Het P-nestje  (terug naar "vorige nestjes")

Geboren op vrijdag 13 februari 2015. Twee hele dagen nadat we ze verwacht hadden, dat gaf voor ons wel wat stress en doorwaakte nachten! Freya was er nogal gemoedelijk onder. Ze liep wel overal achter ons aan. Het nestje bestaat uit 5 kittens, twee katertjes rood / wit en drie poesjes schildpad / wit. Bij de geboorte hebben ze allemaal mooie gewichten, tussen de 100 en 117 gram. De geboorte ging heel voorspoedig. Om 15:35 uur vanmiddag kwam het eerste katertje en om ongeveer 17:35 uur vanmiddag kwam het vijfde kitten. Daarna duurde het nog een uur en kwamen er nog twee kittens, een schildpad met wit en zilver en een rood katertje. Deze beide laatste kittens zijn levenloos geboren. Ze zijn helemaal nagekeken maar zo te zien mankeerden ze niets, jammer. De DA kwam daarna kijken en heeft de eerste 5 kittens allemaal gezond verklaard. Ook Freya werd voor de zekerheid nog even nagekeken, ze had alles heel mooi doorstaan.

De kittens zullen opgroeien in huis, tezamen met de andere poezen. Zodra ze iets groter zijn mogen ze, op de drie slaapkamers na, door het hele huis rondlopen.

Freya x Romeo

Moeder: Fulco's Freya; Rood gestreept / wit; NFO d 09 23

vader: Int. Ch. Hardangar's Romeo, Zwart-zilver / gemarmerd; NFO ns 22


de foto's staan op datum, klik op de datum en je bent direct op de juiste plaats, klik op het pijltje en je bent weer boven.

13 februari 2015; 15 februari; 16 februari; 17 februari; 19 februari; 20 februari; 21 februari; 22 februari; 25 februari; 28 februari; 1 maart; 4 maart; 5_maart; 6 maart; 8 maart; 9 maart; 13 maart; 15 maart; 16 maart; 17 maart; 20 maart; 22 maart; 25 maart; 26 maart; 29 maart; 30 maart; 31_maart; 1 april; 2 april; 3 april; 6 april; 12 april; 17 april; 19 april; 25 april; 26 april; 28 april; 2 mei; 3 mei; 4 mei; 5 mei; 6 mei; 8 mei; 10 mei; 11_mei; 12 mei; 14 mei; 16 mei; 17 mei; 22 mei;


De namen hebben we op een rij. Nu nog even een paar dagen aan de namen wennen, dan weten we ook bij welk poesje een naam het beste past. Ook hier hebben we ondervonden dat deze letter "P" niet voorkomt in de Noorse Mythologie of bij Scandinavische namen, dus we hebben het beste ervan gemaakt :-)

 

Pim, wilskrachtige beschermer

Pelle, steen, rots, symbool van betrouwbaarheid

Pixie, is een mythologisch wezen uit Cornwall. Het is een soort elf, fee of kabouter

Pleuntje, behorend tot Apollo

 


 

Vrijdag 13 februari

 

 

Hier de eerste foto van het vijftal. Van links naar rechts liggen twee poesjes (een beetje lastig te zien op deze foto), een katertje, een poesje en nog een katertje. De drie poesjes zullen we wel uit elkaar kunnen houden, van de katertjes weten we dat nu in elk geval nog niet. Dus hebben we een van de jongens nagellak op gedaan :-) Ze zijn allemaal lekker levendig en hebben direct al de weg gevonden naar de moedermelk. Morgen maar weer meer en mooiere foto's. Wij gaan nu ook even relaxen.

 

Hieronder drie foto's van de kittens, de anderen bleven lekker slapen! Namen hebben we nog niet. Het zal allemaal met een P beginnen en een relatie hebben met de Noorse mythologie. Als dat niet lukt kijken we naar de Germaanse mythologie en namen uit de Scandinavische landen. En als we dan leuke namen hebben gaan we ook nog kijken welke naam bij welk kittens past. Je ziet het: het is allemaal niet zo eenvoudig :-), ondertussen genieten wij alvast volop van dit spul.

