Het U-nestje  (terug naar "vorige nestjes")

Geboren op maandag 5 februari 2018.

Voor Ollie is dit het vierde nestje. Om ongeveer half twee uur in de nacht maakt Marga mij wakker. Het gaat zo beginnen! We hebben om de beurt geslapen. Het is nu bijna twee dagen over tijd.

Ollie maakt wel wat aanstalten maar het zet niet door. Pas om vijf uur zien we weer een paar weeën. En dan wordt om vijf over half zes het eerste kitten geboren. Zwart gestreept met een mooie witte staartpunt en vier witte voetjes. We wegen hem (een katertje :-)) nog even niet. Het gaat allemaal zo anders dan we gewend zijn. Laat Ollie nog maar even. Hij is goed beweeglijk en gaat direct op zoek naar een tepel. Maar dan wordt het weer heel rustig. Om acht uur besluiten we de DA te bellen met wat vragen. We krijgen het advies om in elk geval tot negen uur te wachten, de tussentijd sinds het vorige kitten is nog wel binnen de gewone marge. Om tien over acht: een schreeuw van Ollie, één wee en daar is een kitten, helemaal nog in de vruchtzak. Maar, geen enkel teken van leven. Massage en alles helpen het kitten niet op gang, erg jammer. Het is een schildpadje. Op het oog mankeert er niets aan. En dan tien minuten later nog eens, weer een schreeuw en een kitten. Hetzelfde verhaal, alleen dit kitten heeft een navelbreuk, dood geboren (een driekleurtje). Het lijkt nog niet voorbij, en dat klopt ook. Het is voor het kitten en voor Ollie beter als er nog een kitten zou zijn, en dat gebeurt ook. Nu een prachtig rood poesje, gestreept met weinig wit. We bellen de dierenarts met onze ervaringen van het laatste uur. De verklaring voor het vreemde verloop van de bevalling zit in het ene kitten met de navelbreuk. Alle kittens lijken wel het normale gewicht te hebben. Morgen zullen we ze wel wegen, we laten het voor nu maar even zo. We zijn blij met de beide kittens maar hebben toch ook een dubbel gevoel bij dit alles. Het is de natuur maar het doet toch altijd een beetje zeer als het gebeurt. We gaan nu vooruitkijken en vooral van deze twee kittens genieten. Voordeel voor Ollie zal in elk geval zijn dat ze maar twee kittens hoeft te voeden.

De kittens zullen opgroeien in huis, tezamen met de andere poezen. Zodra ze iets groter zijn mogen ze, op de slaapkamers na, door het hele huis rondlopen.

      

Ollie x Prince

Moeder: Fulco's Ollie; Zwart schildpad gestreept / wit; NFO f 09 20

                  Vader: IC. Prince Omahkatayo; Rood gestreept met wit; NFO d 09 23


De stamboom voor deze kittens zal er zo uit zien! klik hier


de foto's staan op datum, klik op de datum en je bent direct op de juiste plaats, klik op het pijltje en je bent weer boven.

Maandag 5 februari 2018; 6 februari; 8 februari; 9 februari; 10 februari; 12 februari; 13 februari; 14 februari; 16 februari; 19 februari; 22 februari; 25_februari; 27 februari; 1 maart; 2 maart; 4 maart; 7 maart; 10 maart; 12 maart; 14 maart; 20 maart; 23 maart; 27 maart; 30 maart; 31 maart; 6_april; 10_april; 12 april; 16 april; 19 april; 21 april; 25 april; 26 april; 28 april; 29 april; 30 april; 2 mei; 6 mei; 7 mei;


Maandag 5 februari 2018

 

 

We gaan vandaag zeker nog foto's maken maar eerst moeten we even bijkomen en bijslapen :-)


Dinsdag 6 februari

 

Afgelopen nacht is Marga nog een keertje gaan kijken of het allemaal goed ging. Ollie had wat last van stuwing en ze vindt het heerlijk om een beetje gemasseerd te worden. We hebben gisteren de kittens niet kunnen wegen maar vandaag wogen ze 182 en 156 gram. Daar zijn we heel blij mee.

 

We hebben nu wat eerste foto's en twee filmpjes (klik hier voor Ulrik en hier voor Ulke).

 

Ook met de namen zijn we er al uit. Omdat we steeds dachten dat het erg moeilijk zou zijn met een "U" hadden we al wat verzameld. En we hoeven maar twee namen te geven :-).

 

Ulrik (Ulrich) is een jongensnaam van Germaanse oorsprong, verwant met de voornaam Oldrik. De naam is tweeledig. Het eerste lid is Odel-, Ol- of Ul-, wat "bodem" of "erfgrond" betekent. Het tweede deel is -rik, wat "machtig" betekent. De naam in zijn geheel betekent dus "machtig door zijn erfgrond".


