Het V-nestje  (terug naar "vorige nestjes")

Geboren op woensdag 18 april 2018.

De verwachte datum is 17 april (tot nu toe klopt het bijna altijd), en ook nu stijgt de spanning als het de dag is. Silke is een hele evenwichtige poes, maar nu loopt ze steeds rond te drentelen. Ook begint ze de kittens van Ollie ineens te verzorgen en te wassen. Ze laat ze zelf aan haar buik sabbelen! dat kunnen we nu nog even niet goedvinden. de eerste melk zal voor de nieuwe kittens zijn. Om 8 uur 's avonds breekt er een vlies en nu weet ze het even niet meer. We sluiten Ollie en haar kittens even op in de tuinkamer, we willen even geen (weinig) afleiding. Verder zien we eigenlijk niets gebeuren. Geen ween en ook verder geen spanning of wat dan ook. Bij Silke dan natuurlijk, wij zijn wel gespannen. Het is haar eerste nestje en dat is altijd extra spannend. De DA had bij de echo drie kittens of misschien vier gezien. Het duurt nog tot kwart over n in de nacht voor het eerste kitten wordt geboren. Dat gebeurt zonder enige vorm opwinding. Ineens heeft Silke een kitten! Natuurlijk niet in de bench maar in een stoffen mandje naast de kachel. We kunnen haar na een kwartiertje met mandje en al verhuisd naar de bench. We wegen het eerste kitten, 115 gram. Het is een heel mooi getekend schildpad met wit poesje. Daarna is het weer erg rustig. Tot maar liefst vijf uur! Dan komt en nog een schildpad-met-wit poesje, 85 gram, maar een die wel direct laat horen dat ze er is. Ze heeft iets meer wit. En dan na nog 20 minuten komt er een rood katertje, 91 gram. Geen zware kittens deze keer. Maar alles ziet er goed uit. Silke verzorgt ze goed. Nu eerst maar eens uitrusten.

De kittens zullen opgroeien in huis, tezamen met de andere poezen. Zodra ze iets groter zijn mogen ze, op de drie slaapkamers na, door het hele huis rondlopen.

      

 Dagomar Buddy Joe x Fulco's Silke                 

Moeder: Fulco's Silke; Rood gemarmerd / wit; NFO d 09 23

Vader: Dagomar Buddy Joe, Zwart gevlekt / wit; NFO n 09 24


de foto's staan op datum, klik op de datum en je bent direct op de juiste plaats, klik op het pijltje en je bent weer boven.

18 april; 21 april; 22 april; 23 april; 24 april; 25 april; 28 april; 29 april; 30 april; 1 mei; 2 mei; 3 mei; 4 mei; 7 mei; 9 mei; 10 mei; 11 mei; 13 mei; 15_mei; 16 mei; 17 mei; 19 mei; 12 juni; 20 juni; 22 juli; slot


 

Verah (ook wel Vera) is een meisjesnaam.
De naam gaat oorspronkelijk terug op het Russische wera, dat "geloof, vertrouwen" betekent. Later werd de naam in verband gebracht met het Latijnse verus, dat "waar, oprecht" betekent.
De naam Vera werd ook gebruikt als verkorting van de naam Veronica.

Vanja (ook wel Vania of Wanja) is een Scandinavische meisjesnaam.
De betekenis van Vanja is "God is verzoenend".
 

 


Woensdag 18 april 2018 

We hebben een aantal leuke foto's kunnen maken. Silke vindt alles goed.

 

 

 

 

 

 

In de aanloop naar de bevalling hebben we nog wel wat te stellen gehad met Silke. Ze begon ineens de kittens van Ollie te verzorgen en te tutten. Daar hebben we ook nog een filmpje van :-)  Ook was ze in de laatste twee dagen ineens toch dikker geworden

 

 

 

 


Zaterdag 21 april 

 

Gisteren was een  verdrietige dag. Ook de natuur maakt wel eens foutjes. Het katertje groeide niet en was toch erg hongerig. Een bezoekje aan de dierenarts gaf wel duidelijkheid, maar het bericht was erg droevig. We hebben het katertje in laten slapen. We gaan verder met de beide kittens, die groeien wel goed. Het katertje heeft een plekje in onze tuin gekregen.

 


Zondag 22 april  

 

Silke lekker verzorgd, een schoon kleedje en een leuke foto.

 


Maandag 23 april 

 

We hebben de namen nu aan de kittens gegeven, dat duurt bij ons altijd een paar dagen, we willen weten welke naam bij welk kitten past.

 

Fulco's Vanja (vandaag 196 gram)

 

Fulco's Verah (vandaag 153 gram)

Het valt ons op dat we Verah niet vaak anders zien dan "aan het drinken", ze is kennelijk van plan snel net zo zwaar te zijn als haar zus.

