Het T-nestje  (terug naar "vorige nestjes")

Deze keer was het voor ons ook heel zwaar. Omdat we natuurlijk de precieze datum weten waarop de kittens geboren moeten worden, houden we vanaf de dag ervoor al de wacht. We slapen om de beurt, zodat er altijd een van ons in de kamer is als de bevalling op gang komt. Vrijdag 8 april is de datum. We wachten met steeds grotere spanning af, zien we al wat? Ollie zelf is heel rustig en lief. We zijn niet ongerust (alleen gespannen), maar op zondag besluiten we om op maandagmorgen zo vroeg moegelijk de dierenarts te bellen. Die komt al om 8 uur kijken, constateert nog geen verontrustende dingen maar wil Ollie graag op de praktijk zien voor een echo. Daar zijn we natuurlijk al om 9 uur present. De echo wijst uit dat de kittens leven, groot zijn, maar nog maar weinig vruchtwater hebben. Dus dat wordt een keizersnede. Een uurtje later zijn er 6 kittens ter wereld gekomen, een 7de kitten is niet levensvatbaar (en verantwoordelijk voor het niet op gang komen van de bevalling).

Op maandagmorgen 10 april 2017 om 9 uur is het zover. Na 68 dagen zijn ze via een keizersnede ter wereld gekomen. De operatie verloopt soepel en heel voorspoedig. In ruim 30 minuten is het gepiept. Allemaal gezond en flinke grote kittens.

Prachtig! Een echt toverbal nestje, zoals je kunt verwachten bij een kruising tussen een driekleurtje en een prachtige rode kater. Een rood katertje van 131 gram. Een crme katertje van 138 gram. Een zwart-wit gestreept katertje van 144 gram. Een blauw poesje van 139 gram. Een schildpadje met wit van 123 gram en een schildpadje met wit van 131 gram. Geen wonder dat Ollie zo rond was als een tonnetje.

We gaan weer op weg naar huis met een hele mand vol. De bench staat natuurlijk al lang klaar. Ollie is nog wat dizzy en ze wil in eerste instantie helemaal niets van de kittens weten. Niet vreemd natuurlijk. Ze gaat onder narcose en dan is ze weer wakker met ineens zes vreemdelingen. Ze keek er echt naar van: WAT IS DIT?? Ze gaat ook zo ver mogelijk bij de kittens vandaan in de bench liggen en bekijkt ze vanaf dat plekje. Omdat ze er niets van wil weten besluiten we na een goed uurtje om de kittens maar alvast de fles te geven. Dat gaat gelukkig heel goed, ze hebben er echt zin in. Na hun 5 ml worden ze ook nog even gestimuleerd om een plasje te doen. Ook dat gaat heel goed.

Om 5 uur 's middags heeft ze n kitten (dat naar haar toe was gekropen) geaccepteerd. Die leggen we tussen de andere kittens in de hoop haar te verleiden erbij te gaan liggen. Maar zo werkt dat natuurlijk niet in de poezen wereld. Haar favorietje wordt opgepakt en onder veel gepiep weer op de oude plek gelegd. We flessen voor de tweede keer. Ook dit gaat goed, 5 ml en een plasje. Als laatste is haar favorietje aan de beurt, dat wordt al lastig want ze wil hem niet afstaan.. Dus besluiten we deze te flessen en Ollie opgesloten in de bench. Ze sloopt bijna het deurtje om haar kitten op te eisen. We leggen nu alle kittens op deze plaats en geven er maar direct een schoon kleedje onder. Jammer dat het warmhoudkussen op de andere plek ligt, maar dat lossen we morgen wel op. Niet te veel mee rommelen nu. De kittens kruipen nu rondom haar en over haar en ze begint ze ook te wassen. Ook zoeken ze al naar de tepels om van de echte moedermelk te kunnen drinken.

Een enerverende dag! Morgen verder.

      

Ollie x Prince

Moeder: Fulco's Ollie; Zwart schildpad gestreept / wit; NFO f 09 20

                  Vader: IC. Prince Omahkatayo; Rood gestreept met wit; NFO d 09 23


De stamboom voor deze kittens zal er zo uit zien! klik hier


de foto's staan op datum, klik op de datum en je bent direct op de juiste plaats, klik op het pijltje en je bent weer boven.

Maandag 10 april 2017; 11 april; 12 april; 13 april; 15 april; 17 april; 19 april; 22 april; 23 april; 24 april; 25 april; 26 april; 27 april; 28 april; 29 april; 30_april; 2 mei; 3 mei; 4 mei; 5 mei; 6 mei; 8 mei; 10 mei; 11 mei; 12 mei; 14 mei; 15 mei; 16 mei; 20 mei; 21 mei; 22 mei; 23 mei; 24 mei; 25_mei; 28 mei; 29 mei; 30 mei; 31 mei; 1 juni; 2 juni; 3 juni; 6 juni; 8 juni; 9 juni; 10 juni; 14 juni; 17 juni; 18 juni; 20 juni; 21 juni; 22 juni; 25 juni; 26_juni; 27_juni; 28 juni; 1 juli; 4 juli; 6 juli; 7 juli; 8 juli; 9 juli; 15 juli; 20 juli; 26 juli;


Maandag 10 april

Het verhaal van deze dag staat bovenaan bij de inleiding, hier alleen wat foto's.

