Het C-nestje (terug naar "vorige nestjes")

Geboren op 26 februari 2005. Het nestje bestaat uit 6 kittens allemaal rood/gestreept met wit. Allemaal gezond! Ze zullen opgroeien in huis, tezamen met Ingrun en 3 H.T.K. poezen. Zodra ze iets groter zijn mogen ze, op 2 slaapkamers na, door het hele huis rondlopen. 

Vader: G.I.C. Geodoria Friesia's Balder; Rood gestreept/wit

Moeder: Rioja (Roza) van Pondiki; Rood gestreept/wit

We hebben ze 13 weken mogen verzorgen en toen ze naar de nieuwe verzorgers gingen waren ze volledig ingent, ontwormd en gechipt. En natuurlijk voorzien van een mooie stamboom. In mei 2005 zijn ze naar hun nieuwe verzorgers gegaan.


De foto's staan op datum: klik op de datum en je wordt direct doorverbonden! Klik op het pijltje en je bent weer terug bij af!

zaterdag 26 februari; woensdag 2 maart; donderdag 3 maart; vrijdag 4 maart; zondag 6 maart; donderdag 10 maart; zondag 13 maart; donderdag 17 maart; zondag 20 maart; woensdag 23 maart; vrijdag 25 maart; zaterdag 26 maartzondag 27 maart; 2de paasdag; dinsdag 29 maart; woensdag 30 maart; maandag 4 april; zondag 4 april; maandag 11 april;  vrijdag 15 april; dinsdag 19 april; vrijdag 22 april; Maandag 25 april;  Woensdag 27 april; Zondag 1 mei; Woensdag 4 mei;  Zondag 8 mei; Woensdag 11 mei; Zondag 15 mei; Zondag 29 mei;                


foto's van Zaterdag 26 februari 2005  
Roza moe, maar tevreden met haar kroost, ligt te genieten.
Roza laat ze alvast drinken.
De dierenarts is later op de ochtend langs geweest en heeft Roza en de kittens even onderzocht en kan ons allemaal feliciteren.
Als Roza even weg is kruipen ze op een kluitje om warm te blijven.

Maandag 28 februari  

Vandaag hadden we een geweldige tegenslag. En kitten wilde vanaf het begin niet groeien, ook bijvoeren en een bezoek aan de dierenarts mocht niet baten. Vanavond om 7 uur is ze overleden.

Gelukkig gaat het met de andere kittens wel goed. Ze zijn al tussen de 20 en 30 gram gegroeid.  


Woensdag 2 maart  

Het is moeilijk om vast te stellen wat nu de poesjes en de katertjes zijn. Moedertje Roza is zo bezorgd dat ze er constant bij komt als we een kleintje in handen nemen om te kijken of te wegen, maar we zijn er uit. En katertje en vier poesjes. Ook de namen zijn niet echt eenvoudig. In de Noorse mythologie komt de letter C helemaal niet voor! We zullen dus onze eigen fantasie gebruiken, de namen komen uit andere mythologien. Morgen gaan we de namen definitief geven. Het zijn vijf verschillende kittens, al is dit moeilijk te zien (ook voor ons)!


Donderdag 3 maart 

Caspian. Een verzonnen karakter van auteur C. S. Lewis voor zijn boekenserie 'Chronicles of Narnia'. Prins Caspian verschijnt voor het eerst in het vierde boek. In dat boek is hij de rechtmatige koning van Narnia, hij wordt verdreven en verbannen door zijn kwaadaardige oom Miraz.

Cleo. Afgeleid van het Griekse 'kleopatros' wat de roem van de vader betekend. Dit was de naam van de koninginnen van Egypte, ook die van Cleopatra VII, de minnares van Julius Caesar. Nadat ze was verslagen door Augustus pleegde zij zelfmoord door zich te laten bijten door een slang.

Cura. Cura (Romeinse of Griekse godin) passeerde een rivier, en zag daar de modderige klei-oever. Ze modelleerde hieruit een mens. Met Jupiter, die de figuur leven schonk, en Tellus ('aarde'), die de materie verleende, ruziede zij er om wie dit wezen zijn naam mocht verlenen. Cura mocht hem hebben zolang hij leefde.

