Het R-nestje (terug naar "vorige nestjes")

Geboren op dinsdag 12 mei 2015.

Altijd weer heel spannend. Voor Ollie is dit de eerste keer, hoe zal ze het doen? Om ongeveer half zeven in de avond zien we ineens dat de weeën beginnen. Om kwart over 7 is het eerste kitten geboren, Rood met wit, het lijkt gemarmerd en vermoedelijk een katertje, 131 gram. Daarna volgen met (ruime) tussenpozen de volgende kittens. Ze variëren van 107 tot nog eentje ook van 131 gram. Het zijn twee rood met witte kittens, twee schildpad met witte poesjes en twee zwart met witte kittens. Totaal dus zes kittens, goed werk van onze Ollie en Ludwig. Van een paar weten we nog niet precies of het poesjes of katertjes zijn. Dat is de moeilijkheid met een toverbal nestje! Om 1 uur was alles voorbij en hebben we nog een paar uurtjes zitten genieten van het spul voor we zelf ook zijn gaan slapen. Omdat we van twee placenta's niet hebben gezien dat die er waren hebben we uit voorzorg oxytocine gegeven.

De kittens zullen opgroeien in huis, tezamen met de andere poezen. Zodra ze iets groter zijn mogen ze, op de drie slaapkamers na, door het hele huis rondlopen.

     

Ollie x Ludwig

Moeder: Fulco's Ollie; Zwart schildpad gestreept / wit; NFO f 09 20

Vader: GIC Ludwig d'Haakona, NFO d 09 22


De stamboom voor deze kittens zal er zo uit zien! klik hier


de foto's staan op datum, klik op de datum en je bent direct op de juiste plaats, klik op het pijltje en je bent weer boven.

Dinsdag 12 mei; 13 mei; 14 mei; 15 mei; 19 mei; 22 mei; 26 mei; 27 mei; 28 mei; 3 juni; 9 juni; 10 juni; 13 juni; 18 juni; 24 juni; 25 juni; 27 juni; 1_juli; 8 juli; 10 juli; 11 juli; 12 juli; 13 juli; 14 juli; 15 juli; 19 juli; 20 juli; 21 juli; 25 juli; 27 juli; 28 juli; 4 augustus; 5 augustus; 7 augustus; 10_augustus; 13 augustus; 15 augustus; 16_augustus;


Zoals altijd proberen we de Noorse mythologie te volgen. De "Q" slaan we over, dat vinden we veel te lastig :-)

 

Rinda (ook Rindr of Rind) is in de Noordse mythologie als Asin opgenomen omdat Odin bij haar een kind had, de zoon Váli. Zij is oorspronkelijk een reuzin, maar wordt ook wel eens gezien als een menselijke prinses uit het oosten (ergens in het tegenwoordige Rusland).

Röskva is, samen met haar broer Thialfi, een van de begeleiders van Thor. Ze zijn de kinderen van een boer, die door hun vader als verzoening aan Thor zijn gegeven. Dit omdat ze Thor niet hadden gehoorzaamd.

Rhona is een Schotse meisjesnaam. De betekenis van de naam is `ruig eiland'.


Runolf, zoon van Ulf.

Ragnar Lodbrog, Koning van de Denen en rondtrekkend Viking ontmoette Aslaug, een schone maagd. Zij verwierf de genegenheid van Ragnar, aan wien zij haar geschiedenis vertelde.
De koning voer weg naar andere landen om te doen wat het doel van zijn reis was, maar toen een jaar was voorbijgegaan, in welke tijd hij veel roem oogstte, kwam hij terug en voerde Aslaug weg als zijn bruid.

Riger (een van de namen voor Heimdall) verliet op zekere dag zijn plaats in Asgard om op aarde te dalen zoals de goden gewoon waren.
Hij was niet ver gegaan, toen hij aan een armelijke hut op het zeestrand kwam, waar hij aantrof Ai (overgrootvader) en Edda (overgrootmoeder), een arm maar waardig paar, dat hem gastvrij uitnodigde om hun eenvoudig maal varkensvlees te delen. Heimdall nam verheugd deze invitatie aan en bleef bij het paar drie dagen, terwijl hij hen veel leerde. Na verloop van die tijd hervatte hij zijn reis. Kort na zijn bezoek, baarde Edda een donkere, dikke jongen, die zij Thrall noemde.