 

bij de dierenarts, net wakker :-)

 

 

 

 

 

 

Thuis


Dinsdag 11 april

 

bolletje


Woensdag 12 april

 

Ollie heeft de kittens nu helemaal geaccepteerd. Ze is nu een echte moeder en beschermt ze ook echt. Wel is ze erg eigenwijs over de plek in de bench waar alles moet liggen. Al jarenlang ligt alles links in de bench op een warmhoudkussen. Zo hadden we ook alles ingericht, al een week voor de bevalling. En rechts ligt een vloerkleedje met het eten en de kattenbak. Maar niet voor Ollie! Bij het installeren na de reis naar van de dierenarts ging ze rechts van een afstandje liggen kijken en wilde niet bij de kittens liggen. Tot er eentje de hele reis had ondernomen en naar haar toe was gescharreld. Die kreeg een likje en dat was het begin van de acceptatie. Na het eerste flesje dat we ze hebben gegeven heb ik alles bij haar gelegd en daar lag ze dan, erg krap naast de kattenbak en niet op het warme kussen, pff. Na een paar uur heb ik alles omgezet, en toen was het goed. Alle kittens werden gewassen en mochten ook drinken. Tot gisteravond, toen lag ineens alles weer links, op een harde mat en naast het kattenbakje, grrrr. Weet je wat? We stoken de verwarming extra op en laten het voor de nacht maar zo. En wat schetst vanmorgen onze verbazing? Alles weer terug op het warme kussen aan de rechterkant!! Enfin laat ze maar even rommelen.

Ollie eet gelukkig de antibiotica pil en de pijnstiller heel makkelijk op, dus dat gaat goed. En dan het wegen..... We willen niet veel onrust veroorzaken maar we willen ook weten of ze wel allemaal groeien. Redelijk, twee niet gegroeid (maar ook niet afgevallen en vier zijn al lekker gegroeid. Morgen verder.

 

 

 

 

 


Donderdag 13 april

 

Vandaag alleen maar goede berichten. Alle kittens zijn lekker gegroeid en Ollie vond het zowaar helemaal goed. Heerlijk!

We zijn nu met de namen bezig, dat is een leuk werkje. En we kijken tijdens het wegen of we nu de jongens van de meisjes kunnen onderscheiden.

 

 

 

 

 


Zaterdag 15 april

 

En dan kunnen we gaan genieten! We mogen ze allemaal wegen. Ze groeien goed en Ollie is er nu relaxed mee.

 

Met de namen zijn we ook al bezig. Het is nu namen zoeken met een T. Omdat we nog niet helemaal zeker zijn van de poesjes en de katertjes zullen we het nog niet vertellen. Maar een Thor zit er natuurlijk bij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Maandag 17 april

 

Zo, we zijn er uit! Wat zijn de jongens en wat zijn de meisjes? Het crme kitten is een katertje, ook het zwart-witte en het blauwe kitten zijn katertjes. De poesjes zijn dus de beide schildpadjes en het rode kitten.

Ook de namen hebben we nu compleet.

 

============================================================

Thor (ook wel Donar)
Als kind was hij al sterk, en daarnaast moeilijk opvoedbaar. Daarom werd hij opgevoed door twee bliksemgeesten, Vingnir en Hlora. Hij groeide uit tot een enorme man, bijna een reus, met dezelfde kracht, en zijn hamer Mjlnir maakte hem nog sterker. Thor was bevriend met Loki en zijn favoriete bezigheid was het doodslaan van reuzen. Hij staat voor ordeschepper tegenover de chaos.

Tjibbe
(= Mensen of volk)
Tobias
(= God is goed)


Tyske (=geschenk van de Heer)
Trixie
(=gezegend reiziger)
Tara
is de naam van een Godin in het boeddhisme

=============================================================

 

 

Ollie is heel blij met haar kittens, ze kan ze goed voeden en de kittens groeien goed. Nu een week oud en de zwaarste is al 100 gram aangekomen. Daar zijn we heel blij mee.

 

 

Ook de namen hebben we nu aan de kittens gegeven.

Hieronder van elk kitten een foto met zijn (of haar :-)) officile naam.

 

Fulco's Thor

 

Fulco's Tjibbe

 

Fulco's Tobias

 

Fulco's Tara

 

Fulco's Tyske

 

Fulco's Trixie


Woensdag 19 april

 

Vandaag weinig anders te melden dan goed berichten. Ollie is helemaal gewend (de andere poezen ook).

