Het Y-nestje  (terug naar "vorige nestjes")

Zondag 17 oktober 2021

Deze keer was het voor ons ook heel zwaar. Omdat we natuurlijk de precieze datum weten waarop de kittens geboren moeten worden, houden we vanaf de dag ervoor al de wacht. We slapen om de beurt, zodat er altijd een van ons in de kamer is als de bevalling op gang komt. Vrijdag 15 oktober is de datum. We wachten met steeds grotere spanning af, zien we al wat? Xenia zelf is heel rustig en lief. We zijn niet ongerust (alleen gespannen), maar op zondag besluiten we om niet langer te wachten en  de dierenarts te bellen. We mogen direct komen. De dierenarts constateert tijdens de echo nog geen verontrustende dingen. De echo wijst uit dat de kittens leven, ze ziet ongeveer 5 hartjes fanatiek kloppen. We besluiten verder niet langer te wachten en een keizersnede te laten doen. Een uurtje later zijn er 5 kittens ter wereld gekomen, een 6de en 7de kitten waren niet levensvatbaar (en verantwoordelijk voor het niet op gang komen van de bevalling).

In ruim een uurtje is het gepiept. Verder allemaal gezond en mooie kittens.

Prachtig! Een echt toverbal nestje, zoals je kunt verwachten bij een kruising tussen een driekleurtje en een prachtige rode kater. Allemaal rond de 100 gram.

We gaan weer op weg naar huis met een mandje vol. De bench staat natuurlijk al lang klaar. Xenia is nog wat dizzy en ze wil in eerste instantie helemaal niets van de kittens weten. Niet vreemd natuurlijk. Ze gaat onder narcose en dan is ze weer wakker met ineens vijf vreemdelingen. Ze gaat ook zo ver mogelijk bij de kittens vandaan in de bench liggen en bekijkt ze vanaf dat plekje. Omdat ze er niets van wil weten besluiten we na een goed uurtje om de kittens maar alvast de fles te geven. Dat gaat gelukkig heel goed, ze hebben er echt zin in. Na hun 2 ml worden ze ook nog even gestimuleerd om een plasje te doen. Ook dat gaat heel goed.

De kittens kruipen nu rondom haar en over haar en ze begint ze ook te wassen. Ook zoeken ze al naar de tepels om van de echte moedermelk te kunnen drinken. Een enerverende dag!

    

Xenia x Fons

Moeder: Xenia TrixSikke; Zwart schildpad gestreept met wit; NFO f 23 09

                  Vader: Fons van Yjovi; Rood gemarmerd met wit (NFO d 22 09)


De foto's staan op datum, klik op de datum en je bent direct op de juiste plaats, klik op het pijltje en je bent weer boven.

Zondag 17 oktober; 18 oktober; 22 oktober; 24 oktober; 29 oktober; 30 oktober; 31 oktober; 1 november; 2 november; 3 november; 4 november; 5 november; 6 november; 7 november; 8 november; 10 november; 12 november; 13 november; 17 november; 18 november; 19 november; 23_november; 24 november; 26 november; 27 november; 28 november; 29 november; 1 december; 3 december; 7 december; 9 december; 12_december; 18 december; 21 december; 22 december; 28 december; 30 december; 31 december; 2 januari 2022; 4 januari; 5 januari; 7 januari; 10_januari; 12 januari; 13 januari; 17 januari; 20 januari;

 


Het geven van de namen laten we nog een paar dagen rusten. Het zijn twee katertjes en drie poesjes en we gaan dus nu een paar leuke namen met een Y opzoeken. De stamboom voor deze kittens zal er zo uit zien klik. Wordt vervolgt.....


Zondag 17 oktober 2021

 

in de couveuse, net geboren :-)

 

 

Een beetje onwennig maar Xenia gaat er wel al bijliggen en ze wordt ook al een beetje beschermend, dat gaat dus wel goed komen. Omdat ze allemaal lijken te drinken kunnen we toch een beetje gaan slapen.


Maandag 18 oktober

 

Vanmorgen zijn alle kittens iets afgevallen, dat is niet de bedoeling! We gaan dus alles klaarzetten en een flesje geven. Ze mogen 2 3 ml :-)

 

Op een hoopje maar midden op het warmhoudmatje.