 

Bij de foto's van donderdag 14 mei heb ik de namen bij de foto's gezet. Deze keer zijn de kittens goed uit elkaar te houden, een gelukje voor ons :-)
 


Dinsdagavond 12 mei 2015

We hebben de eerste foto's. Zoals altijd is er nog niet veel te zien, we willen alles niet te veel verstoren.

 

nog niet kompleet...

 

Lekker stel!

 

in diepe rust

 

 

 

 

 

 

 

 


Woensdag 13 mei  

Vandaag nog geen verder nieuws, Op één na zijn ze tussen de 11 en 18 gram gegroeid. Het laatste kitten dat is geboren is nog niet gegroeid, nog maar even aanzien. Ook nog geen nieuwe foto's. dat komt later.


Donderdag 14 mei 

Ollie is onwennig maar heel gelukkig met haar kittens. Ze ligt er heel tevreden bij. De kittens zijn ook tevreden, je hoort ze alleen als ze worden "losgekoppeld" door een nestgenootje. Of als ik ze even wil wegen. Ze zijn allemaal een beetje gegroeid. Dat geeft hoop voor een fijne tijd met dit nestje. Hieronder een zoekplaatje voor de liefhebbers, ze staan er alle zes op :-)

 

 

Fulco's Ollie

 

Van de rode kittens weten we nu dat één een katertje en één een poesje is.

 

katertje, rood gestreept met wit, Ragnar

 

poesje, rood gemarmerd met wit, Rhona

 

katertje, zwart met wit, Runolf

 

katertje, zwart met wit, Riger

 

poesje, zwart, schildpad met wit, Rinda

 

poesje, zwart, schildpad met wit, Röskva


vrijdag 15 mei 

Vandaag weinig te melden. De kittens zijn lekker warm en allemaal gegroeid. De onwennigheid van Ollie wordt ook al minder. Je kunt duidelijk zien dat ze ervan geniet! Met de namen zijn we nog niet veel verder, maar we hebben nog even de tijd.

 

 


Dinsdag 19 mei 

Vandaag al weer een week oud. Het gaat heel goed. Allemaal al ruim boven de 200 gram, wat willen we nog meer?

 

Kun je hieronder zien wat een dikkertjes het al zijn geworden? Van een paar dametjes zijn de oogjes al op een kiertje open.

 

 

Hieronder zie je een gelukkige moeder. Ollie doet het geweldig, niet alleen zomaar omdat het haar eerste nestje is maar gewoon geweldig. Wat een talent heeft ze!

 

 

Met de namen zijn we er ook uit. Zie hierboven op bij de foto's van donderdag 14 mei.


Vrijdag 22 mei  

We hebben weer een paar fotootjes. De kittens groeien goed. De oogjes zijn al open. Ollie is heel lief en beschermend voor ze. Als ik er een wil pakken om te wegen, krijg ik een zacht tikje op mijn pols. Maar dat is geweldig, zo lief!

 

 

Hier doen we het voor.

 

Rinda en Ragnar

 

 

 

Rhona en Röskva

 

We kregen nog een fotootje van Diane, schatting he?

 

Fulco's Rinda


Dinsdag 26 mei

Zomaar even wat fotootjes. Ollie is even weg om wat te eten en dan is er tijd voor een paar plaatjes. Ze beginnen steeds meer door de bench te scharrelen en liggen dan ook wat meer verspreid, maar wel altijd op het warmtekussentje! dat laten we altijd aan in de eerste drie á vier weken. Ze blijven dan lekker warm en eten dus beter.

 

 

 


Woensdag 27 mei  

 

Door de drukte om de andere kittens weg te brengen was er even weinig tijd voor foto's. Maar dat wil niet zeggen dat we er niet van genieten. De dagelijkse weegsessie gaat al wat makkelijker. Ollie is niet meer beschermend, ik krijg nog wel een zacht tikje op mijn pols als ik er een pak, maar ze komt er niet meer achteraan als ze op het weegschaaltje zitten. De kittens piepen nu ook minder luidruchtig tijdens het wegen. Ze raken er al aan gewend denk ik.

Hieronder liggen ze al weer tevreden bij hun moeder na het wegen.

