Het G-nestje  (terug naar "vorige nestjes")

Geboren op 12 mei 2009. Het nestje bestaat uit 4 kittens.

Voor het eerst niet alleen rood en crème maar nu een toverbal nestje! Hier kun je, de komende 13 weken, met ons meebeleven hoe het Edda en de kittens vergaat. We houden jullie op de hoogte.

 Edda x Romeo

moeder: Fulco's Edda, Zwart-schildpad / gemarmerd met wit; NFO f 09 22

vader: Int. Ch. Hardangar's Romeo, Zwart-zilver / gemarmerd; NFO ns 22 

Als we het goed zien: 2 poesjes en 2 katertjes. 2 zijn er zwart/gemarmerd met wit (of zilver?) en 1 rood/gemarmerd met wit (of zilver?) en 1 driekleurtje, maar met weinig rood en wit (of zilver?)! Allemaal gezond en allemaal zwaarder dan 100 gram! Ze zullen opgroeien in huis, tezamen met alle andere poezen. Zodra ze iets groter zijn mogen ze, op de slaapkamers na, door het hele huis rondlopen.


De foto's staan op datum, klik op de datum en je bent direct op de juiste plaats, klik op het pijltje en je bent weer boven.

13 mei; 14 mei; 18 mei; 21 mei; 28 mei; 29 mei; 1 juni; 2 juni; 6 juni; 8 juni; 9 juni; 11 juni; 12 juni; 13 juni; 19 juni; 20 juni; 30 juni; 4 juli;

5 juli; 12 juli; 14 juli; 18 juli; 19 juli; 20 juli; 22 juli; 24 juli; 26 juli; 28 juli; intermezzo; 10 augustus; 21 augustus; 23 augustus; 25 augustus;

6 september; 7 september


12 / 13 mei 2009

Edda is er heel relaxt mee, als we Edda niet scherp in de gaten zouden hebben gehouden hadden de kittens allemaal geboren kunnen zijn zonder dat we het hadden gemerkt!

Edda is even eten en wandelen, dus maar snel een fotootje.

Als de rust is weergekeerd komt Freya de boel inspecteren. De kraamvisite kan de kleintjes goedkeuren.


14 mei 2009

Gisteravond voor de tweede keer gewogen, allemaal al een beetje gegroeid. Hier een plaatje van deze middag, Als Edda even haar pootjes is gaan strekken kruipen ze in de rondte op zoek naar hun warme moeder.

We beginnen ze al een beetje uit elkaar te houden, rood :-)

Klein zwart streepje over de neus.

Mooi neusje.

En een lapje.


18 mei 2009

Er is weinig anders te vertellen dan dat alles lekker gaat. Ze groeien en moedertje Edda begint er ook al een beetje aan te wennen. Het is ook niet niks zo'n eerste nestje voor een poes. Ze heeft een klein beetje stress en ze wil gerustgesteld worden (vooral door Marga). De kittens naderen de 200 gram (en soms al er over). Nu we ze een beetje leren kennen, kunnen we aan de namen gaan denken. We slaan onze mythologie boeken er weer eens op na. Zo snel als we er uit zijn zullen we het spul aan iedereen voorstellen, wordt vervolgt.


21 mei 2009

Ik heb een aantal foto's van 18 mei verwijdert. (beneden de standaard) Voor vandaag heb ik nieuwe foto's, en ze hebben hun oogjes al open. Ze groeien nu goed, tussen de 12 en 20 gram per dag, dat gaat lekker. Moedertje Edda heeft het ook al beter onder controle, en wil ze wel voor een paar minuten alleen laten. Edda eet nu ook beter dan de eerste dagen, dat was wel even spannend. Het rondscharrelen in de bench is al begonnen. Ook zijn we klaar met de namen en ze zullen hier dus nu worden voorgesteld:

Fulco's Gudrun (besproken)

