Het D-nestje (terug naar "vorige nestjes")

Geboren op 5 juli 2006. Het nestje bestaat uit 5 kittens, 2 zijn er rood/gestreept met wit en 3 crčme/gestreept met wit. Allemaal gezond! Ze zullen opgroeien in huis, tezamen met Cleo en Ingrun en onze 3 H.T.K. poezen. Zodra ze iets groter zijn mogen ze, op 2 slaapkamers na, door het hele huis rondlopen. 

Vader: G.I.C. Geodoria Friesia's Balder; Rood gestreept/wit

Moeder: Ch. Rioja (Roza) van Pondiki; Rood gestreept/wit

De komende 13 weken mag Roza ze verzorgen en mogen wij ervan genieten. Kijk hieronder en geniet mee.

trotse moeder ROZA met z'n viertjes even opzij 


De foto's staan op datum: klik op de datum en je wordt direct doorverbonden! Klik op het pijltje omhoog en je bent weer terug bij af!

woensdag 5 juli; donderdag 6 juli; vrijdag 7 juli; zaterdag 8 juli; zondag 9 juli; maandag 10 juli; dinsdag 11 juli; donderdag 13 juli; vrijdag 14 juli; zaterdag 15 juli; zondag 16 juli; dinsdag 18 julidonderdag 20 juli; vrijdag 21 juli; zondag 23 juli; donderdag 27 juli; zaterdag 29 juli; zondag 30 juli; dinsdag 1 augustus; woensdag 2 augustus; donderdag 3 augustus; vrijdag 4 augustus; zondag 6 augustus; maandag 7 augustus; dinsdag 8 augustus; donderdag 10 augustus; zaterdag 12 augustus; zondag 13 augustus; maandag 14 augustus; dinsdag 16 augustus; woensdag 17 augustus; zaterdag 19 augustus; dinsdag 19 september; zondag 24 september; vrijdag 29 september; laatste week


Woensdag 5 juli 2006 

Het wachten is dan toch beloond. Ondanks de hitte van de afgelopen dagen was Roza lekker rustig en ontspannen. Toen het eindelijk zover was had Roza echter haar eigen plannen klaar. We hadden de kitten bench helemaal in orde met een mooie doos en een lekker kleedje erin. Ook op andere plaatsen in de huiskamer lagen diverse dozen en kleedjes voor haar gereed. En wat denk je? Ze gaat gewoon in de hoek van de kamer op de parketvloer liggen en daar worden ze geboren. Nou ja als Roza het zo goed vindt, wie zijn wij dan.

zijn ze niet mooi? even poetsen

In minder dan 3 uur zijn ze alle 5 geboren, allemaal gezond en ze wegen tussen 103 en 139 gram. Roza heeft geweldig haar best gedaan.


Donderdag 6 juli

lekker slapen je kunt het spinnen overal horen

Vannacht nog een keertje extra gaan kijken of alles goed is. Vanmorgen kwam al heel vroeg de dierenarts een kijkje nemen. Hij heeft de kittens en Roza onderzocht en alles was perfect. We hebben ze direct ook weer op de weegschaal gezet en ze waren allemaal al tussen de 8 en 15 gram gegroeid. Nu moeten we ze nog uit elkaar zien te houden en dan kunnen we de namen erbij gaan zoeken. Daar zijn we voorlopig alvast zoet mee.


