hij weer in de kattenbak, alleen weet hij nog niet wat hij daar moet doen!

Freya is er heel makkelijk mee, net als de vorige nestjes. Ze ligt een beetje te spinnen en als wij er bij komen gaat ze even haar pootjes strekken.

Heerlijk!


Vrijdag 14 februari 

Ik heb maar twee fotootjes. Steeds als ik probeer hun kopjes er op te krijgen gebeurt er wel iets waardoor het niet wil lukken. Nu heb ik de kopjes van Ollie en Odin mooi in beeld gekregen, maar dat wil niet zeggen dat we het opgeven! We gaan gewoon weer voor de bench liggen met de kamera in de aanslag! En dan zijn we nog erg druk geweest met de kitten-en veteranenmiddag voor de Noorman. Dat is morgen. Zondag gaan we weer voor meer foto's!

Ollie

Odin


Maandag 17 februari

Gewoon twee heerlijke foto's. Hieraan is te zien waarom wij het zo leuk vinden om een nestje te hebben.


Dinsdag 18 februari

Ongelofelijk, vandaag 3 weken! Ze scharrelen in de kattenbak rond. En ..... ze rommelen in de etensbakjes! Voor Olaf hebben we nog steeds het flesje. Het is misschien niet zo nodig maar we vinden het zelf zo leuk. in het grafiekje is te zien hoe goed het gaat.


Donderdag 20 februari 

Jaja het is een serieuze aangelegenheid met onze Olaf. Hij krijgt vier keer per dag een flesje, en dan tussendoor eet hij het (extra lekkere!) voer van zijn moeder ook. Dat belooft wat voor de toekomst.

Maar ook de fles is nog erg in trek!

een leuk filmpje....


21 februari 

Olafje.....


26 februari

's Avonds laat, wat een heerlijk gezicht. Daar is het eigenlijk allemaal om te doen, die rust!


27 februari

Odin is een echte oppergod, hij onderzoekt alles. Hij komt hier wel erg dicht in de buurt van Roza! Hoewel hij een oppergod is zal hij toch moeten leren op zijn oma te letten, die duldt helemaal geen gescharrel rond haar troon!

En dan moeten we ook nog leren klimmen. Ollie gaat als eerste aangemoedigd door Oda en Odin.


28 februari

Ollie loopt mee naar de keuken om eens te onderzoeken wat daar allemaal te eten is. WAT EEN GROTE BORDEN KRIJGEN ZE HIER!


1 maart

Dat kunnen ze inmiddels als de besten. Lekker allemaal uit hun eigen bakje.

En na het eten lekker bij mama........


2 maart

Nu ze rond beginnen te lopen door de kamer, gaan ze ook alles ontdekken. Hier een mini krabpaal om het eens te proberen.

Kan je dat ook eten? Effe proberen!

Olaf kan nog niet zo mooi eten, je ziet het een beetje in zijn "borstharen" zitten :-)

En dan moeder Freya, die houdt alles in de gaten.

En dan, na het klussen, lekker TV kijken. Met hulp van Olaf, alleen kijkt hij de andere kant op.


Maandag 3 maart 

Als de kachel brandt willen Freya en de kittens er wel dichtbij liggen. Gelukkig hebben we nog een houtmand, anders zaten we in de kou, want dit wil je niet storen. Het zijn net Noorse Boskatten :-)

FF smullen!


Woensdag 5 maart 

Freya houdt alles scherp in de gaten, alleen als de kleintjes slapen is ze ook rustig.

Odin


Vrijdag 7 maart 

De beroemde papjes doen het nog steeds heel goed

Omdat ze in de krabpaal beginnen te klimmen hebben we er allemaal kussens onder liggen. En dat is dan ook weer iets om mee te spelen.

Oda zit hier op een heel klein krabpaaltje. Dat hebben we inmiddels ook al weer op zolder moeten zetten. Ze zijn al te zwaar geworden! Als Oda er aan de zijkant op wil klimmen valt het om....

Ollie en Odin :-)


Zaterdag 8 maart

Ontbijt in de keuken, geweldig hŔ? Allemaal bij elkaar, alleen Poekie onze HTK ontbreekt, zij is even naar buiten en komt straks de bordjes aflikken.