We hebben een foto van Ollie die heel tevreden is met haar kroost.

 

 

 

En een leuk plaatje van de gewichten van de kittens.

 


Zaterdag 22 april

 

Vandaag bij het wegen hebben we reden voor ongerustheid. Tobias is maar 2 gram gegroeid. Hij groeide al steeds iets minder dan de andere kittens maar dit is niet goed. De andere beginnen nu serieus zwaarder te worden en hij nog niet. We maken een flesje en een papje klaar. Het flesje wil maar niet lukken, en uiteindelijk gaan we met een heel klein lepeltje aan de slag. We kunnen jullie verzekeren dat het dan heel lang duurt voor je het idee hebt dat hij 5 ml op heeft :-). en een hele boel geknoei ook nog. Maar hij is zo lief. We besluiten dat vandaag nog vier keer te doen en maandagmorgen direct naar de DA.

 

Tara

 

Thor

 

Tjibbe

 

Tyske

 

Trixie (links) en Tara

 

Tobias


Zondag 23 april

 

Ook vandaag zijn alle kittens goed gegroeid maar Tobias is maar 6 gram aangekomen. Niet afgevallen maar wel veel te weinig gegroeid.

 

Tobias

 


Maandag 24 april

 

Om kwart over acht zitten we al in de spreekkamer. Alles wordt nagekeken en alles is toch goed. misschien toch een infectie doordat hij al in de baarmoeder ontlasting heeft gehad? Voor de zekerheid een prikje met vitaminen en een prikje met antibiotica. En de raad om vooral door te gaan met flessen (nou ja, lepelen :-) ) en morgen weer terugkomen.

 

Tobias

 

Trixie (achter) en Tjibbe


Dinsdag 25 april

Tobias is vandaag 13 gram gegroeid, met veel geknoei lepelen we 5 ml naar binnen, en dat om de vier uur. Het wordt tijd dat hij eindelijk begrijpt hoe een speentje en een flesje werken :-) We proberen het wel steeds als hij nog flink honger heeft, we houden vol!


Woensdag 26 april

 

Tobias is nu 26 gram gegroeid, gisteren bij de derde keer lepelen, begonnen we weer met het flesje, en ja hoor. Hij had het door. Dan is de 12 ml (die hij eigenlijk moet hebben) zo weg.

Er bellen nu ook mensen waarom de website niet wordt bijgewerkt :-). We beloven beterschap.....

 

 

 

Ollie komt even kijken of ik het wel goed doe.

 

Voldaan...... nu nog een boertje.

 

En we hebben een filmpje van Tobias, klik hier


Donderdag 27 april

 

Vandaag gaat het weer eens lekker rustig en normaal, Alle kittens zijn goed gegroeid, ook Tobias. Hij krijgt nog drie of vier keer per dag een flesje met 12 ml kittenmelk, dat is om hem extra te kunnen voeden, de rest drinkt hij bij zijn moeder.

We hebben een extra fotootje van Tjibbe gemaakt, hij is nu nog de enige waarvoor geen bezoek is gepland. Hij is ruim de zwaarste uit het nest en een heel lief katertje. Hij lijkt veel op zijn broertje van vorig jaar, Simon en die is prachtig geworden.

 

 

 

 


Vrijdag 28 april

 

Voor vandaag een paar zoekplaatjes :-) Heerlijk toch?

 

 

 

En nog weer een filmpje. klik hier


Zaterdag 29 april

 

Tara

 

Nog een zoekplaatje

 

Vandaag het eerste echte kittenbezoek. Luca, Gabrielle en Maurice waren op bezoek voor Thor. Luca is helemaal gek van hem. Bij hen zitten ook al Hakon (nu Karel) en Pleuntje. Volgende keer komt ook Nolle mee om te kijken.

 

 


Zondag 30 april

En nog een zoekplaatje. Dit nestje kan er wat van om op een hoopje te gaan liggen. Gelukkig hebben ze allemaal een andere kleur, anders hadden we ze weer met nagellak uit elkaar moeten houden. Dat hoeft deze keer helemaal niet. Ook Tobias begint nu weer aardig op gewicht te komen. Hij heeft de anderen al bijna ingehaald. We gaan nog even door me het flesje (vooral omdat we het zo leuk vinden, je krijgt wel een extra band me zo'n kitten).

 

 


Dinsdag 2 mei

 

De kittens groeien lekker, wel iets minder dan we gewend zijn. Zal dat komen omdat het er zes zijn? Ollie moet nu steeds meer moedermelk aanmaken en kan ze dat wel voorwerken? Dus we besluiten om, naast het flesje dat Tobias nog steeds krijgt, de andere kittens maar eens te laten proeven van het fameuze papje (beschreven in het info magazine van NEOCAT). Dat heeft ons altijd veel voordeel gegeven. De moederpoes krijgt het veel minder zwaar en de kittens vinden het altijd heel lekker.