 

katertje 1

 

poesje 1

 

poesje 2


 

Zondag 15 februari

 

Alles lekker hier vandaag. Als ze een schoon kleedje krijgen kan ik even een groepfoto maken :-)

Daarna is het een geworstel van jewelste. 'Wie mag onder liggen?' Of is het juist 'wie mag bovenop?' Ze zijn er zelf wel tevreden mee. Ze geven geen piep, behalve als ik er een oppak om te wegen. En dat vindt Freya dan weer niet leuk.

Ze zijn allemaal lekker warm en ook allemaal weer gegroeid. Niet zoveel als gistermorgen, maar toch genoeg. Het is ook allemaal nog erg onwennig voor ze natuurlijk. Inmiddels zijn we op jacht naar namen met een "P", eerst maar weer eens de boeken van de Noorse mythologie nalezen. En dan naar de namen in het hoge Noorden. Je leest het wel in de komende dagen.

 

 

 

 

Freya gaat er gauw bij liggen en dan keert de rust weer terug.

 


Maandag 16 februari

 

Iedereen heeft heerlijk geslapen vannacht. Freya en de kittens liggen veilig in de bench. De kleintjes zijn lekker gegroeid, op eentje na, die is gelijk gebleven met gisteren. Wel is zij, net als de rest heel tevreden en lekker tierig. Even in de gaten houden, anders krijgt ze af en toe een flesje. Dat is namelijk wel heel leuk om te doen als het alleen maar voor "erbij" is :-). Met de foto's schiet het nog niet erg op, Freya vindt alles goed maar niet als ze ook maar één geluidje geven. Dan is het direct afgelopen met fotograferen. Ze worden dan resoluut weer bij elkaar gelegd op het warmtekussentje. Dus nog maar even geduld met de afzonderlijke foto's.

 

Wijzelf hebben ook weer heerlijk geslapen, afgelopen zaterdag was de jaarlijkse kittenmiddag van de Noorman. Met een geweldig resultaat voor onze Ollie! Kijk bij showresultaten.

 

 

Lief hè?

 

Eentje dan .....


Dinsdag 17 februari  

 

Het is nog steeds lastig om een paar seconden Freya weg te lokken om wat foto's te maken. Hier zie je het resultaat :-) Omdat we niet echt willen storen moeten we het hier nog even mee doen, ze zijn heel tevreden en heel lekker warm en mollig. Het dametje dat nog niet groeide is ook vandaag nog niet gegroeid, maar ook niet afgevallen. Straks nog even met de fles proberen.... De andere kittens zijn ook vandaag weer elk ruim 10 gram aangekomen. Dus dat gaat heel goed.

 

ene jongetje

 

twee dames

 

dezelfde twee dames

 

andere jongetje

 

dame drie

 

dit is een tweede foto van het "andere jongetje"


Donderdag 19 februari  

 

Gisteren en vandaag een heleboel stress. Het kitten dat niet goed wilde groeien hebben we vandaag in moeten laten slapen. Gisteren de hele dag in de weer geweest met flesjes en uiteindelijk naar de DA voor een sondevoeding. Ik heb direct ook een spoedcursus sonde inbrengen gekregen, maar alles was tevergeefs. Vanmorgen was ze weer 2 gram afgevallen. En ze werd steeds zwakker en zonderde zich af van de andere kittens.

Die andere kittens zijn intussen wel heel goed gegroeid, één katertje en één poesje zijn al boven de 200 gram. Ook de beide andere wegen al flink. Met de namen zijn we er ook uit. Misschien dat we morgen aparte foto's kunnen maken, nu de rust is weergekeerd. Nu kunnen we genieten van de kittens, wat uiteindelijk natuurlijk ook de bedoeling is.


Vrijdag 20 februari 

 

Vandaag neemt alles zijn gewone routine in. Eerst krijgen de grote katten en ook Freya te eten, dan eten we zelf. Daarna krijgen de kittens een schoon kleedje en worden ze gewogen. Dat is, zoals u inmiddels zult hebben begrepen altijd weer heel spannend. Maar vandaag geen reden tot zorgen. Allemaal zijn ze tussen de 13 en 18 gram gegroeid. Kijk onderaan maar voor een grafiekje. Ook hebben ze vanaf nu hun eigen naam gekregen. Dat is voor een heleboel zaken wel een stuk makkelijker dan: 'het zwartje met de witte voorpootjes', 'het dikkerdje' of 'die rooie met de nagellak'. Hieronder heb ik ze allemaal apart op de foto gezet met hun namen erbij. En dan zijn er al twee die, vanaf gisteren, hun oogjes open hebben. Dat is dan ook direct het sein dat ze de hele bench beginnen door te scharrelen, natuurlijk pas nadat ze hun buikjes vol hebben en voldaan zijn.

