Het W-nestje  (terug naar "vorige nestjes")

Geboren op vrijdag 6 december 2019.

De verwachtte datum is 5 december. En inderdaad beginnen op deze morgen de eerste tekenen van de aanstaande geboorte. Maar verder is Ollie erg rustig, ze kijkt wat hier en ze kijkt wat daar. Ze rommelt wat in een mandje en dan weer in een ander mandje. Dan gaat ze in de bench liggen, en er weer uit..... ze zoekt wel steeds contact met ons en dan komt ze lekker op de tafel liggen om heerlijk geaaid te worden. Dit duurt zo nog door tot de ochtend van 6 december. 's nachts op half twee wordt het eerste kitten geboren. En zoals na heel lang wachten zal dan ook nog blijken dat het hierbij gaat blijven. Het is wel een heel mooi kitten, dat direct op zoek gaat naar een tepel. Een heel stevig kitten is het ook, als we haar vele uren laten kunnen wegen, weegt ze als 165 gram, ze heeft dan ook al ononderbroken kunnen drinken. Dus we schatten dat ze bij de geboorte iets van 130 gram geweest zal zijn. Het poesje is crème met een beetje wit en gemarmerd. Het zit ons natuurlijk niet lekker dat er maar een kitten is geboren, en we maken een afspraak bij de dierenarts. Om half negen zijn we daar met het kitten en de moederpoes, lekker warm ingepakt. Ollie gaat even voor een röntgenfoto en daar blijkt dat alles in orde is. Mooi schoon alles! Het kitten wordt ook nog even onderzocht en krijgt een bewijs van goed gedrag van de DA. We kunnen weer naar huis.

Het kitten zal opgroeien in huis, tezamen met de andere poezen. Zodra ze iets groter is mag ze, op de drie slaapkamers na, door het hele huis rondlopen.

      

Ollie x Prince

Moeder: Fulco's Ollie; Zwart schildpad gestreept / wit; NFO f 09 20

                  Vader: IC. Prince Omahkatayo; Rood gestreept met wit; NFO d 09 23    


De stamboom voor dit kitten zal er zo uit zien! klik hier


de foto's staan op datum, klik op de datum en je bent direct op de juiste plaats, klik op het pijltje en je bent weer boven.

vrijdag 6 december 2019; 7 december; 8 december; 13 december; 15 december; 16 december; 17 december; 20 december; 26 december; 27_december; 28 december; 3 januari 2020; 4 januari; 5 januari; 6 januari; 9 januari; 11 januari; 13 januari; 17 januari; 20 januari; 22 januari; 26_januari; 28 januari; 2 februari; 5 februari; 7 februari; 11 februari; 13 februari; 17 februari; 23 februari; 28 februari; 1 maart; 2 maart;

 


Wij hadden natuurlijk al na zitten denken welke namen leuk zouden kunnen met een W. En we hadden ook al veel leuke namen gevonden. Nu moeten we daaruit ineens maar één naam kiezen :-)

Ze zal Winny gaan heten.

De naam Winny komt veel voor in Wales en er zijn veel betekenissen: `witte, eerlijk, gezegend, vredig, geluk`. Daar kan ze in elk geval mee vooruit.


Vrijdag 6 december

 

We hebben een paar foto's. Ollie is heel zuinig op haar kitten, we moeten dus wachten tot ze even naar de bak gaat of iets gaat eten. Ook wegen is nog wat lastig, bij de eerste piep is het meteen klaar, ze moet weer terug op het kussen :-)

 

 

 


Zaterdag 7 december 

 

Vandaag doen we nog even rustig aan, eerst bijslapen :-)

Wel hebben we een paar foto's van een gelukkige moederpoes.

 

 


Zondag 8 december 

 

Omdat Winny helemaal alleen op zal groeien hebben we een knuffel bij haar in het nestje gelegd, dan kan ze zich nog ergens aan binden. Gelukkig hebben we Verah ook nog, we hopen dat ze daar straks mee kan spelen en oefenen. We hebben Winny ook al weer twee keer gewogen, ze groeit lekker.