Zondag 9 maart

Freya en Odin

Olaf, wat een schatje is het, niet?

(foto Coby Scholten)

(foto Coby Scholten)


Maandag 10 maart

En weer een ander speeltje, de zolder ligt er vol mee, dus we kunnen steeds wisselen.....

Het is mooi weer en dus is de deur open nar de tuinkamer. Met een andere krabpaal, en die staat nog lekker in het zonnetje ook.


Donderdag 13 maart 

De klimton in de kamer lijkt wel een torenflat, elk zijn eigen verdieping.


Vrijdag 14 maart 

Odin en Ollie, die zijn veel samen.

Het bovenste plateau van de klimton is wel een beetje vol hier, maar er valt niemand af! En Olaf kan nog snel een beetje drinken.

Olaf zit in het wipje maar dan weet hij verder niet hoe het nu verder moet, wippen kun je dus niet alleen.

Olafje wil heel graag op schoot, zolang hij wakker is spint hij zo hard dat je het gewoon 5 meter verderop kunt horen, maar hij valt ook heel snel in slaap. Dan is hij uren zoet, maar ik kan nergens heen, dat is nu jammer!

Twee boefjes.


zondag 16 maart 

Aandoenlijk hŔ?


Maandag 17 maart 

Oda is op weg naar beneden uit de krabpaal, het gaat gelukkig nog heel behoedzaam....

Odin op weg naar boven.

Gelukt!

Als je dit ziet, vind je het dan gek dat we genieten EN ons hart vasthouden?


Dinsdag 18 maart

Hoe dapperder hoe verder naar achteren......

Een staatsiefoto!


Woensdag 19 maart 

Een ongemerkt hebben ze ineens door hoe de kattenluikjes werken. En dus moeten we vanaf nu alles afzoeken als we ze willen tellen voor we gaan slapen of weggaan. OF.. voor we de wasmachine aanzetten natuurlijk!

Zo kan je toch niet rustig slapen?

En wij zo ook niet!

Nieuw spelletje, de raamversiering uitproberen.

Hoe sterk is dat nou?

We hangen hem hoger :-)

Is daar iemand?


Zaterdag 22 maart 

Het favoriete uitkijkplekje van de vierling. Het kan nog net. Ze wegen nu allemaal meer dan 1000 gram. Vandaag is ook de aanvraag op de bus gegaan voor de stambomen, het gaat weer zo snel!

Het baasje is moe van het klussen en zit lekker voor de TV. Olaf is ook moe...


Maandag 24 maart

Wat een rust!


Dinsdag 25 maart

Vandaag weinig te beleven. We zijn heel lief en groeien goed. We zijn nu 8 weken!

Ollie en Odin

Oda en Olaf

Odin, hij krijgt bij zijn nieuwe baasjes de naam Thor.


Woensdag 26 maart

Het is langzaam tijd om de bench maar eens op te ruimen. Dat is het begin van het afscheid nemen.

Dan gaan we gewoon in de krantenbak onder het tafeltje liggen, wel een klein beetje krap.


Maandag 31 maart

Ollie

Oda en Odin

Olaf, we maken hem wakker!

Ollie heeft de "slof" ontdekt.


Dinsdag 1 april

9 Weken en tijd voor het rituele bezoekje aan de DA. Vandaag krijgen ze hun eerste prikje. En ze worden nu helemaal onderzocht. Hun gezondheid, hun gebitjes en keeltjes. Buikjes en oortjes worden bekeken. Het luisteren naar hun hartjes, alles. En ze zijn alle vier helemaal gezond. De beide jongetjes zijn ook complete jongetjes :-) En ze hebben nu ook elk hun eigen paspoortje. De stambomen zijn ook aangevraagd, we liggen mooi op schema. Ze wegen nu allemaal boven de 1200 gram.

Oda

Oda

Odin

Odin

Olaf

Olaf

Ollie

Ollie


Woensdag 2 april 

DEZE?

Of die andere?


Maandag 7 april

Na de eerste enting van vorige week gaat het afgelopen week niet zo heel lekker. De kittens groeien weinig, ze zijn wel heel actief. We hebben deze week weinig foto's gemaakt. Hieronder Oda die lekker ligt te dummelen.


