Het I-nestje (terug naar "vorige nestjes")

Geboren op woensdag 3 februari 2010. Het nestje bestaat uit 5 kittens, twee katertjes rood / zilver met wit en drie poesjes schildpad / zilver en wit. Allemaal gezond! Bij de geboorte waren ze al flink zwaar, tussen de 110 en 135 gram. De geboorte ging heel voorspoedig, zeker als je kijkt dat dit het eerste nestje van Freya is. Om 9:55 uur vanmorgen kwam het eerste poesje en om ongeveer 12:55 uur vanmiddag kwam het laatste kitten. De DA kwam ook nog even kijken en heeft moeder en de kittens allemaal gezond verklaard.

Ze zullen opgroeien in huis, tezamen met de andere poezen. Zodra ze iets groter zijn mogen ze, op 2 slaapkamers na, door het hele huis rondlopen.

  Freya x Romeo  

Moeder: Fulco's Freya; Rood gestreept / wit; NFO d 09 23

vader: Int. Ch. Hardangar's Romeo, Zwart-zilver / gemarmerd; NFO ns 22


de foto's staan op datum, klik op de datum en je bent direct op de juiste plaats, klik op het pijltje en je bent weer boven.

 

3 februari; 6 februari; 7 februari; 10 februari; 11 februari; 13 februari; 14 februari; 15 februari; 17 februari; 20 februari; 21 februari; 26 februari;

27 februari; 1 maart; 2 maart; 3 maart; 5 maart; 6 maart; 7 maart; 13 maart; 15 maart; 16 maart; 20 maart; 21 maart; 22 maart; 24 maart; 28 maart;

30 maart; 31 maart; 1 april; 3 april; 6 april; 7 april; 8 april; 9 april; 10 april; 12 april; 13 april; 14 april; 15 april; 16 april; 17 april; 20 april; 21 april;

24 april; 26 april; 27 april; 28 april; 30 april; 1 mei; 10 mei


Voor alle kittens hebben we weer geweldige verzorgers gevonden.


Woensdag 3 februari 2010

Het is wel heel mooi om te zien, de andere kittens zijn 8 weken oud en razend nieuwsgierig. Hier komt Hakon even op kraamvisite. Er is op het moment van de foto pas een poesje (een mooi schildpadje) geboren.

Een rood katertje komt als nummer twee kijken.

En hier de vijfling..... Er is wel iets bijzonders bij. Schildpadjes zijn poesjes. Hier zit een katertje bij met een zwarte vlek op het kopje. De DA denkt dat de vlek nog wel weg zal trekken, wij zijn benieuwd. Het belangrijkste is dat ze gezond zijn en goed zullen groeien.


Over het zwarte vlekje bij een van de katertjes is een heleboel (geruststellende) informatie op internet te vinden. Het lijkt meer bij Noorse Boskatten voor te komen. We zullen het nog aan NEOCAT vragen maar het lijkt erop dat het gewoon een curiositeit is. Altijd leuk zo'n anekdote.

PIGMENTSTORING
Bij rasloze katten en sommige rassen waaronder de Noorse Boskat, komen rode katers voor met kleine zwarte vlekjes in de vacht. De katers lijken schildpad, al zijn ze vaak niet zo bont gemêleerd als ‘echte’ schildpadkaters. Ze lijken schildpad, maar ze vererven als een gewone rode kater. Bij dit fenomeen is sprake van een pigmentstoring die op bepaalde plaatsen in de vacht zwarte vlekken geeft. Hoewel de kater dus niet als een ‘schildpad’ vererft maar gewoon alsof hij een effen rode kater is, zie je dat deze ‘pigmentafwijking’ soms familiegebonden is; hij komt dan wel eens vaker voor in een bepaalde familielijn. (bron: diverse internet websites)


Zaterdag 6 februari

Freya is een goede moeder, de kleintjes groeien elke dag tussen de 5 en 15 gram. Alleen kunnen we haar nog niet erg motiveren om zelf meer (veel meer) te gaan eten. Normaal lust ze harde brokjes van Hills en Royal Canin, maar nu wil ze niet erg. We hebben alles wat we kunnen verzinnen in huis gehaald. Dat gaan we haar nu één voor één aanbieden en dan maar eens zien wat ze op dit moment lekker vindt. We komen er nog wel achter.

