Showresultaten


31 maart 2018

Vandaag zijn we naar de kittenmiddag van "De Noorman" geweest. Het was mooi om de kittens van vorig jaar te zien nu ze een jaar oud zijn. V.l.n.r. Tjibbe (met zijn baasje Erik), Tyske (met haar baasje Geanna) en Trixie (met haar baasje Joke) :-)


1 april 2017

Fulco's Silke is aan de beurt om mee te gaan naar de show van de Noorman. We zijn speciaal eerder thuisgekomen van het familiebezoek bij onze dochter. Alles staat gereed en we hebben lekker ruim de tijd, we hoeven er pas om half twaalf te zijn. Onderweg geef Silke geen enkel geluidje, ze zit de hele weg naar buien te kijken! Aangekomen bij het zaaltje zetten we alles gereed en zien we weer veel bekenden die we ook allemaal even begroeten. Silke wordt in de bench geïnstalleerd en het feest kan beginnen. Eerst nog even de ALV van de Noorman, dat is zo klaar :-). Ook hier is Silke heel relaxed. Iedereen mag haar bewonderen. Als de dierenarts arriveert gaan we langs voor de gezondheidscontrole, ook helemaal goed.

We zijn aan de beurt en Silke vind alles best. Ze kijkt om zich heen en de keurmeester krijgt ook een likje. (En de balpen ook, waardoor er een beetje gekriebel op het rapport komt).  Een mooi keurrapport krijgen we ook mee. De keurmeester vindt haar prachtig (en lief).

Ze is zo relaxed dat ze gewoon op schoot blijft zitten en alles goed kan zien.

Voor de verkiezing in haar klasse moet ze tegen 5 andere poezen van 10 tot 18 maanden. Ook daarvan is ze eerste en de beloning is een mooie medaille en een flinke zak voer van de sponsors van de show. Om half zes kunnen we heel tevreden naar huis. Iedereen hebben we weer gezien en ook Silke is toch blij dat ze weer thuis is.


14 februari 2015

Fulco's Ollie mag deze keer mee naar de kittenmiddag van "de Noorman". We zijn dol op onze Ollie, maar hadden er niet veel hoop op dat ze in de prijzen zou vallen. Ollie is lief en schattig en verder alles wat je kunt verzinnen, maar een echt "ongeleid projectiel". Ze heeft geen enkel respect voor de andere poezen hier in huis. Zelfs Freki vindt haar af en toe lastig. Ze wil namelijk altijd spelen en stoeien met iedereen. Als ze niet meedoen worden ze gewoon overvallen! Wij zeggen tegen elkaar "ze is misschien wel een kruising tussen Pietje Bel en Pippi langkous". Maar goed, ze ging mee. In de auto onderweg gaf ze geen piep! Ze zat gewoon naar buiten te kijken. Eenmaal daar heb ik haar in de showbench gezet. Ook daar zat ze gewoon om zich heen te kijken. En toen was ze aan de beurt. De keurmeester was helemaal lyrisch van haar kleur! Ook alle andere punten op het keurrapport werden een voor een afgehandeld. Ook daar heel veel lovende kritieken. Daarna mocht ze in haar bench wachten op het vervolg. Ze was heel rustig en zat wat rond te kijken. Nadat alle andere poezen ook waren gekeurd kwam de beoordeling. Omdat we een leuke kleine show hebben is er veel tijd om van alles te vragen en mee te kijken, zonder de stress zoals je die op een grote show hebt. De beide keurmeesters hadden afgesproken dat ze de eindbeoordeling samen zouden doen en ook alles hardop met elkaar zouden bediscussiëren. Voor ons kattenbezitters is dat heel leerzaam, dan hoor je waarom de keus uitvalt zoals hij uiteindelijk wordt genomen. In de klasse van Ollie waren nog 4 andere poezen vertegenwoordigd. Na een heleboel kijken, knijpen, aaien discussie viel de keus op Ollie! Beste in haar klasse! Ik was daar heel blij mee. Toen alle andere categorieën ook waren beoordeeld werd ook de uitslag van de verkiezing "lieveling van het publiek" bekend gemaakt. En ik mocht het rozet en de prachtige prijzen in ontvangst nemen. Een mooie rozet (de tweede al!) en een mooie grote verpakking voer van Jarco, de hoofdsponsor van de kittenmiddag. Ook bij de eerste prijs in haar klasse was een grote zak kattenvoer van Jarco. Voorlopig kunnen we vooruit :-). De foto's zijn gemaakt door Marjo van der Voorde.

     

  


12 december 2009

Met Fulco's Freki naar de kitten- en veteranenmiddag van "de Noorman". Het is dan tevens het 10-jarig bestaan van de vereniging. Dat werd een leuke middag. Freki is thuis een hele vent (de enige en dan inmiddels ook nog een je-weet-wel-kater) maar hier was het toch een beetje anders. Toen hij even een gaatje zag ging hij er vandoor. Hij verstopte zich onder de bar achter de koelkast. Daar werd zijn uiterlijk niet fraaier van! De keurmeester vond hem prachtig en was helemaal weg van zijn uitstraling en zijn ogen. Hij won natuurlijk niets want hij was niet "showklaar". Wij zijn heel blij met hem en hij hoeft nooit meer naar een show!