 

Fulco's Pim

 

Fulco's Pixie

 

Fulco's Pleuntje

 

Fulco's Pelle

 


Zaterdag 21 februari 

 

Goede berichten: tussen de 18 en 20 gram gegroeid, allemaal! Op de eerste foto hieronder kun je zien dat ze lekker mollig beginnen te worden. Freya verzorgt ze geweldig. Alles is heel mooi schoon.

 

 

 

 

Pixie en Pleuntje, heerlijk in slaap.

 

 

Ook Pim en Pelle zijn helemaal voldaan, niks mis mee.

 

 

Lief hè? Of de kittens nu ook zilver dragen is nog niet zo goed te zien. Maar we krijgen nog visite genoeg die er meer verstand van hebben dan wij, dus dat kot zeker goed.

 

 

Hieronder geen filmpje, maar als het een filmpje was dan kon je de oortjes zien "pompen" op het ritme van het drinken.

 


Zondag 22 februari 

 

Het wegen is een feestje op zichzelf, hieronder zie je Pelle. Negen dagen oud en al 270 gram. Ook de andere gaan heel goed. Ze zijn tevreden en dan is Freya dat ook. Tijdens het wegen maken ze nog maar weinig kabaal en dan vindt Freya het ook allemaal prima. Dus weer even tijd om ze allemaal apart op de foto te zetten.

 

Fulco's Pelle

 

Fulco's Pim

 

Fulco's Pixie

 

Fulco's Pleuntje

 

Heerlijk toch?

 

Zo vertederend!


Woensdag 25 februari 

 

Vandaag zijn tijdens het wegen de eerste kittens de 300 gram al voorbij, geweldig hè? Het gaat heerlijk, de kittens zijn heel tevreden. Wel hebben we ontdekt dat Ollie ontzettend jaloers is en graag zelf een kitten wil hebben. Gisteravond hoorden we ineens wat gedoe voor de bench. Wat denk je? Ollie had geprobeerd een kitten te stelen. Omdat ze er natuurlijk nog niet zo handig mee is, ging dat niet heel soepel. Nu hebben we daar, als we er niet bij zijn, een extra plastic plaatje voor staan, want ze blijft het proberen. Hieronder zie je Ollie die voor de kittens mag zorgen, als Freya even naar de bak is. Kan ze alvast wat ervaring opdoen :-).

 


Zaterdag 28 februari 

 

Heel weinig te melden: de kittens groeien heel goed, ze zijn nu allemaal zwaarder dan 300 gram. Ze zijn heel lief. Ze beginnen door de bench te scharrelen. De poesjes hebben zilver in hun vacht. De oortjes worden nu groter, maar dat zullen wel echte poezenoren zijn. Ze horen alleen wat ze willen horen :-). Freya wordt steeds fanatieker geholpen door Edda en Ollie. Edda helpt heel goed om het eten van Freya te verslinden en Ollie wil steeds de kleintjes wassen (en er eentje pikken als ze de kans krijgt).

 

 

 

Laat op de avond: ze scharrelen rond en willen al buiten kijken! Wat een stelletje boeven hè? Tijd voor het hogere randje, ze mogen van ons er nog wel even in blijven :-)

 


Zondag 1 maart 

 

Vandaag heel veel foto's. Coby Scholten heeft ze allemaal gemaakt, dank je wel Coby! Ze zijn prachtig. Hieronder kunt u van ze genieten. We hebben niet bijgehouden wie op welke foto staat, maar misschien maakt dat niet zoveel uit. Ze zijn lief!

