Het H-nestje (terug naar "vorige nestjes")

Geboren op 8 december 2009. Het nestje bestaat uit 5 kittens, twee katertjes rood met veel wit en drie poesjes rood met heel weinig wit. Allemaal gezond! Bij de geboorte waren ze al flink zwaar, tussen de 120 en 130 gram. Ze zullen opgroeien in huis, tezamen met de andere poezen. Zodra ze iets groter zijn mogen ze, op 2 slaapkamers na, door het hele huis rondlopen. 

Vader: Ch. S*Zimexis Robin of Locksley; Rood gestreept/wit

Moeder: Ch. Rioja (Roza) van Pondiki; Rood gestreept/wit

Roza x Robin


de foto's staan op datum, klik op de datum en je bent direct op de juiste plaats, klik op het pijltje en je bent weer boven.

8 december; 9 december; 11 december; 15 december; 19 december; 22 december; 24 december; 25 december; 30 december

31 december; 3 januari 2010; 4 januari; 5 januari; 6 januari; 7 januari; 8 januari; 12 januari; 13 januari; 18 januari; 19 januari; 24 januari;

25 januari; 26 januari; 27 januari; 30 januari; 31 januari; 2 februari; 3 februari; 6 februari; 10 februari; 11 februari; 12 februari; 13 februari;

15 februari; 17 februari; 19 februari; 20 februari; 21 februari; 25 februari; 27 februari; 2 maart; 3 maart; 6 maart; 8 maart; 9 maart; 10 maart:

13 maart;


Voor alle kittens hebben we weer geweldige mandjes gevonden.


Dinsdag 8 december

Roza is heel tevreden. Het ging heel snel, in ruim 1,5 uur kwamen alle kittens. Echte zwaargewichten. Nu gaan we eerst lekker slapen.


Woensdag 9 december

Dag 2, het is lekker rustig in de bench. Ze slapen en drinken en slapen en drinken.... En aan het eind van de dag zijn ze lekker gegroeid. Hier even een plaatje bij het verschonen van het dekje.


Vrijdag 11 december

Roza geniet er echt van. Ze groeien als kool. Ze zijn in deze paar dagen al tussen de 50 en 65 gram gegroeid. Met de namen zijn we inmiddels druk in de weer. Met een H en .... we willen net als altijd even de namen "proeven" zodat we een passende naam bij een kitten geven.

Lief h? 

Hier liggen ze even alleen als Roza even de pootjes gaat strekken.


Dinsdag 15 december

Nu kunnen we al weer eenvoudiger wat foto's van het stel maken. Hoewel ... ze beginnen nu een eigen willetje te krijgen, als ze niet bij mama in de buurt zijn beginnen ze te piepen (en hard ook nog) zodat Roza ogenblikkelijk komt kijken (en de rest van de poezengemeenschap dan ook maar direct) wat er mis is met de kleintjes. Dat helpt dan weer niet om foto's te maken. Maar ja, je kunt niet alles hebben. De namen hebben we, Hakon en Herod voor de mannetjes. De poesjes zullen Hebe,  Heidrun en Helva gaan heten. Nu nog even puzzelen wie wat is :-)

Poesje Heidrun

Poesje Hebe (bleek later Herod te moeten zijn)

Katertje Herod (bleek later Hebe te moeten zijn)

Poesje Helva

Katertje Hakon


Zaterdag 19 december

Zoals zelfs op de foto's goed is te zien, groeien ze lekker. De oogjes gaan open en ze beginnen al op de buikjes rond te schuiven door de bench. Gisteravond was de dikste (een katertje) al 330 gram en een van de zusjes woog al 320 gram. Met de namen zijn we nog wat bezig, als we er uit zijn zullen we de kittens aan jullie voorstellen, compleet met fotootjes. Nu nog maar even genieten van de koppies, zoals ze volledig verzadigd liggen te slapen.


Maandag 22 december

Ze worden snel wijzer.... de oogjes open en al rondkruipen en de boel ontdekken. Hier ziet ze ons voor de "eerste keer". Tja, dat is wel even wennen. Maar we kunnen beloven dat we goed voor jullie zullen zorgen. Roza is er wel gerust op, een geweldig moedertje.