 

 


Vrijdag 13 december  

 

Vandaag een week oud. Het is heel makkelijk met maar een kitten, wegen is direct klaar, schoon kussentje is in een wip gebeurd. Ollie hoeft niet extra veel bijgevoerd te worden. Winny groeit geweldig, vandaag weegt ze al 294 gram. Ze is ook zichtbaar al heel veel groter geworden. Winny wordt heel mooi crème met witte voetjes en een wit maskertje. Het lijkt er op dat ze gemarmerd zal zijn.

 

 

Hieronder is mooi te zien dat Winny zo lekker groeit.

 


Zondag 15 december  

 

Het gaat heel goed met Ollie en haar kitten, we zijn heel blij dat we in elk geval een kitten hebben. Het zou ander voor Ollie wel heel sneu geweest zijn. Het kitten groeit goed en is heel tevreden. Ze scharrelt al een beetje rond op het warmtekussentje en ze heeft haar oogjes al open. Het eerste filmpje van Winny kun je hier bekijken.

 

 


Maandag 16 december  

 

Als Ollie even weg is kan ze nu ook al lekker liggen te slapen zonder gelijk te gaan roepen.

 


Dinsdag 17 december  

 

Heerlijk rustig tafereeltje.

 


Vrijdag 20 december  

 

Winny groeit heel mooi ongeveer 18 gram per dag. Nu weegt ze al ruim 400 gram.

 

 


Donderdag 26 december   

 

Vandaag alleen een foto.

 


Vrijdag 27 december 

 

Winny bij het dagelijkse ritueel van het wegen :-)

 

 


Zaterdag 28 december   

 

Wordt het tijd voor een uitstapje in de grote buitenwereld?

 

Fulco's Winny


Vrijdag 3 januari 2020  

 

We hebben de uitstapjes buiten de bench nog even uitgesteld. We hebben zoveel logees en gasten dat we bang zijn dat Winny in de verdrukking komt. Voor Winny maakt dat nog niet veel uit, ze wordt vertroeteld door haar moeder, de andere poezen en de kinderen.

 


Zaterdag 4 januari  

 

Samen met Ollie even snuffelen aan het zachte voer.

 

 


Zondag 5 januari  

 

Ollie loopt Winny steeds te roepen om uit de bench te komen, dus we hebben het hoge randje weggehaald en na een paar minuten loopt ze al door de kamer. Ze wordt achtervolgd door Ollie, Silke en Verah, die allemaal heel goed op haar passen.

 

 

Ook groeit Winny nog steeds geweldig, te zien op het grafiekje hieronder. Ze is nu 4,5 week oud en al bijna 700 gram.

 


Maandag 6 januari  

 

Winny krijgt haar eerste hapje vast voer. Klik hier voor een filmpje.

 

 

Edda zit te likkebaarden, ze lust dat ook wel.

 

 


Donderdag 9 januari

 

Fulco's Winny

 


Zaterdag 11 januari  

 

En nu kan Winny zelf op het kamelenbankje klimmen.

 

 

Vanaf nu mag ze ook 's nachts in de kamer blijven en hoeven we haar met Ollie niet meer op te sluiten in de bench. Want.... vanmorgen had Ollie zichzelf alvast bevrijd uit de bench en liepen ze samen al door de kamer.


Maandag 13 januari  

 

 

Kijk hier voor een leuk filmpje van Winny en Verah.


Vrijdag 17 januari  

 

We hebben even geen foto's. Wel hebben we vier leuke filmpjes gemaakt.

 

Filmpje 1; filmpje 2; filmpje 3; filmpje 4.


Maandag 20 januari 

 

Winny heeft heel veel speelgoed en ze heeft gelukkig Verah om mee te spelen.

 


Woensdag 22 januari

 

Fulco's Winny

 

En weer een leuk filmpje


Zondag 26 januari 

 

Vandaag een stille dag. We kunnen nog weinig in de tuin doen. Wel kunnen we eens proberen een stel mooie foto's te maken. Winny is een heel speels kitten, maar bij het ontbreken van nestgenootjes moeten de andere poezen het steeds ontgelden. Moeder Ollie vindt dat vaak wel leuk. De andere poezen zijn minder enthousiast, behalve Verah, die rent net zo vaak mee door de kamer. Hier wat foto's van vandaag. Winny groeit goed, nu net 7 weken oud en al ruim één kilo. dat gaat een hele grote dame worden!