 

 

 

 


Donderdag 28 mei

 

Ik kan het niet laten, deze foto's zijn mijn favoriet. Zo tevreden en zo lekker rustig! Ze zijn nu ruim twee weken oud, en wegen tussen de ruim 300 en bijna 400 gram. Complimenten voor Ollie! En complimenten voor Marga die de steeds wisselde papjes maakt die Ollie dan bereidwillig opeet. En zo zorgt voor een goede voeding voor de kittens.

 


Woensdag 3 juni 

Onze dochter en haar gezin zijn hier op bezoek. Dat is een reden dat we even wat minder tijf hebben voor de website. De kittens worden wel elke morgen gewogen en ze groeien gewoon lekker door. Gisteren drie weken oud. Ze scharrelen lekker door de bench dus hebben we vandaag een klein kattenbakje voor ze klaargezet, zodat ze er zelf in kunnen klimmen. De interesse voor de babybrokjes groeit ook met de dag. Ollie vind dat niks en eet gauw alles zelf op.

 

 

Hieronder en paar foto's als Floris even de babypoesjes mag aaien.

 

 

 

 


Dinsdag 9 juni  

De kittens groeien goed. Het zijn heerlijke beestjes. We genieten ook van dit nestje weer enorm. Ze gaan inmiddels al op de bak. Wan ze zijn begonnen met zelf te eten. Vooral de babykat brokjes vinden ze heerlijk.

 

Rhona

 

Röskva, Riger en Rinda

 


Woensdag 10 juni  

 

Ze klimmen nu ook zelf uit de bench. Dat is wel even lastig omdat we zoveel bezoek in huis hebben, dus extra voorzichtig!

 

Rinda ontmoet Freya (haar oma)


Zaterdag 13 juni  

 

Als we niet willen dat de kittens door de kamer gaan rennen, zetten we er even een wat hoger plaatje voor. Maar het zijn echte klauteraars, ook daar kunnen ze inmiddels overheen klimmen.

 

Runolf

 

Rinda

 

Runolf


Donderdag 18 juni 

Het is even rustig in huize Fulco. De twee driekleurtjes liggen heerlijk te slapen. En Freya kan van de bovenste plank van de krabpaal alles volgen zonder dat de kittens wakker worden.

 

Rinda

 

Röskva

 

 

 

We zien dat Fenna allemaal bordjes van haar serviesje in de keuken op de grond zet. Ineens weten we dat ze dat heeft gezien als Marga alle poezen te eten geeft, vertederend toch?

 

Runolf

 

Freya


Woensdag 24 juni  

Gisteren hebben we Karin en haar gezin naar Schiphol gebracht. Het is weer héél stil in huis. Maar het goede nieuws is dat we de kittens hebben om mee te knuffelen :-)

Eerst maar eens wat foto's maken, dit is ook het moment om ze aan te melden voor nieuwe verzorgers. Alleen Riger en Ragnar hebben nog geen nieuw adresje, maar dat gaat vast en zeker binnenkort goed komen.

 

v.l.n.r. Rhona, Runolf, Ragnar, Röskva, Rinda en Riger. Wat een mooie koppies!

 

 

 

Vooraan zit Ragnar, op de tweede rij v.l.n.r. Runolf, Rinda, Rhona en Riger. Röskva zit op de derde rij en is al weer met iets anders bezig :-)

 

 

Bijna allemaal goed op de plaat. Jaja dat zou ik wel willen.

 

 

 

Gelukt, pffff (het waren maar 147 foto's waarvan 80 % al niet goed scherp was :-)


Donderdag 25 juni  

Rhona is een heerlijk kitten, ze kruipt af en toe op schoot. Maar ze is ook heel vertederend.

 

 


Zaterdag 27 juni  

 

Wie wil er nu niet zo'n boom in de kamer? Oma Freya past even op de kleintjes. Boven zit Röskva, daaronder Rinda en op de onderste plank Runolf en Riger.

 

 

Röskva en Rinda

 

 

Runolf en Riger

 

Riger en Ragnar

 

Riger

 

Fulco's Riger


Woensdag 1 juli

 

Een staatsiefoto van Fulco's Rinda.

 


Woensdag 8 juli  

Vandaag weer eens tijd voor een update. Ze zijn gisteren weer ontwormd, en ze groeien nog steeds geweldig. Gisteren zeven weken oud en de gewichten variëren 980 tot 1215 gram. We hebben inmiddels geïnformeerd of we over twee weken bij de DA terecht kunnen voor hun eerste enting, je weet maar nooit in de vakantietijd nietwaar? Op de foto's hieronder zie je ze slapen of heel slaperig kijken omdat ik ze wakker heb gemaakt om mee te werken aan de fotosessie. Ze moeten iets doen voor de kost nietwaar? Sinds ze door de kattenluikjes kunnen, moeten we ze overal zoeken :-).

