Het F-nestje  (terug naar "vorige nestjes")

Geboren op 30 november 2008. Het nestje bestaat uit 3 kittens, 2 katertjes ééntje rood met wit en één crème met wit en een poesje, haar kleurtje is rood met heel weinig wit. Allemaal gezond! Bij de geboorte waren ze al flink zwaar, de katertjes 125 gram en het poesje weegt al 150 gram. Ze zullen opgroeien in huis, tezamen de andere poezen. Zodra ze iets groter zijn mogen ze, op 2 slaapkamers na, door het hele huis rondlopen. 

Vader: CH S*Zimexis Robin of Locksley

Moeder: Ch. Rioja (Roza) van Pondiki; Rood gestreept/wit

Roza x Robin


de foto's staan op datum, klik op de datum en je bent direct op de juiste plaats, klik op het pijltje en je bent weer boven.

30 november; 2 december; 5 december; 7 december; 12 december; 19 december; 24 december; 28 december; 1 januari 2009; 3 januari; 8 januari15 januari; 25 januari: 1 februari8 februari10 februari; 13 februari; 25 februari; 1 maart; 3 maart


Freya en Freki blijven bij ons wonen! Ook voor Frodi hebben we inmiddels oppassers / blikopeners gevonden. Hij is bij Diane, Hans en hun kinderen Mirthe en Koen in Nieuwegein gaan wonen.


Zondag 30 november 2008

Roza ligt heel tevreden met haar 2 katertjes later zou er nog een poesje bijkomen. De bevalling ging wel netjes maar heel langzaam. We zijn zo enthousiast over de F namen dat we daar al bijna uit zijn. Het poesje gaat Freya heten. De katertjes gaan Freki en Frodi heten.


De namen komen, als altijd, uit de Noorse mythologie.

Freya, godin van de seksualiteit en later ook van de oorlog en dood, een merkwaardige combinatie. Ze kwam als Vanir gijzelaar naar Asgaard, samen met haar vader Njord en haar broer Frey. Ze huwde de god Od, die haar verliet; daarna dompelde zij zich in rouw om zijn afwezigheid maar wijdde zich tegelijkertijd aan allerlei uitspattingen.

Freki was een van de twee wolven die de Germaanse god Odin steeds vergezellen. Zij eten al het voedsel op dat Odin wordt voorgezet, terwijl de god alleen maar wijn drinkt.

Frodi, zoon van de god Frey en de vrouw Freygerda. Frodi is in de Noorse mythologie een pacifistische Deense koning die regeerde in de tijd van Jezus.

Ik heb nog veel meer informatie over de namen, maar ik laat het hier maar bij!


2 december

het zusje Edda wil ook meegenieten en gaat er gewoon lekker bij liggen, Roza heeft het prima naar haar zin.

Even voorstellen? Fulco's Frodi

Fulco's Freya en Dóttir kijkt even mee.

Fulco's Freki

Roza is even naar de bak en wat eten. De kittens kruipen dicht bij elkaar.


5 december

Roza is een heel tevreden moedertje, ze ligt bijna de hele dag gelukzalig te kijken bij haar kroost. Als de kittens wakker worden beginnen ze al steeds meer rond te scharrelen. Vooral Frodi is een avonturier, hij kruipt van de mat, begint te piepen en als Roza antwoord kruipt hij gauw weer terug op het warme kleedje.

Freya wat een koppie hè?

Freki snapt het ook al niet, het is hier KOUD!

Frodi is ineens alleen.....

Ook het wegen is een feest. We hoeven niets te doen (dat is een voordeel als er maar 3 zijn) en ze groeien als biggetjes. Freya ziet kans om in één dag 30 gram aan te komen. De jongens doen niet voor haar onder, kijk maar inde grafiek (ik kon het niet laten).


7 december

Vandaag is alles in diepe rust, hier een mooi plaatje daarvan.


vrijdag 12 december

Even een teken van leven, alles gaat dan toch weer anders dan eerdere nestjes. Doordat er maar 3 zijn hoeven we alleen te genieten, Roza te knuffelen, de kleintjes te knuffelen, wegen en het dekje te verschonen.... We weten ons geen raad met de vrije tijd :-) Alle gekheid op een stokje, Freya blijft bij ons wonen! Voor Frodi en Freki gaan we nieuwe oppassers zoeken. Wel moeilijk hoor ze zijn zo lekker warm en zacht en knuffelbaar. Gisteren bij het wegen woog Freya al 360 gram. 11 Dagen oud! De broertjes volgen haar op de hielen maar kennelijk laten ze zich door haar in de luren leggen voor de beste tepels.


vrijdag 19 december

Zo even een update. Ze groeien heel goed. Vandaag hebben we de 500 gram gehaald! Sinds gisteren is Frodi zwaarder dan Freya, maar dat heeft lang geduurd. Ze gaan nu ook steeds meer door de bench rondscharrelen. Hier een paar fotootjes. Het is moeilijk maar zullen we behalve Freya ook Freki zelf houden? Wat een lekker kereltje, als je praat kijkt hij je aan en komt naar je toe kruipen, de slijmerd. Het grafiekje ziet uit als een ideaal van iedere fokker, lekker doorgroeien zonder zorgen. Afgelopen zaterdag zijn we naar de kitten- en veteranenmiddag van "de Noorman" geweest. We hadden natuurlijk Fulco's Edda bij ons, het spook van vorig jaar. Kijk bij showresultaten voor onze belevingen en de foto's.