 

 

 

 

 


Vrijdag 22 oktober

 

Een hele drukke week, en een hoop verdriet. We hebben de kittens geflest, plasje laten doen en verzorgd. We zijn op dinsdag nog een keer naar de DA teruggeweest voor extra controle. De kittens waren mooi levendig en de buikjes voelden goed. Ook niet uitgedroogd. En we kregen nog een lesje voeden met een sonde (want ze wilden toch steeds niet, of niet voldoende, drinken). Volgens de DA (op dinsdag) waren de komende twee dagen nog kritiek. Maar ze bleven afvallen, steeds iets minder gewicht dan de keer ervoor. Twee kittens, het rode katertje en het blauwe poesje veerden na twee dagen op en begonnen te groeien, de andere kittens kwijnden gewoon weg. En zijn uiteindelijk op woensdag overleden. Wat een verdriet. En wij waren bekaf, om de 2,5 of 3 uur je bed uit en dan een uurtje worstelen met de kittens, en dan je bed weer in.

Maar we hebben nu goede hoop, de beide kittens groeien donderdag nu wel goed. Ze wegen nu 185 en 167 gram. Xenia verzorgt ze goed en ze liggen steeds tevreden te sabbelen aan de melkbar. Ook voor ons is dit een hele rust, we kunnen nu even een boodschap doen of lekker gaan slapen. Voor de namen hebben we gekozen voor Yfke en Yipp

 

 

 

Fulco's Yipp en Fulco's Yfke

 


Zondag 24 oktober

 

Vandaag een fijne rustige dag. We hebben kunnen bijslapen. Het wegen is nu een feestje. Xenia vindt dat goed en kijkt mee bij het wegen. Allebei nu boven de 200 gram en het dubbele van hun geboortegewicht. Ze liggen er heel tevreden bij.

 

 


Vrijdag 29 oktober 

 

De kittens groeien nu goed! Steeds wel meer dan 15 gram per dag. We hoeven dus niet meer te flessen. Vandaag weegt Yipp al 287 gram en Yfke is al 317 gram. 's Morgens even wegen is nu een feestje. De oogjes zijn ook al open, en ze kruipen al een beetje rond in de bench. Xenia is wel een tiener-moeder hoor. Ze ligt erbij en ze laat ze drinken. Maar als we 's morgens de bench opendoen rent ze door het hele huis om even haar pootjes te strekken, ze is dan net een wervelwind. De kattenluikjes kunnen het geweld nog net aan :-) . Daarna even met de andere poezen eten en ze gaat er weer lekker bijliggen.

 

Yfke

 

Yipp

 


Zaterdag 30 oktober 

En dan begint alles op een gewoon nestje te lijken :-). Xenia wil nu de boel verhuizen. Eerst proberen we dat natuurlijk tegen te houden. Maar .... ze is een driekleurtje, dus ze zit voortdurend te mopperen in de bench, als het deurtje dicht is. En doen we het open dan begint ze direct met de verhuizing. Naast de bank op de tegels, pffff. Dus we leggen daar een kleedje neer. Yfke heeft een beetje een plakoogje, als we dat willen schoonmaken heeft Xenia daar natuurlijk ook een mening over. Als ze de kans krijgt pakt ze haar kitten uit onze handen en gaat weer naar haar plekje naast de bank. De kittens maakt het allemaal niets uit. Ze zijn heel tevreden en groeien als kool. Vanmorgen allebei weer 19 gram erbij.

 

 

 

De foto van Yfke ontbreekt nog... Xenia was niet van plan het toe te staan, straks nog maar eens proberen.

 

Yipp


Zondag 31 oktober 

Het verhuizen naar een andere plaats heeft niet zo'n goed effect. Ondanks dat we gisteravond alles in de bench hebben gelegd, zijn de kittens vanmorgen niet zo mooi gegroeid als we gewend zijn. 12 en 7 gram, dat is niet de bedoeling. Dus... ondanks de protesten van Xenia ligt alles nu weer in de bench met het warmhoudmatje op standje 1. Xenia blijft protesteren, maar dat moet maar even.

 

 


Maandag 1 november 

 

Twee nieuwe fotootjes. En ze zijn weer goed gegroeid vandaag. Precies zoals we het graag zien. 20 en 28 gram, daar zal ook wel een inhaalreactie van gisteren bij zitten, maar toch. We zijn er blij mee.