 

We hebben ook nog weer een filmpje (hihi, let vooral op die figuur die Tyske het lepeltje geeft :-))

 

Als eerste is Tara aan de beurt, ze heeft meer belangstelling voor Marga die alles op foto en film zal zetten :-). Het papje kan haar nu nog niet zo bekoren.

 

Bij Thor gaat het wel beter.

 

 

Tjibbe heeft het helemaal nog niet nodig (hij weegt al bijna 500 gram!) Maar hij smikkelt er direct lustig op los. Gaat hij nu nog harder groeien?

 

 

Trixie is ook nog niet overtuigd dat dit de vervanging van moedermelk moet voorstellen. een paar hapjes verder komen we vandaag niet.

 

 

Tyske vindt het wel lekker, maar die is ook klaar na een paar hapjes.

 

 

Tobias heeft eerst zijn flesje leeg gelurkt en mag het dan nog even proberen vanaf een lepeltje. Inmiddels is hij wel op hetzelfde gewicht als de andere kittens, behalve Tjibbe dan.

 

 

En nog wat plaatjes van vandaag....

 

Tara en Tobias

 

 

Tyske

 

Tjibbe


Woensdag 3 mei

De kittens beginnen de bench te verkennen. ze lopen en scharrelen lekker rond. Ook het kleine kattenbakje in de bench is heel interessant. Alleen is het voor hen nog niet duidelijk waar het voor dient. Dat komt deze week hoogstwaarschijnlijk ook nog in orde.

 

 

Silke komt af en toe even helpen met oppassen. Ze is net een jaar oud en wil waarschijnlijk zelf ook wel zulk "speelgoed", ze is er nog wel een beetje ruw mee. Maar de kittens geven direct aan als ze het niet leuk meer vinden.

 

 

Mooi momentje.

 

 

Voor Trixie zijn de nieuwe eigenaars ook op bezoek geweest, dus ook voor Trixie is het gouden maandje al in het verschiet.

 


Donderdag 4 mei

 

Omdat ze nu ruim drie weken zijn gaan we met de papjes in de weer. Het is HELEMAAL geen geknoei hoor. Ze ondergaan de ervaring allemaal op een andere manier. Maar ook dat komt deze week helemaal goed.

 

Tara

 

Trixie, heeft een beetje aanmoediging nodig

 

Tyske

 

Tyske is uitgeteld, wat een werk :-)

 

Tobias

 

Even snoetje afvegen, klaar

 

Thor, grote jongen. Hij weet het al.

 

Tjibbe, de zwaargewicht! En hij lust ook pap.

 

Tjibbe

 

Tjibbe


Vrijdag 5 mei

 

We hadden bezoek van Yvonne en Jos, en Yvonne heeft een paar foto's gemaakt. Hier een foto van Tyske, ze is net klaar met haar papje. Prachtig toch?

 


Zaterdag 6 mei

Ollie is zo'n lieve moeder voor de kittens. Heel geduldig en lief loopt ze alle kittens na en gaat liggen als ze willen drinken.

 

 

En als Tobias de fles krijgt komt ze gezellig erbij zitten, vooral om te kijken of ik dat wel goed doe natuurlijk :-)

 


Zondag 7 mei

 

Thor

 

Tara

 

Trixie

 

Tjibbe

 

Tyske

 

Tobias


Maandag 8 mei

En dan, ineens, gaat het gebeuren. Vanmorgen bij het opruimen en voeren van Ollie en bij het voeren van de kittens. Ze willen op stap! Ze klimmen uit de bench, over het extra hoge (tijdelijke) schotje. Dat schotje is om te voorkomen dat ze voortijdig uitstapjes maken. Maar niet voor deze kittens. Eerst is Tyske over de rand, dan volgen de beide andere dames. Als laatste komen de heren. Hier zie je het ook weer, ze laten de dames de boel verkennen. Als de kust veilig is komen ze ook wel. Het verraste ons een beetje maar van Tara hebben we een filmpje gemaakt. Klik hier  en hier!


Woensdag 10 mei

 

De bench is niet meer in trek, ze willen overal wel liggen. Dat het dan op de meest onhandige plaats is kun je gerust aan de poezen en kittens overlaten, dus achter de bank.

 

 

Tyske zal gaan verhuizen, als ze 13 weken is, naar Geanna en Germ in Drachten.

 


Donderdag 11 mei

Dit is een hele lieve foto met een verhaal. Een van de andere poezen (Edda) heeft een favoriet speeltje. Het is een onooglijk oranje pluizig dingetje. De andere poezen mogen er onder geen enkele voorwaarde aankomen. Ze loopt er altijd mee alsof ze een geweldige prooi heeft gevangen. En nu heeft ze het als cadeautje bij de kittens gelegd :-).