Ik heb de namen en de betekenissen nu kompleet, het vertalen was nog de moeilijkste klus. We zullen binnenkort weer eens een aantal portretten maken met de namen er dan bij. De poesjes Heidrun en Helva zijn nog het lastigst uit elkaar te houden. De achterpootjes brengen uitkomst. Helva heeft twee witte sokjes aan de achterpootjes, Heidrun heeft een mooie kous en een heel klein sokje.

Heidrun is een magische geit van Thor. Heidrun staat op Valhll (Walhalla), eet bladeren en schors van de takken van een zeer beroemde boom, Yggdrasil. Uit haar spenen vloeit mede waarmee ze iedere dag een vat vult groot genoeg om alle Einherjar (gevallen strijders) volledig dronken te krijgen. Van deze wijn werden de Einherjer wel dronken, maar een kater hielden ze er niet aan over.

Hebe was de dochter van Zeus en Hera. Ze was een natuurgodin (en vergelijkbaar met de Walkuren uit de Noorse mythologie, een godin en voorbestemd om te sterven in de strijd en .... Marga vond de naam zo mooi!) en betekende de bloei van de natuur in de lente. Zij was de schenkster van de goden. Mannen die ten strijde trokken of terugkeerden, kregen van Hebe een verkwikkend drankje en zij verwelkomde ook de vreemdelingen. Als godin van de jeugd was het natuurlijk Hebe's taak de nektar van de goden op de Olympos te schenken en aan te reiken, opdat zij hun eeuwige jeugd en onsterfelijkheid zouden behouden.

Helva van Nesvek, geliefde van Esbern Snare.
Hij wilde met Helva trouwen en kwam met een trol overeen dat hij, zodra de trol de kerk had gebouwd, de bouwer bij naam zou noemen of zijn ogen en zijn hart zou kwijtraken. Gelukkig kreeg hij hulp van Helva die de naam van de trol Fin had ontdekt.

Koning Hakon (de Goede). Koning Hakon versloeg zijn halfbroer Eirik en maakte vele wetten o.a. over landeigendom. Alle bewoonde gebieden langs de zeekust en zo ver als zalm de rivieren op zwemt moet worden onderverdeeld in districten. In de wet werd vastgesteld hoeveel schepen er uit elk district moeten worden afgevaardigd, en hoe groot elke moet zijn, als het hele volk werd opgeroepen tot de oorlog. Ook werd vastgelegd dat er bakens worden opgericht op de heuvels, zodat elke man de tekens kan zien. Een oorlog-signaal kon aldus in zeven dagen van de meest zuidelijke baken de meest noordelijke nederzettingen bereiken.

Herod (de jager). Een mythische figuur die in vele sagen en legenden voorkomt. Een aantal vergelijkbare figuren zijn o.a. Odin, Karel de grote, Barbarossa, Rodenstein, von Hackelberg, King Arthur, Hel, een van de Zweedse koningen, Gabriel, ook de grote Huntsman van Fontainebleau (le Grand Veneur de Fontainebleau) wordt genoemd en mensen verklaren dat aan de vooravond van de moord op Henry IV en ook vr het uitbreken van de grote Franse revolutie, zijn schreeuw werd gehoord.

 


Donderdag 24 december

Vandaag zijn er nieuwe baasjes komen kijken voor Hakon. Ze waren helemaal weg van hem, er was geen twijfel. Gelukkig mag hij nog een hele poos bij ons blijven :-). Hakon zal bij Nolle, Luca, Gabrilla (en Maurice) gaan wonen.

lekker zacht ....

na de visite is er rust en hoe!

om en om

dg


Eerste Kerstdag 25 december

Nu een paar extra foto's van vandaag met de namen erbij.

Fulco's Hakon

Fulco's Herod

Fulco's Heidrun

Fulco's Helva

Fulco's Hebe

Fulco's Hebe


Woensdag 30 december

Ze groeien lekker, gisteravond was Hakon de eerste die 500 op de weegschaal bracht. Goed van hem maar nog veel meer van Roza. Ze eet als een grondwerker, blikvoer, zachtvoer uit zakjes, brokjes, biefstuk en nog meer brokjes. Ook hebben we de kittens nog niet hoeven bijvoeren, ze groeien elke dag nog tussen de 10 en 25 gram. Ook Roza ziet er nog geweldig uit. Deze week zullen de kleintjes wel zelf af en toe iets gaan proeven en dan kunnen wij ook weer in de weer met lekkere papjes. Lekker knoeien en smeren!