En ze worden met de dag wijzer, zoals goed te zien is op de foto's.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Woensdag 4 maart 

 

Het gaat geweldig, ook vandaag zijn ze weer lekker gegroeid. Dat is in deze fase het enige waar we ons mee bezig houden. En zorgen dat ze allemaal dagelijks even worden geknuffeld! Pelle is vandaag al zwaarder dan 400 gram. Ze zijn nog geen drie weken oud maar ze scharrelen voortdurend rond (als ze niet slapen of drinken natuurlijk) in de bench. Dat scharrelen is trouwens heel leuk om te zien. Staartjes recht omhoog en dan vier pootjes die allemaal gecoördineerd moeten worden. Dus ze rollen ook nogal eens om, prachtig. Het kattenbakje is al besnuffeld en ook het eten van Freya is al heel interessant. Komend weekend zullen de eerste bezoekers komen kijken of hun kitten erbij zit. De beide poesjes kunnen we nu uit elkaar houden, ze hebben witte voetjes die verschillend zijn. Voor de beide katertjes moet nog steeds de nagellak uitkomst bieden :-)

 

 

 

 


Donderdag 5 maart

 

Freya is dolgelukkig met haar kroost. Ze gaat er zo lief mee om.

 

 

Hieronder is te zien hoe goed de kleintjes groeien.

 


Vrijdag 6 maart

De belangstelling voor de voerbakjes groeit met de dag. Hier zit er al eentje aan de rand te likken. Het duurt niet lang meer en dan gaan we aan het feest met de papjes beginnen, leuk!

 


Zondag 8 maart

 

In dit weekend komen de eerste kijkers voor de kittens op bezoek. We zijn heel benieuwd wat zij er van zullen vinden. Wij zijn verliefd op het stel. Maar ja, wat zegt dat? Vandaag waren alle kittens zwaarder dan 400 gram.

 

 

 


Maandag 9 maart 

Eergisteren en gisteren zijn de nieuwe verzorgers komen kijken voor de beide dametjes. Dat was voor de kittens ook een hele drukte. Ze hebben het heel goed doorstaan. We waren van mening dat alle geknuffel misschien te zien zou zijn aan hun dagelijkse groei, nou mooi niet. En hoe komt dat dan? Wel, ze eten inmiddels zelf! Leuk hè?

 

De rode katertjes zijn niet uit elkaar te houden. het enige verschil zit nog steeds in de gewichten. Pelle weegt consequent 50 á 60 gram meer. We hebben al hulp ingeschakeld om te zien wat de verschillen zijn, die zijn er niet. Gelukkig werkt de nagellak ook nog steeds prima.


Vrijdag 13 maart 

Dit is ook nog steeds erg lekker!

 

Fulco's Pleuntje


zaterdag 14 maart 

En dan kunnen ze ineens over het randje klimmen. Vanaf nu moeten we weer heel voorzichtig door de kamer lopen en bedacht zijn op kleine onbenulletjes, die nergens gevaar zien. Freya wel, die loopt ze allemaal achterna. Ook de andere poezen vinden dit heel spannend. En willen ze steeds overal beschermen.

 

 

 

 

Het is zo leuk om te zien dat ook het bezoek aan de kattenbak al echter resultaten oplevert.

 

Ollie is een beetje (erg) jaloers, ze wil heel dicht bij de kittens zijn en alles afkijken. ze oefent heel erg goed op de kittens. Ze mag ze ook wassen en verzorgen. Dat is wel goed voor haar. Ze wordt al een beetje minder druk :-)


Zondag 15 maart  

De kattenbak is ook speeltuin. Er in en er uit. en je kunt er ook lekker in slapen en stoeien.

 


Maandag 16 maart  

 

Pleuntje en broertje (sorry het is nog steeds niet duidelijk als ik foto's heb, welk katertje het nu is).

 

 

Een paar sfeerplaatjes. Hier doen we het voor! Ze mogen door de kamer nu loslopen, na een paar minuten zoeken ze elkaar op een nemen een mandje in beslag!

 

 

 


Dinsdag 17 maart  

 

We hebben lang en hard gezocht maar we zien eindelijk verschil tussen de beide boys! Het werkte, tot nu toe, dat Pelle nagellak aan een voorpootje had, en dat hij 50 gram zwaarder was. Maar dat zijn beide geen houdbare verschillen. We hebben ze steeds vergeleken: deze is iets roder, nee deze heeft een iets witter pootje. Maar ja, dat werkt dus niet. Want moet je ze steeds allebei tegelijk oppakken. Maar zoals op de foto's hieronder is te zien heeft Pelle een minuscuul klein rood streepje op zijn neus, en Pim heeft dat niet. Daar is het wit om de ogen iets groter en witter.

 

Fulco's Pelle

 

Fulco's Pim

 

Heerlijk toch?