 

 


Dinsdag 2 november  

Weinig nieuws. Ze zijn weer heel goed gegroeid en beginnen al een beetje te oefenen om te lopen.

 

 


Woensdag 3 november 

 

Vandaag een leuk filmpje! En nog een. Ze beginnen rond te kruipen en de bench te verkennen.

 

Na het kruipen ligt Yfke met haar rug naar ons toe :-)

 

 

En dan weer spelen.

 


Donderdag 4 november  

Weinig te melden, alleen een paar foto's en dat ze allebei nu rond de 400 gram wegen

En.. dus een nieuw filmpje

 

 


Vrijdag 5 november  

Ze groeien z hard, ze veranderen per dag. Dus ... nog een paar nieuwe foto's. Yfke reageert al heel leuk als we voor de bench komen, ze kijkt je al echt aan. Yipp wordt een echte goedzak, oppakken en wegen hij vindt het allemaal prima

 

 


Zaterdag 6 november 

 

Bij een foto als deze kun je allerlei bijschriften verzinnen. Zoals deze : "badman? wordt ik al bruin?"

 

 

Ze krijgen elke dag een schoon kleedje. Dat ruikt naar schone was. Dan snuffelen ze wat in het rond en gaan een beetje kruipen. Hieronder staat daar een  filmpje  van. Kijk en geniet!

 


Zondag 7 november  

Vandaag zijn de kittens 3 weken oud. En .. ze wegen beide 450 gram! dat is toch heel mooi? We hebben bezoek van onze dochter en haar kinderen. Floris heeft vandaag de foto's gemaakt.

 

 


Maandag 8 november  

Het wordt eentonig :-), ze zijn weer flink gegroeid. Gisteren was Xenia heel relaxed en tevreden.

 

 

Ze beginnen steeds meer interesse te krijgen in hun omgeving, waarvan dan weer een  filmpje.

 

 

 

En dan ineens, terwijl we van een kopje koffie genieten zien we Xenia voorbij sluipen met een kitten in haar bek. We kijken even waar dat naar toe gaat. Ze heeft Yfke bij zich en gaat bijna helemaal bovenin de krabpaal in het hokje liggen. Wij kijken natuurlijk e dan zien we ineens dat Yipp daar ook al is. Het is niet zo goed te zien in het donkere holletje maar ze heeft het goed voor elkaar daar, denkt ze.... Wij hebben een totaal andere mening daarover. (ruim 1,5 meter boven de harde vloer van de huiskamer) Dus we verhuizen het hele spul weer terug naar de bench, doen het lichtje uit en het gordijntje en het deurtje dicht. Xenia is diep verontwaardigd en dat laat ze horen ook. Wij houden maar even onze oren dicht :-)

 


Woensdag 10 november 

Yipp is flink gegroeid, 28 gram maar liefst. Hij ligt steeds lekker tegen zijn moeder aan en loopt maar weinig rond. Zo gebruikt hij natuurlijk weinig energie. Yfke is een ander verhaal. Zij is 10 gram gegroeid, mooi natuurlijk maar wel een verschil. Zij is heel ondernemend en loopt steeds rond door de bench. Tijd dus om eens te kijken of ze al wat vast voer zou lusten. Marga maakt het papje, en we gaan beginnen. Eerst Yfke, zij lust het al een beetje en likt het lepeltje af. Na een paar hapjes is het klaar. Yipp heeft er totaal nog geen behoefte aan... Binnenkort komt er een filmpje van het "papeten met hindernissen". Nu alleen een filmpje dat ze lekker liggen te stoeien

 


Vrijdag 12 november

Deze dag zijn de kittens lekker gegroeid. Vandaag komt Marijke kijken voor Yfke. Alles wijst erop dat Yfke naar Marijke zal verhuizen. Maar daarvoor moet ze eerst nog wel flink groeien en dat mag ze bij ons doen.

 


Zaterdag 13 november

De morgen is Yfke niets gegroeid, ook niet afgevallen maar toch. Dit mag en kan niet. We gaan aan de slag met een papje.

Maar.... ze heeft er absoluut geen zin in. Na een hoop geworstel hebben we er ongeveer 5 ml ingekregen. Als toetje krijgt ze nog een paar druppels "Nutridrops" ook daar vind ze niet veel aan, maar ja. Het is voor de goede zaak. Ze zit helemaal onder de pap, dus we zetten haar bij Xenia. Dir lebbert haar helemaal weer schoon. Dat kunnen poezen goed hoor. Yipp is wel goed gegroeid.