Fulco's Hakon

Fulco's Herod

We kunnen ons hoofd niet voor de bench houden of we krijgen allemaal verschillende reacties van de kittens. De een begint te mauwen (nog heel lief en zachtjes) een paar komen direct naar je toe gekropen, of kijkt je verwonderd aan. Leuk om nu de verschillende karaktertjes te zien ontstaan.

Fulco's Heidrun

Fulco's Helva

Fulco's Hebe


Donderdag 31 december

Vlak voor het bakken van de oliebollen en de appelflappen, even een fotootje.....


Zondag 3 januari 2010

Vanaf nu kunnen we weer op alles gaan rekenen. Ze snuffelen in de etensbakjes, maar Roza vindt het maar niks en duwt ze nog weg. Slapen gaat wel heel goed, ook zonder hulp van Roza. En groeien helemaal, het gaat nu even iets minder maar dat komt omdat ze nu echt beginnen met lopen en spelen.


Maandag 4 januari

En vandaag is alles tegelijk "aan gezet", in de bak voor een plasje of een poepje. Even in het etensbakje snuffelen en een paar likjes en KLIMMEN! Wanneer zullen ze over het randje rollen om de kamer te gaan verkennen? Van ons mag dat nog een paar dagen wachten, het is altijd spannend als ze de kamer onveilig beginnen te maken.

Aaachhh .. de kleintjes en Roza krijgen allemaal lekkers en het andere geboefte kan niet eens een vorkje meeprikken.


Dinsdag 5 januari

Herod voor het eerst aan het papje. Een recept van NEOCAT en het werkt als altijd, zonder aarzelen likken ze het op, alsof ze al dagen niets anders doen. Altijd weer heel leuk om te doen.


Woensdag 6 januari

Dinsdag de eerste papjes en op woensdag beginnen ze al de kamer door te wandelen.... Nog wel erreg groot zo buiten de bench. Ook de terugweg weten ze al na 5 minuten, en dan maar weer slapen. Oh ja, ze wegen nu al meer dan 600 gram, na precies 4 weken :-)


Donderdag 7 januari

Broer(tje) Freki past op het kleine zusje Hebe en het kleine broertje Hakon. Hij vindt ze geweldig maar hij is soms net even iets te veel "de grote broer". Hij is soms wat wild en onbehouwen, maar het is allemaal goeiigheid, er zit geen enkel kwaad bij. Een echte puber.

En als Freki niet kijkt kan Herod alvast een beetje oefenen met klimmen in de gordijntjes van de bench :-)


Vrijdag 8 januari

Lekkere pap..... Ze groeien er goed van en moeder Roza wordt een beetje ontzien, 5 van die lurkers kunnen een flinke aanslag plegen op de moederpoes. Ze groeien nog steeds ca. 20 gram per dag en per kitten, dan kun je wel nagaan hoeveel melk Roza moet hebben. We laten weer eens zien wat een lekker stel het is.

Helva

Heidrun

Herod

Hakon

Hebe


Dinsdag 12 januari

Zomaar een paar foto's. Als ze spelen (en rondrennen) is het bij de drie poesjes lastig bij te houden "wie is wie". Het is, f foto's maken, f bijhouden wie er op de foto gaat. Beide is nu even niet te doen.  

 Mmmm?

Hebe

Tja....

Ehhh?

boven: Heidrun en Hebe, onder: Helva

Makkie: Hakon

Als de rest speelt, kan Hakon alvast van de "grote poezen brokken" proeven, niks geen kittenbrokjes :-)


Woensdag 13 januari

Hakon lust alles: pap, babybrokjes, kittenbrokjes, Hills, Royal Canin en moedermelk van Roza .... kortom alles smaakt naar meer, inmiddels weegt dit ventje al 720 gram.

Ssssst! Herod en Hebe (blijven later ook bij elkaar) zitten samen van de babybrokjes te eten. Vandaag maar even geen pap.

Helva, lust wel pap

Heidrun ook. Deze laatste twee dames lijken zo veel op elkaar dat we nog steeds moeite hebben om ze uit elkaar te houden. Ook hun "persoonlijkheden" en hun gedrag verschillen niet van elkaar. Dat gebeurde nog niet eerder, als er al verschillen zijn dan is Helva iets dapperder.