Het verhaal vertelt over de prinses Gudrun, dochter van koning Hettel van Hegelingen en koningin Hilde. Gudrun is zo mooi dat velen om haar hand dingen. Onder deze aanbidders zijn Siegfried van Morland, Harmut van Normandië en Herwig van Seeland. De laatste weet het hart van Gudrun te winnen maar vader Hettel wijst hem net als de anderen af: niemand is goed genoeg voor zijn dochter. Herwig verlaat Gudrun maar belooft terug te komen met zijn leger. Als dit gebeurt wordt na een strijd besloten dat het gevecht beslist wordt door een duel tussen vader Hettel en geliefde Herwig. Dit tot verdriet van Gudrun die zowel haar vader als haar geliefde niet wil verliezen.

Fulco's Gunnar (besproken)

Gunnar was de oudste zoon van Giuki en Grimhilde. Met behulp van de toverkunsten van zijn moeder Grimhilde trouwde hij de Walkure Brunhilde.
Hij krijgt daarbij ook de hulp van de held Sigurd, die in zijn plaats (en vermomd als Gunnar) door de vlammen naar het kasteel van Brunhilde rijdt en om haar hand vraagt. Zij stemt toe, onder de indruk van zijn moed niet wetende dat het Sigurd is, en trouwt met Gunnar.

Fulco's Gerda (beproken)

Gerda, is in de Noordse mythologie de dochter van de reus Gymir en de reuzin Aurboda. Haar broer heet Beli. Zij leefden in Jötunheimr, de voor mensen onbereikbare wereld van de reuzen. Zij is de mooiste onder alle schepselen en werd mogelijk beschouwd als de verpersoonlijking van vruchtbaarheid en seks. Haar glanzende naakte armen verlichtten lucht en zee. Op een dag werd zij het voorwerp van liefde vanwege de vruchtbaarheidsgod Freyr, die enige tijd door haar begeesterd was en daarmee nog nauwelijks functioneerde. In het Eddalied Skírnismál wordt verhaald wat er toen gebeurde.
Ze was nooit van plan geweest met Freyr te trouwen, daarom weigerde ze zijn voorstellen die haar via Skirnir bereikten, zelfs nadat deze haar elf gouden appelen (ontsterfelijkheidsvoedsel van de Asen) had laten brengen en de ring Draupnir. Pas toen Skirnir dreigde het zwaard van Freyr te gebruiken om de wereld onder een dikke ijslaag te laten verdwijnen stemde zij toe om Freyr te huwen.

Fulco's Gylfi (besproken)

Koning Gylfi regeerde het gebied dat nu Zweden heet. Het verhaal gaat dat hij akkerland aan een bedelares gaf als beloning voor hoe zij hem had vermaakt. Het land was ter grootte van wat vier stieren in de loop van een dag en een nacht konden ploegen. Wat de koning niet wist, was dat deze vrouw een van de Asen was. Haar naam was Gefion. Vanuit het noorden van het land van de reuzen haalde zij vier stieren en spande ze voor de ploeg.
Deze vier stieren waren echter haar zonen, hun vader was een reus. De ploeg ging zo hard en diep dat het hele land los kwam van Zweden en naar het westen werd verplaatst. Het land belandde in de zee, in een sont. Daar liet Gefion het land voorgoed liggen, ze noemde het Selund (of Seeland).


28 mei 2009

Ik heb wat pech met m'n camera dus we zijn niet helemaal bij met de foto's. Maar vandaag hebben we toch 2 leuke plaatjes. Edda ligt heerlijk ontspannen bij haar kittens. Het is een mooi moment, de kittens liggen lekker te slapen en Edda ligt te genieten. Ze groeien goed, ze zijn allemaal over de 300 gram.

Gudrun (en de anderen ook natuurlijk) beginnen hun wereldje te verkennen en scharrelen al wat rond als ze wakker zijn.