Ulke (Ulrike) is een meisjesnaam in het Deens of Fries. de betekenis is "machtig" of "voortvarend".

 

Fulco's Ulke

 

Fulco's Ulrik

 

Ollie ligt er tevreden bij

 


Donderdag 8 februari

 

 

Hier is te zien dat de beide kittens het heel goed doen. Vandaag zijn ze weer lekker gegroeid. Ulrik weegt nu al 232 gram en Ulke weegt vandaag 187 gram. Ollie en wij zijn hel tevreden :-)


Vrijdag 9 februari 

 

 

Ze beginnen al wat belangstelling te krijgen voor hun omgeving, Hier is Ollie even weg om naar de bak te gaan en wat te eten. (265 en 221 gram)


Zaterdag 10 februari

 

 

Onder het witte kleedje is precies het contour van het warmhoudkussen te zien. De kittens blijven precies in het midden als hun moeder even weg is, mooi hè? We hebben ze vandaag natuurlijk weer even op de weegschaal gelegd. We zijn heel trots! Ulrik is al 286 gram en zijn zusje is nu 240 gram. Als Ollie even weg is wil Edda ook even bij de kittens liggen, dat mag van Ollie, maar als de kittens bij Edda op zoek zijn naar een tepel heeft Ollie er genoeg van en moet Edda vertrekken. Edda is altijd dol geweest op kittens ook al heeft ze zelf maar twee keer een nestje gehad, dus probeert ze altijd mee te genieten van de kittens van een ander.

 

 

 


Maandag 12 februari 

Vandaag een week oud. Het zijn lekkere bolle biggetjes geworden. Hun geboortegewicht is ruim verdubbeld. En de oogjes gaan al een klein beetje open.

 


Dinsdag 13 februari 

Gisteravond zat Ulke al bij het hekje van de bench. Ze was van het kleedje weggekropen :-) Geen goed idee want op het kleedje is het echt veel lekkerder warm! De oogjes zijn nu open.

 

Fulco's Ulke

 

Fulco's Ulrik


Woensdag 14 februari

 

Vandaag weer een paar leuke foto's. Het gaat heel relaxt maar ze groeien als kool.

 

 

Fulco's Ulke

 

Fulco's Ulrik


Vrijdag 16 februari

 

Het is zo leuk om te zien. We hebben al wat contact met de kittens, ze kijken echt op als er een geluidje is. Moedertje Ollie is heel blij met haar kittens. Ulrik is een luilak en kan heel goed (en diep!) slapen :-)

 

 

een jongetje :-)


Maandag 19 februari  

Vandaag 2 weekjes oud. Ze groeien nog steeds heel hard. ik heb er weer een groeicurve van gemaakt :-)

 

 

 


Donderdag 22 februari  

 

Ollie is heel geduldig, wat een lieve moeder. We hebben weinig fotootjes omdat er zo weinig te zien is. De kittens slapen of drinken. We hopen dat het over een paar weken wat spannender wordt!

 

 


Zondag 25 februari

 

Vandaag hadden we de eerst visite bij de kittens. Geanna en Germ waren erg nieuwsgierig geworden. De foto's zijn gemaakt door Geanna. De kittens groeien nog steeds heel hard. Ulrik sleepte een beetje met zijn achterpootjes en daarom zijn we vrijdag naar de DA gegaan. Hij heeft het "zwemmers" syndroom. De beide achterpootjes moeten nu voorlopig even met een soort verbandje worden ingetapet. Wat  ik er van op internet kan vinden beschrijft dat het een aantal weken duurt en dan verder weer helemaal OK is. We gaan ervoor! Dus nu maar even tapen :-)

 

 

 

 

 

 


Dinsdag 27 februari  

 

Volledige rust en een tevreden Ollie :-)

 


Donderdag 1 maart  

 

De kittens gaan al steeds meer lopen en met elkaar spelen.

 

 

Leuk filmpje van Ulke.

 


Vrijdag 2 maart  

 

Ollie is zo geduldig, en de kittens zijn dan ook blij. Ze groeien nog steeds heel hard. Ruim 560 en 660 gram. en dat voor ruim drie weken oud!

 

Als alle poezen komen eten komt Ollie er ook al weer bij.

 

 

 

 

 

 

De volgende foto's zijn gemaakt door Karin V.

 

 

 

 


Zondag 4 maart  

Hierboven staan nog wat extra foto's van vrijdag 2 maart, gemaakt door Karin V.