Carna. Zij wordt ook wel Cardea genoemd en is een mythologische figuur. Zij is godin van de gezondheid en beschermt kinderen tegen boze geesten. Van haar wordt gezegd: ze sluit wat open is en opent wat gesloten is. Zij is ook de godin van mensen die een drempel over gaan of door een poort moeten.

Cassandra. In de Griekse mythologie was Cassandra een Trojaanse prinses en dochter van Priam en Hecuba. Ze kreeg de gift van helderziendheid van Apollo, maar toen zij zijn avances afwees vervloekte hij haar: niemand geloofde haar voorspellingen meer.


Vrijdag 4 maart 

Vanmorgen om 7:00 uur werden we verrast door het gepiep van een kitten. Wat zou dat nu zijn, ze zitten in de bench in de kamer en het deurtje zit dicht. Vlug bed uit en kijken, en ja hoor op de poezenkamer ligt een kitten te schreeuwen dat het een lust is, waar is mijn moeder??? Wat blijkt Roza heeft het deurtje van de bench geforceerd en het hele spul voor de slaapkamerdeur gedropt! Hoe is het mogelijk, een echte ontsnappingsartiest in huis en nooit geweten! Het hele groepje zit nu weer veilig in de bench en we hebben dus maar een klein slotje aan de deur hangen als we even boodschappen gaan doen.

Gelukkig hebben de kittens geen gevolgen van deze ervaring overgehouden, ze zijn allemaal minstens 17 gram gegroeid sinds gisteren. Ze naderen de 200 gram al, bijna 2 keer zoveel als 6 dagen geleden. Roza houdt de boel in de gaten en is tevreden met haar kroost.


Zondag 6 maart 

Op zaterdagmiddag gingen bij twee poesjes de oogjes al een klein beetje open en vandaag hebben ze allemaal definitief hun naam gekregen, we willen ze hier eens voorstellen:

Fulco's Caspian (kater)

Fulco's Cleo (poes)

  Fulco's Cassandra (poes)

Fulco's Cura (poes)

Fulco's Carna (poes)

Roza is inmiddels al een klein beetje gewend aan het moederschap. Ze vind het inmiddels goed als we de kleintjes in de hand nemen. Dat is nodig om ze te kunnen wegen en het is ook belangrijk voor de eerste contacten met ons en andere mensen. Ook contact met de andere poezen is nodig. Ingrun heeft kennis gemaakt met Cura.


Donderdag 10 maart 

Caspian (besproken)

  Cleo blijft bij ons wonen.

Cassandra (besproken)

Cura (besproken) is een beetje verlegen.

Carna (besproken) wil zich ook al niet laten fotograferen.

Ze beginnen al lekker rond te scharrelen en hun omgeving te verkennen. Zoals je kunt zien zijn de oogjes open en kunnen ze je al heel intens aankijken. Ze groeien alsof dat het enige is dat ze hoeven te doen :-) Roza zorgt zo goed voor ze, we hoeven deze keer helemaal niet bij te voeren. We kunnen dus lekker genieten van ons rode spul.


Zondag 13 maart 

Cura is een beetje loom na al het drinken.

een lekkere zondagmiddag, veel rust en lekker rommelen.

Caspian loopt een beetje rond, eigenlijk is het nog buikschuiven :-)

Cassandra denkt er nog even over???????

Carna wil wel even in de hand zitten en rondkijken, kijken kan ze goed!

Cleo is een lekkere dikkerd aan het worden, ze is ook zeer lawaaiig als ze wordt opgepakt. Dat laat ze luid en duidelijk weten.

Een wasbeurt en de bijbehorende protesten.......


Donderdag 17 maart 

Zomaar wat foto's, want om alle neuzen n kant op te krijgen is meer dan een klein beetje moeite. Dus nu maar een stel "groepsfoto's". Zo kunnen jullie toch zien dat we flink groeien. Moedertje Roza houdt alles nauwgezet in de gaten. Ook zorgt ze voor haar conditie door bijna voortdurend te eten!


Zondag 20 maart  

Carna, wil wel een beetje de boel verkennen.