Als Freya opstaat "kijken" ze even even verbaasd rond en zetten het op een blèren. Het is KOUD en er is geen eten.

Hoe hij gaat heten weten we nog niet, maar het is een mooi mannetje.

Broertje krijgt nu al een dikke rug.

Zusje slaapt lekker verder.


Zondag 7 februari

Wat een leuk stel hè? We weten de namen ook al: van links naar rechts liggen drie poesjes en twee katertjes. De namen in deze volgorde zijn: Ilse, Idun, Ingeborg en de jongens, Irmin en Ivald.


Hier hebben we de namen nogmaals met de herkomst en de betekenis.

Prinses Ilse komt uit de Germaanse folklore. Tijdens een jachtpartij samen met haar vader de koning, en reus, Ilsing verdwaalt zij. Tegen zonsondergang komt ze aan de poorten van een sprookjesachtige wereld, geregeerd door een heuse koningin. De koningin nodigt haar uit in het kristallen paleis.

De godin Idun is in de Noordse mythologie de bewaarster van de appels der jeugd, die de goden de eeuwige jeugd gaven. De naam is Oud-Noords en betekent "de verjongende". Idun is de vrouw van Bragi.

Prinses Ingeborg en Hjalmar waren verliefd op elkaar. Hjalmar was een van de lijfwachten van koning Yngvi in Uppsala. Hjalmar vocht met twaalf rivalen om de hand van Ingeborg, maar werd dodelijk gewond in de strijd. Zijn strijdmakker vond Hjalmar zittend op een heuvel bedekt met bloemen, dodelijk gewond door Tyrfing. Hjalmar was aan het zingen over zijn naderende dood en over Ingeborg. Zijn kameraad zeilde terug naar Uppsala met het lichaam van Hjalmar. Hij bracht de ring van Hjalmar naar Ingeborg, die bij de eerste blik op de ring dood neerviel. De twee geliefden werden samen begraven.

Irmin (ook wel Hermod) was in de Noordse mythologie een zoon van Odin en Frigg en trad op als boodschapper van de goden. Hij ging op Odins achtbenige paard Sleipnir naar de burcht van Hel om zijn broer Balder van de dood te bevrijden.

Ivald, een dwerg en hoefsmid. Hij was een eersteklas vakman. Hij was ook de vader van de dwerg Dvalin en de godin Idun, de bewaarster van de appels der jeugd.


Woensdag 10 februari

Omdat Freya een beetje zielig doet met eten willen we de kleintjes niet storen om aparte foto's te maken. Dat komt allemaal later nog wel. Hier hebben we wel al van drie een aparte foto. Ze groeien wel aardig maar niet zoals we uit eerdere nestjes gewend zijn. Misschien heeft dat ook nog te maken met het feit dat dit het eerste nestje van Freya is. Kortom we hebben de handen vol om alles in goede banen te leiden.

Fulco's Idun

Fulco's Ivald

Fulco's Ingeborg


Donderdag 11 februari

We lopen Freya achterna met alles wat we maar kunnen verzinnen, een paar hapjes van dit en een paar likjes daarvan. Zo blijven wij ook goed in beweging :-) Het is wel te zien dat de kittens heerlijk kunnen slapen, ook als Freya ondertussen weer een muizenhapje neemt (figuurlijk dan natuurlijk). Ze zijn nu een week oud en de oogjes zijn al open. Dat is wel heel snel. 


Vrijdag 12 februari

Je kunt goed zien dat ze steeds actiever worden. Vandaag zijn ze tussen de 10 en 20 gram gegroeid. Het gaat langzaam maar gestaag. Freya wil al die verschillende hapjes wel steeds proeven :-) Als we het lakentje verschonen kunnen we mooi een fotootje maken.