 

 

Tara en Tyske eten al een beetje mousse. Ze zitten nog wel wat onwennig op de wat gladde vloer. Tot nu toe liepen ze in de bench over de kleedjes en de kussens, dus het is even wennen.

 


Vrijdag 12 mei

 

Tobias is de eerste die de babybrokjes is gaan eten. Hij is er op zijn gemakje bij gaan zitten :-)

 

 

Ze worden nu steeds vrijer en lopen en spelen al door de hele kamer.

 

 

Het beroemde papje doet ze goed. We hoeven het nu alleen nog maar klaar te zetten en ze komen al aanhuppelen.

 

 

Tjibbe was vanaf het begin het zwaarst. En dat wil hij kennelijk blijven, ook bij de papjes blijft hij als laatste nog zitten en eet lekker door. Bijna 5 weken oud en hij weegt nu 780 gram.

 


Zondag 14 mei

Vandaag een rustig dagje. We hebben nu voor 5 kittens nieuwe verzorgers gevonden. Ik heb hieronder een plaatje met de gewichten van alle kittens. Hier is te zien dat het veel effect heeft gehad dat we Tobias dagelijks drie keer een flesje hebben gegeven. Hij heeft het weer helemaal goedgemaakt. Mooi is dat h?

 

 

 

Het hoekje hebben we maar even iets groter gemaakt. Eind van deze week zullen we de bench weer naar de berging verhuizen, dan hebben we wat meer zicht op het spul.

 

 

Hoe gelukkig kan een moederpoes zijn met haar kittens? Dat is op deze foto goed te zien.

 

 

Trixie

 

Het speelkleed van de Action is nog wel wat groot voor Tjibbe, maar hij kan er al behoorlijk druk mee zijn.

 

 

En we hebben weer een filmpje, klik hier. De kittens spelen en Ollie maakt zich een beetje ongerust.


Maandag 15 mei

 

Vandaag mogen ze van Ollie steeds verder de kamer in. En dan klimmen ze natuurlijk overal in en op. Verder hebben we ook voor Tobias nieuwe verzorgers gekregen. Bij Truida en Sale is een paar jaar geleden ook al Ragnar gaan wonen, hij krijgt dus nu zijn halfbroertje erbij :-)

 

Thor

 

Tyske


Dinsdag 16 mei

Het verkennen wordt steeds spannender, ook de kattenluikjes in de deuren zijn heel interessant. Alleen mogen ze nog niet naar de gang.

 

Tara

 

Nee, nog even niet!

 

Op kleur gesorteerd! Dit is wat je je voorstelt bij een "toverbalnestje". En allemaal lekker aan de pap.

 

 

Thor en Tara (en Ollie natuurlijk)

 

Trixie en Tyske

 

Trixie, Tara en Tjibbe


Zaterdag 20 mei

Op vrijdag zien we ineens dat Tyske door het kattenluikje naar de gang gaat! Ik loop zachtjes achter haar aan om te zien wat ze gaat doen. In de gang klimt ze resoluut in de grote kattenbak die daar staat en maakt een prachtig worstje. Het wordt uitvoering ondergekrabt en vervolgens gaat ze op weg naar het luikje, terug naar de kamer. Is het niet apart dat dit gewoon ergens wordt "aangezet", zodat ze dat ineens kunnen?

Ze beginnen nu ook steeds meer verschillende dingen te eten, en dan gezamenlijk uit n bordje. Ze laten het zich goed smaken. Vandaag zijn ze ook de eerste keer ontwormd, benieuwd of ze morgen wel gegroeid zijn.

 

 

En dan weer twee filmpjes hoe ze met elkaar kunnen stoeien nu. klik en klik


Zondag 21 mei

 

Lekker spelen in de kamer. We hebben de bench opgeruimd, ze gaan er toch niet meer in. En vandaag hebben we Tjibbe en Tobias in de gang gezien. Trixie is de meest ondernemende van het stel, ze loopt in de tuinkamer en heeft daar de speeltunnel al ontdekt.

 

Tara, Tobias en Thor

 

Tara, Tyske en Tobias

 

Tara, Tyske en Tobias

 

Tjibbe

 

Tara en Thor

 

Tyske

 

Tjibbe

 

Tjibbe

 

Tjibbe

 

Tjibbe


Maandag 22 mei

Het blijft altijd een bron van vermaak. Als de kittens voor de eerste keer het kattenluikje proberen te gebruiken. Hier is Silke heel dicht in de buurt om op de kittens te passen en te zien of het wel goed gaat, mooi h?

 

 

 

 

 

 


Dinsdag 23 mei

 

Toverbalnestje!

v.l.n.r. Thor, Tjibbe, Trixie, Tobias, Tara, Tyske

 

Tyske

 

Tobias

 

Tara


Woensdag 24 mei

 

Nieuwe bezetting van het witte huis :-)

 

 

 

 

 

Ligt het nu aan mij? En poesje vooraan en de drie "mannen" zitten er achter :-)

 

Veiligheid vr alles, de kussens moeten ze beschermen tegen vallen.