Het is toch weer leuk, als je je hoofd bij het deurtje houdt komen ze al naar je toe. Nu al nieuwsgierig die kittens.


29 mei 2009

2,5 Week oud, zijn ze nu. Het gaat lekker. Ze hebben wat droge oogjes dus zijn we op reis geweest naar de dierenarts. Dat was een mooie beleving. We maken nu schoon met contactlensvloeistof, grappig hè? Dat is lekker zacht aan de oogjes en het helpt ook nog. Alleen zien ze er niet op alle foto's even vrolijk uit.


1 juni 2009

Zo maar een fotootje van Gudrun, wat een schatje niet?


2 juni 2009

We zijn er definitief uit met de kleuren van dit nestje (met hulp van vrienden natuurlijk). De beide poesjes hebben zilver in hun vacht.

Fulco's Gerda is schildpad/zilver gemarmerd met wit (fs 09 22). Een hele mond vol maar wel erg mooi.

Fulco's Gudrun is zwart/zilver gemarmerd met wit (ns 09 22). Freki vindt die kleine poesjes ook geweldig, hij kan er zo lief bij liggen te kijken.

Fulco's Gudrun en Gunnar. Gunnar is rood gemarmerd met wit (d 09 22).


6 juni 2009

Vandaag maar weer een heleboel foto's. Hebben we weer iets te kijken :-)

Een kluitje, lekker hè?

Freki zorgt voor de bewaking.

Gudrun en Gylfi

Gerda en Gylfi

Edda kan er nu goed van genieten

Gudrun

En nog maar een keertje Gudrun

Fulco's Gylfi (zwart gemarmerd met wit n 09 22)

Gunnar

Gylfi

Gerda


8 juni 2009

Het papjesfeest is begonnen. Vanaf nu gaan we ze een beetje bijvoeren met ons papje (een recept van Neocat). Dit helpt ook om Edda te ontzien en voor ons is het leuk. We hebben ze in de hand en op tafel. Ze wennen er aan om vastgehouden te worden. Edda vindt het niet erg, ze piepen trouwens niet eens als we ze oppakken, dat hebben we wel anders meegemaakt. Kortom het is feest. Ook het groeien gaat lekker.

Nog een beetje onwennig, maar dan ook maar een héél klein beetje! Na 5 seconden weten ze al dat het lekker is.

Edda is wel een beetje jaloers, ze lust het papje zelf ook!

Parmantig van het lepeltje likken.


9 juni 2009

Even een grafiekje :-) Zoals jullie zien groeien ze lekker, de poesjes direct achter de katertjes.


11 juni 2009

Gylfi wil wel pap maar snoetje afvegen is kennelijk voor watjes, dat wil hij niet!


12 juni 2009

De bench is nog volop in gebruik, lekker veilig voor hen (en voor ons).

Zo'n mooi klimrek moet je toch even proberen. Elke dag iets hoger! Hier is het Gudrun die de weg omhoog gaat proberen.

Gerda ziet het al helemaal zitten


13 juni 2009

Toch wel een bijzondere kleur. Het is officieel: zwart gemarmerd met wit (n 09 22) maar de bruine gloed vind ik heel mooi. In het Engels heet het, denk ik, brown tabby blotched/white


19 juni 2009

Als je denkt dat alle neuzen dezelfde kant op staan heb je het mis. Gunnar heeft meer aandacht voor zijn moeder Edda. (en je ziet pas dat je zo'n foto hebt gemaakt, als je alles in je Pc hebt geladen, dan is het moment ook allang voorbij)


20 juni 2009

Gudrun (gaat bij het nieuwe baasje Minoes heten) en Gunnar overleggen over de wijnkeuze, rood of rosé?

Gudrun inspecteerde de staart van Yoda, dat is trouwens nog best gevaarlijk. Yoda heeft weinig geduld met de "jeugd van tegenwoordig", die hebben zó weinig respect voor de ouderdom!