Zondag 14 november: vandaag maar 2 gram erbij voor Yfke. Dus we gaan weer met de pap in de weer. Yipp groeit goed.

Maandag 15 november: Yfke is nu 12 gram gegroeid, dat lijkt er meer op, Yipp gaat prima zijn eigen gang. Hij hoeft geen pap, dat krijgen we er ook niet in :-)

Dinsdag 16 november: Weer 12 gram voor Yfke, dat kan en moet beter. We hebben nu 4 verschillende papjes geprobeerd maar ze eet nog steeds alleen onder dwang. Ze is wel heel tierig en druk in de bench, dus daar ligt het niet aan. Yipp weegt nu al bijna 100 gram meer dan Yfke.


Woensdag 17 november 

Yfke is weer niet gegroeid, maar ook niet afgevallen. Pfff. Pluspunt is nu wel dat ze eindelijk zelf begint te eten. Een mengsel van RC convalescense (is door RC uit de handel genomen en er geen vervanging voor grrrr, we hebben nog maar 1,5 zakje) en Hills A/D. Een recept dat we eens kregen bij een workshop. Yipp groeit intussen gewoon door.

 

 

 


Donderdag 18 november 

Gelukkig is deze morgen het wegen eindelijk weer eens een feestje. Yfke is vandaag 15 gram :-)

 

 

 

 


Vrijdag 19 november 

Vanmorgen zijn de kittens weer lekker gegroeid. Yfke lust het papje al wat meer en wil nu al "vrijwillig" een paar likjes aaan het lepeltje geven.

Gisteravond had Yipp ineens verzonnen dat de wereld groter moest zijn dan alleen de bench. Hij begon te klimmen en vijf minuten later liep hij in de kamer. Vanmorgen was hij al in een minuut uit de bench. We laten hem dan een paar minuten rondscharrelen en zetten hem dan weer terug. Xenia is wel heel zenuwachtig daaronder, ze loopt steeds om hem heen en pakt hem steeds beet. En hij trekt zich er niets van aan......

 

 

 


Dinsdag 23 november  

 

Soms krijgen we visite, om het kleine grut te komen bewonderen, die worden herkend door de andere poezen. En ze weten ook wat er uit de tas gaat komen. Ze zijn er als de kippen bij om even mee te snoepen :-)

 

 

Drie grappige filmpjes: filmpje1; filmpje2; filmpje3

Ze schrikken soms van hun eigen schaduw, zo mooi om te zien. Yipp krijgt van zijn moeder af en toe een uitbrander als hij te druk is.


Woensdag 24 november 

Gisteren hun eerste keer ontwormen en dus... vandaag niet gegroeid. Maar ook niet afgevallen. Yfke begint eindelijk haar papje lekker te vinden. Wel moet ze eerst even "getriggerd" te worden om te starten, maar dan lebbert ze nu eindelijk ongeveer haar 10 ml op. Pfff wat een juffie zeg. Maar goed, ze is er wel heel lief bij.

Ze zijn nu serieus begonnen om de huiskamer te verkennen en even alle mandjes uit te proberen.

 

mandje 1

 

stoeltje 1

 


Vrijdag 26 november  

Ze lopen nu lekker door de kamer. Gelukkig weten ze ook al waar de kattenbak voor bedoeld is. We hebben al een heleboel kleine plasjes ui de bak gehaald. En het papje werkt heel goed, vanmorgen is Yfke zelfs 24 gram gegroeid! De kunstmelk heet Milkodog. We gebruiken dit al vanaf het eerste begin. Er staat zelfs niet op dat het geschikt is voor katten. Maar we hebben nog niet n kitten gehad dat hierover heeft geklaagd, en er is er ook nog nooit een gaan blaffen We houden deze er dus zeker in :-)

 

 

Ze kunnen heel lekker met elkaar stoeien, waarvan weer twee filmpjes. filmpje1 en filmpje2


Zaterdag 27 november  

 

Buiten is het koud en binnen genieten we van de kittens

 

Yipp en ook nog een filmpje samen met Yfke

 

Yipp heeft de bak gevonden

 

Yfke, het eerste hapje gaat onder dwang

 

Even over nadenken en dan: filmpje!


