Het E-nestje (terug naar "vorige nestjes")

Geboren op 5 november 2007. Het nestje bestaat uit 5 kittens, 2 zijn er crème/gestreept met wit en 2 rood/gestreept met wit en één driekleurtje! Allemaal gezond en allemaal zwaarder dan 100 gram! Ze zullen opgroeien in huis, tezamen met Ingrun, Cleo en Dóttir en onze 2 H.T.K. poezen. Zodra ze iets groter zijn mogen ze, op de slaapkamers na, door het hele huis rondlopen. 

Vader: EC. Géodoria Friesia's Dedmer; Zwart gestreept/wit

Moeder: Ch. Rioja (Roza) van Pondiki; Rood gestreept/wit

We hebben ze 13 weken mogen verzorgen en ervan genieten. Kijk hieronder en geniet mee.

 

 .

Foto's van maandag 5 november 2007. 

Op maandag 5 november is het nestje geboren van Dedmer en Roza. Ze kunnen trots zijn, zie maar weer hoe mooi alles is geworden. Dit is de eerste keer dat we niet voor alleen rode kittens zijn gegaan, Marga wilde heel graag een driekleurtje. We zeiden wel spottend tegen elkaar: "het zullen wel allemaal katertjes worden" dan zijn de kittens namelijk alsnog allemaal rood. Uit deze combinatie konden rode en crème met witte katertjes en blauw/crème met wit of zwart/rood met witte poesjes worden geboren. Na de eerste vier kittens (allemaal rood of crème met wit) kwam als toegift toch nog een driekleurtje.


de foto's staan op datum, klik op de datum en je bent direct op de juiste plaats, klik op het pijltje en je bent weer boven.

6 november; 7 november9 november; 13 november; 15 november18 november; 19 november; 22 november; 23 november; 24 november; 25 november; 26 november; 27 november; 28 november; 30 november; 2 december3 december; 9 december; 15 december; 16 december22 december; 26 december; 2 januari; 6 januari; 13 januari; 14 januari; 18 januari; 20 januari; 22 januari; 23 januari; 5 februari; 11 februari; 18 februari


Dinsdag 6 november 2007

Na een nacht waarin we weer (bijna helemaal) konden doorslapen hebben vandaag het hele spul nog eens gewogen. Allemaal minimaal 16 gram aangekomen sinds hun geboorte. Ze zijn heel rustig en ook ROZA is heel tevreden. De gewichten schommelen nu al van 127 tot 157 gram.

Vandaag nog een groepsfoto :-) we willen de rust nog niet extra verstoren met een grote fotosessie. Verderop in deze week zullen we ze wel allemaal apart op de foto zetten. Dan gaan we ook de namen erbij zetten, daar zijn we nog mee bezig.  Het is leuk om weer eens de Noorse mythologie door te lezen en je dan de namen bij de kittens voor te stellen.


Woensdag 7 november

Vandaag alleen wegen en niet teveel gedoe. Ze slapen zo lekker en ze zijn zo stil, bijna angstig. Zal wel te maken hebben met het feit dat ze enorm gegroeid zijn: tussen 22 en 30 gram erbij in één dag. De namen weten we nog niet allemaal maar zodra we er uit zijn laten we het weten en stellen we ze officieel voor. Blijf kijken.


Vrijdag 9 november

Vandaag willen we onze vijfling persoonlijk aan jullie voorstellen. Ze zijn allemaal apart op de foto gezet en we hebben de namen voor het vijftal ook kompleet. Volgens onze gewoonte hebben we ook de verklaring voor de namen hier weergegeven. (Dat kost als steeds veel moeite om alle boeken door te lezen en het te vertalen, maar het geeft ook een hoop plezier!)

Fulco's Einar

Fulco's Einar was de eerste. Vandaag weegt Einar al 194 gram.

EINARR.  (spreek uit: Enar) Een oude Noorse naam afgeleid van ein “een” en arr “soldaat”.