 

Fulco's Rhona

 

Fulco's Riger

 

Fulco's Rinda

 

Fulco's Ragnar

 

Fulco's Röskva

 

Fulco's Runolf


Vrijdag 10 juli  

Een leuke foto, maar wel een lucky shot! Ze zijn zo beweeglijk en zo heerlijk nieuwsgierig dat het bijna onmogelijk is om ze op de foto te krijgen.

 

Rhona en Röskva

 

Rinda

 

Rhona


Zaterdag 11 juli  

 

Voedertijd! De kittens zijn nu zo groot dat ze met de rest mee kunnen eten in de keuken, mooi hè? Al die Noortjes

 


Zondag 12 juli  

 

Baasje is gek op motorsport, poesje ook :-)

 

 

Rhona, heeft een prachtige kleur en een hele mooie marmer tekening.

 


Maandag 13 juli  

 

Ragnar heeft een heel mooi spelletje ontdekt, de tissues op de tafel zitten in een doos. En die tissues kunnen er één voor één uit, prachtig. En een bende dat hij ervan had gemaakt!

 

 

 

 

 

Rhona kan nog net een klein hoekje vinden om te slapen, de kinderen hebben alles vol liggen met hun speelgoed.

 

Runolf, idem :-)

 

Röskva, kijkt vanonder de tafel toe als de kinderen met de blokken spelen.

 

Verder nog wat plaatjes van vandaag. Morgen gaan we voor de eerste keuring en de eerste enting naar de DA. Dat zal vast weer wat mooie plaatjes opleveren in de spreekkamer.

 

Riger

 

 

 


Dinsdag 14 juli  

Vandaag een grote happening! Met de auto naar de dierenarts. Ook dit nestje is weer heel anders dan vorige. Allemaal zijn ze muisstil in de auto, het leek wel of ik was vergeten de transportmandjes in de auto te zetten. Ze zaten allemaal om zich heen te kijken en gaven geen enkel geluidje. Omdat we afspreken bij de DA zijn we ook direct aan de beurt. We laten het spul los in de spreekkamer zodat ze alles kunnen verkennen :-). Eerst worden ze gewogen. Alles wordt gecontroleerd: oogjes, oortjes, neusjes. Dan hun buikjes, naveltjes en hun hartje. Als laatste hun achterkantjes, zijn de jongetjes al kompleet? Hieronder een aantal foto's van de diverse onderzoekjes. De overige foto's komen wel op de DVD die de nieuwe verzorgers krijgen in hun map bij de verhuizing, maar niet hier op de website. verschil moet er zijn nietwaar? Dan krijgen ze als laatste hun eerste enting en hun chip. Dat wordt allemaal in hun paspoort genoteerd en verwerkt.

Het hele stel werkt bijzonder goed mee. Ook hier horen we ze niet, geen enkel protest is te horen. Wat een heerlijk stel. We krijgen nog de complimenten van de dierenarts en de assistente. Dit maken ze ook niet vaak mee. Wij zijn blij en kunnen met het hele clubje weer op huis aan. Daar laten we ze weer in de kamer los. En de rest van de dag kunnen we niet zien dat ze vandaag hun eerste ervaring hebben opgedaan met de dierenarts.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Woensdag 15 juli  

We zijn bezig om het speelgoed van de (klein)kinderen op te ruimen. Ineens zien we toch weer iets in de kamer liggen. "dat hadden we toch net naar boven gebracht?" Inderdaad daar ligt het weer. Van boven naar beneden de trap af en door het kattenluikje, het kookspeelgoed is weer terug in de kamer. De kittens kunnen er nog geen afstand van doen :-)

 

 

Ook drinken ze nog af en toe bij Ollie, of is het gewoon een beetje tutten?

 


Zondag 19 juli  

Vandaag weer even wat tijd voor de foto's. Dit keer ging het tamelijk voorspoedig, ze spelen lekker rustig in de kamer. Ook hebben ze helemaal niets geen gevolgen van het bezoek aan de dierenarts overgehouden. Ze groeien lekker en ze wegen inmiddels tussen de 1200 en de 1500 gram. Ze zijn nu bijna 10 weken oud, mooi hè? Ook hebben ze inmiddels allemaal hun gouden mandje gevonden.