 

Gisteravond zijn de kittens uit de bench geklommen. Voorop Ulke en pal daar achteraan kwam Ulrik. Zoals vaak zijn de poesjes net iets dapperder dan de katertjes en nu ook was dat weer het geval. We hebben maar even een kleed voor de bench gelegd, want anders is het te glad voor Ulrik. Maar, en dan zijn het toch poezen, ze lopen direct van het kleed af. Ulke konden we even later al uit de keuken halen, die is niet bang hoor. Ulrik kan precies onder de bank door, dat vond hij kennelijk erg grappig. Ik heb hem wel vijf keer weer teruggebracht :-). En nu ze uit de bench komen is het ook tijd voor de papjes. Het is nergens voor nodig, ze zijn (zeer) ruim aan het gewicht maar we vinden het zelf zo leuk, en het geeft ons een kans om de kittens te wennen aan contact met mensen. We hebben daar twee filmpjes van. Hier en hier.

 

 

 

 

 

 

 


Woensdag 7 maart  

Afgelopen maandag waren de kittens 4 weken oud, we hebben ze een papje gegevens zoals je hierboven kunt zien. Ze hebben er verder weinig interesse in. Ollie heeft meer dan voldoende moedermelk en dat vinden ze toch nog net iets mooier, fijner, lekkerder :-) Wel krijgen ze ineens interesse in de kattenbak, dat zal dus binnenkort wel gaan lukken. We hebben ook nog twee filmpjes gemaakt. Klik hier en hier. Wij zijn eigenlijk wel erg nieuwsgierig of jullie de filmpjes bekijken en of jullie dat leuk vinden. Wat dat betreft is FaceBook een stuk eenvoudiger, daar kunnen mensen op een duimpje klikken, dat kan hier niet, wel kun je hier klikken en ons een mailtje sturen, dat vinden wij dan weer leuk.

 


Zaterdag 10 maart  

Een mooie foto van een mooie jongen, Ulrik.

 


Maandag 12 maart  

Er gebeurt nog weinig. Ulrik kan inmiddels gewoon lopen, het is nu bijna niet meer te zien dat hij wat wiebelig op zijn achterpootjes rondliep. We hebben vertrouwen dat het binnen een paar weken helemaal over zal zijn. Ulke is een lieverdje, alleen is ze nog niet echt geïnteresseerd in vast voedsel. Ulrik kan smakelijk uit een bakje eten maar het zusje geeft toch vooral de voorkeur aan lekkere moedermelk. Ze groeien nog steeds zo hard. Ulrik weegt nu 841 gram en Ulke weegt nu 732 gram. Dat is heel fors voor precies 5 weken. We hebben ook nog weer twee filmpjes, hier en hier.

 

maart 2018

 


Woensdag 14 maart 

 

Deze week is het wat lastig om foto's te maken en de website bij te werken. De reden? We hebben onze kinderen en kleinkinderen op bezoek, een hele drukte! Toch nog even een paar foto's.

 

 


Dinsdag 20 maart  

 

Ollie kan zo intens gelukkig zijn met haar kittens, ze ligt maar te spinnen.....

 

 


Vrijdag 23 maart  

Ook de kleinkinderen genieten van de kittens. En de kittens genieten van de extra aandacht. Ook nog een leuk filmpje

 

 


Dinsdag 27 maart  

 

Ze laten zich alles goed smaken. Of het nu exclusief voor hen is, vlak bij de bench, of in de keuken tussen de andere poezen. Ook de kittenbrokjes lusten ze graag. En waarschijnlijk eten ze daar flink van! Ze zijn vandaag respectievelijk 1030 en 1200 gram zwaar. Mooi hè, voor precies zeven weken? Ook nog even een filmpje :-) ?

 


Vrijdag 30 maart  

 

Een paar mooie staatsiefoto's. Het zijn echt lieve kittens aan het worden, ze zijn zo leuk. Ze volgen alles wat we doen en lopen overal mee naar toe. Kattenbakken uitscheppen, voerbakjes vullen. Alles is leuk. Ze groeien nu even iets minder. We denken dat het komt omdat Ollie krols is geworden en nu (veel) minder melk produceert. Ook zullen ze nu met hun gebitjes bezig zijn. Tijd om de papjes van stal te halen.

 

 


Zaterdag 31 maart  

Vandaag zijn we naar de kittenmiddag van "De Noorman" geweest. Het was mooi om de kittens van vorig jaar te zien nu ze een jaar oud zijn. V.l.n.r. Tjibbe (met zijn baasje), Tyske (met haar baasje) en Trixie (met haar baasje) :-)

 

 

We hebben van Karin V. een aantal leuke foto's gekregen en ook nog een filmpje

 

 

 

 

 


Vrijdag 6 april  

 

Lekker in het hoekje naast de bank. Hiervandaan kunnen we alles zien en horen. En ..... we liggen ook nog lekker bij Ollie. Wat kun je meer wensen?