Als de bench opengaat om de kittens hun speeluurtje te gunnen, zijn de andere katten er als de kippen (??) bij om direct de bakjes met traktaties voor Freya en de kittens nog even uit te likken :-). De rest kijkt dan toe.

 


Vrijdag 20 maart 

 

Alles goed, de kittens lopen nu vrij door de kamer en gaan volautomatisch overal aan meedoen. Het is wel opletten met die kleine naïeve dingen. Ze leren nu ook de andere poezen kennen. En die hebben soms iets minder geduld dan Freya of Ollie. Die twee lopen de kleintjes wel voortdurend achterna om te zien of ze niets zal overkomen. Dat is zo leuk om te zien.

 

Pelle

 

Pim

 

Pixie

 

Pleuntje


Zondag 22 maart  

 

Vandaag komen er mensen kijken voor een katertje, we zijn benieuwd of ze net zo verliefd zullen worden als wij :-). De kittens oefenen ook steeds meer met het onderling stoeien. Dat gaat al steeds beter, ook achter elkaar aanrennen gaat steeds beter.

 

 

 

 

 

Pleuntje

 

Pim

 

En dan mogen ze ook met de grote poezen mee-eten in de keuken. Geweldig om te zien hoe ze, net als de andere poezen, steeds proberen van een ander bord te eten.

 


Woensdag 25 maart 

 

De kittens kunnen nu overal in de kamer liggen te slapen. Maar mandjes dicht bij de houtkachel zijn wel heel populair!

 

Pleuntje en Pim


Donderdag 26 maart  

 

Hieronder nog een voorbeeld van de ondernemende Pixie, ze klimt al in de grote krabpaal, de vangkussens kunnen weer worden opgezocht en rond de krabpaal worden gelegd :-)

 

   Pixie

 

Het maakt heus niks uit dat het mandje te klein is......

 

 

Gisteren kregen we een tip voor een leuk ding bij de Makro, we zijn direct in de auto gesprongen om er ook eentje te scoren. Goedgekeurd!

 

Pelle

 

Pixie en Pelle

 

Hieronder een probeersel, klik op het plaatje en je krijgt een leuk filmpje te zien!

 


Zondag 29 maart

 

Pelle en zijn grote vriend Freki.

 

 

 

Pixie


Maandag 30 maart 

 

Het is lekker rustig in Huize Fulco. Hieronder zie je goed dat de kittens alles van hun moeder nadoen :-)

 

 

Pixie

 

In de krabpaal .....

 

En, op veler verzoek, nog een filmpje!

 

 


Dinsdag 31 maart

 

Pelle is een echte genieter, dat kun je zó zien.

 

 

v.l.n.r. Pixie en Pleuntje.

 


Woensdag 1 april  

 

De krabton is een heel populair plekje. Je kunt er van alles doen. Als er eentje ligt te slapen kan een ander eens lekker met je komen stoeien. Wij zijn altijd bang dat ze er afrollen met dat gedoe. Maar .... het gaat altijd goed.

 

Gisteravond hebben we ze niet meer in de bench opgesloten voor de nacht. Ook dat was weer spannend voor ons, want gisteren kon Pelle ineens door het kattenluikje naar de bijkeuken! Dus hebben we maar een extra zacht mandje in de bijkeuken gezet voor het geval hij vannacht niet meer terug kon. Helemaal voor niets natuurlijk, inmiddels rennen ze als volleerde katten door de luikjes heen en weer.

 

 

 

 


Donderdag 2 april 

 

Vandaag kunnen we weer eens laten zien waarom we zo trots zijn op dit nestje. Ze groeien geweldig. Morgen als ze 7 weken zijn kan Pelle misschien al 1000 gram zijn! De andere kittens zitten daar heel dicht bij. Je kunt aan de grafiek ook heel mooi zien dat ze nu zelf eten (en naar de bak gaan:-)), de laatste week is het patroon iets grilliger.

 

 

De kattenluikjes is een bron van vermaak (en studie) Hier is Pixie bezig met het luikje. Aan de andere kant zitten Pelle en Freya.

 

  

 

Freya laat even zien hoe je elegant door het luikje gaat.

 

 

En dan is Pelle aan de beurt :-)

 

 

 

Eenvoudig is het in elk geval nog niet....

 

 

 

Gelukt, pffff

 


Vrijdag 3 april  

 

Pelle en Pim gaan samen naar België verhuizen, ze kunnen het hier nu ook heel goed samen vinden.