Ook de verslagen krijgers in het Walhalla dragen deze naam.

Fulco's Eirik

Als tweede kwam Fulco's Eirik in de wereld en vandaag weegt Eirik al 220 gram.

EIRIK. (spreek uit: Erik)  Dit is een samenvoeging van ei “altijd” en rikr “heerser”

Een beroemde drager van deze naam was Eiríkr inn Rauda (Eric de Rode), een ontdekkingsreiziger in de 10de eeuw, hij ontdekte Groenland.

Fulco's Eldir

Als derde werd Fulco's Eldir geboren, vandaag weegt Eldir 184 gram.

ELDIR. (of ook wel Elde) Een van de twee bedienden van de god Aegir. Zij waren bekend om hun snelheid en accuratesse.

Fulco's Eagor

Fulco's Eagor was nummer 4 in de rij. Eagor weegt inmiddels een indrukwekkende 220 gram.

EAGOR. (spreek uit: Egor) Ook wel Aegir, één van de drie zeegoden. Van Aegir werd gezegd dat hij tot een oudere dynastie van goden behoorde want hij is niet gerangschikt bij de Æsir of de Vanir, de reuzen, de dwergen of de elven. Hij werd beschouwd als oppermachtig binnen zijn rijk.

Fulco's Edda

Om de spanning maximaal op te voeren kwam ons poesje als laatste. Fulco's Edda weegt inmiddels 191 gram.

EDDA. Dit was de sterfelijke moeder van Thrall en oermoeder van alle horigen en arbeiders. De god Heimdall was een paar nachten te gast bij Edda en haar man Ai. Negen maanden later werd Thrall geboren.


Dinsdag 13 november

Omdat alles zo relaxt gaat de kittens de hele dag liggen te slapen (of te drinken natuurlijk) zijn we niet goed in de gelegenheid om foto's te maken. Dat wordt natuurlijk beter als ze rond gaan scharrelen. Maar nu hebben we de weegceremonie maar weer eens aangegrepen om nieuwe foto's te maken van het stelletje. Ze groeien geweldig, ons dikste biggetje zit op 292 gram, ook de rest groeit als varkentjes. Ze beginnen al een beetje persoonlijke eigenschappen te krijgen, elke keer weer opnieuw een feest om mee te maken.

Eldir

Eirik

Einar

Edda

Eagor


Donderdag 15 november 

Roza is een lieve moeder. Ze is heel relaxt en geniet er zelf ook volop van. Hier ligt ze in de kitten bench met haar kroost.

Voorlopig zullen jullie het hiermee moeten doen, de komende 14 dagen kunnen we geen nieuwe foto's plaatsen. Vanaf 3 december zullen we de ontbrekende foto's alsnog plaatsen en houden we jullie weer regelmatig op de hoogte van het wel en wee van Roza en haar kittens. Email kunnen we wel ontvangen en beantwoorden. We lezen en horen graag van iedereen.


Zo, daar zijn we weer. Nadat ik voor mijn werk 2 weken in Indonesië heb gezeten en Marga alleen voor de poezen en kittens heeft gezorgd ben ik weer thuis. Vanaf nu gaan we het weer samen doen. De foto's die Marga in de tussentijd heeft gemaakt staan hieronder en het verhaal wordt weer om de paar dagen aangevuld. Kijk mee en geniet van het kleine spul, net als wij.


Zondag 18 november

2 Rode broertjes links, 2 crème broertjes rechts en het zusje veilig in het midden, lekker in het zonnetje. Hier zijn ze 13 dagen oud. Als het spul slaapt kan Roza even een hapje eten en de poten strekken.


Maandag 19 november

Oudere zus Dóttir komt eens even kijken hoe moeder Roza en de kittens het maken. Ze helpt moeder ook met het verzorgen en likken van de kleintjes.


Donderdag 22 november

De eerste schuchtere pasjes en ontdekkingen buiten het slaapkleedje. Wat zijn we nieuwsgierig, alles is nieuw.