 

 

Wat een plaatjes hè?

 


Dinsdag 10 april  

 

Het gaat nu heel snel. Vandaag zijn ze 9 weken en het is tijd voor het eerste bezoekje aan de dierenarts. Eerder had ik al de gegevens van de kittens aan de dierenarts gemaild, zodat de paspoortjes al helemaal zijn voorbereid. Dat scheelt een heleboel tijd voor de administratie nu. Vandaag worden ze helemaal gekeurd, geënt en gechipt. Eerst is Ulrik aan de beurt. Alles wordt nagekeken. Oortjes, het gebit, onder de staart, hartslag, longen, ingewanden, alles. En hij is helemaal goedgekeurd. Van het "zwemmerssyndroom" is helemaal niets meer te vinden of te zien, hij is helemaal gezond. Daarna is Ulke aan de beurt. Ook bij haar wordt alles nagekeken, bij haar is ook alles in orde. Het valt wel op dat de kittens erg flink zijn voor hun leeftijd. Maar dat zal wel komen door het feit dat ze maar samen waren en niet hoefden te delen wat Ollie aan melk voor ze heeft (had). Hieronder een aantal foto's.

 

 

 

 

Wat een vernedering als je zo wordt behandeld om te zien of je wel een "man" bent!

 

 

 

De chip wordt nog even gecontroleerd. En klaar is het.

 

 

 

 

 

Eenmaal weer thuis is er niets, maar dan ook niets, aan de hand.

 

 

 

 


Donderdag 12 april  

 

Vogeltjes!! En we hebben weer twee filmpjes. Hier en hier.

 


Maandag 16 april  

 

Lieve kittens en een hele lieve moederpoes. En een vermakelijk filmpje van Silke en de kittens van Ollie.

 


Donderdag 19 april  

Het is vandaag lekker warm geweest, de kittens zitten nu heel veel in de buitenren. Ollie is wel steeds in de buurt :-)

 

 

 


Zaterdag 21 april  

 

Ollie verzorgt ze zo goed, ze mogen met bijna 11 weken nog steeds even lekker drinken. We vragen ons wel af of er nog melk is. Maar kennelijk maakt dat weinig uit. Het is een heerlijk "moedermomentje"!

 

 


Woensdag 25 april  

 

 


Donderdag 26 april  

 

Het kussentje op de bank in de hal is wel favoriet. Ook bij ons, want het geeft een mooi contrast voor de foto's :-)

 


Zaterdag 28 april  

 

We hebben twee filmpjes. hier en hier

 

 


Zondag 29 april  

Samen op de stoel in de tuinkamer.....

 


Maandag 30 april  

Vandaag zijn de kittens twaalf weken en dat betekend de tweede keuring en de tweede enting. Eerst is Ulke aan de beurt. Gebitje, oortjes, buikje, longen en hartje. Alles is dik in orde en het wordt allemaal in het boekje genoteerd. Ook wordt ze nog even gewogen, 1620 gram, flinke meid. Dan nog even de enting en het is alweer klaar. Ze heeft geen piep gegeven. Niet in de auto naar de DA en ook niet op de tafel. Geweldig.

 

 

 

 

Zo dat is klaar!

 

 

Dan is Ulrik aan de beurt. Hij is net zo flink als zijn zus. Ook bij hem wordt alles gecontroleerd en genoteerd. Hij weegt maar liefst 1860 gram. Flink hoor. Van de "zwemmerspootjes" is helemaal niets meer terug te vinden. Hij is er ook klaar voor om te verhuizen.

 

 

 


Woensdag 2 mei 

 

Het bezoek aan de dierenarts heeft geen enkel gevolg gehad voor de kittens. Ze zijn steeds bij elkaar in de buurt, en ze stoeien ook heel veel samen.

 


Zondag 6 mei 

En dan sluiten we alweer bijna een periode af!

Morgen gaat Ulke verhuizen naar Karin en Siep en hun kinderen in Harlingen. We gaan haar nog missen. Ulrik mag nog een paar weekjes blijven, zijn nieuwe blikopeners gaan eerst nog even op vakantie. Daarna mag hij verhuizen naar Geanna en Germ in Drachten, daar woont ook al Tyske, uit het vorige nestje.

 


Maandag 7 mei  

Vandaag verhuisd Ulke naar Harlingen. Voor de verhuizing ging ze nog even bij de kleintjes kijken :-)

 

 

Ulke krijgt een dekentje mee dat en paar dagen in de kamer heeft gelegen, zodat de geur van huis er een beetje aan zit, zo heeft ze op haar nieuwe adres nog even iets vertrouwds. (de poezenharen halen we er af hoor :-))