Maandag 18 januari

Vandaag is het "blue monday", de treurigste dag van het jaar. Maar hoe kan dat als er kittens onder het tafeltje liggen als je naar de televisie kijkt? Als je even naar beneden kijkt zie je zo dit spul liggen. Is dat een goed gevoel of niet?


Dinsdag 19 januari

Dit poesje wil op de bank liggen, maar doe vooral zachtjes. Poekie duld geen grappen.

Herod concentreert zich op een prooi, het kan ook een pluisje zijn :-)

Helva kijkt je al aan. We genieten volop!


Zondag 24 januari

Even lekker bij de baas......


Maandag 25 januari

We willen ook eens uitleggen waarom er niet steeds nieuwe foto's op de website verschijnen. Kijk maar eens op de foto hieronder. Daarop zijn 5 kittens te zien (of niet natuurlijk, maar geloof me: ze zijn er echt) die hun favoriete bezigheid beoefenen. Namelijk slapen! Van deze foto's kan ik er honderden per dag maken en daar heb ik ook nog 23 uur de tijd voor. De rest van de tijd doen ze alles tegelijk, maar weer niet allemaal tegelijk. Een of twee eten, een of twee drinken bij Roza, een of twee spelen of rennen (hoeveel heb ik er nu?).

Op de foto hieronder zie je hoe Roza dat aanpakt, ze maakt ze gewoon wakker en dat willen wij nu juist niet zelf doen.


Dinsdag 26 januari

Nou dan is het toch gebeurt, en je hoeft niet eens te vragen wie hier nu door het luikje ontsnapt. Zijn zus heeft hem waarschijnlijk aangemoedigd. Het is ook overal hetzelfde ..... bravoure wordt opgestookt door omstanders.

Koning Hakon (de goede) neemt het er even van. Bovenin het "kattenpaleis" kan hij alles overzien.

Lekker spelen met een nieuw "krabding". Het kan ook wippen, dat hebben ze nog even niet door. Wel het kleine tunneltje.

Fulco's Helva zit te loeren om iets te bespringen, het is te hopen dat ze eerst naar de grond klimt. Het is wel hoog om zo naar beneden te stormen.

Fulco's Herod wil wel even vast worden gehouden, maar niet te lang. Voor je het weet heb je een spelletje met de broertjes gemist. En dat zouden we niet willen, toch?

Zoekplaatje: ze zijn er alle vijf!


Woensdag 27 januari

(foto Gitta Bruyl)

Vandaag was het nieuwe baasje van Hebe en Herod op visite. Ze willen wel even poseren. Maar ik zie ze hier al broeden op een plan om alles weer op stang te jagen. Kijk een wat een schijnheilige koppies!

7 Weken oud en nog lekker bij mama, ze moeten in een waaier liggen, zo groot zijn ze. Er zijn er nu twee die meer wegen dan 1000 gram.

Effe dichterbij, ze ziet ze genieten.

Even later dan nog naar de keuken, eens zien wat het vrouwtje in de aanbieding heeft.


Zaterdag 30 januari

Een mandje met speelgoed wordt even weggezet. Dan gaan ze direct op zoek waar hun spulletjes gebleven zijn.

Niet te versmaden....


Zondag 31 januari

Tja, en dan nog het opvoeden. We kunnen ze wel twintig keer uit de schemerlamp halen.... of zouden ze dat ook als spelletje ervaren?

De keuken is vol als ze allemaal op de koolvis afkomen. Het "pling" van de magnetron is het startsein: wie het eerst bij de borden is kan de beste plek uitzoeken.


Dinsdag 2 februari

Een rustig dagje en stilte voor de storm .... de bench hebben we mooi schoon gemaakt, alles gewassen en klaar voor het nestje van Freya. Dus houden we de deurtjes dicht anders kunnen we straks weer opnieuw beginnen (dachten we). Helaas weten de poezen het natuurlijk weer beter, ze blijven net zo lang aan de gang met rukken en krabben aan het deurtje dat we ze er maar weer in laten ........ Afijn, we zien wel als het zover is.