Vrijdag 23 november

Even op visite bij Roza en de kittens. Cleo en Dóttir vinden het prachtig.


Zaterdag 24 november

Peettante Ingrun zal Edda wel eens even wassen.


Zondag 25 november

Volgens dit zoekplaatje zijn ze in ieder geval hun kittenbak aan het verkennen.


Maandag 26 november

Eagor speelt al lekker met een pingpongbal

Eens even kijken........ is er nog wel plaats voor mij?


Dinsdag 27 november

Lekker ravotten en oefenen met bespringen.


Woensdag 28 november

Eldir twijfelt nog, brokjes of de borst van moeder????????? Hij besluit uiteindelijk voor de borst.


Vrijdag 30 november

Eirik gaat het hogerop eens bekijken, naar beneden is echter een stuk moeilijker. Na wat gepiep en moeder Roza die komt aanrennen laat hij zich maar vallen. Alle begin is moeilijk zullen we maar denken.


Zondag 2 december

Vandaag bij het wegen is de verbazing weer groot. Ze zijn allemaal rond de 600 gram. Ook zijn de eerste drie kleine plasjes in de kattenbak in de bench gedaan, we weten niet van wie maar het werkt volautomatisch.


Maandag 3 december

vandaag weer eens een aantal staatsiefoto's. Ze beginnen nu al individuele eigenschappen te krijgen. We stellen het geboefte nog maar eens aan één voor één voor.

Fulco's Eirik doet zijn naam (Erik de Viking) niet helemaal eer aan, hij is een beetje bleu.

Fulco's Eldir hij is de dikste van het stel, vandaag 622 gram en precies 4 weken oud.

Fulco's Eagor is heel mooi van kleur en heeft een witte staartpunt.

Fulco's Edda (blijft bij ons :-) een heel mooi driekleurtje, maar laat zich door haar 4 broers op de kop zitten.

Fulco's Einar een beweeglijk mannetje. Ik had al 20 foto's gemaakt voor ik hem eindelijk goed op de plaat had.

Een grafiekje laat zien dat ze constant doorgroeien. De eerste dip komt misschien bij de eerste antiworm kuur, we zullen zien.


Zondag 9 december

Deze week is er weer veel gebeurd. Ze klimmen uit de bench, ze gaan op de bak (nog wel in de bench maar goed), ze eten uit een kommetje wat kittenmelk en soms al wat Gourmet. Hier een foto impressie van de afgelopen dagen.

Edda laat het zich goed smaken en ... ze hoeft eens even niet tegen de "boys" te knokken om een plekje.

Zoekplaatje, wie het weet mag het zeggen. Heerlijk toch?

Op de bak, oftewel wat doe ik hier eigenlijk?

Smulmaaltijd.

Soms moeten ze even op gang worden gebracht.

Zelf eten of van een lepeltje?


Zaterdag 15 december 

Vanaf nu gaat alles tegelijk. Klimmen, spelen met speelgoed, stoeien en lekker slapen in de rieten mand. Een genot om naar te kijken, we genieten nog steeds volop!


Zondag 16 december

Als we nu de bakjes te voorschijn halen en ze vullen komt het spul al spontaan naar de keuken hollen om te proeven.


Zaterdag 22 december

Even een mooi moment als Edda in de kerstboom kruipt.

Ook deze kittens hebben zelf het kattenkwaad uitgevonden......

Ben ik al groot? Nog geen 7 weken en al ruim 930 gram, ook mijn broers zijn al zo groot. Alleen zusje Edda weegt iets minder, maar ja dat is een meisje............ :-)

Zoekplaatje, zijn het er nu vier of vijf?

Kom maar als je durft.


Woensdag 26 december

In de keuken eten met moeder Roza, tante Ingrun en de zusjes Cleo en Dóttir. Of, zoals hieronder, nog een keertje drinken bij Roza. Alleen heeft Eagor even niet opgelet en is er geen plek meer voor hem.