Vrijdag 7 juli

Vanmorgen weer het hele clubje gewogen, dat geeft een goed gevoel. Ze groeien lekker allemaal 15 of 16 gram aangekomen. Dat gaat Roza nog merken, zij zal het allemaal vóór moeten eten. We zijn eruit met de namen voor de poesjes en de katertjes. We zullen ze eens mooi aan iedereen voorstellen:

Fulco's Dóttir  Fulco's Dóttir, poes

Fulco's Duneyr Fulco's Duneyr, kater

Fulco's Dagrún Fulco's Dagrún, poes

Fulco's Donar Fulco's Donar, kater

Fulco's Delling Fulco's Delling, kater


Zaterdag 8 juli

Zo, ik heb de betekenissen van de namen klaar. We zijn blij met deze namen en denken dat we ze bij de juiste kittens hebben gegeven. Hieronder staan de namen nog eens met de betekenissen erbij. Vanmiddag zal ik nog wat foto's proberen te maken. Het wegen van deze morgen was opnieuw een leuke verrassing, ze zijn allemaal ongeveer 20 gram aangekomen. We genieten volop :-)

Donar, ook wel Thor, de god van de donder, was een zoon van Odin en de aardgodin Fjorgyn. Als kind al was hij sterk, en daarnaast moeilijk opvoedbaar. Daarom werd hij opgevoed door twee bliksemgeesten, Vingir en Hlora. Hij groeide uit tot een enorme man, bijna een reus, met dezelfde kracht, en zijn hamer Mjöllnir maakte hem nog sterker. Donar was bevriend met Loki, en zijn favoriete bezigheid was het doodslaan van reuzen.

Delling, God van de dageraad, derde echtgenoot van de Nacht. Hun zoon was Dag. Delling was familie van de zonen van Bor en de goden Odhinn, Vili en Ve. 

Duneyr, één van de herten die van de wereldboom Yggdrasil aten. De andere drie: Dain, Dvalin en Durathor.

Dagrún: Mythologische naam uit de Scandinavië. De naam komt voor in Landnámabók voor Dagrún, de moeder van Bersi, in het jaar 90 ad. Afgeleid van de Germaanse stam “daga”, met de betekenis “glanzend, licht als de dag” en -rún is afgeleid van het Germaanse *rúnó, met als betekenis "geheime, verborgen kennis". Het betekent ook: “Zij die de verborgen kennis bezit”.

Dóttir: Een naam uit het Oude Deens en geschreven als Dotir en in Oud Zweeds als Dottir. Met de betekenis "daughter", dochter.


Zondag 9 juli

het lijken net biggetjes! Zomaar een fotootje, ze liggen voortdurend te slapen. Dat zal wel goed zijn, toch is net weer anders dan de vorige nestjes. We zien ze weinig drinken maar ze wegen al tussen de 175 en 200 gram. Het lijken net biggetjes als ze rond Roza scharrelen.


Maandag 10 juli

lekker stoeien...

Ze worden snel groter en Roza heeft een heel karwei om ze te wassen. Als ze wakker zijn is er een voortdurend gekrioel om de beste plaats te bemachtigen. Roza laat dat maar over zich heenkomen.


Dinsdag 11 juli

ssssssssst! Dóttir is de rest kwijt hé waar is Roza?

We worden wakker gemaakt om te wegen en een schoon dekje, is het geen schande? Dóttir snapt niet waar de rest is gebleven als ze wordt gewogen, even flink schreeuwen en ze zijn er allemaal weer.

DONAR? Doftie past beter als naam..

Deze foto kon ik jullie niet onthouden.... Is dit nu een houding voor een kater die notabene DONAR heet??? Dat belooft wat voor later.


Donderdag 13 juli

Vandaag zijn de oogjes een klein beetje opengegaan en kijken ze ons al voorzichtig aan. Dóttir is het meest vergevorderd. De anderen zullen wel snel volgen. Ze groeien nog steeds lekker.

Dagrún 1307 Dóttir 1307

Dagrún en Dóttir

Donar 1307 Duneyr 1307

Donar en Duneyr

Delling 1307

Delling


Vrijdag 14 juli

zoekplaatje 1407 even lekker knuffelen

Vandaag maar eens een zoekplaatje. Het ochtendritueel is nog steeds een genoegen, ze groeien lekker en Roza is een geweldig moedertje. Het kleedje verschonen en even wegen, ze vindt alles goed. Met het vorige nestje was ze meer nerveus, ze wilde de kittens steeds maar verhuizen. Nu laten we al dag en nacht de bench openstaan, dan kan ze lekker gaan eten en naar de bak als ze dat wil. De andere poezen zijn ook om de beurt al eens op kraambezoek geweest maar er is vanuit die zijde verder nog niet veel interesse. Alleen Cleo komt regelmatig even langs, ze kan dan ook direct een hapje kittenbrokjes meesnoepen.