Zondag 28 november 

 

Een heerlijk rustig dagje...


Maandag 29 november

Vanmorgen een heel vertederende foto gemaakt :-)

 

 

Ook de andere kussens zijn zeer in trek, als ze maar kunnen slapen.

 

 

We hebben nog veel meer kussens, die zijn ook bezet....

 

 

 

 

We kunnen het niet laten, zeker als ze lekker aan het verkennen zijn, een filmpje

En dan weer even lekker bij Xenia liggen, een genot om te zien, filmpje en filmpje

Yfke vindt de papjes heel lekker maar nu lust Yipp ze ineens ook, kijk maar

Deze is ook prachtig!


Woensdag 1 december  

Van Yipp hebben we een staatsiefoto gemaakt.

Hij is helemaal zelf in de krabpaal geklommen (en Xenia vindt dat helemaal NIETS)

 

Fulco's Yipp (6,5 weken oud en 875 gram zwaar)


Vrijdag 3 december  

 

Een foto om de dag mee te beginnen. We zijn begonnen met minder kunstmelk te geven, ze groeien wel heel goed maar we zien ze nog niets anders eten. Gisteren zijn ze voor de tweede keer ontwormd, en toch gegroeid vandaag. Fijne dag!

 


Dinsdag 7 december  

 

gisteren hebben we de kerstboom opgetuigd in de kamer. We hadden heel veel goede hulp! Nu moeten we alleen de fotocamera nog klaarleggen om een mooie foto te scoren voor onze kerstkaart...

We hebben al wel twee filmpjes, die willen we jullie niet onthouden. filmpje 1 onder de kerstboom en filmpje 2 helemaal bovenin de krabpaal.


Donderdag 9 december   

Zo, de kerstboom staat nu een paar dagen en dus is het niet vreemd meer :-). We zijn op jacht naar een leuke foto voor onze kerstkaart, die zit er nu nog niet bij. Maar ik heb nog even......

 

 

 

 

Ze klimmen er in en er uit, daarvan hebben we een leuk filmpje. Klik hier


Zondag 12 december  

 

Het spelen wordt nu steeds meer een spel van uitdagen. De ene keer heet Yfke de overhand en dan weer is het Yipp die fanatiek op jacht is naar de staart van zijn zus. We hebben er weer twee visliefhebbers bij, vooral Yfke valt heel erg op het blikvoer van de AH en dan de smaken met tonijn en zalm erin. Daar kan ze heerlijk opzitten te kauwen

 

 


Zaterdag 18 december  

Eindelijk, ze eten zoals het hoort, bij de andere poezen. Wel nog op een speciaal menu van overheerlijke AH blikjes gemengd met babybrokjes van RC. Maar toch! Yipp weegt vandaag 1200 gram en Yfke een hele mooie 1050 gram. Morgen zijn ze negen weken oud. Ze zijn deze week voor de derde keer ontwormd. Ook hebben we al voor volgende week afspraken gemaakt bij de dierenarts voor hun eerste keuring en hun eerste enting. Ook krijgen ze dan hun chip en hun paspoortje. De tijd vliegt wel om zo.

 

 

 


Dinsdag 21 december  

En als ze dan groeien d gaat het super. In 3 of 4 dagen 100 gram erbij, daar zijn we blij mee. De kittens trouwens zelf ook. Ze spelen en rennen dat het een lust is om te zien. we hebben 4 filmpjes :-). klik1 klik2 klik3 en de laatste voor vandaag.

 

 


Woensdag 22 december 

 

Op woensdag 22 december zijn we naar de dierenarts geweest. Ze kregen daar hun chip en paspoort. De enting is nog even een paar dagen uitgesteld. Yipp was een beetje lusteloos, de DA vond het beter om dan maar even te wachten. Ze moeten topfit zijn voor hun enting. Verder zijn ze helemaal gekeurd en ze kregen de complimenten van de dierenarts. Mooie kittens, dat vond ze ervan! Omdat ik maar alleen naar binnen mocht hebben we erg weinig foto's en dan ook nog alleen van Yfke, sorry! Maar de kittens waren heel dapper, zelfs de chip kregen zonder dat ze het leken te merken. Heel goed allemaal.