De kittenshow is natuurlijk voor iedereen toegankelijk, hij wordt als altijd gehouden in Eerbeek www.denoorman.nl


13 december 2008

Met Fulco's Edda naar de kitten- en veteranenmiddag van "de Noorman"

op zaterdag 13 december was de jaarlijkse kitten- en veteranenmiddag van de Noorman. We wilden wel eens zien wat een keurmeester van onze Edda zou zeggen. We noemen Edda al sinds deze zomer "tante Sidonia" Ze is lang en slank (zeg maar slungelig). Maar sinds het nestje is geboren eet ze volop met Roza mee. Die krijgt nu een keer of zes - zeven per dag extra blikvoer en dus Edda ook. En dat helpt, ze is lekker gegroeid en ze komt ook steeds beter in haar vacht te zitten. We durven het wel aan nu. Het was een gezellige drukte in Eerbeek. Er waren ongeveer 35 Noren ingeschreven. Kittens 3 - 10 maanden in twee klassen. Een "nieuwe" kittenklasse van de pubers en natuurlijk de veteranen van 7 jaar en ouder. En ook nog onderverdeeld in poezen, katers en castraten.

   

Onze Edda is altijd al een eigengereid typetje geweest. Ze gaat onverstoorbaar haar eigen gang en is voor geen van onze andere poezen bang of is snel geïntimideerd. En dat blijkt op de show ook weer. Ze wil NIET op schoot maar ligt de hele middag om zich heen te kijken zo nieuwsgierig als wat. Op de tafel bij de keurmeester laat ze eerst alles toe en besluit dan: genoeg, en wil een stukje gaan wandelen. De keurmeester kan dat wel waarderen. We krijgen uitleg bij de keuring over een aantal van Edda's eigenschappen. Dit is zo heel anders dan bij een gewone show, ook is er veel meer tijd voor elke kat. Ze krijgt een prachtig keurrapport met als kwalificatie "Excellent 1". En als nadenkertje "karaktervaste dame!"...... Als alle pubers zijn geweest is er nog een verkiezing voor beste Noorse Boskat 10 - 14 maanden. In deze klasse zitten ook de katers en de castraten. Edda krijgt uiteindelijk ook deze titel, een mooie beker en een prachtig kussen in de vorm van een gigantische muis. Om ongeveer half zeven in de avond gaan we naar huis. Ook Edda is heel tevreden, tenminste we horen haar de hele weg naar huis niet en thuis stapt ze uit het reismandje en gaat direct kijken bij de kittens en haar moeder.


26 februari 2006

Drie keer met Roza naar de show en drie keer een CAC! 

Het is wat lastig op zo'n koude zondagmorgen om op gang te komen. Je denkt op dat moment waar beginnen we eigenlijk aan? Je hebt spijt als haren op je hoofd, dat je zo vroeg op moet.  We zoeken al onze spullen bij elkaar en vangen ondertussen onze Roza, zij is vandaag de gelukkige die met ons mee mag. Ze moet nog één CAC punt hebben en daar hopen we uiteraard op. Roelofarendsveen is niet zo ver, het is ongeveer 45 minuten met de auto (er is maar weinig verkeer zo vroeg op de morgen). Als je er eenmaal bent, en je ziet de gezellige inrichting en de gespannen verwachting bij iedereen op het gezicht, dan is dit alles al weer vergeten.

We hebben ons al snel geïnstalleerd en maken ons op voor een gezellig dagje. We gaan op zoek naar de keurruimte en bij welke keurmeester we moeten zijn. Als we aan de beurt zijn is Roza ook zenuwachtig, ik voel haar een beetje trillen. Maar ze hoeft helemaal niet zo bang te zijn, de keurmeester neemt alle tijd en laat haar rustig wennen aan al dat gefriemel, kop, neus, oren, staart alles laat ze toch maar weer toe. Als dank krijgt de keurmeester nog een likje (helpt dat??) van Roza. Even later krijgen we te horen dat Roza haar CAC heeft gekregen.

 

Nu kunnen we de titel aanvragen bij Neocat en dan is het zover. Onze Roza is nu officieel een kampioen.


29 januari 2006

Op zondag 29 januari 2006 zijn we naar de show van Neocat in Utrecht geweest. We hadden  Fulco's Cleo mee. Het was erg gezellig en we hebben weer veel geleerd. Cleo was lekker ontspannen ze gaat er goed mee om. De keuring verliep ook lekker. Allemaal lovende woorden van de keurmeester op haar rapport. Een Uitmuntend 2 was onze beloning. Dat is natuurlijk niet genoeg voor een CAC punt maar alle begin is, ook voor Cleo, moeilijk!