Zaterdag 15 juli

Dagrún 1507 Dóttir 1507

Vandaag weer eens een aantal statiefoto's. Als je zoveel moet voeren als wij dan heb je ook snel voldoende zegeltjes voor een mooi kleed, en in onze lievelingskleur ook nog. Hierboven eerst de twee dames Dagrún en Dóttir. Vooral de eerste wil DIRECT naar haar moeder terug, ze vindt het helemaal niets. De beide meiden lieten zeer luidruchtig weten dat ze naar hun moeder willen.

Donar 1507 Duneyr 1507

De jongens Donar en Duneyr laten zich wel graag bewonderen. Vooral Duneyr is een erg zachtaardig, hij vindt alles best en geeft geen piep.

Dellin 1507

Delling is de dikzak van het stel, hij doet weinig anders dan drinken, zelfs op een kleed is hij nog op zoek naar iets van zijn gading. Als het te lang duurt wil hij ook wel terug naar Roza. De oogjes zijn nu bij allemaal een beetje open, zien doen ze echter nog niet veel. We leggen ze weer lekker bij Roza en laten ze dan met rust.


Zondag 16 juli

Roza Roza met haar stel

Een warme lome zondag: veel geworstel als Roza na haar maaltijd weer terug is, ze willen dan allemaal tegelijk de aandacht van hun moeder. Daarna kunnen ze in de meest vertederende houdingen gaan liggen draaien. Ze beginnen vandaag hun eerste wankele oefeningen te doen om wat rond te lopen door de bench.

Hieronder de drie boys Donar, Duneyr en Delling.

Donar 1607 Duneyr 1607 Delling en Dóttir


Dinsdag 18 juli

Vandaag zijn we allemaal zwaarder dan 300 gram geworden. Voor Roza een zware taak met deze hitte om voldoende te eten en te drinken. De kleurtjes zijn verdeelt in twee kampen, crčme en rood. Hoe is het mogelijk?

ROOD en CREME


Donderdag 20 juli

De aanhoudende hitte is voor Roza een aanleiding om het spulletje maar eens te verhuizen. En als Roza een besluit neemt dan gebeurt dat ook! Opsluiten helpt niet, als we even weg zijn gaat de verhuizing direct van start. We laten het maar even zo. Nu ligt alles onder de bank in de kamer en daar kunnen ze weinig kwaad, vanavond zal ik ze wel terugleggen in de bench. Nu maar hopen dat het binnenkort een beetje afkoelt.

verhuizen................ vastberaden op stap


Vrijdag 21 juli

Vanwege de hitte laten we alles maar een beetje op z'n beloop. Roza voelt zich beter als de club onder een tafeltje of onder de bank mag liggen, dus dat laten we maar zo. Af en toe leggen we het spul weer in de bench en daar kunnen ze lekker stoeien, heerlijk om dat te zien. (we hebben deze weken even geen TV nodig!)

Voor zondag heb ik op de planning staan om weer eens een aantal "statiefoto's" te maken, ze zijn zo gegroeid dat ze bijna onherkenbaar zijn veranderd.

héé Donar 2107

lekker stoeien


Zondag 23 juli

Hier zijn onze kittens dan nog weer eens. En wat denk je? Méér dan 100 (digitale) foto's waren nodig om de woelwatertjes er redelijk op te krijgen. Maar het is gelukt, belofte maakt immers schuld. Ze liggen steeds opnieuw onder het tafeltje in de hoek van de kamer en NIET in de mooie kitten bench. Roza heeft hele eigen ideeën over hoe de kittens verzorgt en gekoesterd moeten worden en daar hoort de bench niet bij. Ze is zó druk met de kittens dat we vandaag een aantal klitten weg hebben moeten halen bij haar zelf. Op haar buik rondom de tepels zaten een paar lelijke klitten en dat hebben we weggeknipt. De kleintjes zijn er blij mee, ze kunnen er nu weer goed bij. 