Dinsdag 8 april 

Het is ochtend. En dus tijd voor het ontbijt. Allemaal zitten we geduldig en braaf te wachten, zonder te blazen of te grommen. Want als we dat doen krijgen we niets. Dus is het nu ABSOLUTE en TOTALE vrede.

Even later is alles al op, en zitten we nog een beetje verdwaasd in de lege bordjes te staren.....

En we lopen wat rond.........

Hier nog een likje?

Is hier nog wat? Dan moet je wel voor lief nemen dat je dan ook direct gewassen gaat worden.

Odin is een snoeper...

Fulco's Oda

Fulco's Olaf

Olaf en Oda

Fulco's Ollie

Ollie


Woensdag 9 april 

Als de andere stoelen bezet zijn kunnen we nog makkelijk met z'n allen in een stoel liggen, Oda ontsnapt terwijl we de camera pakken....


Donderdag 10 april 

De broertjes, ze groeien goed. En worden steeds ondernemender, nu even rust in de tent.

Mooi Plaatje van Oda.


Zaterdag 12 april 

Ik las ergens een tip: Als je last hebt van poezen die steeds over je bureau lopen (en over je toetsenbord!) dan moet je een doosje op de hoek van je bureau zetten. En ik kan inmiddels melden: het werkt als een dolle! De doos, of kistje of wat dan ook is voortdurend bezet en mijn bureau blijft veel meer MIJN bureau. Het maakt niet uit hoe klein het kistje is, ook Freki kan er makkelijk in.


Zondag 13 april 

De kleinkinderen zijn op bezoek, en die moeten dan uitgebreid met de kittens spelen, en die lenen zich daar wel voor!


Maandag 14 april 

Hier zien wij iets heel bijzonders in! Poekie vind al dat gedoe met die raskatten zwaar overdreven. Ze kunnen niet eens naar buiten, omdat ze daar te dom voor zijn. Zij kan wel naar buiten en heeft over het algemeen weinig geduld met de kittens. Zij is ook al 19 jaar en een beetje stram. En wat gebeurt hier dan? Olaf heeft zo'n ontwapenende natuur dat hij wel bij Poekie op haar matje mag liggen!


Woensdag 16 april  

Gesnapt, nu wel met z'n vieren in een stoel en de camera onder handbereik. Het kan dus wel.


Donderdag 17 april 

Niets te melden, alles goed!

Ollie

Oda

Odin

Olaf


zaterdag 19 april

Ollie snoept graag :-)

Ze kunnen heel goed samen slapen...

Oda

Ollie


Woensdag 23 april 

Vandaag een groot programma. We gaan weer naar de DA voor de tweede controle, enting en de chip. Als eerste is Oda aan de beurt. Heel sto´cijns laat ze alles langs zich heen gaan. Als alles is gecontroleerd en de boekjes verder zijn aangevuld mag ze ook nog even de boel in de spreekkamer onveilig maken. Ze klimt overal op en in :-). En ze is natuurlijk helemaal in orde bevonden. Nu nog heel even kijken of er geen vreemde reacties volgen en dan mag ze verhuizen. Ze gaat bij Charlotte en Duncan wonen in Ridderkerk.

Buikje goed!

en de chip :-)

En dan Odin. ook bij hem is alles goed. Buik en longen, helemaal goed. Dan kan hij Oda gaan helpen. Odin gaat verhuizen naar Lochem en gaat bij Sigrid en haar gezin wonen. Hij krijgt daar waarschijnlijk een andere naam, het wordt Thor. Als hij een echte Noor is zal hem dat niets uitmaken, hij luistert toch niet :-)

En dan Olaf, ons hartediefje. Ook helemaal niets op aan te merken, behalve dan dat hij extra zachtaardig en lief is. Hij gaat bij Coby en haar gezin in Oosterwolde wonen en de boel vermaken.

Chip

Gebitje ook goed?

Ollie, tja.... Die houden we zelf :-) Dus dat is simpel. Zij blijft bij alle andere poezen hier wonen en we hopen dat het een hele mooie poes zal worden voor misschien wel toekomstige nestjes. Maar dat duurt nog heel lang.


Zaterdag 26 april 

Ollie heeft zich al op mijn bureau ge´nstalleerd

En Freki zit heel zielig te doen want zijn doosje is bezet