Zaterdag 13 februari

Herod is zo dol op aandacht dat hij maar bij de kleintjes gaat liggen, dan zien ze hem ook nog eens.


Zondag 14 februari

Hier is te zien dat Freya een geweldige moeder is. Ze verzorgt ze goed en de kleintjes groeien gestaag door. Groeirecords worden er niet gebroken, maar het gaat gewoon door. Ook houdt Freya ons voor de gek met haar eetgedrag. Ze heeft veel melk voor de kittens en ze valt zelf geen gram af. Dat is dus een stiekeme eter. Ook zal het natuurlijk helpen dat we elk soort voedsel bij haar neerzetten dat we maar kunnen verzinnen. Maar het resultaat is het enige dat telt.


Maandag 15 februari

De kittens worden intussen steeds vrijer. Rondscharrelen (op het warmhoudkussentje, dat wel!) en lekker slapen.


Woensdag 17 februari

Tijd voor wat staatsie foto's.

Fulco's Idun (besproken, ze zal naar Heidi en Ed verhuizen, daar woont ook al Fulco's Cura, nu Pippi)

Fulco's Ilse (besproken, ze gaat samen met haar zusje naar Maurits)

Fulco's Ingeborg (besproken, mag met haar zus mee naar Maurits)

Fulco's Irmin (besproken, hij gaat met zijn broer naar Johanna, Chris en Hendrik in Kobbegem)

Fulco's Ivald (besproken, hij gaat mee met Irmin naar Kobbegem)


Zaterdag 20 februari

Hakon en Ingeborg willen samen een "vorkje prikken".

Lekker schommelen, een heerlijk gezicht.

Hier blijven jij! Volgens Freya is Idun aan de beurt om gewassen te worden.

Is het te zien dat Freya ze ook wel eens lastig vindt? Vooral als ze niet stil zitten.

Idun

Ilse

Ingeborg

Irmin

Ivald


Zondag 21 februari

Heerlijk toch, als je zo kunt slapen?


Vrijdag 26 februari

We dachten het gisteren al te zien, maar hier weten we het zeker. Ze zitten al aan het zachtvoer! Freya moet er wel even aan wennen en wil het kleintje nog opzij duwen maar die laat zich niet verjagen en eet onverstoorbaar door. Drie en een halve week oud. Dan zullen ze vanaf nu ook op de kattenbak gaan, we zijn benieuwd.


Zaterdag 27 februari

Voor een schoon kleedje moeten ze altijd even uit de bench. Ze zijn zo vlug als water, direct spurten ze alle kanten op. En de andere poezen en kittens komen even helpen de feestvreugde op te voeren, door erbij te gaan liggen of te proberen een kitten te wassen of, desnoods te pikken.


Maandag 1 maart

Als ze dan toch aan de kittenbrokjes zijn kunnen we ook wel weer eens ons papje uitproberen. Wat nou proberen? Ivald hoeft helemaal niet te oefenen. Hij blijft slobberen tot zijn buikje rond is.

Het gaat niet altijd zo mooi en verzorgt als de meeste foto's suggereren. Als ze klaar zijn met eten willen ze gerust even in het bakje met pap gaan staan.......


Dinsdag 2 maart

Ja ja kleintjes worden groot. Over het randje kijken en in de tralies klimmen. Ligt het aan ons of zijn deze kittens nu sneller dan voorgaande nestjes. Het gaat toch steeds weer anders dan je eerst denkt.


Woensdag 3 maart

Ja je ziet het goed. Het is een heel sociaal gebeuren. Freya heel tevreden met haar kittens. Helva, Hakon en Herod liggen er ook lekker warm bij (op het kusentje, zo slim zijn ze wel). En Roza komt nog even snoepen van het lekkere eten dat daar klaar staan voor Freya en de kittens.


Vrijdag 5 maart

Zelf eten als je nog zo klein bent? Ga je er toch gewoon even in staan!