  Caspian, durft al veel meer.

Cassandra, een lief poesje.

Cleo, zit wat te bestuderen (hoe ver is het van de mat af?)

Cura, met Jiske op de achtergrond. Jiske is erg nieuwsgierig naar de nieuwelingen.


Woensdag 23 maart 

  Carna (of is het nou Cassandra?) laat zich weer wegen

  Cleo is van plan om de wijde wereld in te trekken.

We gaan de boel verkennen.


Vrijdag 25 maart 

  Dutje doen

Balletje balletje

Vandaag hebben ze ineens ontdekt waar de kattenbak goed voor is. We hebben de eerste plasjes en keutels uit de bak gevist. De natuur is toch iets geweldigs, zonder enige ervaring weten ze hoe het moet.

  Caspian wegen, dat moet elke dag weer gebeuren. Hij groeit geweldig! (499 gram)


Zaterdag 26 maart 

 

Caspian, wie anders(?) is als eerste uit de bench en gaat de kamer verkennen, gelukkig weet hij ook de weg terug en klimt zelf weer bij de rest.


Zondag 27 maart 

Nadat Cleo van Caspian uitleg heeft gekregen gaat ze ook op ontdekkingstocht, als tweede wil ze het zelf wel eens meemaken. Allemaal spannende dingen en vooral alles even besnuffelen. Daarna snel weer terug naar de warmte van de rest.

 

Carna gaat ook op ontdekkingsreis, nagekeken door Cura.

 

Cura heeft het goed afgekeken, ze loopt wat rond en klimt er weer in. Waar blijft Cassandra? (misschien morgen?)


2de Paasdag

Cassandra is vandaag als eerste uit de bench en gaat de huiskamer verkennen. Maar dan gaat ze ook direct even in de gang kijken. Vanaf nu zullen we hl voorzichtig in ons eigen huis moeten zijn. Ze lopen overal! Moedertje Roza is zenuwachtig (en heel alert) als ze de kleintjes zover ziet weggaan.


Dinsdag 29 maart 

Voor vandaag stonden de klimoefeningen op het rooster. Het gaat geweldig....... ze klimmen overal in en het vallen moet ook worden geoefend. En een schik dat ze hebben! (Wij ook)


Woensdag 30 maart 

Vandaag gaan we de bijkeuken maar eens bekijken, daar staan de kattenbakken. Dat is soms net te ver weg! Dus gaan we met z'n allen in een mandje er naar toe.


Maandag 4 april 

Vanaf donderdag: Cura zit op mijn hand een beetje eigenwijs rond te kijken. Caspian heeft de speeltunnel ontdekt, Cleo laat zich de kittenbrokjes goed smaken. Het hele spul in diepe slaap, de bench is verruild voor een lekker mandje. Cleo neemt Carna op sleeptouw, de trap op om boven katten(kitten)kwaad uit te halen. Cassandra gaat een stukje wandelen.


Zondag 10 april 

Het wordt erg lastig, wij hebben zoveel te kijken dat we helemaal vergeten om foto's te maken. (of er ligt er n op schoot en dan gaat het ook niet!) We genieten enorm en willen jullie dat laten zien. Ze vermaken zich prima, Caspian ligt graag op schoot.


Maandag 11 april 

Het dagelijkse weegritueel is een feest. Als het is afgelopen gaan ze zelf nog even door! Met z'n tween is ook leuker. Daarna een lekker dutje op de arm bij het baasje, Cassandra is van plan om (later als ze groot is!) schootpoes te worden nu oefent ze alleen heel intensief.

Fulco's Cleo blijft bij ons wonen, is ze niet mooi?


Vrijdag 15 april  

Eten doen we nu afwisselend in de keuken uit de bakjes, of in de kamer bij Roza. Even door peettante Ingrun grondig worden gewassen is weer eens iets anders. Of het nu slapen, lekker zitten te kijken of even op de bak, alle andere dingen doen we met zeer grote aandacht en volle overtuiging.