 


Donderdag 25 mei

 


Zondag 28 mei

 

Cadeautje van Marijke, zo ziet kattengras en na 5 minuten uit. En na nog een kwartiertje hebben we de plant gered, die mag eerst een paar dagen bijkomen, dan krijgen de poezen een nieuwe kans om hem helemaal op te eten. De kittens kregen nog geen kans, de plant stond op tafel :-)

 


Maandag 29 mei

En moederpoes en zes kittens, zeven weken oud en nog lekker drinken!

 

 

Een heel geduldige moederpoes en ze is er heel lief mee.

 

 

Vandaag allemaal verschillende foto's. Hun gebiedje wordt nu snel groter. Van bovenin de grote krabpaal tot aan de bijkeuken. Daar is de wasmachine bezig en dat is bijzonder spannende TV!

 

Tara

 

Thor

 

Tjibbe

 

Tobias

 

Trixie

 

Tyske

 

Even later zijn ze weer gezamenlijk bezig. Van moeder Ollie pesten tot een gezellig sociaal gebeuren in de kattenbak.

 

 


Dinsdag 30 mei

 

 

 

En dan is het tijd om eens te proberen een groepsfoto te maken. Nou dat is lachen (en vooral je geduld bewaren)!

Het moeten zes kittens op een rijtje worden :-)  Honderden foto's! het resultaat zie je hieronder....

 

drie ontsnapt

 

vier!

 

vijf

 

zes?

 

Zes!

 

nou ja, vooruit dan maar!

 

En ....... weg zijn ze.


Woensdag 31 mei

 

Thor, Tobias en Tara

 

Thor heeft van Tyske gehoord hoe spannend het was.


Donderdag 1 juni

 

Groepsfoto!

 


Vrijdag 2 juni

Vanmorgen bij het dagelijkse wegen kan ik alleen de drie mannetjes vinden. Ze zijn lekker gegroeid, van net onder de 1100 gram tot ruim erboven. Dat is fijn werken. Verder ALLES afgezocht naar de poesjes, hoe kan dat nou? In de hal loopt Silke een beetje heen en weer te drentelen. Waar zijn de poesjes? Ze loopt naar het kattenluikje dat toegang geeft naar de buitenren. En ja hoor, de drie dames zijn weer als eerste, nu in de buitenren. Vier volwassen poezen zijn ook in de ren en passen op de kleintjes. Edda, Freki, Dotje en Silke houden de boel in de gaten als de kleintjes overal op klimmen.

 

 

 

 

Even later zit alles weer binnen.

 

 

 

Tot slot nog een leuk filmpje.


Zaterdag 3 juni 

De kattenbak blijft een heel spannend gebeuren, en je gaat natuurlijk met z'n allen tegelijk :-) Wel even op je beurt wachten natuurlijk.

 


Dinsdag 6 juni

Ollie laat ze nog steeds drinken, het zijn er echt zes! Kijk maar eens heel goed. Ze wegen nu allemaal zwaarder dan 1000 gram (de katertjes al 1200) en toch nog even bij mama drinken.

 

 

 

En daarna weer spelen en ravotten, we komen ogen te kort (en vergeten dan de camera erbij te pakken). Dus zomaar een impressie van de dagelijkse stoeipartijtjes.

 

 

 

 

 

 

En dan weer uitrusten natuurlijk.

 

 

 

 

 

 

Ligt er misschien iets van mijn gading op tafel?

 


Donderdag 8 juni

 

Ze worden steeds meer ondeugend, nu moeten de kettinkjes van de rolgordijnen het ontgelden. En allemaal meekijken met de dapperste van het stel.

 


Vrijdag 9 juni

 

Een staatsiefoto van het rode dametje. Ze rent de trap op en af, maar als we kijken wat het kabaal voor moet stellen zit ze je heel lief aan te kijken, hl onschuldig.

 


Zaterdag 10 juni

 

Vandaag hoog bezoek voor Tjibbe, hij gedraagt zich voorbeeldig, gelukkig. In de buitenren ziet hij van alles vooral vogeltjes.

 


Woensdag 14 juni

En dan zijn ze ineens al 9 weken oud. Tijd voor het bezoekje aan de dierenarts. Voor iedereen is dat heel spannend. Voor de kittens, die voor de eerste keer in de auto meegaan. Zowel tijdens het verzamelen als in de auto tijdens het ritje naar de dierenarts geven de kittens geen piep! Dat hebben we al eens anders meegemaakt. Deze kittens zijn nog zachtaardiger dan we gewend zijn. Voor Ollie is het ook spannend, die een uurtje alleen zal zijn. En voor ons ook, zullen ze allemaal helemaal gezond zijn? Net zoals altijd maken we veel foto's. Een selectie daarvan kunt u hier zien. De overige foto's gaan op een flashdrive mee naar de nieuwe eigenaars, kunnen ze ook nog nagenieten!