Hmmmm. Hoe werkt dat?


Zaterdag 6 maart

Lekker verstoppen. We zoeken ons soms een ongeluk, waar zitten ze nu weer?


Zondag 7 maart

Vandaag was er bezoek uit België, zij waren gevallen voor de rode katertjes. Irmin en Ivald zullen bij Johanna, Chris,  Hendrik gaan wonen. Neefje Roméo was er ook bij om te helpen besluiten.


Zaterdag 13 maart

Foto Heidi Zoet

Idun wil zich wel laten fotograferen. Diepe gedachten gaan hier door het koppie, dat zie je zo.

Ook onze kleinzoon is helemaal wild van de poesjes. Hij gaat ze ook opzoeken in de bench als het zo uitkomt. De kittens vinden alles best, als ze maar kunnen spelen.


Maandag 15 maart

Zijn ze nieuwsgierig of niet. Als je in de buurt komt kijken ze je direct aan. Ook willen ze direct naar je toe (en in je broek klimmen, dat moeten ze nog even afleren) Op schoot klimmen ze ook al.

De kussens liggen weer voor de krabpaal. Als de kleintjes gaan klimmen leggen we er kussens om heen. Ongeveer twee minuten nadat de kussens op de grond liggen valt de eerste wildebras al lekker zacht......


Dinsdag 16 maart

Fulco's Ilse, lust wel water, maar wil er ook graag een beetje mee spetteren ........ dat komt meestal direct na het drinken ;-)


Zaterdag 20 maart

MAMA!

Oh Ja? Waar dan?

Even knuffelen?


Zondag 21 maart

De kittens zijn u zo groot dat ze met de andere poezen mee kunnen eten in de keuken. Zoals je ziet laten ze het zich goed smaken.

Wie o wie is dit? Maar wel een leuke foto.

Ook in de krabpaal is Freya niet veilig voor kittens die wat willen drinken en even lekker bij hun moeder willen liggen, een beetje behelpen is het wel.

De broertjes hebben zich even afgezonderd van de dames. Hier kunnen ze even lekker "lounchen".


Maandag 22 maart

Lekker snoezen, waar is de rest nu weer?


Woensdag 24 maart

Wat een koppies hè?


Zondag 28 maart

Ja, het is zwaar hier. Ik moet heel alleen de bank warm houden!

Een zondagmiddag bij Huize Fulco. Wij genieten volop.


Dinsdag 30 maart

"Brothers in arms" Als jij slaapt zal ik opletten of er ergens iets te doen is, dan ruilen we straks wel weer :-)


Woensdag 31 maart

Tja, dan ben je door het luikje in de bijkeuken gegaan. En hoe nu terug? Ze kijken je lief en onschuldig aan, wil je de deur voor ons opendoen?

Na nog een beetje meer oefenen, krijgen ze het onder de knie. En dan moet het ook weer direct met geweld, twee aan twee en van twee zijden tegelijk. Je blijft lachen.


Dinsdag 1 april

Even de drie dames op de foto. Ze spelen zo lekker en zijn aanhankelijk en speels. Het is nog even volop genieten.


Zaterdag 3 april

Als ze op het randje boven de trap liggen houden wij ons hart vast. Zijn ze niet aan het "donderjagen"zodat er eentje van de trap stuitert? Het gaat natuurlijk altijd goed, maar zo zit een mens nu eenmaal in elkaar, je ziet overal gevaar.

De zolder is nog niet verbouwd (is dat te zien op de foto?), maar deze zomer gaat het gebeuren. Ik maak dan in elk geval een mooi hekje om de trap zodat ze niet meer zo op het randje kunnen zitten. Dat is veel beter voor ons :-)

Lieve koppies hè?

Ja we zien je heus wel!


Dinsdag 6 april

Zelfs na al deze weken kunnen we nog niet zo aan het gezichtje zien wie het is. Ook wil ik hem niet storen door het aan hem te vragen of zich even helemaal te laten zien, dus dan maar zonder zijn naam.....