woensdag 24 december

Het gaat nog steeds lekker, we hoeven alleen te genieten! Geniet mee........


zondag 28 december

Vandaag zijn ze vier weken, wat gaat dat snel zeg. Het wordt tijd dat ze Roza een beetje met rust gaan laten voor de voeding. Dus vandaag gaan we eens lekker kliederen. Nou dat viel nogal mee...., omdat ze totaal geen honger hebben willen ze voor mij wel een likje van de lepel nemen maar dan zijn ze ook direct klaar met eten. Pootjes stijf naar voren en het bekje stevig dicht. Een tepel is natuurlijk véél lekkerder. Nodig is het niet, Frodi weegt al 735 gram en Freya en Freki 675 gram (vier weken!!). Dan krijgen ze maar alvast hun eerste ontwormkuurtje, dat wordt door hen beloond met een likje van de spuit. Gisteravond vonden we ook het eerste minuscule plasje in de kattenbak in de bench. Pfff, gaat ook al vanzelf.


donderdag 1 januari 2009

Nog steeds weinig succes met de papjes. Hier zie je waarom....... Ze groeien nu wel minder Roza kan kennelijk toch niet zoveel melk aanmaken, ondanks de enorme hoeveelheden die ze dagelijks verslind.


zaterdag 3 januari

Wat een ondeugd is het hier hè? Ze scharrelt lekker rond en gaat haar eigen gang. Het is net een poes!


donderdag 8 januari

't Kan zijn dat we even liggen te slapen, maar als we ook maar iets horen dan zijn we weer wakker hoor.

Wat denk je na ruim 5 weken? Ligt ze lekker rustig in haar mandje of weet ze nu al hoe een kattenluikje werkt?

Hier is Freya, de onschuld zelve!

Met hun papje weten ze steeds beter raad. In een minuut slobberen ze hun bakje leeg. En hoe! Nu 5 en een halve week oud en Frodi zit al op 940 gram, broertje en zusje zitten op 820 gram, we blijven ons verbazen.


donderdag 15 januari

Vandaag hebben we onze nieuwe krabpaal gekregen! Lang verwacht, stil gezwegen, nooit gedacht en toch gekregen. Het gaat wel even wat tijd kosten voor dat we erop durven, zeg maar een half uurtje.

Frodi kan het goed zien vanaf deze plek.

Freya: het ligt hier ook lekker hoor!

Wat zou Freki hier nu denken?


zondag 25 januari

Nog wat foto's van deze week. We genieten zo dat we ons maar net realiseren dat ze al weer 8 weken oud zijn. Frodi ligt nu definitief voor, met zijn gewicht (afgelopen donderdag) van 1325 gram. Freya en Freki allebei 1050. Indrukwekkend  maar Frodi slaat alles.


zondag 1 februari (9 weken)

Lekker weekje was dit. Allemaal kattenkwaad en volop dingen te ontdekken, Freki ziet iets voorbij komen maar kan er niet bij.

Trio "Top of the World", wie doet ze wat?

Bordje vis uit de magnetron. Bij "pling" komen ze al aan rennen.

Roza krijgt ook steeds meer rust

Deze week de derde wormkuur. Ze weten nu wat ze te wachten staat en ze zijn niet meer zo onbevangen als de eerste keren, maar het gaat nog steeds goed.

Freki wil best in de weegschaal zitten. Net niet te zien op deze kleine foto maar hij weegt toch echt al 1258 gram.


zondag 8 februari (10 weken)

Nog een intiem momentje, 10 weken en nog lekker bij mama drinken.

De oogjes beginnen kleur te krijgen. Ook zijn ze nu de tandjes aan het wisselen. Vrijdag was er al een snoer van de telefoonoplader in stukken, gelukkig zat dat ding in een tas en niet in het stopcontact.

Het smaakt ons prima. Komende dinsdag gaan we voor de eerste enting naar de dierenarts. Ons eerste uitje!


dinsdag 10 februari

Zo, ruim 10 weken oud en, tijd voor het eerste bezoekje aan de dierenarts.

Moeten we hierin????

Moet dat nu zó?

Even een chip, we laten ons niet kennen. Je bent een vrouwtje of niet dan?

Moeten we alles goedvinden?

En weer naar huis!


Vrijdag de 13de februari

Staatsiefoto: Fulco's Freya


Woensdag 25 februari

Wat denk je hier nu van? Letten we even niet op dan beginnen ze alvast aan mijn yoghurt! Wat een boeven.


Zondag 1 maart

Vandaag gaat Fulco's Frodi naar zijn nieuwe baasjes Diane, Henk, Mirthe en Koen in Nieuwegein.


3 maart

In Nieuwegein woont ook al Sazu. Na een paar frustrerende dagen voor Sazu (veel blazen en boos kijken) wordt de strijdbijl begraven en kunnen ze prima bij elkaar op één bed liggen. Frodi was totaal niet onder de indruk.