 

In het mandje op de tafel in de wachtkamer. Ze kijken nieuwsgierig rond, het geblaf van een andere patint maakt ook al geen indruk.

 

Thor en Trixie

 

Tobias

 

Ze komen aan de beurt als hun naam wordt opgelezen. De boekjes zijn al klaar voor we aankomen, die zijn al eerder voorbereid, naar aanleiding van een mail eerder deze week.

 

Eerst Thor, alles wordt nagekeken. Oortjes goed?

 

Gewrichten, buik, ruggengraat, staartje, ook allemaal goed.

 

 

Dan is Tjibbe, mooi gebitje? Ja, en hij laat het allemaal toe.

 

 

Dan enting en de chip, ook al geen problemen daar. Zonder een spier te vertrekken, of een geluidje te maken. Dapper hoor.

 

 

En werkt de chip? Even controleren, ja dit is Tjibbe.

 

 

En dan Tara, prachtig meisje. De dierenarts is jaloers! Is deze ook al besproken? Jazeker, ze gaat naar 's Hertogenbosch. Oh, tja, hum.....

 

 

Ook Tara geeft geen krimp. Als de katertjes zo stoer zijn, is zij stoerder!

 

 

Even een knuffel....

 

 

Tobias, oogjes ook goed! Geen rare dingen en een mooi schoon droog neusje.

 

 

Geen navelbreukje? Ok, zet dat ook in het paspoortje.

 

 

Helemaal kompleet kompleet? 2 Balletjes? Ook in het paspoort. Hij geeft geen geluid maar zijn gezicht laat zien wat hij hiervan vindt.

 

 

Trixie is dan aan de beurt. Ook helemaal nagekeken en gezond, de hele lijst wordt steeds weer afgewerkt

 

 

En de chip.

 

 

En het werkt, de chip zit er in. Dit is Trixie!

 

 

Als laatste is Tyske aan de beurt. Geen rood keeltje? Ook weer de hele lijst, en alles goed.

 

 

Lief ding!

 

 

En dan weer naar huis. Onderweg valt ons weer op dat ze zo stil zijn. Wat een geweldig stel is dit toch.

 

Een heel setje paspoorten, de eerste fase is nu afgerond. Deze week zullen ook de stambomen worden aangevraagd, de barcode van de chip zit dan onder het plastic van de stamboom, wel zo mooi.

 

 

Eenmaal thuis in de kamer hebben ze een onderonsje met Ollie, die zal ze wel troosten.

 

 

En het is niet eens nodig. Na een uurtje rennen en vliegen ze alweer door de kamer en het huis.

 


Zaterdag 17 juni

 

Kleurige foto's! maar wat gezoek blijkt toch dat het er maar vijf zijn. Het is verschrikkelijk lastig om ze alle s=zes te gelijk op een foto te zetten.

 

 


Zondag 18 juni

Iedere morgen als we in de kamer komen, is het mandje met speelgoed helemaal (of toch bijna) leeg. Alles ligt dan weer door de kamer en het mandje is bezet met een trots poesje.

 


Dinsdag 20 juni

Zomaar even wat foto's

 

 


Woensdag 21 juni

 

Overal kom je de kittens tegen.

 

 

Ze groeien als kool! Vandaag voor de laatste keer ontwormd, en de stambomen aangevraagd. Ze zijn nu ruim 10 weken oud. Langzaan moeten we aan het idee gaan wennen dat ze zullen gaan verhuizen. ;-(

 


Donderdag 22 juni

 

Hier is goed te zien hoe groot ze al worden, Thor weegt hier al 1600 gram!

 

 

En hierdoor komt het! Als Marga de kittens roept komen ze direct overal vandaan om te eten. Ook de grote poezen komen natuurlijk direct kijken en een vorkje meeprikken

 


Zondag 25 juni

 

Gisteren is onze dochter met onze kleinkinderen gekomen voor een logeerpartijtje. De kinderen vinden het geweldig om met de kittens te spelen. En de kittens vinden het geweldig dat ze nieuwe speelkameraadjes hebben! Floris speelt met Tobias.

 


Maandag 26 juni

 

Fenna wil graag een poesje vasthouden, Trixie is gewillig proefmodel.

 

 

Lucas is verbaasd dat de poesjes al zelf eten :-)

 


Dinsdag 27 juni

Al het extra speelgoed van de kinderen vinden de kittens ook heel mooi.

 

 

 

 

Tjibbe kan al dutjes doen als de kinderen rondrennen. Het is wel goed voor de opvoeding van de kittens maar ook voor de kinderen :-)

 

 


Woensdag 28 juni

De kittens en de kleinkinderen kunnen het goed vinden. Ze zijn steeds bij elkaar in de buurt en gebruiken elkaars speelgoed.