Woensdag 3 februari 

Hebe en Herod (maar niet zoals gisteren)

Vandaag en bizar momentje. Omdat het me steeds niet lekker zat en we de stambomen en de paspoortjes nu laten maken, vroegen we de DA (ze was toch hier voor het nieuwe nestje van Freya) om de kittens nog eens kritisch te onderzoeken. En, ja hoor, mijn ongemakkelijke gevoel was terecht! Bij de geboorte van deze kittens was een foutje ingeslopen. Hebe is toch een katertje en Herod een poesje! ;-( Nu was de planning toch al dat ze samen zouden blijven, dus we hebben de toekomstige baasjes gebeld met deze suffe vergissing. Daar konden ze er wel om lachen en zo hebben we er toch op de valreep nog een anekdote bij.


Zaterdag 6 februari

Wat nu weer? Nu zitten ze al op mijn bureau. Waar zijn ze er op geklommen en waar zullen ze er dan weer af gaan? Ook de trap in de gang waar ze met een luikje naar toe kunnen, is een feest! Op en neer en dat een half uur lang. Je houdt je hart vast, wat een wildebrassen.


Woensdag 10 februari

Met deze koude brandt de houtkachel volop. Het zijn dan wel Noorse boskatten maar het zijn ook "kachelaanbidders". Als we zelf bij de kachel willen zitten moeten we eerst de stoelen vrijmaken en voorzichtig tussen het spul doorlopen. Alles ligt vol met Noortjes.

Dan geven we ze hier ook maar hun "tussendoortjes". Hier het beroemde NEOCAT papje.

Nog een die graag onze stoel bezet houdt, hier is het Helva.

Je kunt ze uit de stoel zetten maar dan komen ze op schoot, hier houdt Herod mij bezig, nu kan ik niets doen :-)

Je kunt zien dat ze het slecht hebben, ze moeten met zijn tween in n huisje liggen........ Heidrun en Herod, zielig h?


Donderdag 11 februari

En dan is het moment van het eerste bezoekje aan de dierenarts al weer aangebroken. Marjan onderzoekt ze allemaal op gezondheid en andere relevante dingen. Hebben ze alles en hebben ze geen rare dingen? Ze laten zich alles welgevallen.

Terwijl er n wordt onderzocht zet de rest alvast de spreekkamer op stelten, ze klimmen en rennen door de ruimte. Ze krijgen vandaag hun eerste enting en hun paspoortje.

Ja, alles goed hoor, mooie tandjes.

Zo en dan als laatste nog het prikje en dan mogen ze weer mee naar huis.

Daar is alles binnen een minuut weer vergeten.


Vrijdag 12 februari

Nu is het klimmen en ravotten echt begonnen. Zit het hele spul in de vensterbank. Zet je alles op de grond en dan duurt het zeker twee minuten voor ze weer in de venterbank zitten :-) Buiten ligt alle sneeuw nog (of weer?).


Zaterdag 13 februari

Hebe en Helva liggen elkaar te wassen (vlak naast de kachel). Als we een foto willen maken, komen ze even poseren uit de opening van het mandje.

Kijk mij eens? Ben ik zo in beeld? Wat een boef.


Maandag 15 februari 

Hebe zit een beetje na te denken (en mooi te zijn)

Herod weet precies waar hij moet zijn.


Woensdag 17 februari

Vandaag was dochterlief weer even in het land. De koffer is weer een compleet nieuwe gebeurtenis, met allemaal heerlijke (Aziatische) geuren. Dat moest natuurlijk onderzocht worden.


Vrijdag 19 februari

Onschuldig h? Wacht maar tot ze uitgerust zijn. (Heidrun en Helva)


Zaterdag 20 februari

Hakon komt even proeven uit de bakjes van Freya. Intussen is Ingeborg al aan het snuffelen in de etensbakjes. Dat hebben we nog niet eerder zo vroeg gezien. Het is altijd weer anders.

Fulco's Heidrun

Fulco's Herod

Fulco's Hakon

Fulco's Helva


Zondag 21 februari

Dit geloof je toch niet? Alle vijf nog even lekker tutten. De kittens zijn ruim 10 weken oud, je zou verwachten dat ze zich daar nu te groot voor zouden voelen. Maar nee hoor. Als Roza even later opstaat kijken ze zelfs een beetje verbluft, wat doet ze nu?