Woensdag 7 april

Idun is een etertje, ze loopt achter ons aan als ze denkt dat we naar de keuken gaan. En dan die ogen... om te smelten. Dan maken we maar weer een blikje open. (of houden we het zo in stand?) Nou ja, dat is dan iets voor de nieuwe verzorgers :-)

Morgen hebben we met de hele club een afspraak bij de dierenarts. De namen en de gegevens hebben we al doorgegeven zodat we de volledige aandacht bij de keuring en de enting kunnen hebben. Ook de stambomen zijn al weer onderweg. Ja het gaat hard, nog ruim drie weken en ze mogen al weer verhuizen.

Moet hier wel tekst bij?

Idun (ze gaat straks Annika heten) is hier druk met haar speelgoedbeest, dat moet er natuurlijk ook tussen.


Donderdag 8 april

En dan het eerste bezoekje aan de dierenarts, ze geven er maar weinig om. Het is vooral weer een nieuwe ervaring als ze de spreekkamer eens lekker mogen verkennen en op zijn kop  zetten. Maar ze ontkomen geen van allen. Alles wordt nagezien en vastgelegd in hun paspoortjes. Buikje, longen, gebit, hartje, meisje of jongetje (of de jongetjes kompleet zijn :-), ga zo maar door. Maar aan het eind van de sessie gaan ze weer opgewekt mee naar huis.

Wel even opletten of de dierenarts of de assistente de verleiding hebben kunnen weerstaan.

Eenmaal weer thuis is er een traktatie, nou daar doen ze het wel voor.


Vrijdag 9 april

Heerlijk toch, als je ze zo ziet smikkelen? We laten ze expres van gezamenlijke borden eten, zo leren ze ook dat ze moeten delen. En dat gaat goed.


Zaterdag 10 april

Is dat een trotse moeder of niet? Het lawaai van de spinnende kittens is bijna angstaanjagend. Ze zullen er wel erg van genieten, anders zou het wel anders zijn.

Ingeborg wil het plekje van haar moeder op de hoek van de bank wel een proberen. Vanaf hier kun je namelijk de hele kamer overzien. Dat is handig want dan mis je niets.


Maandag 12 april

Lekker warm op de scanner. Als we maar in de buurt mogen blijven om alles te zien :-)

Hé, het baasje is weg. Nu kunnen we mooi op z'n stoel zitten en liggen.


Dinsdag 13 april

Irmin doet een dutje. Dat kan hij heel goed, vooral als het zonnetje ook nog eens lekker warm op zijn rugje schijnt.

Nog meer slaapkoppen..... Nu lekker op een stoel voor de TV.


Woensdag 14 april

Hoe vind je zo iets? Liggen ze allemaal bij de voordeur. Wat zouden ze daar nu willen? Stilte? Rust? Of juist zien wat er allemaal langs komt?

En volhouden hè? Een uur later liggen ze er nog. Hoe houden ze het vol?


Donderdag 15 april

Het is niet altijd eenvoudig om de website bij te werken. Vooral als de Pc en het toetsenbord al bezet zijn.


Vrijdag 16 april

Jaja, het valt niet mee. Zie ik er zo uit als een ernstig verwaarloosd poesje? Moet ik al weer nieuwe kussens inliggen, ze hebben onze vertrouwde kussens vervangen, nou vráág ik je.


Zaterdag 17 april

Zal ik je even helpen?

Kijk zo kan je ook slapen.


Dinsdag 20 april

Geweldig, dat is pas acrobatiek! Freya wil even op de rugleuning van de bank liggen en Ingeborg kan precies bij een tepel om een beetje te smikkelen :-)

Je kunt niets doen zonder dat ze erbij willen zitten. Lezen koffie drinken, het maakt niets uit. Heerlijk.

Fulco's Idun

Ja, we hebben je volledige aandacht. Wat dacht je dan?