 

 

Pelle

 


Zondag 6 april 

 

Vandaag hadden we weer bezoek, de foto's van vandaag zijn gemaakt door Xin Tian en Zou Nan. Twee dochters van Hilda.

 

 

Pleuntje

 

Pleuntje

 

 

 

 

Pixie

 

 

Pixie

 

 

 


Zondag 12 april  

 

De Bench hebben we nog steeds in gebruik :-) maar dan er bovenop!

 

 

 

Pim

 

Pim

 

Pixie

 

Pixie

 

Pleuntje, gelukkig zijn de planten van plastic.

 

Pim en Pixie


Vrijdag 17 april 

 

Vandaag de eerste gang naar de dierenarts. Altijd weer een heel spektakel. Eerst alles vangen en in de transportbox. Dan in de auto en dan in de spreekkamer. Geweldig! Eenmaal op de tafel zijn ze toch een beetje onder de indruk. Maar zoals altijd ze laten het allemaal gewoon over zich heen komen. Oortjes, bekje en gebitje alles wordt nagekeken. Buikjes en naveltjes. Hartje luisteren, zijn het jongetjes met twee .... Alles goed. Ook krijgen ze nu hun chip al bij het eerste bezoek. Dit vanwege de veranderde regels over de paspoorten. Die worden nu gelamineerd over hun chipnummer heen. Ook krijgen ze vandaag de eerste enting.

 

 

 

 

 

 

 

 

En als we weer thuis zijn moeten we even van de schrik bekomen in het Ikea poppenbedje

 

 


Zondag 19 april  

 

Pleuntje kan al op de kast klimmen, goed hè?

 


Zaterdag 25 april  

 

Zomaar even een gezellig plaatje. We zijn erg druk met het werk en de tuin. Alles gaat goed.

 


 

Zondag 26 april   

 

Zoals goed te zien is, worden ze al flink groot. Het kan nog net!

 

Pim


Dinsdag 28 april

 

Heerlijk stel, ze slapen en spelen.

 

 

 

Pleuntje

 

Pelle


Zaterdag 2 mei  

 

Ze groeien nu even wat minder, ze zijn heel speels en alert. Misschien een late reactie op de enting? De DA kan niets vinden. Nog maar eens ontwormen en ze krijgen nu een paar dagen probiotica. Even afwachten. Ze zijn nog steeds extreem zachtaardig, dat hebben ze van hun moeder Freya, maar het is toch weer fijn om dat zo mee te maken.

 

 


Zondag 3 mei  

Omdat we weten dat we zo héél dicht bij de etensrestjes zitten.......

 

Pleuntje en Pelle. Goed gezien, Sigrid :-)


Maandag 4 mei  

 

De kittens zijn dol op telvisie, Pim denkt dat hier ook iets komt :-)

 

Pim

 

Pim

 

Pleuntje heeft ons uitzicht nu wel gezien. Ze houdt ons in de gaten...

 

Pleuntje

 

Pixie en Pim

 

Pixie en Pim. Lastig om goed te zien :-)

 

Pim en (de rest)

 

Pixie op haar lievelingsplekje, in de huiskamer.

 

 

En Pim een verdieping hoger.

 

Pim

 

Pelle ziet vooral de vogeltjes buiten

 

Pelle


Dinsdag 5 mei 

 

Pelle kan geen genoeg krijgen van de vogeltjes..


Woensdag 6 mei  

Er kwam weer eens een mooie doos (met spulletjes voor de baas). De doos willen wij wel hebben.

 

 

 

Pleuntje en Pelle


Vrijdag 8 mei  

 

Vandaag is ons geplande bezoekje aan de DA niet doorgegaan. We waren niet fit genoeg, pffff. We groeien inmiddels wel weer goed. Maandag gaan we wel naar de DA voor onze tweede set entingen. Alle kussentjes, kleedjes en speeltjes hebben in de wasmachine gezeten, dit kleedje is als eerste weer terug, heerlijk! Het ruikt naar schoon wasgoed. Dat is ons favoriete geurtje, het doet ons denken aan de eerste weken toen we elke dag (en soms zelfs vaker) een schoon kleedje kregen.

 

Pim en Pixie


Zondag 10 mei  

Even opletten! We gaan op de foto. Pelle wil wel maar zijn zusje is het gedoe met het fototoestel zat.