 

 

 

 

 

 

 

 


Dinsdag 28 januari  

 

Winny kan nu goed op de vensterbank klimmen, er gaat een nieuwe wereld open :-)

 

 

 

 

 


Zondag 2 februari

 

Winny wordt al heel groot hoor, 8 weken oud en al 1210 gram.

 

 

En ze vindt zichzelf ook al zo groot dat ze bij de andere poezen mee kan eten. kun je haar wel vinden??

 

 

 

En een nieuw filmpje :-)


Woensdag 5 februari

 

Winny is een heel zachtaardige schat, we zijn er zelf ook verliefd op.

Komende vrijdag gaat Winny naar de dierenarts, ze krijgt dan haar eerste keuring, haar eerste enting en haar chip. Alles komt in haar paspoortje te staan. Met het chipformulier kunnen we ook de stamboom aanvragen. We gaan bij de dierenarts natuurlijk weer foto's maken. Tot vrijdag!

 

 

Ze stoeit een paar keer per dag met Verah en die vindt alles best.

 


Vrijdag 7 februari

 

Vandaag het eerste bezoekje aan de dierenarts. Negen weken al weer! Winny krijgt een chip, haar eerste enting en een volledige keuring voor in haar paspoortje.

Alles wordt gecontroleerd en in orde bevonden, alles wordt ook precies genoteerd. Winny geeft geen enkele kik tijdens het onderzoek, de prik en het inbrengen van de chip. De dierenarts vindt haar een geweldige meid. En ze weegt maar liefst 1285 gram op de weegschaal van de dierenkliniek. Mooi hoor. We hebben nu alle gegevens om haar stamboom aan te vragen.

 

 


Dinsdag 11 februari 

 

Zo de stamboom is aangevraagd. De chip is geregistreerd. En weer een paar lieve foto's van Winny. Dat is een ondeugd en af en toe kan ze al heel wild spelen met Verah. Ze wordt lekker stevig. De laatste dagen ligt ze ook lekker op schoot als we TV kijken.

 

 

 


Donderdag 13 februari 

 

Fotootje, een ondeugend filmpje en een wildebras filmpje :-)

 

Winny, al bijna 10 weken


Maandag 17 februari  

 

Is ze niet HEEL onschuldig?

 

 

Topcat!

 

 

Diepe rust

 

 

Is dat nou comfortabel?

 

 


Zondag 23 februari  

 

Ze kunnen nu nog net in één mandje, maar dan wel goed vasthouden :-)

 

 

Spannende TV, beetje donkere foto, maar wel heel leuk om te zien.

 

 


Vrijdag 28 februari 

 

Het gaat allemaal heel snel nu. Vandaag al weer voor de tweede keuring en de tweede enting naar de dierenarts.

Het is het gewone ritueel, wegen (inmiddels al ruim 1650 gram), oortjes kijken, bekje en gebitje kijken (ze is al aan het wisselen), hartje luisteren, buikje voelen en tot slot nog de enting. Winny geeft geen kik en ze is heel nieuwsgierig. Alles is dik in orde en we krijgen nog complimenten van de dierenarts, "wat en prachtig kitten!". Kijk maar bij de foto's. Nog een weekje om te zien of er geen vreemde reacties op de enting zijn, dan mag ze verhuizen naar Tina en Eddy in Roden. We brengen haar zelf weg. En ze krijgt haar uitzet mee :-).

 

 

 

 

 

 

(tongetje!)

 

en de laatste enting


Zondag 1 maart

 

Lekker rustig dagje, Winny neemt het er van na een uurtje bezig te zijn geweest de nadere poezen op stang te jagen. Alleen Ollie laat zich niet opjagen. Zij heeft het jasje nog aan dat ze kreeg na haar sterilisatie. Morgen mag het jasje weer uit, daar zal ze wel heel blij mee zijn. De operatiewond ziet er goed uit, en ze heeft er verder geen last van.

 

 


Maandag 2 maart 

 

Vanmorgen kwam Winny aandacht vragen toen ik de krant zat te lezen, wat een plaatje hè?

 


Op zaterdag 7 maart 2020 is Winny verhuisd naar haar nieuwe verzorgers. We hebben al heel veel goede berichten ontvangen uit Roden. Winny gaat het daar geweldig hebben.

Ook Ollie is weer helemaal hersteld van de sterilisatie.