Dinsdag 19 april 

Vandaag wat portret foto's. Hier zitten Caspian, Cleo en Cassandra te poseren. Verder was er een doos van de koffiepads waar ze niet vanaf konden blijven, maar Ingrun moest toch als eerste even kijken of dat allemaal wel veilig was.


Vrijdag 22 april 

Het is goed toeven in het mandje, en als er iemand opstaat om naar de keuken te gaan dan zijn we er direct bij om alles te volgen. Met Cleo kunnen we nu goed oefenen om in de "showstand" op de hand te zitten.


Maandag 25 april 

Het worden snoepers! Hier wordt even onderzocht hoe een vis zich voelt. En lekker in het zonnetje liggen is geweldig.


Woensdag 27 april 

Vandaag is ook voor Cura nieuw personeel gevonden, alle kittens zijn nu voorzien.

Onze mooie plant in de vensterbank had zich juist hersteld van het vorige nestje.......... H, een nieuw bankje zal ik het eens proberen, of nou ja, slaap heb ik ook alweer.


Zondag 1 mei

Fulco's Carna

Fulco's Caspian

Fulco's Cassandra

Fulco's Cleo

Fulco's Cura

Fulco's zondagmiddag, nu moeten we op de foto! Balen zeg, ik lag zo lekker te slapen.

De rust vr nieuw kattenkwaad :-)


Woensdag 4 mei

Druk weekje, deze week. Weinig tijd gehad voor leuke foto's. Als we thuiskomen, liggen ze in de meest verleidelijke poses te slapen, we zijn jaloers!

Als ik een spelletje wil doen, gaan ze vooraan zitten!!


Zondag 8 mei

Even een groepsfoto! Nou ja, even....... Voordat ze allemaal op de bank zitten, zonder weg te springen! Dan de kamera pakken, dan allemaal de goede kant opkijken, dan zijn ze f weg f ze kijken de andere kant op, f de kamera moet net weer worden opgeladen, f .... enzovoort. Ongeveer 30 opnamen leverden deze 2 plaatjes op. (gelukkig digitaal, anders was het niet te doen)


Woensdag 11 mei

Slapen kan in allerlei standen...... op de leuning van de bank, op de krabpaal met z'n allen. En dan toch nog even drinken.


Zondag 15 mei

Met de andere tunnel is het ook leuk spelen, trouwens alles is leuk! Ook even proefzitten op het voetstuk is geweldig, maar ze ziet alweer iets anders.

 

Met hoeveel kunnen wij op schoot gaan zitten bij het baasje? De anderen moeten maar ergens anders gaan liggen.


Zondag 29 mei

In dit weekend zijn de kittens 13 weken geworden. Afgelopen week hebben ze bezoek bij de dierenarts beleefd (dat was dolle pret, met z'n allen door de spreekkamer rondrennen en om de beurt even op de tafel voor hun injecties en hun chip). En nu gaan ze verhuizen. Cura mag nog een aantal weken hier blijven en Cleo blijft voor altijd bij ons.

Zaterdag ging Cassandra naar Marian en Peter in Nieuw Vennep, zij gaat daar bij haar halfzusje Beyla en een ander Noortje Wendy wonen. Ook hebben ze daar een mooie ren en Cassandra kan lekker in het zonnetje zitten.

Zondagmorgen ging Caspian naar Katrien en Jaap in Hekendorp. Daar hebben ze ook nog Chip de hond. Chip is GROOT dus dat is nog even wennen. De volgende dag wil Caspian wel met Chip spelen maar Chip heeft nog zo zijn bedenkingen.......

En dan is de beurt aan Carna. Zij gaat bij Janie en Henk in Tiel wonen. Janie en Henk hebben twee poezen en vier Duitse herders. Carna is wel een beetje onder de indruk van zulke grote honden en nadert ze tot op 1 meter en blijft dan toch nog even afwachten. Verder ging ze direct de boel verkennen.

 

Cleo en Cura blijven lekker nog even samen, hier op de bank in de poezenkamer. Cura gaat over een paar weekjes naar Heidi en Ed in Barendrecht.


Donderdag 7 juli

Cura heeft een andere naam gekregen, ze heet nu Pippi en woont bij Heidi en Ed in Barendrecht. Een echte hartedief is ze geworden.