Het hele spul op de bank. Als je denkt dat we alleen foto's hebben van de poezen die lekker liggen te slapen? Nou ik kan je zeggen dat klopt aardig. Ze slapen dan ook zeker 20 uur per dag. En wanneer zijn ze dan wakker? Als wij in bed liggen natuurlijk. Dan horen we ze trap op en af racen en door de kattenluikjes het hele huis doorstormen. Zullen we maar eens opblijven om dan actiefoto's te maken?

En dan maak je weer een foto als deze. Kompleet smelten, dat doen we. Nog maar ruim een week en dan gaat de grote verhuizing weer beginnen. Dat zal wel weer wennen zijn!

Fulco's Ilse

Net wakker.


Woensdag 21 april

En als ze dan wakker zijn? KATTEKWAAD! Hier wil ze de vensterbank versiering even reorganiseren. Het eindresultaat daarvan kennen we al. De boel ligt zo weer op de grond.

Fulco's Irmin


Zaterdag 24 april

Komende maandag gaan de kleintjes voor de tweede enting en hun chip. Dan komt het wel heel erg dichtbij dat ze gaan verhuizen.


Maandag 26 april

Vandaag gaan we met de hele club voor de tweede enting en de chip weer naar de dierenarts. Ook krijgen ze nog een laatste controle op hun gezondheid. Het is, als altijd, een hele beleving. Een van de kittens ziet nog snel kans een snoertje van de PC in de spreekkamer los te maken en daardoor de boel nog te vertragen ook. Het blijft altijd weer leuk. Maar ze zijn allemaal gezond. Alleen Ingeborg heeft (dat was al eerder geconstateerd) een navelbreukje. Zij moet woensdag nog terug voor een operatie om dit te herstellen. Voordeel voor ons is dat we Ingeborg en Ilse dan wat langer bij ons houden.

Zelfs het inbrengen van de chip lokt geen enkele reactie uit bij de kittens. Noren zijn toch wel bijzonder gelijkmatige poezen.


Dinsdag 27 april

Vandaag vond Marga een mooie veer van een grote vogel (waarschijnlijk een buizerd) bij de achterdeur. Hier is Ivald er heel druk mee. En denk maar niet dat hij de veer wil afstaan, aan niemand! Ook niet aan Freki, dat levert een hoop gegrom op.


Woensdag 28 april

Vandaag gaat Ingeborg voor de operatie aan de navelbreuk. De operatie verloopt voorspoedig en een paar uurtjes later kunnen we haar al weer ophalen. We houden haar even apart op een slaapkamer in de bench. Dan kan ze weer even helemaal bijkomen. Vannacht mag ze (bij hoge uitzondering op onze slaapkamer en morgen kan ze misschien al weer bij de andere poezen.


Vrijdag 30 april

De eerste verhuizing al weer. Vandaag verhuizen Ivald en Irmin naar hun nieuwe verzorgers. Ze zullen als Roméo en Arthur bij Johanna, Chris,  Hendrik in Brussel gaan wonen. Er komen mooie berichten uit België, de heren burgeren al aardig in!


Zaterdag 1 mei

En dan gaat ook Idun verhuizen. Zij gaat Annika heten en komt dan bij Pippi (voorheen Fulco's Cura), Heidi en Ed in Barendrecht te wonen. De berichten zijn goed. Een voorzichtige benadering tussen de beide poezen, maar dat is niet meer dan normaal.

En dan nog maar twee ;-(


Maandag 10 mei

Vorige week zijn we met Ingeborg nog op controle geweest, na haar operatie. Alles is helemaal goed gekomen en dan gaan ze nu naar Maurits in Huissen verhuizen. Ook daar is hun toekomstige plekje al helemaal op orde. Een mooie krabpaal, talloze speeltjes en lekkere kussens. Wat kunnen poezen (en wij natuurlijk) nog meer wensen.


En daarmee sluiten we dan weer een periode af. We hebben nu maanden voorzichtig door het huis moeten lopen, voerbakjes gevuld en kattenbakken geleegd. En toch kijken we al weer uit naar de volgende keer.