Donderdag 25 februari

(Gisteren een nieuwe pc met alle ellende van dien. Het duurde tot en met maandag 1 maart voor alles weer werkte naar behoren. Voorlopig wil ik niets meer "updaten" of hoe het allemaal maar mag heten.... Gelukkig hebben we wel steeds foto's gemaakt, zodat ik met terugwerkende kracht alles nog kan bijwerken)

Laura en Koen komen even bij de poesjes kijken, en de kittens zijn maar wat blij met een paar nieuwe speelmaatjes.


Zaterdag 27 februari

Tja, het is te zien, ze worden groot. Hakon slaat alles met zijn 2 kg, maar ook de rest mag er zijn.

Hakon en Heidrun

Hebe

Helva

Herod

Voor komende dinsdag hebben we de afspraak gemaakt bij de dierenarts. Dan krijgen ze hun tweede enting en hun chip. Ook de tweede keuring door de dierenarts zal dan gebeuren. En dan gaan we al de afspraken maken voor de grote verhuizing. Ook dit nestje zal moeten verhuizen (snik). Helva gaat naar Ester en Ron en hun zoons Yorin, Nolay en Mayu, zij wonen in Vianen. Hakon zal bij Nolle, Luca, Gabrilla (en Maurice) in Lelystad gaan wonen. Heidrun gaat naar Den Haag, zij gaat naar Jeroen, Anita & Rose. Heidrun gaat bij Rose "prinses bloem" heten, leuk h? Herod en Hebe gaan naar Gitta, John en hun zoon Pieter wonen. Ook daar wordt alles in gereedheid gebracht voor de komst van de kittens. Enfin, eerst dinsdag maar eens afwachten of er geen nare reacties zijn op het bezoek aan de dierenarts.


Dinsdag 2 maart

Vandaag naar de dierenarts geweest (en de camera vergeten). Dus dan maar even zo. De spreekkamer werd even op stelten gezet, want ze mogen even lekker loslopen en verkennen. Stuk voor stuk gaven ze geen kik, ook niet bij de naald van de chip. Echte stoere poezen. De paspoortjes zijn nu helemaal ingevuld en we kunnen er nu nog maar een paar dagen van genieten. Inmiddels rennen ze al weer door de huiskamer alsof er niets aan de hand is.


Woensdag 3 maart

Een hele gezellige boel zo met twee nestjes. Herod zal Ivald wel even wassen. Het is niet zeker dat Ivald dit nu zo leuk vindt.

Heidrun en Hakon passen op de kleintjes als Freya even een rondje loopt en naar de bak gaat.

Wat nou Noorse boskatten?  Een kachel willen ze! Hier vereren ze de kachel door er lekker dicht bij te gaan liggen.

Herod past op Ivald: pas op ventje dat is gevaarlijk.

En Herod doet ook even voor hoe je langs de muur kunt klimmen: "kijk je wel?"

Hier zijn geen woorden voor. Freya vind alles geweldig, een oermoeder! Haar eigen kittens en dan ook nog drie grote kittens van Roza, een geweldige boel.


Zaterdag 6 maart

Vandaag is Helva verhuisd naar Vianen. Hier ligt ze op de krabpaal in haar nieuwe huis. De eerste berichten zijn dat ze haar plekje wel zal gaan vinden.


Maandag 8 maart

Hakon vindt dit een zeer geschikt plekje, en de kleine kittens zijn dol op hem.


Dinsdag 9 maart

Ook Hakon is vandaag verhuisd. Hij is direct begonnen het huis te verkennen en is al maatjes geworden met Nolle.


Woensdag 10 maart

Fulco's Heidrun is verhuisd naar Den Haag. Vanaf nu heet ze Prinses Bloem :-) Hier zie je haar in haar nieuwe omgeving, ze kan lekker op de vensterbank in het zonnetje zitten naar buiten kijken. Rose is haar nieuwe baasje.


Zaterdag 13 maart

Op vrijdag 12 maart zijn dan ook nog Hebe en Herod verhuisd. Je ziet hier een plaatje als ze al wat brutaler worden en het huis verkennen. Op de gordijnkap kunnen ze in een blik de hele kamer overzien. Net als altijd zullen ook deze kittens aan de huisregels moeten wennen van hun nieuwe baasjes. Wij hebben er wel vertrouwen in. En daarmee is ook een eind gekomen aan de belevenissen van dit nestje in huize Fulco.