Dóttir blijft bij ons...... Fulco's Dóttir, poes. Dóttir blijft bij ons wonen.

Duneyr, de liefste Fulco's Duneyr, kater, besproken

Dagrún, een dametje Fulco's Dagrún, poes, besproken

Delling, de stoere Fulco's Delling, kater, besproken

Donar, wat kunnen we nog zeggen......... Fulco's Donar, kater, besproken


Donderdag 27 juli

De warmte speelt onze schatten nu toch parten, ze liggen loom in de hoek van de kamer. Ze hebben er duidelijk last van. Ze groeien nog steeds lekker en ze komen nu naar je toe als je tegen ze praat. Een beetje yoghurt van je vinger likken vinden ze ook al lekker. 3 Weken oud en ze beginnen zichzelf al te wassen, het is steeds weer een wonder dat ze dat soort "poezenmaniertjes" ingebakken hebben meegekregen.

loom...... is het hier beter?


Zaterdag 29 juli

Zaterdag is de dag dat ze wakker zijn geworden en hebben besloten om maar eens van de babybrokjes te gaan eten. Je vraagt je toch af hoe zoiets dan werkt, eerst alleen moedermelk en dan opeens weten ze hoe het moet.  Nou ja, nog niet helemaal, Dagrún (waarschijnlijk) zit ook aan het randje van het bakje te likken: het bakje is ook lekker! Na de brokjes is een slokje melk als toetje niet te versmaden. En dan weer lekker slapen.

eens even proeven het bakje is ook lekkervechten om de beste plaats


Zondag 30 juli

nog wat foto's van vandaag en afgelopen week. Ze groeien nog steeds geweldig. Alle kittens hebben nu eigen personeel geworven.

Dóttir verstoppen spelen met het vrouwtje even uitwaaien; wat is het heet! ik heb de smaak te pakken


Dinsdag 1 augustus 

Deze week is het een beetje hectisch, gisteren kregen we de sleutel voor het nieuwe huis. Het baasje is bezig met de eerste voorbereidingen voor onze verhuizing en wij groeien en spelen lekker nog even hier. De eerste speeltjes worden onderzocht en ook de bak is iets waar we nog niet precies alles van weten, voorlopig kunnen we daar nog lekker in ravotten.


Woensdag 2 augustus

De ruimte om de bench wordt steeds beter gebruikt, ze kunnen nu zelf in en uit lopen.


Donderdag 3 augustus

Het eten uit de bakjes gaat al steeds beter, soms wordt er nog flink geknoeid. Ze willen wel elk een eigen bakje anders zijn ze meer aan het spelen dan eten. Dóttir staat al bij het luikje, ze wil al naar buiten, zullen we daar nog maar even mee wachten?


Vrijdag 4 augustus

Een slaapje in de tunnel.... en wij maar zoeken.


Zondag 6 augustus

Kittenmelk met Nutrix is dat een lekkernij of niet?


Maandag 7 augustus

Donar heeft zijn favoriete houding weer aangenomen.


Dinsdag 8 augustus

Ik hoop dat mijn nieuwe baasje ook gordijnen heeft..........


Donderdag 10 augustus

Wakker worden en dan gaan eten. Lekker eten met z'n allen in de keuken.


Zaterdag 12 augustus

Lekker slapen na een druk dagje....


Zondag 13 augustus


Maandag 14 augustus


Woensdag 16 augustus


Donderdag 17 augustus


Zaterdag 19 augustus

Doen we eigenlijk wel iets anders dan slapen?