 

Klik hier voor een leuk filmpje

 

 


Zaterdag 1 juli

 

Het poppenwagentje is favoriet. Om rond te rijden of in te slapen, dat maakt niets uit!

 

 

Het witte huis kan al het geweld niet meer aan, het begint nu langzaam in te storten. Hebben we ook een filmpje van, klik hier

 


Dinsdag 4 juli

Stoeien op het dak van het witte huis :-)

 

 

 


Donderdag 6 juli

 

Vandaag voor de tweede enting en de tweede controle naar de DA. De kleinkinderen mochten van de dierenarts ook meekomen. Dat was een gezellige happening! Alle kittens krijgen hun tweede keuring en zijn helemaal gezond verklaard. De katertjes wegen nu alle drie bijna 2 kilo en de poesjes ruim 1500 gram. We krijgen de complimenten van de dierenarts voor zo'n mooi stel. De verhuizing komt nu erg dichtbij. Als de kittens geen reacties geven op de tweede enting gaat Trixie komende zondag naar Jolanda en haar gezin in Ommen. We gaan haar erg missen, wat een ondernemend typetje is dit zeg. We hadden pas hier iemand die foto's nodig had van kittens en waarschijnlijk Trixie op ALLE foto's, ze stond steeds vooraan :-). Volgende week donderdag gaat Tobias naar Truida en Sale in Jonkervaart, daar zit al Fulco's Ragnar. De andere kittens blijven nog kortere of langere tijd vanwege alle vakanties van de nieuwe adresjes.

 

Thor

 

Tjibbe

 

En Lucas natuurlijk :-)

 

Tobias

 

 

Trixie

 

Tyske

 

Tara


Vrijdag 7 juli

 

Het bezoek aan de DA heeft geen enkel gevolg gehad voor de kittens. Eenmaal weer thuis rennen ze weer door het huis. Dat ziet er goed uit. De eerst verhuizingen zijn nu al snel ;-(

 

Thor

 

Tyske

 

Ollie moet ze wel even troosten na hun ervaringen in de auto en bij de dierenarts. Tjibbe kan er niet bij in de krat, het is vol.

 

Tjibbe

 

hij lijdt er niet onder, wat een koppie niet?

 

Tjibbe


Zaterdag 8 juli

Thor doet zijn naam eer aan, het wordt al een hele kerel. Ruim 2 kilo!

 


Zondag 9 juli

 

Vandaag gaat Trixie als eerste verhuizen naar Ommen, de verhuizing gaat heel soepel. Alle voorbereidingen zijn afgerond en Trixie is welkom. Ze gaat het huis delen met twee katers uit het asiel.

 

Tyske wordt ingestopt door onze kleindochter. En ze laat het allemaal heel geduldig gebeuren....

 

 


Maandag 10 juli

 

De eerste berichten over Trixie zijn geweldig, ze is al een beetje vriendjes met de andere poezen en vangt in de bijkeuken vliegen als de beste  :-)

 


Donderdag 13 juli

 

Vandaag gaat Tobias verhuizen naar Jonkersvaart. Daar woont al Fulco's Ragnar en nog een andere Noor, Rommy. Hij gaat ze helpen het huis op stelten te zetten. Ook deze verhuizing gaat heel soepel. Ze krijgen altijd een kleedje mee met de geur van het oude huis zodat ze nog even iets vertrouwds hebben om op te gaan liggen.

We krijgen al heel snel een foto van Tobias. Het gaat goed met hem.

 


Zaterdag 15 juli

 

Tobias is is even in de boodschappenkrat gaan liggen, hij is net de hele kamer doorgesjouwd.  Hij vindt alles goed, wat een zacht karaktertje heeft de kater, geweldig.

 


Donderdag 20 juli

 

Vandaag is Tara aan de beurt, zij gaat naar Den Bosch. Eva is speciaal een paar dagen eerder van vakantie naar huis gekomen. De hele weg horen we Tara nauwelijks, ze zit lekker naar buiten te kijken. Ook van Tara krijgen we al heel snel bericht dat alles goed gaat. In huis zijn al twee Noormannetjes. In eerste instantie kijken ze wel een beetje vreemd op bij de nieuweling, maar ook daar gaat het prima. De eerste foto komt ook al snel.

 

 

Thor is een beetje te dicht bij het schilderen van de kinderen gekomen, dat moet even afgepoetst worden. Hij vindt alles best als hij er maar bij mag zijn.

 

 

Cleo is zelfs in staat om op de Lego blokjes te gaan liggen en dan ook nog een dutje te doen.


Woensdag 26 juli

 

Als er broodkruimels zijn, of iets te spelen zijn de kittens in de buurt.

 

 

Dat levert ook leuke filmpjes op, klik hier