 

Pelle en Pixie


Maandag 11 mei  

Vandaag dan eindelijk toch naar de DA. De kittens zijn goed gegroeid de laatste dagen. Ze wegen nu tussen de 1550 en 1900 gram. Ze lijken nu over hun "griepje" heen te zijn. Alleen Pleuntje voelt zich nog niet helemaal lekker, ze was vannacht nog iets afgevallen. Ze krijgen nu hun tweede enting en hun laatste controle op hun gezondheid. Alles komt in de boekjes te staan. Pelle en Pim zullen over ongeveer drie weken naar België verhuizen dus die krijgen ook een rabiësenting.

 

Pixie

 

Pim

 

Pelle en het baasje :-)

 

Toen we vanmorgen wilden vertrekken naar de dierenarts, had onze auto kennelijk nog weekend. Hij deed het niet.

Dan maar snel de fiets gepakt, de kittens maakt het niets uit. Nu hadden ze nog iets extra te kijken onderweg. En een heerlijke frissen neus! Na afloop van het avontuur in de spreekkamer kunnen we weer naar huis.

Als we geen vreemde reacties krijgen op de entingen zijn we klaar om te verhuizen.

 


Dinsdag 12 mei  

 

Pleuntje klimt op schoot, als ik even lekker in mijn lezen. Geweldig hè?  Alleen omslaan van de pagina's is wat lasten, en mijn thee drinken is ook lastig. Je moet er wat voor over hebben!

 

 

 

Pelle ziet vanaf de bank eens even aan, en wordt jaloers.

 

 

Hij slijmt zich er dus gewoon tussen :-)

 

 

 

Pim vindt het prima. Pixie is er even niet bij.

 


Donderdag 14 mei 

Vandaag gaat Pixie verhuizen, ze gaat bij Sigrid en haar gezin wonen in Lochem. Daar woont ook al Odin (nu Thor :-), eigenlijk een broer van haar maar dan een jaar ouder.

Voor de gelegenheid hebben we nog een foto van dit viertal.

 

v.l.n.r. Pim, Pixie, Pelle en Pleuntje.

 

Hier zitten ze héél lief te kijken, maar dat is omdat ze zien wat ik in mijn hand heb, STAAFJES!!


Zaterdag 16 mei

Vandaag is Pleuntje verhuisd naar Lelystad. ze gaat wonen bij Luca, Noëlle en hun ouders. De berichten zijn geweldig, Pleuntje kan het goed vinden met Karel (Hakon). dat komt helemaal goed.

Met Pixie duurt het iets langer. De berichten zijn bemoedigend maar Thor (Odin) is een beetje (erg) jaloers. Ook daar gaat het goed komen, het duurt alleen een paar daagjes langer.

Komende zondag gaan Pelle en Pim verhuizen. Zij gaan wonen bij Femke en Geoffrey in Lokeren (B). de broers eten hier nog even flink door, ze zijn de 2 kg inmiddels gepasseerd :-)


Zondag 17 mei

 

De boeven hebben het snoer van de telefoon doorgebeten. Ze krijgen nu hun definitieve tanden en die moeten ze natuurlijk overal even op proberen. Dus een telefoonsnoetje is geen enkele partij voor hen. Binnen twee seconden had ik twee halve snoertjes. Als ik onder het tafeltje kijk om het te repareren, komt Pelle me ook nog even helpen. Jaja....

 


Vrijdag 22 mei

 

Ik wil ze wel fotograferen, maar dan moet het natuurlijk geen zoekplaatje worden. Hieronder zie je wat een moeilijkheden ;-) dat soms oplevert. Daar maak ik dan weer niks van. Als ik dan hun aandacht trek kijken ze de verkeerde kant op, maar dan ook alle drie! Nou ja, het zijn in elk geval scherpe foto's.

 

 

 

 

Even later moet er dan weer een helpen de wasmachine leeg te maken....

 

 


Zondag 24 mei

En dan zijn vandaag Pelle en Pim verhuisd naar België. Ze wonen daar nu bij Femke en Geoffrey. De eerste berichten zijn al heel goed. Hiermee is dan een eind aan deze periode. Het was weer een genot om voor de kittens ze zorgen en ook heel fijn dat we voor allemaal weer een goed tehuis hebben gevonden.