20 november 2005

We hebben een zondagje over en we gaan weer naar een show. De show in Nieuwegein is lekker dichtbij, dus een thuiswedstrijd. We hoeven niet extreem vroeg op (nou ja, op zondag is ongeveer alles vroeg). Roza heeft al een CAC punt en dat smaakt naar meer. We hebben alles goed voorbereid en kunnen zo weg alleen wil Roza niet uit de ren komen, zou ze het weten? Even rammelen met een etensbakje doet echter wonderen, ze kan zó in de reismand. Elke show is dan toch weer anders. De keuringen gaan als een trein en we zijn met 20 minuten binnen, ons eerste rozetcompliment voor de dierenartsen en de organisatie! Alle noren staan bij elkaar in één vak, wij staan met nog een fokker met twee Noren in het vak ernaast dus toch lekker dichtbij. In het tentoonstellingsboek zien we dat we wel met 9 Noren voor hetzelfde CAC punt moeten strijden, dus de competitie is hevig. Eén Noor heeft zich afgemeld (tenminste haar verzorgster dan natuurlijk) maar toch nog 7 tegenstandsters. We zijn al snel aan de beurt en nog wel als eerste uit onze groep. Roza is nog steeds een ongedurig dametje ik moet haar steeds stevig vasthouden anders gaat ze uit wandelen. Er zit helemaal geen venijn bij, ze blijft gewoon worstelen tot je haar los laat. Ik weet niet wie het moeilijker had, ik kreeg het in ieder geval behoorlijk warm. De keurmeester was wel zeer lovend over onze Roza, op ongeveer elke regel stond "excellent". Daarna was het wachten tot de andere 7 Noortjes waren gekeurd. Ik heb Roza maar zolang (op aanraden van een vriendin) in een kooi achter de jurytafels gezet en daar ging ze direct rustig liggen kijken! Eindelijk is het moment daar.... we worden we met 8 op een rij gezet en dan maar wikken en wegen van de keurmeester. Eerst mochten er 3 weg (wij nog niet) en toen begon mevrouw Sattler van alles uit te leggen over haar keuze en nog eens alle poezen van dichtbij te bekijken. We werden eerste en kregen opnieuw een CAC punt. Wat waren we trots op onze Roza. Voor de verkiezing BIV moesten we wachten tot de rest van de poezen en katers waren gekeurd en opnieuw was er een kring van ditmaal 6 katten. Ditmaal waren niet de beste maar voor ons kon de dag al niet meer stuk.

Roza op de show in Nieuwegein de tweede CAC voor Roza een mooi stel

even goed kijken het moment van spanning....


31 oktober 2004

De (NLKV) show van 31 oktober 2004 in Houten was voor ons een gelegenheid om Roza eens mee te nemen naar een show. Héél vroeg uit bed en alles bij elkaar zoeken was het begin van een lange dag. Na lang wachten, wat Roza absoluut niet kon waarderen, waren we pas om ongeveer één uur voor de eerste keer aan de beurt voor een keuring. Onze Roza is een echte woelwater, het gespartel was dus niet van de lucht toen we bij de keurmeester waren. Maar ...... de keurmeester kon de lol er wel van inzien. Een lovend keurrapport was toch de beloning! Heel subtiel stond bij de opmerkingen: "wat beweeglijk maar toch heel lief en goed verzorgd." Ze heeft haar eerste "CAC" punt en een mooie oorkonde. Bij de volgende keuringen werd Roza (en ik ook!) steeds meer geroutineerd en ging het dus steeds beter. Aan het eind van de dag ging ze gewoon mee heen en terug naar de keurruimte, zonder al dat gespartel. Als we terugkijken zeggen we: dat gaan we misschien nog wel eens doen. (Maar eerst gaan we een nestje met haar fokken)

 het eerste CAC punt      Roza op de show       Roza wil alles zien en meemaken!


25 januari 2004

Op zondag 25 januari 2004 zijn we naar de "Neocat show" in Utrecht geweest. Fulco's Andor was de hele dag erg relaxt en liet zich door de vele bezoekers uitgebreid bewonderen. Alleen de happening bij de keurmeester kon hij niet waarderen! En dat is nu net zo belangrijk voor een mooi keuringsrapport. Het keuringsrapport meldde uiteindelijk een UITMUNTEND 2. Kortom een gezellige dag, ook voor ons maar een verrassing zoals in Nijmegen was er niet bij. Misschien dat we het nog eens proberen bij een volgende show. We houden U op de hoogte.


21 september 2003

We zijn als fokker zeer benieuwd of onze fokresultaten ook door anderen kunnen worden gewaardeerd. Zelf zijn we natuurlijk bevooroordeeld, dus met Fulco's Andor op naar Nijmegen!

Op zondag 21 september 2003 zijn we naar de "Neocat show" in Nijmegen geweest.

Het is een lange dag maar de resultaten waren om zeer blij mee te zijn!

Hij werd eerst  BEST IN VARIËTEIT en even later genomineerd voor BEST IN SHOW en bovenal een zeer lovend keuringsrapport met " Ein vielversprechendes Jungtier" met de kwalificatie UITMUNTEND 1

Moe maar voldaan, en heel blij, konden we na een lange dag naar huis.

 zijn we trots of niet?           Uitmuntend 1

Fulco's Andor, hier met de eigenares en de fokker