Dinsdag 19 september 

Hallo allemaal, we zijn weer online! Na een grondige verbouwing en een verhuizing kunnen we ons weer aan het poezenspul gaan wijden. We hebben in de afgelopen tijd veel meegemaakt en ook zeer veel foto's geschoten maar die kan ik niet allemaal op de website plaatsen. De nieuwe verzorgers / verzorgsters van de kitten krijgen in ieder geval een DVD met alle foto's.

De verhuizing is prima verlopen, wat zijn Noren en vooral de kittens toch bijzonder makkelijke poezen. Ze waren, en vooral de kittens, zeer snel aan hun nieuwe omgeving gewend. Een klein voorbeeld: vanuit de auto ('s nachts om half twee!) stappen ze uit hun transportbox en lopen regelrecht naar de kattenbak om een plasje te doen. Boren en zagen en stofzuigen, het doet ze allemaal niets. Ze vinden alles geweldig en helpen je met van alles en nog wat. Ze staan steeds vooraan met hun eigenwijze neusjes en lopen dan danig in de weg. We genieten nog van deze laatste weekjes.

Ze hebben hun eerste inenting al bij de nieuwe dierenarts gekregen en ook hun paspoortjes zijn al in orde gemaakt. Hierbij een paar foto's zodat goed te zien is hoe goed ze zijn gegroeid, dat ging gestaag door. Ze wegen nu tussen 1220 en 1463 gram.

Delling en Duneyr, broeders in het kwaad

Dagrún, het schatje

Dóttir, de ondernemende

Donar, de geweldige


zondag 24 september

Zomaar een paar foto's, we genieten volop van de laatste weekjes met onze vijfling. Ze zijn ondernemend genoeg, als we even niet opletten klimmen ze langs de muur omhoog! In dit geval is Delling op weg omhoog. Donar wil de wijnvoorraad eens afstoffen. Alleen voor een moot vis staken ze alle kattenkwaad en komen ze lekker eten.


vrijdag 29 september

Deze dag zijn we weer naar de nieuwe dierenarts geweest. We hebben de tweede inenting en onze chip gekregen. Ook hebben we onze tweede keuring allemaal met goed gevolg doorstaan. Een mooie happening daar in de spreekkamer! Als er op dit bezoekje geen vreemde reacties zijn gaan we vanaf maandag verhuizen naar onze nieuwe baasjes. Eerst spelen we er nog lekker op los, alsof we niet vanmiddag naar de DA zijn geweest.


maandag 2 t.e.m. vrijdag 6 oktober 

Dit is de week die altijd weer moeilijk is. Deze week gingen de kittens verhuizen en moesten we afscheid nemen. Eerst op maandag ging Dagrún naar Aaf, Frans en de kinderen in Maarssen. In de daarop volgende dagen kregen we vrolijke verhalen te horen hoe goed en makkelijk het allemaal ging. Zodra we foto's krijgen van het kleintje in zijn nieuwe omgeving zullen we die hier nog plaatsen. Op dinsdag ging Duneyr naar Annette in Oudewater. Vanaf nu heet hij Olivier. Ook daar horen we goede berichten over de inburgering bij Annette. Op donderdag ging Delling naar Petra, John en hun kinderen in Rotterdam. Delling mag eerst lekker opgroeien en zal later misschien voor kleintjes mogen zorgen in de cattery van Petra en John. Op vrijdag ging als laatste Donar naar Margot, Frank en hun drie kinderen in Haarlem. Bij Margot en Frank is al een kitten van 17 weken en nog een volwassen Noor. Donar (die vanaf nu als Max door het leven gaat) heeft dus direct een speelkameraadje en zal zich wel snel thuis voelen. Zodra we foto's krijgen zullen we die nog plaatsen en daarmee sluiten we dit nestje af. Dóttir blijft bij ons zodat we toch nog van het kleine spul kunnen genieten.