30 juni 2009

Vandaag kwam het nieuwe baasje van Gudrun (Minoes) op visite. Ze moest haar nieuwe kamera uitproberen, en zie het resultaat hieronder! Verterende foto's van het hele stel. Geniet mee.........


4 juli 2009

Vandaag zijn de nieuwe verzorgers voor Gunnar en Gylfi komen kijken, het was al direct beslist. Ook voor deze twee denken we weer een geweldig tehuis te hebben gevonden.


5 juli 2009

Vandaag hebben ze hun wormkuurtje weer gehad. Na het wegen even een likje uit de pipet, geweldig. Zonder morren likken ze hun snor(retje) nog eens na en gaan weer direct aan het rennen door de kamer (hun dagelijkse ren uurtje). Ze groeien nog steeds lekker. Ze wegen al bijna 1000 gram en ze moeten nog 8 weken worden.


12 juli 2009

Fulco's Gudrun (Minoes) is in diepe gedachten, wat een plaatje hè? (foto: Marian Schreurs)


14 juli 2009

Af en toe nog even bij moedertje Edda aan de tepel. Het moet wel zachtjes want als de andere kittens het horen komen ze ook direct meedoen. 


18 juli 2009

Uit mijn nieuwe kamera, dat gaat weer lekker.


19 juli 2009

Even nog een paar leuke close-ups van het stelletje.


20 juli 2009

Tijd voor de eerste enting. Grote broer en zus zullen de transportbox wel even inspecteren. 

Gudrun is direct na haar bezoekje aan de DA al weer in de running voor wat kattenkwaad.


22 juli 2009

Fulco's Gudrun


24 juli 2009

Fulco's Gerda


26 juli 2009

Fulco's Gylfi


28 juli 2009

Fulco's Gunnar


Intermezzo

We weten weer waarom we in de zomer eigenlijk geen nestje willen. We zijn te druk met de tuin en de verbouwing. Weinig tijd om de website bij te houden, we zijn eigenlijk meer buiten en dan blijft er te weinig tijd om met de kittens te spelen.


10 augustus 2009

Het is al weer zover! Vandaag is Gerda verhuisd. Zij woont vanaf nu in Groningen bij Maryan. Het s altijd weer een moeilijk momentje als we afscheid nemen. Maar we zijn er van overtuigd dat ze het bij Maryan goed naar haar zin zal hebben en goed zal worden verzorgd. Gerda is hier nog een beetje op haar hoede en verkent haar nieuwe omgeving.


21 augustus 2009

Alles gaat gewoon z'n gangetje. De twee boys vermaken zich in de droger. Zij missen het zusje niet echt, ze spelen heel veel samen. Zij gaan samen verhuizen naar een adres. Dat duurt weliswaar nog wel even, hun nieuwe verzorgers gaan eerst nog even op vakantie, wij mogen ze nog even verzorgen.

Etenstijd!


23 augustus 2009

Ook Gudrun is verhuisd. Op zondag 23 augustus is ze verhuisd naar Marian en Peter in Nieuw Vennep. Vanaf nu heet ze Minoes. Marian en Peter hebben een cattery (Belladonna). Zij hebben ook al eerder kittens van ons gehad, Beyla en Cassandra wonen daar met veel plezier.. 


25 augustus 2009

Freya zal het allemaal een biet zijn. Ze ligt op het plankje in de bijkeuken bij de achterdeur, zo kan ze iedereen direct bij binnenkomst begroeten.


6 september 2009

 Gylfi heeft gehoord dat hij naar Assen zal verhuizen...... In elk geval kan hij er volop van genieten.


7 september 2009

Vandaag is het zover. Gunnar en Gylfi verhuizen naar Sandra en Martin in Assen. Ze hebben al een aantal poezen en twee Deense doggen.... Hoe zullen ze daar op reageren?

En daarmee is het clubje verhuisd. Het is nu weer leeg en stil in huis.