Hier is Eirik alvast begonnen om de boom af te tuigen. Zoals jullie kunnen zien vervelen we ons geen moment alleen moet de camera wel steeds onder handbereik zijn.


Woensdag 2 januari 2008

"Topcat" Edda (1100 gram)

even opletten: .... foto!!

Pffff kan nog net. 8 weken en 1361 gram (Einar)

Eldir (1220 gram)

Eirik (1265 gram)

Eagor (1320 gram)


Zondag 6 januari

Vandaag een lekkere luie dag. De foto's zonder commentaar...................

Einar

Eagor

Eldir

Edda

Eirik


Zondag 13 januari

We kunnen nu zeggen dat we voor alle kittens een goed tehuis hebben gevonden.

Even storen voor een foto?

Een favoriet plekje. Een zacht mandje en voor de kachel!

Eldir en Eagor

Eirik


Maandag 14 januari

Vandaag zijn de kittens 10 weken oud.

Ze gaan voor de eerste klinische onderzoeken en hun eerste enting, ook krijgen ze nu hun boekjes.

08:30 uur

Even het gebitje van Eagor op de foto,

en de achterkant.

Het hartje en de longen van Einar.

Het gewicht van Eirik.

De eerste prik voor Eirik.

De maag en de darmen van Edda.

De oortjes van Eldir.

Ze zijn allemaal onderzocht door Marjan Schalekamp en de conclusie is dat ze het lekker doen.


Vrijdag 18 januari

Eirik (foto door Astrid Rueb)

Einar, heeft alles om zich heen verzamelt (Astrid Rueb)


Zondag 20 januari

Eagor vindt de televisie héél spannend


Dinsdag 22 januari

Hoera de transportbox, mogen we mee?

Zorgeloos

Nog even proberen


Woensdag 23 januari

Is het een bank ... of een huisje ... of een ... ?


Dinsdag 5 februari

Na een laatste bezoek (afgelopen vrijdag) aan de dierenarts waarbij ze hun tweede inenting en hun chip kregen zijn ze gereed om de wijde wereld in te gaan. Vandaag gaan Eagor en Eldir verhuizen. Ze gaan bij Gerie, Bert en Berry in Rijsenhout wonen. Ze hebben een mooi tehuis gevonden en we hopen dat ze het daar naar hun zin zullen gaan hebben, wij hebben er in ieder geval het volste vertrouwen. We gaan ze wel missen.

foto door Gerie


Maandag 11 februari

Einar gaat vandaag naar Astrid in Vlagtwedde. Hij krijgt een heleboel nieuwe speelmaatjes. Waaronder Quinty een Noorse poes die enkele weken ouder is. De eerste berichten die we over hem al hebben gekregen zijn heel positief. Inmiddels heeft hij het huis en de kattenren al verkend. Dat gaat helemaal goed komen. Bijzonderheid voor ons is dat Einar bij zijn vertrek al ruim 2500 gram woog! Dit hebben wij zelf nog niet eerder meegemaakt.

foto door Astrid


Maandag 18 februari

Eirik is de laatste die gaat verhuizen. Hij gaat naar Patricia en Hans-Pieter in Haarlem. Eirik is iets langer bij ons gebleven. Hij had een ongelukje op de trap en we moesten eerst zeker zijn dat alles in orde was met hem. Maar na de laatste controle bij de dierenarts gaat het toch gebeuren. Patricia's geduld is ernstig op de proef gesteld. Ook voor Eirik zijn speelkameraadjes in huis. Spike, ook een katertje van 9 weken, en een heus hangoorkonijn. Eirik zit met verbazing in de kooi te kijken. Dat had hij nog niet eerder gezien.

En Edda blijft lekker bij ons. Zij heeft vanaf nu haar eigen pagina op deze website. Vanaf daar kan iedereen haar ontwikkeling meemaken.

Voorlopig moeten we het doen met de foto's. Want hiermee sluiten we weer een gezellige periode af. Uiteraard gaan we wel weer een nestje doen maar dat laten we nog wel weten.