 

 

 


Dinsdag 28 december  

 

Van het bezoek aan de DA hebben we verder niets meer gemerkt aan de kittens. Xenia is krols geworden en wil de kittens niet maar laten drinken. Verder doen de kittens alles als volleerde poezen.

 

 

 


Donderdag 30 december   

Vandaag heeft Fenna (kleindochter) een filmpje gemaakt met haar iPad. Dat filmpje kun je hier zien.

En we zijn gisteren naar de DA geweest voor de eerste enting, die hadden we nog tegoed omdat we het beter vonden even te wachten. Nu groeien de kittens weer goed en zijn ze heel levendig en speels.


Vrijdag 31 december 

De kleinkinderen zijn hier en die vinden het prachtig om de kittens te mogen voeren. En de kittens vinden het ook prachtig. Vooral een puddinkje dat Marijke heeft meegenomen scoort heel goed :-)

 


Zondag 2 januari  2022

 

Vandaag liggen we allemaal uit te buiken en bij te komen van het nieuwjaarsfeest. Wel even tijd voor een filmpje

 

 

 


Dinsdag 4 januari  

 

Als we zin hebben in iets lekkers, komen we dat gewoon even melden.

 

 

En dan wordt er ook direct actie ondernomen. Heerlijk zo'n half blikje met kittenbrokjes er doorheen. Het gaat schoon op (4 keer per dag) harde brokjes eten is nog wel een dingetje.....

 

 

en dan nog even bij moeder Xenia bedelen om even te tutten. Maar die heeft daar geen boodschap meer aan. Ze zijn haar nu te groot. Jullie eten maar brokjes :-)

 


Woensdag 5 januari 

En dan is alle visite weer weg. Tijd om lekker rustig op de bank erbij te komen liggen. Filmpje

Ook hebben we vandaag de stambomen aangevraagd. Het gaat nu wel heel hard, boehoehoe....

 


Vrijdag 7 januari  

Rustig dagje hebben we vandaag. Alle kerstrommel is weer in de berging. Tijd voor wat meer foto's, en een filmpje.

De kittens hebben heel veel bijgeleerd van het bezoek. Ze zijn nu heel relaxed met geluiden en alles. Ook komen ze steeds bij ons op de bank liggen. En... ze wegen nu elk ongeveer 1500 gram, dat is heel mooi! Ondanks dat ze alleen voedsel accepteren wat minstens 4 Michelin sterren heeft. Yipp begint nu af en toe uit zichzelf (!) een brokje te eten, terwijl Yfke die nog steeds door het zachte voer geroerd moet krijgen, pffff. We hopen ze dat nog wel af te leren voor de verhuizing :-)

 

 

 

 

 

 


Maandag 10 januari

We hebben een nieuw doosje op de tafel, dat is genieten!!

 

 


Woensdag 12 januari 

 

We beginnen af te tellen naar de verhuizing ;-( Volgende week de tweede enting.....

Nog op de valreep een paar hele lieve foto's. Onder andere van Yipp met Dotje (nu ruim 15 een half jaar oud)

 

 

 

 


Donderdag 13 januari  

Moeder en dochter op de leuning van de bank, schattig toch?

 

 

En.... er gaat niets boven de wasmand met schone was..

 

 


Maandag 17 januari 

Het blijft altijd een prachtig gezicht. De kittens spelen en de volwassen poezen houden toezicht

 


Donderdag 20 januari  

Gisteren zijn we weer naar de dierenarts geweest. De tweede enting en de tweede controle van alle belangrijke dingetjes. De kittens gaven geen piep, niet in de auto op weg naar de DA en ook niet op de behandeltafel. Heel relaxed allemaal. We kregen nog de complimenten van de dierenarts, prachtige kittens!

's Avonds op de bank liggen ze lekker naast Marga op de bank, heerlijk toch? Komende zaterdag gaat Yipp verhuizen naar Eemnes. Hij gaat wonen bij Marianne en Tiemen. Ze hebben daar al twee Noren, Karel en Koen (ook Fulcootjes). Het zal flink wennen zijn voor ons. We hebben deze keer extra veel moeite moeten doen om ze leuk en lekker op te voeden en ook nog te zorgen dat ze flink eten. Dat was een hele uitdaging maar, volgens ons, is het weer gelukt. We wensen Yipp veel plezier en geluk bij zijn oud-ooms en Marianne en Tiemen.