 

 


Dinsdag 24 april  

 

De beide kittens groeien goed. Ze zijn wel erg verschillend van elkaar. Vanja piept direct als ze op de weegschaal moet en Verah vindt het prima. Moedertje Silke is er direct bij als we Vanja wegen (omdat ze piept!) en Verah laat ze gewoon gaan en wordt direct gewassen als ze weer terug is. Nu het buiten zo fris is blijven de kittens precies op het warmhoudmatje liggen, net als in de winter. Silke vindt het matje te warm en gaat er vaak naast liggen.

 

 


Woensdag 25 april  

Silke geniet heel erg van haar kittens, het is op de foto's gewoon te zien!

 

 


Zaterdag 28 april  

Het dagelijkse ritueel van het wegen. En dan maar direct ook een fotootje.

 

Fulco's Verah (beschikbaar)

 

Fulco's Vanja (beschikbaar)


Zondag 29 april  

 

Het is op de foto's al goed te zien, het worden lekkere molletjes. Vanja weegt inmiddels 286 gram, zusje Verah weegt nu 265 gram. We zijn heel blij met deze gewichten na anderhalve week.

 


Maandag 30 april  

Een heerlijke rustig maandagmorgen. Silke is tevreden, de kittens zijn tevreden en wij ook :-)

 

 

Als ik te dichtbij kom met de camera gaat Silke er een beetje overheen zitten. Een hele goede moeder.

 

 


Dinsdag 1 mei 

 

We hebben weer wat leuke foto's. De kittens doen niet veel anders dan slapen en drinken, dus ook weinig variatie in de foto's :-). Ze worden wel al heel flink en beginnen af en toe al wat rond te scharrelen in de bench.

 

 

 

Fulco's Vanja

 

Fulco's Vanja

 

Fulco's Verah

 

Fulco's Verah


Woensdag 2 mei 

Vandaag zijn de kittens twee weken. We hebben een leuk fimpje gemaakt van de verzorging van de kittens, klik hier

 

 


Donderdag 3 mei 

 

 


Vrijdag 4 mei 

Silke gaat af en toe van een afstandje de kittens liggen bewonderen, apart h?

 

 

De kittens beginnen zich nu zo te roeren dat we het hoge randje maar vast in de opening van de bench gezet hebben, we kunnen nu nog niet hebben dat ze al door de kamer gaan lopen.

 


Maandag 7 mei  

De kittens krijgen steeds meer belangstelling voor de omgeving. ALs we bij de bench komen kijken ze ons nu ook aan. We praten veel tegen ze zodat ze aan onze stemmen wennen

 


Woensdag 9 mei  

 

Moedertje Ollie heeft maandag haar Ulke zien vertrekken en is nu nog op zoek naar haar eigen kitten, ze kijkt hier even in de bench bij de kittens van Silke. Vandaag zijn de kittens drie weken oud, en al heerlijk op gewicht.

 


Donderdag 10 mei  

 

Even een genietmomentje met deze foto. En we hebben een kort filmpje :-)

 


Vrijdag 11 mei 

 

Het zijn heel zachtaardige kittens, ze geven nauwelijks een piep of ander geluidje als ik ze pak om even te kroelen of te wegen. en we hebben weer zo'n schattig filmpje.

 

 

Fulco's Vanja (beschikbaar)

 

Fulco's Verah (beschikbaar)


Zondag 13 mei  

 

Wat een snoepies h? Silke is weer een hele andere moederpoes dan Ollie. Ollie liet haar kittens maximaal een minuutje alleen om even snel te eten of naar de bak te gaan. Silke is zo anders, zij gaat gerust een kwartiertje in de zon zitten in de buitenren, apart h?

 


Dinsdag 15 mei  

 

We hebben een kleed voor de bench gelegd zodat de kittens niet uitglijden op de plavuizenvloer. Want .... ze willen de bench uit en de kamer verkennen. Silke blijft angstvallig dicht in de buurt. Ulrik (woont nog even hier) vindt het leuk om er bij te gaan liggen kijken.

 

 

En ook Ollie is benieuwd naar de kittens.

 


Woensdag 16 mei  

 

Vanja

 

Verah

 

Verah en Vanja

 


Donderdag 17 mei  

 


Zaterdag 19 mei 

 

Een rustige dag, vanmiddag gaan we naar het 50-jarige jubileum van Neocat. Zomaar twee foto's om te genieten.

 

 


Dinsdag 12 juni  

 

Zomaar een plaatje van een plaatje :-)

 


Woensdag 20 juni  

Naar de dierenarts! Met maar twee kittens, dat is nog niet eerder gebeurt. het gaat heel snel. Zowel Vanja als Verah, krijgen hun keuring hun paspoortje en hun chip. Alles goed en weer lekken mee naar huis.

 

 


Zondag 22 juli  

 

Vandaag verhuisd Vanja naar Karen in Zutphen. Alleen Verah blijft bij ons.

 


Een weekje later....  

 

Goede berichten! Het plan was een vriendinnetje voor Finn. Dat is gelukt!