 

Of ze liggen een beetje te soezen.

 

 

Ragnar

 

Rhona

 

Riger

 

Rinda

 

Röskva

 

Runolf


Maandag 20 juli  

's Morgens krijgen ze als eerste te eten. dan is ht hele spul paraat om te zien wat er op hun bordjes ligt. Hier zie je ze gespannen wachten op het grote moment.

 

 

En dan is het zover.....

 

Rhona en Röskva helpen op de tafel :-)


Dinsdag 21 juli  

 

Onder het eten worden we voortdurend scherp in de gaten gehouden, wat nou "big brother is watching you"?

 

 

 

Mooi plaatjes zijn er genoeg e maken met zo'n stel kittens in huis.

 

 

 

 

 


Zaterdag 25 juli  

Het is heel leuk om te zien wat een geweldige moeder Ollie is, ze mogen nog allemaal drinken (10,5 weken oud!)

 

 

 

 

Gerrit is met het ontwerp voor de nieuwe trap begonnen, en hij kan daarbij alle hulp gebruiken :-)

 


Maandag 27 juli  

 

Riger heeft een klein bultje op zijn rug, waarschijnlijk tijdens het stoeien met de nestgenootjes een krab of bijtje opgelopen.

Daarom laten we het even aan de dierenarts zien. We vinden dat het even verwijderd moet worden. Na afloop krijgt Riger een mooi jasje aan om te voorkomen dat hij (of de andere poezen) aan de hechtingen gaan likken of trekken.

Hij is heel aandoenlijk met zijn rode pak. Eerst is het even onwennig maar daarna kan hij weer gewoon meedoen met de anderen.

 


Dinsdag 28 juli 

Even niet opletten of de deur van de badkamer goed dicht zit, en je hebt dit..... En een schik dat ze hebben, geweldig!

 


Dinsdag 4 augustus  

 

Fulco's Ragnar

 

Fulco's Rinda


Woensdag 5 augustus  

Het ochtendritueel: afwachten wat er vandaag weer op de bordjes zal verschijnen. Vandaag ook het bezoekje aan de dierenarts voor de tweede controle en entingen. Riger heeft nog steeds zijn "superman" outfit aan.

 


Vrijdag 7 augustus  

Zo'n robotvisje is helemaal geweldig. Eerst zien ze het even aan, maar daarna staan ze met hun voorpootjes in de bak om dat vreemde ding uit het water te meppen.

 

 

 

Je zal maar 13 Noren hebben lopen :-)

 

 


Zondag 9 augustus  

Vandaag verhuizen Röskva en Rhona naar Inge in Ekehaar. We zullen ze missen maar ze krijgen een geweldig tehuis. Inge heeft vele jaren geleden al aangekondigd dat ze ooit twee poezen bij ons zou uitzoeken. Nu is eindelijk haar lang gekoesterde wens uitgekomen.


Maandag 10 augustus  

De nieuwe prullenmand van de baas. Zou dit beter gaan, of gooien ze deze ook steeds om en gaan met de inhoud door de kamer?

 

 

Nee, werkt ook niet :-)

 


Donderdag 13 augustus  

Vanmorgen gaat eerst Ragnar verhuizen. Hij gaat bij Truida en Sale wonen in Jonkersvaart. Truida heeft al een Noor. Ragnar zal een nieuw speelmaatje zijn voor haar. Vanmiddag gaat ook Riger verhuizen naar Amsterdam, hij gaat wonen bij Hajé en Alvaro. Ook daar wonen al poezen. Eén Noor en twee HTK katers. Spannende tijden zijn dat. Zullen ze elkaar accepteren en hoe snel zal dat dan gaan. Riger heet vanaf nu Charlie. Over een ongeveer drie maanden zullen wij Charlie nog eens ophalen om opnieuw naar het plekje op zijn rug te laten kijken en het dan ook laten verwijderen.


Zaterdag 15 augustus  

Op de rommelmarkt in Wolvega vonden we een schattig stoeltje, en met een prachtige poes (Rinda) er op is het een plaatje.

 


Zondag 16 augustus  

Voor onze verjaardagen kregen een mandje met allemaal lekkers erin.

Eerst gaat Runolf passen en dan Freki, het gaat prima hoor!