Allerlei

Ik wilde al heel lang eens een keer proberen een Tiffany glas te maken. Ik heb Diane van Dijk gevraagd om een ontwerp voor een Noorse boskat. Dat heeft zij voor mij gemaakt op basis van een aantal Fulco-poezen. Het resultaat van het ontwerp zie je rechtsonder. Het eindresultaat staat hieronder links. Verder nog een foto tijdens de "groeifase" van het werkstuk.

 


Diane van Dijk heeft onze Ollie vereeuwigd in een prachtige aquarel. Wilt u ook zo'n mooie aquarel? hier is een link naar haar website: Diane van Dijk illustraties


Francien van Westering heeft hier een groot aantal foto's gemaakt ter inspiratie van haar prachtige tekeningen. Ook een favoriete foto van haar heeft als voorbeeld gediend om een prachtig kunstwerk te maken. Francien heeft ook een hele mooie website waar je ook veel van haar andere werk kunt bewonderen.

Leuk berichtje is trouwens dat deze tekening niet alleen op de cover van de agenda van 2018 komt te staan, deze tekening zal door Amivedi worden gebruikt om een postzegel van te maken! De website van Francien vindt je hier.

 


Op het vliegveld van Kuala Lumpur kwamen we deze kunstenaars tegen. We hebben een aantalschilderijtjes bij hen gekocht. Ze hebben allebei een FaceBook pagina! En prachtig werk natuurlijk.

Zij maakt veel werk van allerlei grappige poezen. De techniek is batik op papier

Kijk op de facebook pagina van deze kunstenares.


Ook op het vliegveld van Kuala Lumpur een collega van de vrouw hierboven, Prachtig werk. Deze techniek is batik op zijde. Ook hij heeft een Facebook pagina.


De afbeelding hierboven is een krijttekening van Diane van Dijk uit Nieuwegein, zij was aanwezig op de kittenmiddag van "De Noorman" op 12 februari 2012 en heeft daar deze prachtige tekening gemaakt.

Heeft u interesse in meer van haar werk? klik hier!


In de woonkamer hebben we een heel kleurig schilderij van Jurre Engelsman.

Voor meer werk van Jurre kunt u kijken op www.englishman.nl/Jur/Jur.html


   Beli uit ons tweede nestje

We hebben een prachtige tekening van Fulco's Beli gekregen. De tekening is gemaakt door Diane van Dijk kijk op haar website voor meer van deze prachtige kunstwerken. www.dianevandijkillustraties.nl


 aquarel door Marjolein Kruijt

Ingrun en Roza. Aquarel door Marjolein Kruijt, kijk bij www.dierportretten.nl voor meer van haar werk.


Fotowedstrijd "de Noorman" 2009

We hebben aan de fotowedstrijd van de Noorman meegedaan en we kregen de achtste prijs.

Met de winnende foto's is een verjaardagskalender gemaakt. Het is werkelijk een prachtige verjaardagskalender geworden, wij staan op de bladzijde van de maand "mei".

De kalender is te bestellen via de website van "de Noorman": www.denoorman.nl 


"de Noorman" kittengids

Wilt u ook van alles weten over de Noorse boskat. Komt er bij u een kitten in huis wonen? Bent u  ge´nteresseerd in de verzorging en het gedrag van Noorse boskatten. Wilt u meer weten over  kleur- of vachtvererving. Altijd willen weten hoe de dekking en de bevalling van Noorse boskatten gaat.

Zoekt u een cadeautje voor een Noorseboskat fan of wilt u nieuwe kittenverzorgers een goed naslagwerk geven, bestel dan de Noorman kittengids via de website www.denoorman.nl Vanzelfsprekend kunt u uzelf natuurlijk ook verwennen. Het boekje beschrijft in bijna 90 pagina's de ontwikkelingen van ver voor de dekking tot na de verhuizing naar de nieuwe verzorgers Het boekje is van geweldige kwaliteit en voorzien van heel veel Noorse boskat foto's.